sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: supermarket

10 articole
Eveniment

Piețe vs supermarketuri, prețurile produselor variază

Piețe vs supermarketuri, prețurile produselor variază. Prețurile produselor alimentare variază considerabil între piețe și supermarketuri, uneori în mod neașteptat. Piețe vs supermarketuri, prețurile produselor variază De exemplu, miezul de nucă, laptele și roșiile sunt mai ieftine în piețe, în timp ce cartofii, unele fructe, ouăle și pătrunjelul au prețuri mai mari decât în supermarketuri. Citește și: Piedone a început războiul cu Nicușor Dan, în fața căruia a pierdut alegerile pentru funcția de primar general: ANPC a amendat Termoenergetica cu 620.000 de lei Călin Georgescu și susținătorii săi au anunțat un boicot împotriva marilor lanțuri comerciale, acuzând prețuri excesive față de cele din piețe. Totuși, o analiză realizată de „Ziarul de Iași” arată că diferențele nu confirmă pe deplin aceste acuzații. Continuarea, în Ziarul de Iași

Piețe vs supermarketuri, prețurile produselor variază (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Val de sprijin pentru multinaționale și supermarketuri  Foto: Captură video/Facebook
Politică

Val de sprijin pentru multinaționale și supermarketuri

Val de sprijin pentru multinaționale și supermarketuri deținute de companii străine după ce Călin Georgescu a cerut boicotarea acestora. Pe rețelele sociale sunt tot mai multe apeluri ca luni, 10 februarie, cei care i se opun lui Georgescu să-și facă cumpărăturile la Lidl, Carrefour, Kaufland, MegaImage sau alte supermarketuri aflate în proprietatea unor investitori străini. Citește și: Mesaj viral despre efectul benefic al multinaționalelor: „Aduc know-how, locuri de muncă bine plătite și susțin economia locală” În plus, sunt distribuite masiv informații care arată că investitorii străini își plătesc corect taxele, iar angajații beneficiază de salarii decente. Val de sprijin pentru multinaționale și supermarketuri „Mâine mi-am propus să mă duc la supermarket și să cumpăr tot ce am nevoie pentru o săptămână. (...) Voi citi atent etichetele la produsele pe care nu le cunosc, pe care le cumpăr pentru prima dată. Într-un supermarket, simți că alegerile îți aparțin într-o măsură mult mai mare decât la un magazin mic, dintre blocuri. Unde, pe fiecare tip de produs căutat, ai maxim 2-3 opțiuni, la prețuri mult mai mari decât în supermarket. Ne vedem la supermarket mâine! Nu ratați ofertele de Boicot!”, a scris, pe Facebook, economistul Cristian Păun. „Îmi iau liber pe 10 februarie. Nu voi rata niciun supermarket din București”, anunță M.E. „Dacă vreți să-i lăsați fără job pe românii care lucrează în supermarket-uri, atunci faceți pe 10 februarie ce zice socialistul Simion (cum zicea Dragnea in 2017-2019 sau Ciolacu in 2022,2023). Cât cinism să-ți promovezi agenda politică distrugând viețile oamenilor (...) Doar o economie de piață funcțională reduce preturile!!! Ar trebui să cereți mai multe supermarketuri (competiție) nu să le alungați pe cele pe care le avem. It is the economy, stupid! Boicotati statul! Înfometați bestia! Nu omorâți sectorul privat care este și așa în genunchi din cauza guvernării socialiste. Nu le mai finanțați deficitul, de exemplu!”, a arătat fostul premier Florin Cîțu. „La care supermarket vă veți petrece boicotul? Cum spune acest Zamolxis al candidaților: «Este esențial! Despre asta este vorba!»”, întreabă Project-E. „Intrucat sambata si duminica voi avea foarte mult de lucru, cumparaturile saptamanale le voi face luni, in cel mai apropiat supermarket, dupa ce voi participa la hramul unei biserici din Bucuresti care il are ocrotitor pe Sfantul Haralambie (10 februarie)”, anunță profesorul universitar Radu Carp. „Toate țepele au fost 100% ROMÂNEȘTI” A devenit virală și o postare scrisă de Marin Ioan în apărarea multinaționalelor: „La care din aceste mutinaționale ai pierdut bani? NORDiS, Caritas, Bancorex, Dacia Felix, Credit Bank, Bankcoop, Columna, Banca Agricolă, BPR, BRS, BIR, SAFI, FNI, ADAS, Euroasig, Metropol, Carpatica ASIG, Astra Asigurări, City Insurance, Hexi Pharma, Blue Air... Niciuna nu a fost multinațională. Toate țepele au fost 100% ROMÂNEȘTI”.

Supermarketurile, amendate pentru automate SGR defecte (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Mediu

Supermarketurile, amendate pentru automate SGR defecte

Supermarketurile, amendate pentru automate SGR defecte. Comisarii de la Protecția Consumatorilor Iași au început controalele care vizează Sistemul de Garanție Returnare (SGR) la operatorii economici. Supermarketurile, amendate pentru automate SGR defecte În acest sens, reprezentanții ANPC din Iași au înregistrat un număr de 25 de reclamații, în urma cărora au fost efectuate verificări în teren, la mai multe supermarketuri. Citește și: Pensiile de până în 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, a promis Ciolacu: Vom da OUG Astfel, potrivit informațiilor puse la dispoziție de către reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Iași, au fost descoperite și nereguli. Au fost aplicate 27 de sancțiuni: 26 de avertismente și o amendă în cuantum de 20.000 de lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ce valabilitate are brânza la calup (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Ce valabilitate are brânza la calup

Ce valabilitate are brânza la calup: judecătorii ieșeni au fost chemați să stabilească până când poate fi consumat acest aliment din supermarket. Ce valabilitate are brânza la calup Inspectorii Protecției Consumatorului au sancționat Kaufland pentru că pe etichetele unor brânzeturi se menționa "recomandare de consum", în loc de "dată limită de consum". Citește și: Cele trei pensii de vis pe care le primește Toni Greblă, pesedistul pus de Ciolacu în fruntea AEP ca să hăituiască opoziția Amenda de 4.000 de lei a fost contestată în instanță de reprezentanții supermarketului. Pentru lămurirea situației, judecătorii s-au raportat la prevederile Regulamentului european privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Copil rănit în cărucior de supermarket (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Copil rănit în cărucior de supermarket

Copil rănit în cărucior de supermarket. Un copil de șase ani s-a rănit într-un supermarket din Iași: a căzut peste un cărucior de cumpărături al unui magazin Mega Image și s-a tăiat la nivelul organului genital. Copil rănit în cărucior de supermarket Tatăl ne-a povestit că băiatul, care se afla la cumpărături împreună cu mama sa, a luat un cărucior destinat copiilor, „s-a ridicat puțin pe mâner, iar atunci căruciorul s-a dat peste cap, iar el a căzut peste cărucior și a suferit o plagă contuză prepuț”. Citește și: EXCLUSIV Pescobar, țepar cu acte în regulă: o firmă de leasing i-a pus sechestru pe o mașină neplătită. Și ANAF a pus sechestru pe un autoturism al firmei de la „Taverna Racilor” Rănile suferite de copil au fost destul de grave iar intervenția chirurgicală a necesitat anestezie generală. Părinții se luptă acum să demonstreze că astfel de cărucioare de cumpărături pentru copii, puse la dispoziție clienților, nu corespund din punct de vedere tehnic pentru siguranța celor mici. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Marii retaileri, multe supermarketuri la țară (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Marii retaileri, multe supermarketuri la țară

Marii retaileri, multe supermarketuri la țară. Retailerul Lidl ar urma să deschidă în curând un nou magazin. Marii retaileri, multe supermarketuri la țară De data aceasta nu în Iași sau alt oraş din judeţ, ci în comuna Miroslava. Supermarketul de aici va fi al doilea pe care Lidl în deschide la Iaşi în afara unui oraş, după cel de la Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea. Citește și: Reuniunea de la Ramstein s-a încheiat fără ca Germania să ofere vreun tanc Ucrainei. Cehia și Slovacia ar putea trimite către Kiev tancurile Leopard pe care urmau să le achiziționeze Noul supermarket va fi construit pe terenul unde se află şi hale de producţie ale grupului de firme Conex. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Supermarketul, mai scump decât la piață (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Supermarketul, mai scump decât la piață

Supermarketul, mai scump decât la piață. În ultimul an, România a fost lovită de un val de scumpiri în ceea ce priveşte produsele alimentare de bază. Supermarketul, mai scump decât la piață Cu toate acestea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, anunţă că nu vor mai avea loc scumpiri în toamna acestui an, chiar dacă producătorii vor fi afectaţi. În topul celor mai mari scumpiri din România se numără uleiul, care s-a scumpit cu 39,4%, urmat de pâine şi cereale, cu 23,1%, apoi peştele şi fructele de mare, care costă cu 15,3% mai mult decât anul trecut. Citește și: Cum își bate joc Blue Air de guvernările care-i fac cadouri din bani publici: deși Fondul de Mediu i-a permis eșalonarea datoriei, anunță că nu reia zborurile până la 10 octombrie În ceea ce priveşte preţul legumelor, România a înregistrat o creştere de 14,8% în acest an în magazinele din România. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Iată ipostaza în care au fost prinşi doi soţi (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Iată ipostaza în care au fost prinşi doi soţi

Iată ipostaza în care au fost prinşi doi soţi. O nouă metodă de furt a ajuns pe masa magistraţilor ieşeni. Doi soţi ar fi încercat să profite de modul de funcţionare a caselor rapide din Auchan pentru a ieşi fără să plătească decât o mică parte a cumpărăturilor consistente. Tentativa a eşuat, iar unul dintre cei doi va ajunge după gratii. Iată ipostaza în care au fost prinşi doi soţi În decembrie 2018, Mihai şi Alina Dodu au mers la supermarket, cumpărând numeroase produse alimentare, cosmetice şi electronice, în valoare totală de 529,3 lei. Citește și: Perversa mașinărie de propagandă a lui Putin a inventat o nouă temă: „Washingtonul vrea un nou Holodomor în Ucraina”. Holodomor e foametea criminală provocată de Stalin Pe lângă acestea, femeia a luat din raft şi un set de covoraşe de baie, care i-ar fi fost solicitate de o vecină. În continuare, cei doi s-au îndreptat spre casele rapide. Femeia a scanat produsele cumpărate, covoraşele fiind incluse pe un bon separat. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Ex-ministrul penal Fenechiu, afaceri grele (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Ex-ministrul penal Fenechiu, afaceri grele

Ex-ministrul penal Fenechiu, afaceri grele. Municipalitatea ieșeană a publicat PUZ-ul aferent unei investiţii mari într-un supermarket. Ex-ministrul penal Fenechiu, afaceri grele Beneficiar al documentului este firma de construcţii a fostului ministru liberal al Transporturilor, Relu Fenechiu. Aceasta a semnat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru terenul din zona Fortus. În zonă va fi creat un sens giratoriu. Citește și: EXCLUSIV DNA investighează detașările României la Agenția Europeană de Siguranță a Aviației. Suspiciuni de mită și abuz în serviciu În prezent, lanţul de retail are mai multe proiecte în derulare la Iaşi. În primul rând, săptămâna viitoare, pe 24 februarie, va fi deschis noul magazin din Tătăraşi, zona Doi Băieţi. Un alt magazin pe care Kaufland intenţionează să-l construiască este în Galata, pe un teren din vecinătatea intersecţiei şos. Voineşti - str. Camil Ressu. Zona este în plină dezvoltare din punct de vedere imobiliar până spre „graniţa” administrativă cu comuna Miroslava. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Nevaccinații pot intra la supermarketurile din mall (sursă: Pexels.com)
Eveniment

