duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Mediu 19 aprilie 2023

Târgu Mureş: 2.300 de tone de gunoi menajer, adunate pe domeniul public după ce oraşul a rămas fără operator de salubritate

2.300 de tone de gunoi menajer, adunate pe domeniul public Foto: Facebook
2.300 de tone de gunoi menajer, adunate pe domeniul public Foto: Facebook

La Târgu Mureş, 2.300 de tone de gunoi menajer au fost adunate pe domeniul public după ce oraşul a rămas fără operator de salubritate, scrie news.ro.

Primarul Soós Zoltan a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi cere autorităţilor judeţene ”măsuri urgente în atribuirea contractului”, iar ca soluţie de moment Consiliul Local propune încheierea de contracte de salubritate pe perioade limitate.

Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online

2.300 de tone de gunoi menajer, adunate pe domeniul public

„La iniţiativa primarului Soós Zoltan, ieri (marţi - n.r.) a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Târgu Mureş. În cadrul şedinţei a fost votată împuternicirea primarului de a lua toate măsurile necesare pentru rezolvarea situaţiei urgente în care se află oraşul, datorate întreruperii serviciului de colectare a deşeurilor municipale. (...)

Municipiul, prin primarul Soós Zoltan, solicită ADI Ecolect măsuri urgente în atribuirea contractului de salubritate pentru zona 2 dar şi rezolvarea situaţiei deşeurilor menajere din oraş prin colectarea, în următoarele zile, a celor peste 2.300 de tone de deşeuri adunate pe domeniul public. În acest sens, în cadrul şedinţei Consiliului Local, convocată de îndată, a fost votată hotărârea iniţiată de primarul Soós Zoltan de a mandata ADI Ecolect Mureş pentru încheierea unor contracte de servicii de salubritate ca o măsură temporară, în baza art.14, alin.2 din Legea nr.101/2006 republicată, până la atribuirea unui nou operator pe zona 2”, a transmis, miercuri, Primăria municipiului Târgu Mureş.

Oraşul reşedinţă de judeţ şi mai multe localităţi din jurul acestuia au rămas fără operator de salubritate de la începutul acestei luni, după ce compania Brantner Veres S.A., căreia i s-a reziliat contractul, a refuzat să mai presteze acest serviciu mai mult de 90 de zile de la reziliere, cât era termenul legal prevăzut în contract.

Citește și: Seceta este deja foarte gravă în Franța: 930 de hectare de pădure au ars în Pirinei, la granița cu Spania

Astfel, începând cu 4 aprilie, gunoiul din oraş şi alte 18 localităţi nu mai este ridicat. Niciuna dintre unităţile administrativ-teritoriale afectate de situaţie nu are dreptul de a încheia contracte de salubrizare menajeră în nume propriu, ci doar prin ADI Ecolect.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Mediu

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră