/

Liderul sindical Anton Hadăr, aspirator de venituri de la stat: 13 instituții de învățământ l-au plătit, în 2021. Liderul sindical, latifundiar și proprietar peste trei case și un apartament

Liderul sindical Anton Hadăr, aspirator de venituri de la stat Foto: FNSLI

Liderul sindical Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale Alma Mater, este un aspirator de venituri de la stat: nu mai puțin de 13 instituții de învățământ l-au plătit, în 2021.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți” în Google News (dreapta sus)

Liderul sindical este și latifundiar și proprietar peste trei case și un apartament.

Citește și: Sindicalistul Hadăr a fost angajat de Firea la Compania Municipală Consolidări SA. El respingea acuzațiile de incompatibilitate: „Noi (sindicaliștii – n.r.) negociem cu Guvernul, Firea nu e în Guvern”. Azi, Firea e ministru

În bănci sau în titluri de valoare el deține aproape două milioane de lei.

Averile eternilor lideri sindicali sunt de multă vreme un subiect de dezbatere, în presă, iar aceștia au răspuns cerând să nu mai fie obligați să depună declarații de avere.

Liderul sindical Anton Hadăr, aspirator de venituri de la stat

De unde a încasat venituri salariale, în 2021, potrivit declarației de avere depusă în iunie 2022:

 • 436.000 lei de la Universitatea Politehnică București, pentru activități didactice și cercetare.
 • Peste 65.000 de lei – membru ARACIS
 • Circa 6.000 de lei de la Academia Oamenilor de Știință
 • 2.866 lei – UEFSCI
 • 8.276 de lei, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice
 • Membru în șase comisii de doctorat la diferite universități de stat – circa 5.000 de lei
 • Membru într-o comisie de dizartație, la academia forțelor terestre din Sibiu – 3.541 de lei
 • 14.058 de lei de la Consiliul Economic și Social

În total, Hadăr a adunat de la stat circa 550.000 de lei, doar în 2021, adică o medie de 45.000 de lei pe lună.

În 2019, el a beneficiat și de 36.999 lei ca membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Consolidări, o companie subordonată primăriei București, condusă pe atunci de Gabriela Firea.

Câștiguri impresionante are și liderul sindical Marius Nistor, președintele Federaţiei ”Spiru Haret”: ultima sa declarație de avere arată că el acumulează, de la diferite structuri sindicale și de la stat, mult peste președintele României.

Citește și: Câștigurile impresionante ale liderului sindical Marius Nistor, președintele Federaţiei ”Spiru Haret”

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

 1. Atata puteti in plina greva? Acum v-ati gasit sa va luati de liderii de sindicat? A cui presa sunteti? Cine v-a dat ordin sa sapati acum in rahat? Credeti ca pacaliti pe cineva? Ridicol

  • Problema e veche cu liderii ăștia de sindicat. După un timp se agață într un partid. Sunt curios cât vor rezista presiunilor politice. Membrii de sindicat trebuie sa fie puternici și sa nu cedeze . Vad ca primul meditator al țării nu se dă cu capul de coltul mesei de grija breslei lui.

  • Bine ai punctat Mircea!
   Ăștia care comentează împotriva liderilor sunt evident cei care fie ca sunt spărgători de grevă fie filtre cei care sunt plătiți sa o facă!
   As e românul vadă de toppr!

  • Te supăra adevărul. Au pornit la șantaj.
   Au cu ce sa șantajeze cu școala și munca copiilor. Sunt salarii bune în învățământ. Mint cu nerușinare. Greva a avut legatura
   cu rocada. Ordin venit de sus.

   • Foarte bine punctat.Sri .nu dorește că Ciolacu să fie prim ministru și Hadăr face jocul scoțînd profesorii an stradă.De multă vreme au aceste salarii dar nu au ieșit.Este legată cu ață roșie.Apropo nu vă mai dați atîta cu capul de pereți domnilor profesori .Cadăr este prea bogat să îi pese de voi.Am fost lider la Cnsrl și am demisionat după 3luni,motivul este că nu pot minți oamenii în fața.Odată ce este alb este alb nu negru.Constantin

  • Aveți dreptate,ce au ei cu banii dascălilor, că zi de zi își bat capul cu copiii noștri, unii buni, alții mai puțin buni..de, asta este,ei își fac meseria lor, fără bani mulți.

   • Din pacate, unii profesorii ,nu prea își mai fac meseria, datoria , așa cum ar fi trebuit să procedeze , iar copii fără meditații nu mai pot promova 🤨 Au ei grijă să-și suplimenteze si altfel veniturile, și nu puține 😏

  • Ați uitat să precizați ceva foarte important: e liderul sindicatului universităților din România. NU are legătură deloc cu profesorii și învățătorii din școlile gimnaziale.
   Și care e problema până la urmă cu greva?
   Faceți articole la comandă.
   Până acum nu ați știut?
   Ciudat!

 2. Capacitatea asta înlocuiește cred vreo 10.000 de functionari…… asa potent este omu. . Asta fluiera …..centrează… ….. da cu capul…… apară poarta ….. și da și gol.. . Omul e multifuncțional……. o somitate a tuturor. Meseriilor și funcțiilor… din tara… bă mai lăsați …… și la alții….. mai capabili… ca rămâne România. Fără locuri de munca cu voi.. …… bă savanții de frunte ….. a tarii asteia… care e cam în cap… Putin…. mai mult.. bă baeti.. nu mâncați cu7 linguri…. 8 cuțite….. și vreo 15 furculite. sau asa e. Lăcomia. …. în românia colonia???

  • RUSINE pentru voi,cei care aparati naparcile lacomite care le stiu pe toate si cu fatarnicie se erijeaza in aparatori de drepturi de atatea ori nemeritate!

  • Oricum, dacă protestul se suspendă fără ceva concret se adeverește că liderii au făcut totul pentru ei personal. În 2024 mulți dintre ei vor fi pe listele electorale pe poziții eligibile.

 3. Ciudat cum asemenea revelatii apar chiar in momentul in care profesorii fac presiuni asupra guvernului.. A naibii coincidenta.

 4. Sunt săraci o parte,dar pentru cei cu multe case .l-au nevoie de mai multe meditații și sunt ajutați de mai multe greve,.Dar fără un proiect pentru învățământ, macar pe termen mediu și fără manuale alternative.

 5. Problema e veche cu liderii ăștia de sindicat. După un timp se agață într un partid. Sunt curios cât vor rezista presiunilor politice. Membrii de sindicat trebuie sa fie puternici și sa nu cedeze . Vad ca primul meditator al țării nu se dă cu capul de coltul mesei de grija breslei lui.

 6. Dacă tot iau banii ăștia, să vedem cât îi ține curu. Mulți dintre ei sunt supuși politic și asta e cel mai grav. Profesorii trebuie să nu se lase. Întâiul meditator al țării vad ca nu are nicio poziție. Pe ăsta ar trebui să se verse focul dascălilor. Pe putoarea asta vopsită în mare om de stat.

 7. Așa arată toată averea celor din mediul universitar. Fac o competiție cu magistrații. Salarii mici nu au decât cei din preșcolar și gimnazial profesor debutanți. Nu amintește nimeni despre miile de Euro făcute de ei din meditații, și alte sporuri care se adaugă la salariul de bază. Rușine să la fie!!!!

 8. Oare ce efort a depus (și nu numai el) la Consiliul Economic și Social ? Dar la Academia lu’ Abramburica ?

 9. Motivul salarizării dezastruase din învățământ îl găsiți la moaștele de la BNR. Încă din vremea lui Adrian Năstase , această mumie sinistră, Mugur Isărescu, se opune creșterii de salarii în educație ” sunt mulți și generează inflație”. Plătit din banii noștri, tot timpul a fost împotriva românilor. Vezi legea darii în plata…. etc.

 10. Toți liderii de sindicat sunt oligarhi de 30 de ani.Au pierdut clasa muncitoare pe drum și s-au urcat în cîrca bugetarilor.

 11. Acei lideri de sindicat, aleși pe viață și averile lor colosale : jeguri de care se folosește puterea pentru prostirea maselor.

 12. Omul este profesor universitar. Ce vreți,după o viață să trăiască pe străzi?! Daca este econom,soția are și ea salariu bun , mai are și moșteniri, este normal sa aibă avere. Nu a furat ca analfabeții ajunși în posturi înalte în stat. În societatea românească anterioară celui de-al doilea război mondial,profesorii universitari ,chiar daca nu aveau moșteniri,erau foarte bogați.

  • Mai vrea bani nu are destui ,unde sa ajuns în
   tara asta ,toti la prduiala care au funci în aparatu de stat ,jefuiesc tot ce se poate nimik sa nu ramana .

 13. Ce tot il aparati pse acest securistca nu merita asa sint toti vor salariu mare dar de pe miinile lor ies 40% analfabeti asa se ocupa domniii invatatori procesori si educatori.Pesionar

 14. Nu cred ca suma este mare avand in vedere cometenta dansului ,de ce nu scrii despre politicieni cu studii la50 de ani la ff!?

  • Alo gara ,sumele nu suma ,sau esti si u din aceasi categorie de îl aperi ,praduitori de tara si de neam alti au 13 mil pensie ,au lucrat o viata ,asta e Romania functii la stat praduila maxima ,alti nu aveau ce manca în timpul covid si asta lua miliarde ..

 15. De ce apar aceste știri în timpul unei greve la care participă și sus-numitul?
  Pare aranjament de la o poștă. Rușine. Rușine. Rușine. Chiar daca e adevărat, vioi bloca de fapt.ro.

 16. Învățământul este în colaps și datorită liderilor de sindicat care .in realitate,se luptă doar pentru ei și nu pentru profesori, sa câștige cât mai mult prin diferite aranjamente și să aibă cât mai multă putere. Ei le știu pe toate dar în realitate nu știu nimic,sunt nulități profesionale și nu-i interesează Învățământul.
  Cum este posibil sa rămână ani de zile ca lideri?
  Sa te îmbogățești prin muncă nu este o rușine dar sa te îmbogățești asa este o ticăloșie!

 17. Pt salariu care îl au mulți dintre profesorii sau învățători nu își merită salariu dacă ar da examen ca elevi mulți ar fi repetenți adică nu ar lua note de trecere a examenului său măi dat examene și său văzut rezultatele care le-au luat s-au sa uitat fiecare să își ia salariu după merit și capacitate nu după politică s-au partide

  • De fapt, nu-i o problemă câte salarii primește Hadar, problema este „când are timp sa mearga la atâtea școli sa oredea dar si la sindicat. Nu trebuie să-i denigrăm dar, va venituri sunt pe picior de egalitate cu cei cu pensiile speciale, indiferent cine di câți se vor supăra. Restul invstamantului, este real cu veniturile mici dar … di calitatea muncii lor fin păcate este la fel de slaba, teebuietsa recunoaștem di una dar si alta. O națiune dlab pregătită este pe masura

  • Îmi permit o rectificare, în loc de Mai stă și pe la televiziuni, să reformulăm
   Mai „muncește din greu ” și pe la televiziuni.

 18. Nenea Hadar, un slinos, la fel ca și Georgescu, cel pt care a prestat la fabrica de diplome din Sibiu, defuncta universitate Alma Mater.
  Era o adunătură de profitori acolo, cu puține excepții, o fabrica de diplome și mulți bani pt ei.
  Dar cine să mai caute, prin atâtea cotloane urât mirositoare.
  E o increngatura de profitori cu aparență de intelectuali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

19:51Cartel ALFA cere demiterea ministrului Muncii: „Interpretează într-un mod personal şi dictatorial dialogul social”. Greva din Educație continuă, sindicatele nu cedează
16:55Profesoara de română Monica Anisie, fost ministru al Educației, își promovează pagina de Facebook cu o virgulă între subiect și predicat. Anisie nu a spus nimic public în favoarea profesorilor greviști
16:27Zelenski: Cel puţin 500 de copii ucişi în timpul războiului
16:20Deși cadrele didactice sunt în grevă, unii elevi au fost chemați la școală pentru ore de inspecții de definitivat și titularizare pe post ale profesorilor
12:50În unul din cele mai sărace județe ale României, Teleorman, un magistrat are pensie specială de aproape 30.000 de lei, de 14 ori peste pensia medie pentru limită de vârstă
11:59Sindicatele din Educație anunță că greva continuă: cer ca salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie
09:01Putin îi aruncă în luptă pe cecenii lui Kadîrov, după ce Prigojin și-a retras mercenarii Wagner de pe linia frontului
20:15FOTO Incredibilul urs gigant din Tușnadu Nou: lovit în plin de tren, cu organele interne zdrobite, a reușit să se refugieze în sat. A fost împușcat
17:59Federaţia „Solidaritatea Sanitară”: Creşterea salariilor îmbunătăţeşte semnificativ calitatea serviciilor medicale
15:30Un profesor, despre unii din colegii săi greviști: Participă „la banchetele costisitoare plătite de părinții copiilor”, deși nu încheie situația elevilor
13:52Petiție online lansată de părinți pentru susținerea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2023 la datele fixate
12:56Efectele grevei din educație: șef de promoție de la un liceu din Iași riscă să piardă admiterea la Universitatea Pennsylvania. Elevul, solidar însă cu profesorii
12:55Marile lanțuri de hipermarketuri o duc mai bine ca niciodată în România. Un depozit de șapte hectare se construiește lângă Iași
12:42Unul din cele mai poluate mari orașe din România are doar o singură stație fixă de măsurare a nivelului de noxe
19:06Sindicatele din învățământul superior, solidare cu greva din preuniversitar: „Percepem greva din învăţământ drept o mişcare socială de o amploare neaşteptată”