Nevaccinații pot intra la supermarketurile din mall

Nevaccinații pot intra la supermarketurile din mall, a declarat Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru. Bucureștiul a ajuns la cea mai ridicată incidență de la debutul pandemiei, iar valul cinci încă nu și-a atins vârful, potrivit specialiștilor. Duminică, aproape jumătate din totalul național de infectări s-au înregistrat în Capitală. Cu toate acestea, Guvernul a modificat unele din regulile antiepidemice care se vor aplica în următoarea lună și a eliminat o restricție - cea care privea accesul în supermarketurile din malluri pentru persoanele nevaccinate. Magazinele alimentare din mall-uri vor putea primi clienți fără să le mai ceară certificatul verde, dacă își fac culoare de acces, circulație și ieșire separate, potrivit noilor reglementări adoptate săptămâna trecută, odată cu prelungirea stării de alertă pentru încă o lună. Până acum, accesul în supermarketurile din mall nu era permis decât pentru clienții care dovedeau că sunt vaccinați, testați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Acum, dacă aceste magazine își fac culoare de acces separate, vor putea primi toți clienții. Citește și: Firea a găsit ceva de făcut la Ministerul Familiei: exploatează drama familiei de români din Danemarca – părinții, arestați; bebelușul, în spital Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a declarat duminică seara la Digi24 că după prelungirea stării de alertă prin hotărâre de guvern, a fost convocată vineri o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), iar de duminică noaptea au intrat în vigoare la nivelul Capitalei noile măsuri. Nevaccinații pot intra la supermarketurile din mall În ceea ce privește accesul tuturor persoanelor în magazinele alimentare din parcurile și centrele comerciale, o altă condiție este asigurarea unui spațiu de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și a unui număr limitat de coșuri de cumpărături, a menționat Alexandra Văcaru. Instituția prefectului nu a primit însă până în acest moment solicitări sau apeluri telefonice din partea centrelor comerciale pentru clarificări suplimentare în privința noilor reglementări. Alexandra Văcaru a explicat ce alte modificări au intervenit după hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă. Citește și: Înregistrări din ședința conducerii USR: Cioloș a amenințat cu demisia „Principala modificare este că nu mai avem două praguri de incidență - aveam de 1 și de 3 la mia de locuitori. Acum rămâne unul singur, cel de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, în funcție de care au loc o serie de modificări, în principal în ceea ce privește gradul de ocupare a suprafeței maxime din cadrul diferitelor spații, în funcție de context - că e vorba de săli de spectacol, că e vorba de săli de joc, restaurante, cafenele - deci avem un prag, la peste 3 la mia de locuitori: un grad de ocupare de 30 la sută”, a precizat Alexandra Văcaru. Ea a subliniat că în condițiile actuale ale ratei de incidență din București, de peste 30 la mia de locuitori, această cerință, grad de ocupare de doar 30 la sută, rămâne în vigoare. Există o singură excepție pentru acest prag - în cazul sălilor de joacă pentru copii, acolo este permis 50 la sută. O altă modificare se referă la persoanele care au trecut prin boală, în ceea ce privește accesul lor în spațiul public. „Până acum, aveam o perioadă de referință între a 5-a zi și a 180-a zi de la momentul confirmării infectării, dar acum avem ca punct de plecare pentru această perioadă ultima zi a izolării”, a precizat Alexandra Văcaru. Școlile, în format fizic Prefectul a confirmat că nu se pune problema, cel puțin pentru moment, a trecerii tuturor școlilor în sistem online în București. Această situație ar putea interveni doar când gradul de ocupare a paturilor COVID din spitalele bucureștene ar ajunge la 75 la sută. În rest, școlile pot intra online individual, pe o perioadă limitată, în condițiile specifice. Din ianuarie până în prezent, CMBSU a aprobat o astfel de măsură în cazul a 24 de unități de învățământ din Capitală, dintre care 12 între timp și-au reluat deja activitatea cu prezență fizică, a precizat Alexandra Văcaru.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră