/

EXCLUSIV Raport oficial: spitalul din Urziceni, unde o gravidă a născut pe trotuar, plătește un medic și două asistente la secția de Obstetrică-Ginecologie, cu zero pacienți și nefuncțională

Spitalul Urziceni plătește un medic și două asistente la secția cu zero pacienți Foto: 3dots.ro

Raport oficial al Direcției de Sănătate Publică Ialomița: spitalul din Urziceni, unde o gravidă a născut pe trotuar, plătește un medic și două asistente la secția de Obstetrică-Ginecologie, cu zero pacienți și nefuncțională.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Potrivit listei de salarii publicate de spitalul Urziceni în martie 2023, la acest spital erau medici care câștigau aproape 30.000 lei pe lună. Unul din medicii primar primea salariu de bază de 15.256 de lei, 12.968 lei spor de condiții periculoase și 1.400 de lei pentru gărzi. Un alt medic primea peste 4.000 de lei pentru „ore de sală”, ceea ce ducea veniturile sale salariale la peste 22.000 de lei.

Majoritatea asistentelor au salarii între 4-6.000 de lei, dar în câteva cazuri ele mai primesc și 3-4.000 de lei „spor de condiții periculoase”.

Spitalul Urziceni plătește un medic și două asistente la secția cu zero pacienți

„La data controlului, pe secția de Obstetrică – Ginecologie, sunt 4 saloane, 4 paturi, 0 pacienți, 1 medic, 2 asistente. În concluzie, secția de Obstetrică – Ginecologie este nefuncțională la data controlului.

Spitalul Municipal Urziceni are în structura sa 20 de paturi OG, 5 paturi de neonatologie ( care au fost transformate in paturi COVID-19), fără a avea linie de gardă pe vreuna de specialitățile enunțate mai sus”, se arată în acest document.

Secția de gardă de la pediatrie nu funcționează, din lipsă de personal.

„Spitalul nu are linie de gardă OG, nu are neonatolog, nu are asistente specializate (moașe), de asemeni după ora 15.00 nu are medic anestezist.

Managementul cazurilor obstetricale și/sau ginecologie admise în CPU Urziceni după ora 15,00 ar trebui făcute de chirurgul de gardă, dar acesta nu dispune de cunoștințele necesare pentru a gestiona un caz ce aparține altei specialități”, mai arată documentul DSP Ialomița.

În așa-numitul „Raport privind verificările efectuate la spitalul Urziceni privind cazul Borcea Roxana” se mai arată că medicul de gardă habar nu avea de situație, dar parafa sa apare în Registrul de consultații.

„În Registrul de consultatii nu apar completate toate rubricile, nefiind menționată ora de prezentare a pacientei.

Medicul de gardă nu și-a îndeplinit nici una din obligații

De asemenea, în Registrul de consultatii pacienta figurează ca și diagnosticată cu „sarcină la termen”, existând și parafa medicului de garda (nu s-a putut identifica motivul lăsării acesteia ).

Din Nota de relatie a acestuia reiese faptul că nu a fost anuntat de catre asistenta, nu a vazut pacienta, dar parafa se afla la dispozitia cadrelor medii sanitare. Conform graficului de gărzi, medicul de gardă, Dr. Turcan Leonid, a fost înlocuit de domnul doctor Abdel Shanabli, solicitare aprobata de managerul prin adresa nr.6352/28.07.2023 ( pentru data de 30.07.2023).

Conform graficului de gărzi afișat pe site-ul unității sanitare și a Notei explicative a asistentei medicale, reiese faptul că, în Serviciul de gardă figurau 2 medici (medicii sunt de garda sunt pe sectiile spitalului, avand obligatia sa coboare in CPU la solicitari pentru urgente), 2 asistente medicale si o infirmieră”, mai arată DSP Ialomița.

Raportul DSP constată „neîndeplinirea de către medicul de gardă a oricărei obligații prevăzute de dispozițiile legale în vigoare privind efectuarea gărzilor, în structurile de primiri urgente”.

Citește și: Cine a îngropat tăierea pensiilor speciale: o judecătoare suspectă de plagiat, fiica unui primar PSD, și un fost consilier al lui Ion Iliescu. Toți judecătorii CCR, beneficiari ai pensiilor speciale

Însă, ieri, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a susținut că acești medici n-ar trebui anchetați, întrucât n-au fost „implicați” în incidentul în care o gravidă a fost lăsată să moară pe trotuar.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:41Șoșoacă cere fanilor ei să nu-l voteze pe Călin Georgescu și explică cum poate fi ea votată: „Facem cu toții pătrățel”
18:24Slovacia: Administraţia prezidenţială a încetat plata indemnizaţiei către ex-preşedintele condamnat pentru fraudă fiscală
16:16Mai mult de un sfert dintre locuitorii Bistriței, inclusiv fostul primar, nu-și achită taxele de salubritate, susține actualul primar
15:46Cum face AUR jocurile Rusiei: se opune înzestrării Armatei Române, dezvoltării NATO și susținerii pentru Ucraina
12:35Răspunsul penibil al lui Ciolacu, întrebat dacă a fost în Franța pe banii Nordis: „Ciolac” înseamnă ciung de mână dreaptă
10:55Grindeanu se leapădă de aeroportul primarului Băluță: nu figurează nici în Master Planul de Transport, nici în Planul Investițional 2021-2030
10:26IT-iștii au câștiguri mari, dar au și cheltuieli: o parte din bani se duc pe ședințe de fizioterapie
10:15Noi semne ale prăbușirii economice: industria auto a căzut cu aproape 7%, cea electronică cu 10%
10:14Anvelopele all-season pot produce surprize neplăcute în iernile din România în condiții de gheață și zăpadă
10:00Anvelopări în bătaie de joc: geamuri care nu se închid, luni de zile fără ferestre, apartamente inundate
23:26Hainele vechi pot ajunge mobilier sau materiale de construcții mai ieftine decât OSB sau PAL
23:15Când intră banii pe cardurile sociale, ultima tranșă pe 2024, și care este suma primită. La nivel național sunt 2,6 milioane de beneficiari
23:06Care sunt cele mai cunoscute diete și regimuri alimentare și care dintre acestea sunt cu adevărat benefice
22:01Zâmbete și voie bună între Trump și Biden la Casa Albă, dar președintele ales nu a dezvăluit, după întâlnire, ce strategie are în legătură cu Ucraina
21:48Un celebru chef rus care se opunea invaziei rusești din Ucraina, găsit mort la Belgrad. Alexei Zimin (53 de ani) s-a stabilit la Londra după ce Rusia a anexat Crimeea