sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Justiție 28 aprilie 2024

Judecătoarea care a amânat 44 de procese într-o zi pe motiv de „standard de transparență” a trecut la anulări pe un alt motiv halucinant

Judecătoarea a trecut la anulări pe un motiv halucinant Foto: Facebook CSM
Judecătoarea a trecut la anulări pe un motiv halucinant Foto: Facebook CSM

Judecătoarea Iuliana Garabet, de la Judecătoria Iași, cea care a amânat 44 de procese într-o singură zi pe motiv de „standard de transparență” a trecut la anulări pe un alt motiv halucinant: „Se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi”.

După cum se poate constata pe portalul Judecătoriei Iași, la 26 aprilie, Garabat a avut de judecat șase dosare. În toate a luat aceeași decizie: „anulează cererea”.

În anul fiscal 2022, judecătoarea a câștigat aproape 250.000 de lei net, din salariu și banii de chirie. În medie, ea câștiga, net, peste 20.000 de lei pe lună.

Președinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Denisă-Angelică Stânișor, a anunțat vineri, 26 aprilie 2024, că a sesizat Inspecția Judiciară pentru verificări cu privire la magistrata Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași.

Citește și: Cu cât a crescut, într-un an, salariul pensionarului Pandele, soțul Gabrielei Firea și primar de Voluntari. Familia are o avere uriașă, doar bijuteriile și tablourile valorând 220.000 euro

Judecătoarea a trecut la anulări pe un motiv halucinant

În toate a avut aceeași motivare standard: „Solutia pe scurt: Urmare a inechitaţilor constatate, se reţine că este incident standardul de protecţie instituit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, precum şi standardul transparenţei instituit de Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar în lipsa unei reglementări unitare- Carta Albă a Drepturilor Consumatorului, instanţa va da efect prevederilor art. 427 alin. 4 Cod de procedură civilă hotărârea judecătorească se va comunica către: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliului Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum si catre partile din cauza iar în vederea respectării standardului transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, instanţa apreciază că se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi, precum şi în ţările care au ratificat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948 având în vedere tendinţa de dezincriminare existentă, dacă este respectată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, precum şi în ţările care au adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, în vederea adaptării contractelor.

Anulează cererea. Cu drept de cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, cererea depunându-se la Judecătoria Iaşi. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 402 teza finală Cod de procedură civilă, astăzi, data de 26.04.2024”.

Motivul amânărilor: Declarația Universală a Drepturilor Omului

Ea este deja celebră pentru faptul că, la 15 aprilie, a amânat 44 de dosare invocând același motiv: „Solutia pe scurt: Având în vedere standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală A Naţiunilor Unite la 10.12.1948, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscută statelor, instanţa apreciază cauza în stare de amânare şi acordă termen de judecată la data de 14.10.2024, ora 10,00, pentru când se citează părţile cu menţiunea de a formula precizări cu privire la actele invocate, sub sancţiunea anulării cererii, prin raportare la art. 12 Cod de procedura civila”.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Justiție

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră