sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Politică 10 iunie 2023

Președintele Academiei Române, discurs cu mesaje de tip Șoșoacă: „Apoi, dacă asta-i globalizare, atunci mai bine mai punem bicarbonat în mititei”

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, discurs cu mesaje de tip Șoșoacă Foto: Facebook
Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, discurs cu mesaje de tip Șoșoacă Foto: Facebook

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a ținut, la Brașov, un discurs cu mesaje de tip Șoșoacă: „Apoi, dacă asta-i globalizare, atunci mai bine mai punem bicarbonat în mititei”, a spus el, citat de R3News, o publicație care preia mesajele AUR și ale Danielei Șoșoacă.

Președintele Academiei Române, discurs cu mesaje de tip Șoșoacă

„Am auzit că la Bruxelles, într-un s-au ocupat că punem bicarbonat în mititei și au început să ne spună că nu-i sănătos. Apoi, dacă asta-i globalizare, atunci mai bine mai punem bicarbonat în mititei, că-i sănătos la stomac”, ar fi spus Pop, citat de r3media.

În realitate, Pop crează o falsă temă. Regulamentul Uniunii Europene interzicea tuturor țărilor folosirea bicarbonatului de sodiu pentru că era folosit pentru a ascunde mirosul. Însă, aproape imediat după apariția acestui regulament a apărut o derogare și România poate exporta carne de mici, cu bicarbonat de sodiu.

Pe lângă România, sunt și alte țări care au produse asemănătoare și pentru care se va face o excepție de la regulă, cum ar fi Grecia, Slovacia, Croația, Bulgaria și Turcia.

În plus, Pop s-a referit la romi ca fiind „țigani” și a respins ideea ca statul român să-și ceară scuze pentru perioada în care au fost ținuți în robie.

„A venit cineva din Statele Unite să ne spună că dacă țiganii au fost robi 500 de ani, de-acum noi încolo noi ar trebui să fim robi 500 de ani, ca să compensăm și să echilibrăm. Cum să porți dialog în această formă? Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte? Legea talionului? Ne întoarcem iar la ce-a fost în antichitate? Cum adică, să mă pedepsești pe mine 500 de ani?

Eu nu înțeleg ideea de a-ți cere scuze pentru ce-au făcut înaintașii tăi acum 200 sau 40 de ani. Am început, ca pe vremea comunismului, să ne turnăm noi cenușă-n cap pentru faptele bunicilor și părinților? Ne întoarcem iar în comunism, unde copiii nu erau primiți în facultăți pentru că bunicul era burghez?”, a afirmat președintele Academiei.

Citește și: Salarii uriașe la agenția pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate, dar care n-a pus piatra de temelie la nici un spital nou. Activitatea agenției, potrivit datelor de pe site: zero

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Politică

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră