sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Eveniment 10 decembrie 2024

Monica Macovei trebuie să presteze muncă în folosul comunității și să urmeze un program de reintegrare socială după ce a accidentat un motociclist

Muncă în folosul comunității pentru Macovei (sursa: Facebook/Monica Luisa Macovei)
Muncă în folosul comunității pentru Macovei (sursa: Facebook/Monica Luisa Macovei)

Muncă în folosul comunității pentru Macovei. Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, este obligată să participe la un program de reintegrare socială și să presteze muncă în folosul comunității. Decizia definitivă a fost pronunțată marți de Curtea de Apel Constanța, în dosarul accidentului rutier de la Mangalia, produs în 2022.

Muncă în folosul comunității pentru Macovei

Magistrații au admis apelul declarat de Monica Macovei împotriva sentinței Judecătoriei Mangalia din aprilie 2024.

Citește și: În casa lui Horațiu Potra, care are o avere imensă, s-ar fi găsit 1,7 milioane de dolari: ANI și ANAF, obligate să investigheze, fiindcă banii nu apar în declarația de avere

Instanța a decis ca inculpata să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune București sau organizat în colaborare cu instituții comunitare.

Totodată, fostul ministru va presta muncă neremunerată în folosul comunității timp de 60 de zile, fie în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, fie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector II București.

Condamnare la închisoare cu suspendare

În luna aprilie 2024, Monica Macovei a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă.

Sentința a fost suspendată sub supraveghere pentru un termen de doi ani. De asemenea, aceasta a fost obligată să achite cheltuieli judiciare în valoare de 10.000 de lei.

Accidentul de la Mangalia

În octombrie 2022, Monica Macovei a fost implicată într-un accident rutier pe DN 39, în apropiere de Mangalia.

Conducând pe contrasens, aceasta a intrat în coliziune cu un motociclist, I.C., care a suferit leziuni grave, ce au necesitat între 110 și 120 de zile de îngrijiri medicale.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a precizat că viața victimei a fost pusă în pericol, iar inculpata a fost trimisă în judecată în septembrie 2023.

Decizia privind latura civilă a cazului

În februarie 2024, instanța a dispus disjungerea laturii civile a cazului și formarea unui dosar separat.

Acest aspect rămâne în curs de soluționare, fiind axat pe despăgubirile solicitate de victimă.

Decizia definitivă a Curții de Apel Constanța în acest dosar subliniază importanța respectării normelor rutiere și a răspunderii în fața legii pentru consecințele faptelor comise.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Eveniment

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră