sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Investigații 11 iulie 2023

EXCLUSIV Azilul fără canalizare din Voluntari funcționa în casa unuia dintre fondatorii Scorseze Security, companie de pază care a primit zeci de contracte publice

Azilul fără canalizare, în casa Scorseze (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Azilul fără canalizare, în casa Scorseze (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Azilul fără canalizare, în casa Scorseze. Unul din centrele rezidențiale pentru bătrâni din Voluntari a funcționat ani de zile fără să fie conectat la canalizare. Iar apa cu dejecții rezultată din activitățile azilului era pur și simplu evacuată în stradă.

Tupeu: au dat în judecată vecinii

Mirosul insuportabil al dejecțiilor aruncate la canalul colector din stradă au alertat câțiva vecini ai imobilului. Aceștia s-au adresat instanței, după cum arată Silviu Munteanu, avocatul lor: "am formulat o acțiune împotriva proprietarului imobilului, a Euroapavol și a Asociației, pentru ca instanța să oblige proprietarul să se racordeze la rețeaua publică de canalizare, iar Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz să își înceteze activitatea.

Cu toate acestea, în luna martie a acestui an, Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz a formulat o cerere de chemare în judecată împotriva clienților mei pentru ca aceștia din urmă să fie obligați să plătească Asociației daune morale în cuantum de 3000 de EURO. Din punctul de vedere al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz vecinii au comis un abuz de drept prin aceea că au făcut sesizări la instituțiile abilitate să ia măsuri.".

Azilul fără canalizare, în casa Scorseze

Defapt.ro a scris, în exclusivitate, despre acest proces și despre lipsa legăturii la canalizare a imobilului.

Citește și: EXCLUSIV Azilul ororilor din Voluntari nu era conectat la canalizare: apele menajere uzate erau deversate pe stradă. Societatea de apă din Voluntari, deținută de Primărie, era la curent

Practic, acest proces demonstrează încă o dată că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, știa de existența acestor azile: Euro Apavol este o companie deținută majoritar de Consiliul Local Voluntari.

Dar Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz nu este proprietarul imobilului. Potrivit portalului instanțelor de judecată, proprietarul clădirii este Mircea Florentin Bageac. Acesta și Lucian Nicolae Mursez au fost fondatorii companiei Scorseze Security Internațional, una dintre firmele abonate la contractele publice în trecutul apropiat.

De exemplu, în perioada 2007 -2015, firma de pază Scorseze a obținut 78 de contracte publice, în valoare de 72,3 milioane euro.

Asociatul lui Bageac, căutat des de DIICOT

Între timp, Mircea Florentin Bageac s-a retras din firmă iar părțile sociale au fost preluate de Lucian Nicolae Mursez. Cel din urmă a avut mai multe dosare penale instrumentate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Citește și: EXCLUSIV Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea. Circula pe linia de tramvai separată cu garduri

Procurorii DIICOT Neamț au constatat că, în perioada 2012-2014, firma de pază a introdus în contabilitate mai multe facturi pentru mărfuri fictive din care a rezultat o pagubă adusă bugetului de stat de 32 de milioane de lei. Lucian Nicolae Mursez a fost condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare.

Într-un alt dosar de evaziune fiscală în formă continuată, Lucian Nicolae Mursez a scăpat de condamnare pentru că judecătorii de la Curtea de Apel București au constatat că faptele s-au prescris.

Afaceri mai mici și mai discrete

Numele lui Mircea Florentin Bageac mai apare ca asociat în șapte societăți, dintre care trei au fost radiate, două și-au întrerupt temporar activitate și alte două sunt în funcțiune. Una dintre firmele care și-au întrerupt temporar activitate, Scorseze Prest SRL, este deținută împreună cu Lucian Nicolae Mursez.

Cele două firme aflate în funcțiune, Kapa Advertising și BMC Global Partener, sunt deținute în mod egal de Mircea Florentin Bageac împreună cu Ovidiu Lucian Voineagu, respectiv cu Mihail-Irinel Ciucă.

Citește și: DOCUMENT Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilurile groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre

Kapa Advertising a avut o cifră de afaceri netă de peste 755.000 lei și un profit de peste 125.000 lei în anul fiscal 2021. Cealaltă societate a avut o cifră de afaceri de 5.627 lei și un profit 4.082 lei.

Defapt.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la Mircea Florentin Bageac în legătură cu azilele terorii. La numărul de telefon al firmei Kapa Advertising a răspuns Ovidiu Lucian Voineagu. Acesta a spus că, deșu mai sunt asociați, în realitate nu mai au nici o legătură și urmează să se separe.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Investigații

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră