sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: judecatoare

37 articole
Politică

Grupul infracțional Vicol și-a început activitatea din 2018

Grupul infracțional constituit de Laura Vicol și-a început activitatea din 2018, doi ani înainte ca PSD să o facă deputată și trei ani înainte ca Marcel Ciolacu să o propună președinte a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, arată judecătoarea Curții de Apel București, Irina Raluca Manu, care a decis arestarea familiei Vico-Ciorbă. Citește și: EXCLUSIV Zeci de angajări la Guvern, ministerul de Externe și alte instituții de stat în decembrie 2024, înainte de înghețarea posturilor Manu mai arată că sunt elemente care indică posibiliatea ca Vicol să fi avut acces la informații confidențiale privind stadiul anchetei împotriva Nordis. Grupul infracțional constituit de Vicol și-a început activitatea din 2018 „Prin raportare la specificul tranzacțiilor identificate cu privire la inculpată, perioada îndelungată pe care s-au desfășurat aceste tranzacții, care, după cum se observă, coincide cu perioada infracțională a grupului (2018-2024), persoanele prin intermediul cărora ar fi încasat sume de bani, calitatea de asociat a inculpatei în cadrul HATHOR TRADING ESTATE S.R.L. și CAR STUDIO DETAILING S.R.L. în conturile cărora se reţine că au fost încasate sume foarte mari de bani, contradicțiile între declarațiile oferite unităților bancare care au întocmit rapoarte de tranzacții suspecte și modul în care se reţine că a folosit acești bani (achiziții produse de lux sau stingerea unor datorii) și, nu în ultimul rând, profesia inculpatei – avocat specializat în drept penal (ceea ce presupune cunoașterea legislației, inclusiv în materia prevenirii și combaterii spălării banilor), acreditează presupunerea rezonabilă că aceasta a acționat în cunoștință de cauză, având pe deplin reprezentarea faptelor imputate, a consecințelor acestora și a provenienței sumelor de bani încasate”, arată judecătoarea Manu. Vicol aștepta DIICOT dimineața la șase „De asemenea, din discuțiile telefonice interceptate reiese la modul rezonabil că inculpata, într-un mod sau altul, a ajuns în posesia unor informații care nu sunt destinate publicității, respectiv iminența efectuării unei percheziții domiciliare la imobilul în care locuiește împreună cu soțul său, inculpatul Ciorbă Răzvan Vladimir, cu cel puțin câteva zile înainte de efectuarea percheziției. Astfel, în data de 31.01.2025 (cu trei zile înainte de efectuarea percheziției), ora 10:47:37, inculpata VICOL-CIORBĂ LAURA CĂTĂLINA poartă următoarea discuție cu numitul Dan Moraru: DAN MORARU: Da eu nu-l cunosc pe soțul dumneavoastră, dar are…cum să zici, din ce-am văzut eu…. VICOL CIORBĂ LAURA CĂTĂLINA: Domnule nu-i hoț… DAN MORARU: …n-are nici o frică, n-are nici o frică VICOL CIORBĂ LAURA CĂTĂLINA: N-are nimic, nu are…dar el merge cu capul drept înainte, cum să vă spun… DAN MORARU: Da VICOL CIORBĂ LAURA CĂTĂLINA: Că ne trezim la 6 dimineața în fiecare dimineață de când ne-au anunțat că vin de la DIICOT să-l ia din casă, asta e cu totul altceva”.

Grupul infracțional constituit de Vicol și-a început activitatea din 2018 Foto: PSD
Judecătoare de la Tribunalul București apără poziția „suveraniștilor” și cere  demisia CCR Foto: DCNews
Politică

Judecătoare apără poziția „suveraniștilor”

O judecătoare de la Tribunalul București, Mădălina Afrăsinie, apără poziția „suveraniștilor” și cere demisia tuturor judecătorilor de la CCR. Afrăsinie are un saalriu anual, net, de peste 220.000 de lei, are un apartament de 106 mp în București, dar a beneficiat de „contravaloare transport” de 1.500 de lei, în anul fiscal 2023. Citește și: Bilanț catastrofal al guvernării Ciolacu I: deficit bugetar de 152,7 miliarde lei, salariile bugetarilor au consumat 9,3% din PIB, dobânzile – 2,1% din PIB Acum, ea intervine dur în discuția privind anularea alegerilor și susține că anularea alegerilor a fost o lovitură de stat. Totuși, la finalul postării de pe Facebook ea afirmă că a scris „un pamflet amar din Sclavistan”. Judecătoare apără poziția „suveraniștilor” „Revenirea la normalitate 1. Dupa raportul Comisiei de la Venetia, curtea constitutionala ar trebui sa dea 'o erata' prin care sa repare ce a stricat...ne-a dovedit, nu de putine ori, ca ea, curtea, poate orice; 2. Post erata, TOTTI judecatorii curtii constituionale trebuie sa-si inainteze demisia; 3. Tovarasul profesor sa-si inainteze demisia; 4. Guvernul care 'a organizat' alegerile, sa-si dea demisia; 5. Sa fie initiata 'de indata' modificarea legii nr.47/1992 astfel incat sa nu se mai repete astfel de lovituri de stat; 6. Cititi aceasta postare ca pe un pamflet amar din Sclavistan; 7. Multumesc”, a scris Afrăsinie. Ulterior, ea a dat o declarație la Realitatea TV - postul care-l promovează cel mai puternic pe Călin Georgescu - în care și-a argumentat poziția.

Scapă de arest judecătoarea drogată din Suceava Foto: Antena 3
Justiție

Scapă de arest judecătoarea drogată din Suceava

Lia Savonea și colega ei, Adriana Ispas, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, o scapă de arest și pe judecătoarea drogată de la Suceava, Ana Maria Chirilă. Aceasta era ținută în arest la domiciliu. Curtea de Apel Suceava acceptase însă ca ea să fie pusă sub control judiciar, care să înlocuiască arestul. Azi, decizia acestei curți de apel a fost confirmată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Citește și: Moștenirea Gabrielei Firea lovește peste ani în bucureșteni: Societatea de Transport București ar putea falimenta, urmare a unui contract dubios din 2020 Scapă de arest judecătoarea drogată din Suceava Lia Savonea a făcut parte din completul care a decis rejudecarea procesului lui Mario Iorgulescu. Chirilă este acuzată că, deși avea copii mici acasă, își punea locuința la dispoziția prietenilor ei interlopi, unde aceștia puteau consuma droguri. În plus, ea îi furniza informații confidențiale iubitului ei, pentru a-l ajuta să scape de urmărire. „Respinge, ca nefondată, contestația formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava împotriva încheierii din 06 decembrie 2024 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel Suceava – Secția penală și pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 635/39/2024, privind pe inculpații Cotoară Ciprian, Chirilă Ana-Maria și Pînzari Mihai”, se arată în minuta deciziei luate azi de ICCJ. Inițial, Curtea de Apel stabilise: „Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu instituit prin încheierea din data de 18.04.2024 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel Suceava în dosarul nr. 62/39/2024/a1.5, rămasă definitivă prin încheierea nr. 339 din data de 25.04.2024 pronunțată de judecătorii de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul nr. 62/39/2024/a1.5, față de inculpată CHIRILĂ ANA-MARIA, cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile începând cu data rămânerii definitive a prezenței încheieri”.

Judecătoarea drogată a dat statul în judecată pentru un salariu  Foto: Stiri Suceava
Eveniment

Judecătoarea drogată a dat statul în judecată pentru un salariu

Judecătoarea drogată din Suceava, Ana Maria Chirilă, a dat statul în judecată pentru un salariu mai mare, anunță Antena 3. Citește și: EXCLUSIV În timp ce se judeca cu clienți care nu primiseră apartamentele plătite, Nordis a cumpărat cu banii jos un Ferrari F8 Tributo de 300.000 de euro Chirilă merge pe urmele a sute de magistrați, inclusiv procurorul general al României sau judecători de la instanța supremă, Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceștia au dat în judecată statul pentru salarii mai mari și au câștigat. Sumele obținute sunt plătite eșalonat, dar această eșalonare presupune că Finanțele au de achitat și dobânzi penalizatoare. Judecătoarea drogată a dat statul în judecată pentru un salariu Antena 3 nu oferă alte date despre acest proces, în care Chirilă a dat în judecată Tribunalul Suceava, la care este, legal, încă angajată. Însă, potrivit acestui post, este vorba de o acțiune colectivă a mai multor judecători, Ana Maria Chirilă fiind doar unul dintre aceștia. Ultima ei declarație de avere, din 2023, care se referă la anul fiscla 2022, arată că ea câștiga un salariu net anual de 151.285 de lei. Însă probabil că ea dăduse deja statul în judecată pentru salarii mai mari și câștigase, pentru că în declarația de avere apar 3.546 lei din „drepturi salariale” de la Tribunalul Suceava și 57.310 lei drepturi salariale de la Tribunalul Cluj. Ea este trimisă în judecată pentru consum de droguri, divulgare de informații clasificate către traficanții de droguri și luare de mită. În iulie, Judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Suceava a dispus începerea judecății în dosarul penal în care au fost trimiși în judecată fosta judecătoare Ana Maria Chirilă, iubitul ei, Ciprian Cotoară și protectorul ei Mihai Pînzari. Potrivit unor interceptări, judecătoarea își chema companioni de prizat acasă, unde erau trei copii minori, pentru că acolo era „cel mai safe”. Copiii o cam încurcau „Judecătoare:… [neinteligibil]… Vrei să…[neinteligibil]… DOMN: …[neinteligibil]… copiii? Judecătoare: Nu ne văd copiii. Stai așa! …[neinteligibil]… Judecătoare: …[neinteligibil]… și eu una. DOMN: Hai! Judecătoare: Hai! (…) Judecătoare: Da! Hai! Auzi, eu stau în …[neinteligibil]… Stai așa să-ți dau de toate! Stai așa! Aici și am și paie. (…) Judecătoare: Da ’ rămâne și mâine seară veni…veniți iar, da’ vezi, tot aicea veniți, aicea-i cel mai „safe”. Nu vin acolo că, copiii tre’ să doarmă, după aia ne presează că vor acasă, nu, nu, n-are rost. (…)”

Judecătoarea dosarului 2 Mai e suspendată (sursa: Facebook/Popoviciu Ioana Ancuta)
Justiție

Judecătoarea dosarului 2 Mai e suspendată

Judecătoarea dosarului 2 Mai e suspendată. Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, miercuri, suspendarea din funcție pentru trei luni a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu. Judecătoarea dosarului 2 Mai e suspendată Aceasta a avut în soluționare dosarul lui Vlad Pascu, șoferul care a condus sub influența drogurilor și a provocat, anul trecut, un accident mortal în localitatea 2 Mai, soldat cu decesul a doi tineri. Citește și: Selly, influencerul favorit al lui Ciolacu, a promovat masiv țeapa Nordis: „Foarte special este modelul de business” "Admite acţiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciară împotriva pârâtei Ioana Ancuţa Popoviciu - judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa. În baza art.273 alin.(1) lit.e) din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtei Ioana Ancuţa Popoviciu sancţiunea disciplinară constând în 'suspendarea din funcţie pentru o perioadă de trei luni' pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit.g) teza I şi art.271 lit. s) teza a II-a din acelaşi act normativ", se arată în minuta deciziei. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Comportamentul judecătoarei În luna februarie, Inspecția Judiciară a anunțat că s-a autosesizat și desfășoară verificări asupra comportamentului judecătoarei în sala de judecată. Conform unui comunicat transmis, Inspecția Judiciară a intervenit în urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la modul în care s-a desfășurat ședința de judecată din 22 februarie la Judecătoria Mangalia, în cazul dosarului accidentului din 19 august 2023. "Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din ziua de joi, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat", se arăta în comunicatul Inspecţiei Judiciare. La finalul ședinței de judecată, tatăl unuia dintre tinerii decedați în accident a susținut că judecătoarea a întrebat dacă fiul său este prezent în sală. "Mi-a spus dacă băiatul meu este în sală. Nu am mai văzut așa ceva în viața mea. Îi voia buletinul", a relatat acesta. Mesteca gumă în ședința de judecată Un alt părinte a afirmat că judecătoarea părea nepregătită pentru ședința de judecată și mesteca gumă în timpul acesteia. Pe 21 mai, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat transferul Ioanei Ancuța Popoviciu la Judecătoria Constanța, iar dosarul lui Vlad Pascu a fost preluat de un alt magistrat. Pe 11 octombrie 2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a anunțat trimiterea în judecată a lui Vlad Pascu, aflat în arest preventiv, pentru infracțiuni precum ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului. "În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis procurorii.

Judecătoarea a trecut la anulări pe un motiv halucinant Foto: Facebook CSM
Justiție

Judecătoarea a trecut la anulări pe un motiv halucinant

Judecătoarea Iuliana Garabet, de la Judecătoria Iași, cea care a amânat 44 de procese într-o singură zi pe motiv de „standard de transparență” a trecut la anulări pe un alt motiv halucinant: „Se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi”. După cum se poate constata pe portalul Judecătoriei Iași, la 26 aprilie, Garabat a avut de judecat șase dosare. În toate a luat aceeași decizie: „anulează cererea”. În anul fiscal 2022, judecătoarea a câștigat aproape 250.000 de lei net, din salariu și banii de chirie. În medie, ea câștiga, net, peste 20.000 de lei pe lună. Președinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Denisă-Angelică Stânișor, a anunțat vineri, 26 aprilie 2024, că a sesizat Inspecția Judiciară pentru verificări cu privire la magistrata Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași. Citește și: Cu cât a crescut, într-un an, salariul pensionarului Pandele, soțul Gabrielei Firea și primar de Voluntari. Familia are o avere uriașă, doar bijuteriile și tablourile valorând 220.000 euro Judecătoarea a trecut la anulări pe un motiv halucinant În toate a avut aceeași motivare standard: „Solutia pe scurt: Urmare a inechitaţilor constatate, se reţine că este incident standardul de protecţie instituit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, precum şi standardul transparenţei instituit de Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar în lipsa unei reglementări unitare- Carta Albă a Drepturilor Consumatorului, instanţa va da efect prevederilor art. 427 alin. 4 Cod de procedură civilă hotărârea judecătorească se va comunica către: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliului Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum si catre partile din cauza iar în vederea respectării standardului transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, instanţa apreciază că se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi, precum şi în ţările care au ratificat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948 având în vedere tendinţa de dezincriminare existentă, dacă este respectată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, precum şi în ţările care au adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, în vederea adaptării contractelor. Anulează cererea. Cu drept de cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, cererea depunându-se la Judecătoria Iaşi. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 402 teza finală Cod de procedură civilă, astăzi, data de 26.04.2024”. Motivul amânărilor: Declarația Universală a Drepturilor Omului Ea este deja celebră pentru faptul că, la 15 aprilie, a amânat 44 de dosare invocând același motiv: „Solutia pe scurt: Având în vedere standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală A Naţiunilor Unite la 10.12.1948, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscută statelor, instanţa apreciază cauza în stare de amânare şi acordă termen de judecată la data de 14.10.2024, ora 10,00, pentru când se citează părţile cu menţiunea de a formula precizări cu privire la actele invocate, sub sancţiunea anulării cererii, prin raportare la art. 12 Cod de procedura civila”.

Mituitorul judecătoarei drogate, Mihai Pinzari, a șters-o de sub nasul Justiției
Justiție

Mituitorul judecătoarei drogate a șters-o de sub nasul Justiției

Mituitorul judecătoarei drogate din Suceava a șters-o de sub nasul Justiției: un judecător milostiv l-a scos din arestul poliției și l-a plasat în arest la domiciliu cu o zi înainte de o condamnare definitivă. În ziua următoare, el trebuia mutat la pușcărie, dar deja dispăruse. Citește și: Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi” Presa scrie că interlopul avea o avere uriașă, care ar fi fost făcută prin contrabandă cu țigări. Mituitorul judecătoarei drogate a șters-o de sub nasul Justiției Mihai Pînzari, zis ”Tonici”, mituitorul judecătoarei Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, a fost scos din arest la 25 aprilie și trimis în arest la domiciliul său din Rădăuți. Însă vineri, 26 aprilie, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru lipsire de libertate. Când poliția s-a prezentat la domiciliul unde ar fi trebuit să se afle în arest, nu l-a găsit. Mituitorul judecătoarei drogate, contrabandă din Ucraina. În dreapta, o arestare din 2013 a unui membru al lotului "Codană" (sursa: TVR, Adevărul) Mai mult, în afară de dosarul în care Pînzari a fost condamnat, vineri, 26 aprilie, pe rolul Curții de Apel Suceava se află și dosarul în care este acuzat că a mituit-o pe judecătoarea drogată Ana Maria Chirilă. Condamnarea de vineri se datorează faptului că, în 2016, Pînzari și un complice au răpit un tânăr care lucra la un service, l-au dus pe un câmp și l-au bătut, fiind acuzat că a spart un seif al firmei la care lucra. Citește și: EXCLUSIV Mituitorul judecătoarei care se droga cu iubitul interlop, în grupul celui mai dur traficant de țigări din Ucraina: „Codană”, expert în jafuri armate în Germania anilor ’90 Răpire ca-n filme, condamnări după opt ani „Fapta petrecută ca-n filmele cu mafioți s-a petrecut pe 28 aprilie 2016, în plină zi, în jurul orei 15.30, în incinta service-ului Every Day din Frătăuţii Vechi. Un autoturism cu folii pe geamuri, fără numere de înmatriculare, a intrat în trombă în service. Doi indivizi cu cagule pe faţă au coborât dintr-o maşină, au spus pe un ton grav că au un mandat pe numele mecanicului Ş.I. (victima din acest caz), l-au luat cu forţa pe acesta, l-au încătuşat şi l-au urcat în maşină. Totul s-a petrecut extrem de repede, iar ceilalţi angajaţi nu au realizat prea clar despre ce este vorba. Totuşi, impresia a fost că acțiunea este una legală, a organelor statului. Tânărul de 19 ani a fost dus cu maşina în jur de 3 kilometri, până într-o luncă, aflată pe raza localităţii Măneuţi. Din ancheta procurorilor DIICOT Suceava, rezultă că tânărul a fost lovit timp de aproximativ două ore de trei agresori (cei doi care l-au ridicat din service, plus cel care a fost şofer) cu pumnii, cu picioarele şi cu un băţ telescopic”, relatează Monitorul de Suceava. Acest dosar a fost judecat inițial chiar de Ana Maria Chirilă și abia după arestarea ei a ajuns la alt judecător.

O judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi Foto: Facebook CSM
Justiție

O judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi

Motivul stupefiant pentru care o judecătoare a amânat 44 de dosare civile într-o singură zi și le-a expediat în toamnă: „Standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală A Naţiunilor Unite la 10.12.1948”. Citește și: Dialogul halucinant din debutul procesului accidentului din stațiunea 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu întreabă, mirată: „A decedat vreo victimă?” Deciziile au fost luate la 15 aprilie de judecătoarea Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași. Așa cum se vede pe portalul instanțelor, deciziile de amânare sunt perfect identice, exceptând data la care se amână procesul. Informația a fost difuzată inițial de site-ul Dezvaluirea.ro. O judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi „Solutia pe scurt: Având în vedere standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală A Naţiunilor Unite la 10.12.1948, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscută statelor, instanţa apreciază cauza în stare de amânare şi acordă termen de judecată la data de 14.10.2024, ora 10,00, pentru când se citează părţile cu menţiunea de a formula precizări cu privire la actele invocate, sub sancţiunea anulării cererii, prin raportare la art. 12 Cod de procedura civila”, se arată în încheierea în care un cetășean se judecă cu poliția pentru o amendă contravențională. Însă aceeași formulare apare în alte 43 de încheieri din acea zi, în dosare extrem de diverse, de la plângeri contravenționale la un proces de uzucapiune. În anul fiscal 2022, judecătoarea a câștigat aproape 250.000 de lei net, din salariu și banii de chirie. În medie, ea câștiga, net, peste 20.000 de lei pe lună. Acest magistrat nu deține locuințe, terenuri sau mașini. În contul curent de la BCR, Garabet are 125.000 de lei. Citește și: Cu cât a crescut, într-un an, salariul pensionarului Pandele, soțul Gabrielei Firea și primar de Voluntari. Familia are o avere uriașă, doar bijuteriile și tablourile valorând 220.000 euro Site-ul Dezvăluirea a întrebat când a fost evaluată psihologic această judecătoare și i s-a răspuns că asta s-a petrecut atunci când a fost admisă în magistratură, adică în urmă cu mai bine de zece ani.

Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei din dosarul 2 Mai, Ioana Ancuta Popoviciu
Eveniment

Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei dosarul 2 Mai

Inspecția Judiciară cere suspendarea din funcție a judecătoarei din dosarul 2 Mai, Ioana Ancuța Popoviciu, cea care întreba în sală unde sunt victimele. Judecătoarea l-a întrebat pe tatăl tânărului mort în accident dacă fiul său e în sală, potrivit Digi24. Părintele a izbucnit în lacrimi pe treptele judecătoriei. Citește și: Deputatul PSD Ghiță, un apropiat al familiei Firea, își bate joc de aliații din PNL: scrie că Burduja este „puiuț de securist” și-l ironizează pe Rareș Bogdan, numindu-l „Miss Olanda” Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei din dosarul 2 Mai Inspecția Judiciară a început o anchetă împotriva ei la 5 martie. „În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, se arată în comunicatul Inspecției Judiciare. Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul magistratului Ioana Ancuța Popoviciu.

Judecătoarea miloasă cu Mario Iorgulescu, conectată (sursa: Pro TV)
Investigații

Judecătoarea miloasă cu Mario Iorgulescu, conectată

Judecătoarea miloasă cu Mario Iorgulescu, conectată. Fiul șefului LPF ar putea fi achitat după ce o judecătoare i-a admis recursul în casație. Fiica judecătoarei a luat bani de la o firmă cercetată de DNA. Clasare menținută de Înalta Curte În anul 2021, firma Be Home Concept SRL a intrat în atenția procurorilor DNA. Atunci, primarul Clotilde Armand anunța că "Direcția Națională Anticorupție a început cercetările cu privire la afacerile studiilor DALI (devize umflate și supraevaluate) pentru școlile din Sectorul 1 din perioada administrației PSD – Tudorache. Firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc". Citește și: Mario Iorgulescu ar avea leziuni cerebrale încă din copilărie din cauza cărora nu înțelege ce se întâmplă la proces, susțin avocații săi Contactată de către DeFapt.ro, Elena Bejan, asociata unică a Be Home Concept SRL, a precizat că a scăpat într-un final de dosarul de la DNA. "După ce m-au târât prin toate parchetele, în final s-a dat clasare. Și după aceea au făcut contestație, cei de la Primăria Sectorului 1, la Înalta Curte. La Înalta Curte s-a menținut clasarea de la parchet. Citește și: EXCLUSIV Legături periculoase ale judecătoarei care-l poate scăpa pe Mario Iorgulescu: fiica sa ia bani de la o firmă favorizată de fostul primar Daniel Tudorache, prietenul lui Gino Iorgulescu A fost o agresiune de trei ani de zile pe Be Home și pe Elena Bejan, de parcă… ce știe USR să facă. Dosarul s-a clasat pe 29 februarie anul acesta", a declarat Elena Bejan. Judecătoarea miloasă cu Mario Iorgulescu, conectată DeFapt.ro a dezvăluit recent că judecătoarea Adriana Ispas a depus o declarație de avere din care rezultă că fiica ei, Maria Ispas, a lucrat ca desenator la firma Be Home Concept. Legat de această situație, Elena Bejan a declarat că tânăra Maria Ispas a lucrat la firma ei în timpul facultății. "A fost în timpul facultății, ca stagiar la noi. Nu, nu mai lucrează la noi", a spus Elena Bejan. Întrebată dacă știa că tânara stagiară este fata judecătoarei Adriana Ispas de la Înalte Curte de Casație și Justiție, Elena Bejan a răspuns sec: "Nu! Nici nu mă interesează". Ulterior nu a mai răspuns la telefon pentru a explica cum a ajuns să renoveze vila lui Vladimir Plahotniuc din Pipera. Enescu, decizie favorabilă firmei care a plătit-o pe fiica colegei lui Elena Bejan, însă, sigur a auzit de colegul de complet al Adrianei Ispas, Dan Andrei Enescu. Ispas, Enescu și Lia Savonea fac parte din completul nr. 6 de trei judecători al ÎCCJ. Componența completului de trei nr. 6 al ÎCCJ în 2024 (sursa: scj.ro) Dan Andrei Enescu este și singurul membru al completului C12CP, cel care a dat soluția favorabilă Be Home Concept SRL în februarie a.c. Judecătorul Enescu a dat soluția favorabilă firmei care a plătit-o pe fiica colegei sale, judecătoarea Ispas (sursa: scj.ro) Judecătoarea Adriana Ispas a intrat în atenția opiniei publice după ce a admis în principiu cererea de recurs în casație în dosarul în care Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare. Ca urmare, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal ar putea să fie achitat.

Fabuloasa carieră a judecătoarei comunicatoare CSM (sursa: Facebook/Consiliul Superior al Magistraturii)
Justiție

Fabuloasa carieră a judecătoarei comunicatoare CSM

Fabuloasa carieră a judecătoarei comunicatoare CSM. Daniela-Ioana Stăncioi câștigă aproximativ 19.000 de lei pe lună, dar salariul îi va crește cu 25% și va primi și restanțe și dobânzi pe ultimii șase ani. Salariu: 19.000 de lei lunar + 25% Purtătoare de cuvânt a CSM, Stăncioi a obligat statul, prin instanță, să-i deconteze ochelarii. Foarte recent, a mai obținut o victorie, în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ): i se vor plăti salarii majorate cu 25%, începând cu anul 2018. Citește și: Purtătoarea de cuvânt a CSM, judecătoarea cu Audi A5 care a obligat statul să-i deconteze ochelarii, a mai obținut o victorie: i se vor plăti salarii majorate cu 25%, începând cu 2018 În anul fiscal 2022, ea a câștigat, în medie, circa 19.000 de lei pe lună, din calitatea de purtător de cuvânt al CSM – o sarcină care ar putea fi îndeplinită de orice funcționar, fără ca acesta să fie plătit la nivelul unui judecător de curte de apel. Este greu de estimat cât va primi acum, urmare a acestei victorii în instanță, dar, pe baza declarațiilor de avere precedente, s-ar putea ajunge spre 500.000 de lei, cu dobânzile penalizatoare. Recent, Stăncioi a dat statul în judecată ca să-i deconteze ochelarii, de circa 2.300 de lei, și a câștigat în primă instanță. A ratat CSM în 2017 Daniela-Ioan Stăncioi este magistrat de doar zece ani. A fost numită judecător al Judecătoriei Sector 3 prin decret prezidențial pe 29 ianuarie 2014. După trei ani, în 2017, Stăncioi era deja judecător la Tribunalul București. O ascensiune fulminantă, la care alți judecători nici nu visează. Tot în 2017, Daniela-Ioana Stăncioi a fost aproape să preia funcția de purtător de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii. Însă Secția pentru judecători a CMS a respins propunerea. Fabuloasa carieră a judecătoarei comunicatoare CSM Totuși, în ianuarie 2019, Stăncioi a devenit purtătoare de cuvânt a CSM, instituție la care a și fost detașată. Doi ani mai târziu, în ianuarie 2021, detașarea a încetat, deci judecătoarea Stăncioi s-a întors în instanță, la Tribunalul București. După încă un an, în februarie 2022, magistratei Stăncioi i s-a aprobat transferul la Curtea de Apel București. Încă o avansare, deci. Trecuseră doar opt ani de când era judecătoare și doi din cei opt ani nu se ocupase de dosare, ci de comunicarea CSM. Iar în septembrie 2023, Stăncioi a fost din nou detașată la CSM, ca purtător de cuvânt. Practic, în prezent, judecătoarea are puțin peste zece ani de magistratură, din care nici măcar opt ani plini în instanță.

Magistrații se protejează între ei: ICCJ anulează excluderile propuse de CSM
Eveniment

Magistrații se protejează între ei

Magistrații se protejează între ei: două judecătoare propuse de CSM la excludere, pentru grave și repetate abateri disciplinare, au fost salvate la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), în aceeași zi, 18 martie. Citește și: Procurorul din Caracal care i-a ținut pe polițiști în fața porții ucigașului Alexandrei Măceșanu scapă cu o sancțiune ridicolă. El are salariu uriaș, dar a dat statul în judecată pentru mai mult Magistrații se protejează între ei Una dintre ele, Monica Claudia Cipariu, de la Tribunalul București, care în anul fiscal 2022 încasase de la stat un salariu anual de 205.846 de lei, plus 68.681 „drepturi salariale” neprecizate clar, s-a remarcat prin hotărâri și încheieri nemotivate în nu mai puțin de 457 de dosare. Cealaltă judecătoare, Iulia Mihaela Scurtu, de la judecătoria Onești, fusese exclusă pentru “atitudini nedemne în timpul serviciului“, printre altele. În ambele cazuri, ÎCCJ a decis suspendarea pentru șase luni. Cipariu este la a doua excludere anulată de judecătorii de la curtea supremă. În 2019, i s-a tăiat salariul cu 10% pentru două luni. În decembrie 2022, CSM a suspendat-o timp de șase luni, dar din nou a câștigat la ICCJ, fiind pedepsită cu tăierea salariului, timp de șase luni, cu 25%. Toate aceste sancțiuni au fost aplicate pentru că judecătoarea nu motiva sau nu încheia cauzele pe care le judeca. În cazul judecătoarei din Onești, detaliile nu apar în documentele Inspecției Judiciare. Înalta Curtea a anulat două dintre acuzații și a menținut-o doar pe cea privind “exercitarea funcției cu gravă neglijență“. În anul fiscal 2022, Scurtu a câștigat 103.000 lei de la Tribunalul Vaslui.

O judecătoare cu salariu uriaș, mașină de lux și sute de mii de lei în conturi a dat statul în judecată ca să-i deconteze ochelarii. Ea este purtătoare de cuvânt la CSM Foto: Captură video
Eveniment

O judecătoare a dat statul în judecată ca să-i deconteze ochelarii

O judecătoare cu salariu uriaș, mașină de lux și sute de mii de lei în conturi, Daniela-Ioana Stăncioi a dat statul în judecată ca să-i deconteze ochelarii. Ea este purtătoare de cuvânt la CSM, instituția care gestionează problemele magistraților și poate aplica sancțiuni. Citește și: Sondaj comandat de Nicușor Dan: AUR și SOS nu trec de 5% în București. Datele contrazic flagrant un sondaj CURS. Piedone Popescu ar câștiga primăria Capitalei, în sondajul lui Nicușor Dan Ea a și câștigat procesul în primă instanță, la Tribunalul Argeș. Statul poate face recurs, dar decizia este executorie. Suma pe care Stăncioi a câștigat-o în instanță este de 2.331 de lei. O judecătoare a dat statul în judecată ca să-i deconteze ochelarii Însă Stăncioi are o avere consistentă: În anul fiscal 2022 a obținut venituri salariale de circa 224.000 de lei, puțin sub 19.000 de lei pe lună în medie. Întrucât nu ar avea locuință, potrivit declarației de avere, i se decontează diurna și transportul: în total puțin peste 36.000 de lei, deci circa 3.000 de lei pe lună, în 2022 Are bijuterii de 11.000 de euro Deține peste 315.000 de lei în conturi Din 2019, conduce un Audi A5 Oficial, Daniela Stăncioi este angajată la Curtea de Apel București, dar de fapt ea este purtătoarea de cuvânt a CSM. Judecătoarea din Argeș care i-a dat câștig de cauză, Anca Georgiana Rădulescu, a invocat în motivarea sentineție decizii ale Curții de Justiție a Uniunii Europene. „Faptul că reclamanta beneficiază de un spor salarial pentru condițiile de muncă nu poate fi considerat ca acoperind obligația angajatorului, câtă vreme este vorba despre un spor cu caracter general, acordat tuturor angajaților care prestează activitatea în aceleași condiții ca reclamanta, indiferent dacă aceștia au sau nu probleme oftalmologice (...) Singurul mijloc de a se da efect util normei din directiva europeană este să se considere că, dacă sunt îndeplinite condițiile pentru furnizarea unui dispozitiv special, angajatorul poate fi obligat în mod direct la plata contravalorii acestuia (...) Astfel, după cum a arătat și CJUE, ochelarii de vedere se pot circumscrie noțiunii de «aparat de corecție specială», atunci când au legătură cu lucrul la monitor (par. 39 din hotărârea menționată), indiferent dacă sunt folosiți de salariați și în afara locului de muncă sau pentru alte activități (par. 48)”, se arată în decizia tribunalului, publicată de Lumea Justiției.

Dosarul „2 Mai”: judecătoarea - rea-credință, neglijență (sursa: Facebook/Popoviciu Ioana Ancuta)
Eveniment

Dosarul „2 Mai”: judecătoarea - rea-credință, neglijență

Dosarul „2 Mai”: judecătoarea - rea-credință, neglijență. Ioana Ancuța Popoviciu, magistratul care judecă la Mangalia dosarul șoferului drogat Vlad Pascu, are abateri disciplinare grave la activ. Dosarul „2 Mai”: judecătoarea - rea-credință, neglijență În mai 2023, Consiliul Superior al Magistraturii a sancționat-o cu avertisment pe Popoviciu pentru "săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin. (2) dinacelași act normativ (legea 303/2022 - n.r.)". Citește și: Judecătoarea care a întrebat dacă se află în sală un tânăr ucis de șoferul drogat de la 2 Mai ar putea fi incompatibilă cu dosarul Art. 271 lit. s se referă la "exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență". Art. 272 alin. (2) spune că "Există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual". Mesteca gumă în sală Pe 22 februarie, la Judecătoria Mangalia a fost primul termen al procesului în dosarul în care Vlad Pascu este judecat, şedinţa fiind amânată pentru data de 14 martie, în condiţiile în care, potrivit avocatului Adrian Cuculis care reprezintă familia unei tinere moarte în accidentul rutier, unul dintre avocaţii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de-al doilea a anunţat că nu poate participa la termenul din 22 februarie pentru că este la o acţiune de protest alături de colegi din Baroul Bucureşti. După terminarea şedinţei, tatăl unuia dintre tinerii morţi în accident a afirmat că judecătorul a întrebat dacă băiatul său este în sală. „Mi-a spus dacă băiatul meu este în sală. Nu am văzut în viaţa mea aşa judecător. Îi voia buletinul”, a relatat acesta. De asemenea, un alt părinte a declarat că judecătorul părea că a venit nepregătit la şedinţa de judecată şi mesteca gumă. Cercetată de Inspecția Judiciară Ulterior, pe 23 februarie, Inspecţia Judiciară a anunţat că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul judecătorului care soluţionează dosarul în care este cercetat penal Vlad Pascu. „Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din ziua de joi, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, se arată în comunicatul Inspecţiei Judiciare.

Dosarul "2 Mai": judecătoarea, posibil incompatibilă (sursa: Facebook/Popoviciu Ioana Ancuta)
Eveniment

Dosarul "2 Mai": judecătoarea, posibil incompatibilă

Dosarul "2 Mai": judecătoarea, posibil incompatibilă. Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând marţi contestaţia formulată de acesta împotriva măsurii prelungirii mandatului cu încă 30 de zile, decise de Judecătoria Mangalia. Studiosul Vlad Pascu rămâne în arest "Respinge, ca nefondată contestaţia declarată de Pascu Matei Vlad împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.02.2024 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 4989/254/2023/a8. (...) Citește și: VIDEO Dezinteres șocant al judecătoarei din dosarul ucigașului drogat Vlad Pascu: l-a întrebat pe tatăl unui tânăr omorât în accident dacă fiul lui este în sală Obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27.02.2024", reiese din soluţia pe scurt dată de Tribunalul Constanţa. Inculpatul a fost adus în sala de judecată şi a fost reprezentat de doi avocaţi, aceştia solicitând schimbarea măsurii arestului preventiv în arest la domiciliu pentru clientul lor, care doreşte să poată învăţa pentru a da examen la facultate. Judecătoare cinică: nepregătită și mestecând gumă Pe 22 februarie, la Judecătoria Mangalia a fost primul termen al procesului în dosarul în care Vlad Pascu este judecat, şedinţa fiind amânată pentru data de 14 martie, în condiţiile în care, potrivit avocatului Adrian Cuculis care reprezintă familia unei tinere moarte în accidentul rutier, unul dintre avocaţii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de-al doilea a anunţat că nu poate participa la termenul din 22 februarie pentru că este la o acţiune de protest alături de colegi din Baroul Bucureşti. După terminarea şedinţei, tatăl unuia dintre tinerii morţi în accident a afirmat că judecătorul a întrebat dacă băiatul său este în sală. "Mi-a spus dacă băiatul meu este în sală. Nu am văzut în viaţa mea aşa judecător. Îi voia buletinul", a relatat acesta. De asemenea, un alt părinte a declarat că judecătorul părea că a venit nepregătit la şedinţa de judecată şi mesteca gumă. Dosarul "2 Mai": judecătoarea, posibil incompatibilă Ulterior, pe 23 februarie, Inspecţia Judiciară a anunţat că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul judecătorului care soluţionează dosarul în care este cercetat penal Vlad Pascu. "Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din ziua de joi, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat", se arată în comunicatul Inspecţiei Judiciare. Drogat, a spulberat un grup de tineri Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. "În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis procurorii.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră