Întrebarea fiecărei veri: cum se alege un pepene bun? Ponturi de la un profesor universitar doctor

Cum se alege un pepene bun. "Un pepene bun trebuie să fie de mărime medie: nici foarte mare, nici foarte mic.
Cum se alege un pepene bun
În primul rând, ne uităm foarte bine la codița pepenelui, să vedem dacă acesta este proaspăt. Asta este foarte important. Codița trebuie să fie verde pe cât posibil, să aibă un oarecare luciu.
În general există și acea pată galbenă care se formează pe coajă, și ne arată că este un pepene ajuns la maturitate.
Apoi, trebuie să aibă textură, adică în momentul în care îl atingem trebuie să simțim că duce oarecum spre o zonă de fermitate, pulpa să fie zemoasă, crocantă, răcoritoare, și în același timp, dacă îl degustăm, să aibă gust și aromă", potrivit prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al Universității de Științele Vieții Iași.
Continuarea, în Ziarul de Iași.