duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Economie 02 noiembrie 2023

Președintele CJ Harghita confirmă ceea ce avertiza Nicușor Dan: guvernul Ciolacu forțează firmele care lucrează pentru autoritățile locale să presteze acum, dar să primească banii la anul

Ciolacu forțează firmele să presteze acum, dar să primească banii la anul Foto: Facebook
Ciolacu forțează firmele să presteze acum, dar să primească banii la anul Foto: Facebook

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, confirmă ceea ce avertiza Nicușor Dan: guvernul Ciolacu forâează firmele care lucrează pentru autoritățile locale să presteze acum, dar să primească banii la anul.

Citește și: Salariul uriaș al judecătoarei care nu a motivat sau nu a închis sute de cauze, lăsând părțile să aștepte în zadar. CSM încearcă pentru a doua oară să o dea afară din magistratură

Acum câteva zile, primarul Capitalei a explicat că, urmare a măsurilor luate de guvernul Ciolacu, nu va putea plăti, în 2023, firma care repară Podul Grant. Însă această companie a acceptat să fie plătită abia în 2024, fiindcă are încredere în solvabilitatea actualei administrații a Bucureștiului.

Ciolacu forțează firmele să presteze acum, dar să primească banii la anul

„Nu cred că firmele prestatoare trebuie să crediteze statul, consiliile judeţene, consiliile locale. Deci, cum zice ordonanţa, acum firmele să lucreze şi o să primească banii la anul. Nu cred că, într-un sistem economic sănătos, statul poate să înlocuiască băncile cu firmele care prestează servicii, fac investiţii, execută lucrări pentru stat.

Eu cred că teoria este una foarte greşită, eu sper că vor fi corecţii. Nu cred că de la Iaşi la Bucureşti sau de la Oradea până la Timişoara vor reuşi să facă faţă, fără pierderi uriaşe, primăriile şi consiliile judeţe. Deci, vom avea foarte multe pierderi”, a spus Borboly Csaba.

În plus, el a arătat că ordonanța lui Ciolacu blochează licitațiile viitoare: „Nu ne lasă legea să ne pregătim pentru proiectele care anul viitor vor fi scoase la licitaţie.

Citește și: Vodafone România, în colaps: a concediat un sfert din angajați, are pierderi anuale de sute de milioane de lei și datorii de aproape patru miliarde de lei, cam cât cifra de afaceri

Deci, pierdem două luni esenţiale, chiar pe timp de iarnă e bine să licitezi. Eu am această vastă experienţă aici, la conducerea judeţului, noi întotdeauna în lunile noiembrie, decembrie ne pregăteam pentru anul viitor, începeam licitaţiile de proiectare, licitaţii de realizare a unor servicii, ca atunci când se deschid liniile de finanţare (pentru proiectele europene - n.red.), să fim acolo, la linia de start. Eu nu cred că va rămâne aşa. Dacă va rămâne aşa, o să pierdem miliarde de euro, care nu vor fi folosiţi şi ne vor lipsi din bugetul ţării".

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Economie

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră