sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: calitate

2 articole
Eveniment

Cum se alege un pepene bun

Cum se alege un pepene bun. "Un pepene bun trebuie să fie de mărime medie: nici foarte mare, nici foarte mic. Cum se alege un pepene bun În primul rând, ne uităm foarte bine la codița pepenelui, să vedem dacă acesta este proaspăt. Asta este foarte important. Codița trebuie să fie verde pe cât posibil, să aibă un oarecare luciu. Citește și: RetuRO SGR, tupeu nesimțit – nu comunică unde sunt automatele de colectare și nici ce face cu zecile de milioane de euro încasate lunar: Nu ni se aplică legea informațiilor de interes public În general există și acea pată galbenă care se formează pe coajă, și ne arată că este un pepene ajuns la maturitate. Apoi, trebuie să aibă textură, adică în momentul în care îl atingem trebuie să simțim că duce oarecum spre o zonă de fermitate, pulpa să fie zemoasă, crocantă, răcoritoare, și în același timp, dacă îl degustăm, să aibă gust și aromă", potrivit prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al Universității de Științele Vieții Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum se alege un pepene bun (sursa: ziaruldeiasi.ro)
An bun la grâu în România (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

An bun la grâu în România

An bun la grâu în România. Campania de recoltare la cereale păioase continuă la Iași. În atenția fermierilor sunt acum culturile de grâu, unde au intrat deja combinele agricole. An bun la grâu în România Deși încă nu au adunat tot de pe câmp, fermierii se declară mulțumiți. Și de cantitate. Și de calitate. Citește și: Guvernul înființează 50 de sinecuri excelent plătite în subordinea penalului UDMR Laszlo Borbely, pensionar special. Guvernul e falit, se pregătește să taxeze dur mediul de afaceri Nici prețurile nu sunt acum de neglijat, după cum observă agricultorii, un motiv numai bun să înceapă formalitățile pentru a vinde din producție. Cultura arată mult mai bine față de anul trecut, după cum ne asigură și Cezar Musteață, un important fermier din Iași, care deține în jur de 300 ha de grâu, împreună cu tatăl său. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră