sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Mediu 27 aprilie 2023

Timiş: Alianţa Oraşelor Verzi, proiect de dezvoltare urbană bazată pe energii verzi, la Timişoara

Alianţa Oraşelor Verzi, proiect de dezvoltare urbană bazată pe energii verzi Foto: Facebook
Alianţa Oraşelor Verzi, proiect de dezvoltare urbană bazată pe energii verzi Foto: Facebook

Alianţa Oraşelor Verzi, proiect de dezvoltare urbană bazată pe energii verzi și din care vor face parte patru orașe din vestul României, se va organiza, azi, la Timişoara. Din alianță vor face parte Timişoara, Reşiţa, Lugoj şi Arad.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

Proiectul este inițiat de UrbanizeHub.

Alianţa Oraşelor Verzi, proiect de dezvoltare urbană bazată pe energii verzi

Graţian Mihăilescu, reprezentant al UrbanizeHub, a declarat pentru AGERPRES că echipa generează proiecte de acest fel de cinci ani în România.

"Aşteptăm să vină cât mai multă lume alături de noi pentru a modela împreună viitorul oraşelor. Împreună cu experţii noştri, cu echipa noastră şi cu cetăţenii am modelat această strategie care pe care o înmânăm astăzi primarilor din patru oraşe (Timişoara, Arad, Lugoj şi Reşiţa, n.r.). Este o strategie la care am lucrat cinci ani, am făcut workshopuri cu administraţiile locale, cu societatea civilă şi am venit concret cu propuneri, cu un plan de acţiune.

Este câte o strategie pentru fiecare oraş. Vom semna un acord de transformare în următorii 10 ani a oraşului, prin investiţii publice şi private. Este un proiect unic pentru România pentru că nu a mai existat o asociere de oraşe care să-şi asume o viziune verde, până acum, şi sperăm că este doar începutul", a detaliat Graţian Mihăilescu.

Citește și: VIRAL Avocatul favorit al Antenei 3 și AUR, Piperea, se vaită pe Facebook că studenții îi sabotează cursul. George Simion cere solidaritate cu profesorul atacat de „hoardele globaliste”

Una dintre propunerile din pactul care va fi semnat este, potrivit lui Graţian Mihăilescu, faptul că autorităţile publice vor trebui să aloce un buget aparte societăţii civile, cu organizaţiile nonguvernamentale care doresc să dezvolte genul acesta de proiecte verzi, de spaţii verzi, educaţie necesară pentru regenerare, reciclare, mobilitate urbană.

"Încercăm să aducem administraţia mai aproape de cetăţean şi încercăm să venim cu soluţii din partea societăţii, pentru că autorităţile au oportunitatea accesării de fonduri europene", a punctat Mihăilescu.

Conferinţa face parte din proiectul "Soluţii Inovative pentru Oraşe Verzi", derulat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA).

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Mediu

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră