/

Ca să rezolve problema drogurilor în școli, Ciolacu face apel la ONG-uri să intensifice prevenția. Ce ar trebui să facă statul nu spune

Marcel Ciolacu despre sănătatea copiilor noştri (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu)

Marcel Ciolacu despre sănătatea copiilor noştri. Sănătatea unei naţiuni începe cu sănătatea copiilor noştri, este foarte important să ne concentrăm atât pe prevenţie şi educaţie pentru sănătate, cât şi pe existenţa la nivelul comunităţilor a serviciilor destinate copiilor, precum şi părinţilor, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu despre sănătatea copiilor noştri

Premierul a participat, luni, la Palatul Victoria, la evenimentul „Guvernul României pentru Sănătate – viitorul se construieşte astăzi! Sănătatea unei naţiuni pleacă de la sănătatea copiilor noştri”, organizat de Guvern şi UNICEF România.

Citește și: „Ferma Dacilor”, unde au murit arși opt adulți și copii pe 26 decembrie 2023, funcționează la capacitate maximă. Patronul e liber, face grătar cu Adi Minune, dosarul penal stagnează

„Sănătatea unei naţiuni începe cu sănătatea copiilor noştri. Şi, din acest motiv, este foarte important să ne concentrăm atât pe prevenţie şi educaţie pentru sănătate, cât şi pe existenţa la nivelul comunităţilor a serviciilor destinate copiilor, precum şi părinţilor”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta a subliniat şi investiţiile în sănătate programate pentru următoarea perioadă.

” Astăzi, în faţa dumneavoastră, pot vorbi despre investiţiile fără precedent, istorice pot spune, care vor schimba faţa sistemului medical.

În fiecare judeţ al ţării, avem în acest moment investiţii masive ce vor transforma sistemul medical, în beneficiul direct al pacienţilor şi personalului medical.

Doar în PNRR sunt prevăzute peste 2 miliarde de euro, pentru modernizarea infrastructurii sistemului sanitar românesc.

Din această primăvară, am început construcţia a trei spitale regionale – la Iaşi, Cluj şi Craiova.

În paralel, am început să construim şi să modernizăm spitale judeţene, dar şi să dotăm cabinetele medicilor de familie, să modernizăm, să dotăm cu echipamente medicale ambulatoriile de specialitate”, a mai declarat Ciolacu.

Despre investițiile PNRR

Potrivit acestuia, tot cu fonduri PNRR a început procesul de digitalizare „a spitalelor, a caselor de asigurări de sănătate, dar şi a Ministerului Sănătăţii şi unităţilor din subordine”.

” În total, investim 745 milioane de lei în peste 200 de proiecte de digitalizare a spitalelor din ţară.

Scopul este simplu: creşterea accesului la servicii de sănătate de calitate, optimizarea managementului, planificarea resurselor umane şi reducerea erorilor”, a completat Ciolacu.

Acesta a adăugat că „alte 7 miliarde de lei sunt alocate pentru spitale noi şi moderne, echipate şi dotate la cele mai înalte standarde”.

Şeful Executivului s-a referit şi la importanţa asigurării resursei umane în sistemul de sănătate.

„De aceea, am deblocat angajările pentru aproximativ 13.000 de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă.

Şi în continuare, trebuie să lucrăm mai mult, împreună cu autorităţile locale şi organizaţiile neguvernamentale, pentru a aduce personal medical în zonele unde acum există deficit.

Din fericire însă, migraţia profesioniştilor este pe un trend descendent.

Dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie lucrat la soluţii inteligente, stimulative, pentru îmbunătăţirea calificării profesionale. Ştiu, acest proces de creştere a calităţii serviciilor medicale nu este atât de rapid pe cât mi-aş dori. Ştiu că sunt în continuare multe lucruri de făcut.

Dar ştiu sigur că drumul pe care am pornit este calea corectă pentru români şi pentru România”, a evidenţiat Ciolacu.

Apel la ajutorul ONG-urilor

În context, premierul a transmis celor prezenţi că lupta cu drogurile trebuie să treacă la un cu totul alt nivel.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

„Profit de faptul că am în faţă toţi actorii implicaţi în asigurarea sănătăţii copiilor noştri.

Şi vă rog să vă aplecaţi cu atenţie asupra unei teme esenţiale: consumul de droguri în rândul copiilor.

Mai întâi ca părinte, şi abia apoi ca prim-ministru, cred că lupta cu drogurile trebuie să treacă la un cu totul alt nivel.

Şi fac apel către toate ONG-urile implicate: trebuie să intensificăm prevenţia! Este inadmisibil ca asociaţiile care derulează campanii de prevenţie să nu aibă acces într-o şcoală.

Pentru că nu dă bine pentru şcoala respectivă! Nu! Acesta este cel mai mare flagel, iar copiii noştri trebuie să ştie care sunt riscurile consumului de droguri şi cum să se ferească de ele!

Şi am să vă rog să-mi spuneţi de fiecare dată când întâmpinaţi greutăţi în a intra într-o şcoală pentru a le explica copiilor că drogurile nu le rezolvă problemele, ci le creează altele noi, mai grave!”, a declarat Ciolacu.

Premierul e reiterat şi faptul că Agenţia Naţională Antidrog trebuie să fie mutată la Ministerul Sănătăţii.

„Tinerii care cad pradă traficanţilor de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori.

Ei trebuie ajutaţi. Iar acest ajutor trebuie să vină din partea Ministerului Sănătăţii, nu Ministerului de Interne. Viitorul copiilor noştri depinde de ceea ce facem astăzi fiecare dintre noi!”, a mai afirmat Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

11:23Suma astronomică pe care a cheltuit-o guvernul Ciolacu, în 2024, pe petreceri la casele de oaspeți RAAPPS și mașinile de protocol ale angajaților Executivului
10:28Ponta și-a mai luat un apartament în străinătate, pe lângă cel din Istanbul. Daciana Sârbu, cu care s-a căsătorit la Beijing, expulzată din declarația de avere
10:08Eternul primar din Sinaia, Vlad Oprea, la DNA pentru fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu emiterea unor autorizaţii de construcţie
10:00Nici măcar un botez pe an în unele sate din România, se plâng preoții. Explicația: depopularea masivă
09:54Trump anunță o investiție uriașă în tehnologie AI, de 500 de miliarde de dolari din fonduri private, sub numele „Stargate”
09:47Inginer la Apele Române, dealer de cannabis de anvergură mică, dar penală
09:40Unde se duc foștii parlamentari când se duc din Legislativ? Unii dispar ca norii
09:33Fără discursuri ale politicienilor pe 24 ianuarie la Iași, la manifestările dedicate Unirii Principatelor. Dar vor avea loc două proteste
21:42Președintele Trump vrea pace în Ucraina, este un obiectiv oficial al Casei Albe, a spus noul secretar de stat al SUA, Marco Rubio
21:26Premierul britanic susține crearea unui stat palestinian, idee pe care i-a transmis-o și premierului israelian Netanyahu
21:18Ursula von der Leyen scapă de justiția belgiană în dosarul vaccinurilor anti-COVID, dar nu și de dosarul EPPO deschis de Kovesi
21:11Tudorache „Diamant”, fostul primar de la Sectorul 1, a scăpat de închisoare: Înalta Curte i-a redus pedeapsa și l-a condamnat cu suspendare
20:42EXCLUSIV Cum a „omis” Emil Hurezeanu să-și declare asocierea în afaceri cu Michael Schmidt, omul care a încasat 283 de milioane de euro de la statul român
19:08Protest al angajaților Senatului față de reorganizarea propusă de Bolojan: nu este benefică pentru funcționari și „familiile lor”
18:09BREAKING Bolojan se pregătește să dea afară aproape 200 de angajați ai Senatului și să reducă consumul de carburanți ai instituției