sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Internațional 19 ianuarie 2025

Milionarii părăsesc Marea Britanie în număr alarmant de mare, mai ales după venirea la putere a laburiștilor: aproape 11.000, doar în 2024

Exod al milionarilor din Marea Britanie (sursa: Pexels/Miklos Magyar)
Exod al milionarilor din Marea Britanie (sursa: Pexels/Miklos Magyar)

Exod al milionarilor din Marea Britanie. În 2024, Marea Britanie a pierdut 10.800 milionari, conform unui raport publicat de New World Wealth (NWW). Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de cei 4.200 milionari care au plecat în 2023, plasând Regatul Unit pe locul doi, după China, în clasamentul pierderii rezidenților înstăriți.

Exod al milionarilor din Marea Britanie

Care sunt principalele motive pentru care aceștia părăsesc Marea Britanie?

Citește și: Statul român plătește o sumă astronomică pentru chirii: peste 100 de milioane de euro pe an, spune fostul ministru Câciu

Potrivit The Telegraph, în primul rând, este vorba despre taxele ridicate și legislația fiscală ostilă.

Andrew Amoils, director de cercetare la NWW, explică faptul că taxele suplimentare aplicate nerezidenților bogați și taxele pe câștigurile de capital și proprietăți au descurajat pensionarii și proprietarii de firme înstăriți.

Creșterea dominației SUA și Asiei în sectorul hi-tech, precum și declinul importanței bursei de valori de la Londra, au contribuit la diminuarea atractivității Marii Britanii.

De asemenea, sistemul medical britanic, aflat sub presiune, a fost un alt factor decisiv pentru milionarii care au ales să părăsească țara.

Unde pleacă milionarii?

În perioada 2017-2023, Marea Britanie a pierdut 16.500 milionari, iar tendința pare să se accelereze.

Pierderea rezidenților înstăriți afectează gestionarea activelor, investițiile și economia generală a țării, amplificând provocările cu care se confruntă Regatul Unit.

Conform raportului NWW, destinațiile populare ale milionarilor includ orașe de top, precum Paris, Dubai, Amsterdam, Monaco, Geneva, Sydney, Singapore.

Locurile preferate pentru retragere din activitate sunt Florida, Algarve (Portugalia), Malta, sau riviera italiană.

Farmecul pierdut al Londrei

Începând cu anii 1950 până la începutul anilor 2000, Londra a fost un magnet pentru milionari, fiind preferată de familii înstărite din Europa continentală, Africa, Asia și Orientul Mijlociu.

Totuși, această tendință s-a inversat, odată cu creșterea economiilor din alte țări vorbitoare de engleză, precum SUA, Australia și Canada.

Charlie Mullins, fondatorul Pimlico Plumbers, care s-a mutat în Spania, a comentat situația:

„Marea Britanie are probleme.

Majorarea taxelor și legislația restrictivă privind ocuparea forței de muncă au îngreunat derularea afacerilor.

Conservatorii și laburiștii poartă responsabilitatea pentru această situație.”

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Internațional

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră