vineri 05 decembrie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: calitate

3 articole
Eveniment

Cum îți dai seama dacă carnea de miel crudă este proaspătă? Semne clare că poate fi stricată

Cum recunoști carnea de miel bună: atunci când alegi carne de miel, este esențial să știi cum să identifici dacă este proaspătă sau alterată. Cum recunoști carnea de miel bună Citește și: Carnea de miel, mai ieftină decât anul trecut. Prețurile cele mai bune, în piețe Iată cele mai importante semne care îți arată dacă carnea de miel nu mai este bună pentru consum: 1. Culoarea cărnii Proaspătă: roz-roșiatică, uniformă, fără pete suspecte. Semne de alterare: culoare gri, maronie, verzui sau pete închise - indică vechime sau alterare. 2. Mirosul Bun: miros slab, specific de carne crudă, dar nu neplăcut. Probleme: miros acru, putred, de amoniac - semn clar că este stricată. 3. Textura la atingere Corectă: fermă și elastică – dacă apeși, își revine rapid la forma inițială. Stricat: moale, vâscoasă, lipicioasă sau uscată - semne clare de degradare. 4. Grăsimea vizibilă Proaspătă: albă sau ușor gălbuie. Veche: gri sau maronie - indică păstrare necorespunzătoare sau carne veche. 5. Ambalaj și etichetă (pentru carnea ambalată) Ce să verifici: data de expirare, termen de valabilitate și aspectul ambalajului (fără umflături sau lichid în exces). Semne de risc: lichid roz-roșiatic în exces sau ambalaj umflat - posibilă contaminare bacteriană. 6. Temperatura de păstrare Recomandat: Între 0 și 4°C. Atenție: dacă este ținută la temperatura camerei (pe tarabă, fără gheață sau frigider etc.), riscul de alterare a cărnii este foarte mare.

Cum recunoști carnea de miel bună (sursa: Pexels/Chevanon Photography)
Cum se alege un pepene bun (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cum se alege un pepene bun

Cum se alege un pepene bun. "Un pepene bun trebuie să fie de mărime medie: nici foarte mare, nici foarte mic. Cum se alege un pepene bun În primul rând, ne uităm foarte bine la codița pepenelui, să vedem dacă acesta este proaspăt. Asta este foarte important. Codița trebuie să fie verde pe cât posibil, să aibă un oarecare luciu. Citește și: RetuRO SGR, tupeu nesimțit – nu comunică unde sunt automatele de colectare și nici ce face cu zecile de milioane de euro încasate lunar: Nu ni se aplică legea informațiilor de interes public În general există și acea pată galbenă care se formează pe coajă, și ne arată că este un pepene ajuns la maturitate. Apoi, trebuie să aibă textură, adică în momentul în care îl atingem trebuie să simțim că duce oarecum spre o zonă de fermitate, pulpa să fie zemoasă, crocantă, răcoritoare, și în același timp, dacă îl degustăm, să aibă gust și aromă", potrivit prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al Universității de Științele Vieții Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

An bun la grâu în România (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

An bun la grâu în România

An bun la grâu în România. Campania de recoltare la cereale păioase continuă la Iași. În atenția fermierilor sunt acum culturile de grâu, unde au intrat deja combinele agricole. An bun la grâu în România Deși încă nu au adunat tot de pe câmp, fermierii se declară mulțumiți. Și de cantitate. Și de calitate. Citește și: Guvernul înființează 50 de sinecuri excelent plătite în subordinea penalului UDMR Laszlo Borbely, pensionar special. Guvernul e falit, se pregătește să taxeze dur mediul de afaceri Nici prețurile nu sunt acum de neglijat, după cum observă agricultorii, un motiv numai bun să înceapă formalitățile pentru a vinde din producție. Cultura arată mult mai bine față de anul trecut, după cum ne asigură și Cezar Musteață, un important fermier din Iași, care deține în jur de 300 ha de grâu, împreună cu tatăl său. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră