duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: pepene

2 articole
Eveniment

Cum se alege un pepene bun

Cum se alege un pepene bun. "Un pepene bun trebuie să fie de mărime medie: nici foarte mare, nici foarte mic. Cum se alege un pepene bun În primul rând, ne uităm foarte bine la codița pepenelui, să vedem dacă acesta este proaspăt. Asta este foarte important. Codița trebuie să fie verde pe cât posibil, să aibă un oarecare luciu. Citește și: RetuRO SGR, tupeu nesimțit – nu comunică unde sunt automatele de colectare și nici ce face cu zecile de milioane de euro încasate lunar: Nu ni se aplică legea informațiilor de interes public În general există și acea pată galbenă care se formează pe coajă, și ne arată că este un pepene ajuns la maturitate. Apoi, trebuie să aibă textură, adică în momentul în care îl atingem trebuie să simțim că duce oarecum spre o zonă de fermitate, pulpa să fie zemoasă, crocantă, răcoritoare, și în același timp, dacă îl degustăm, să aibă gust și aromă", potrivit prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al Universității de Științele Vieții Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum se alege un pepene bun (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Cum alegi cel mai bun pepene (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cum alegi cel mai bun pepene

Cum alegi cel mai bun pepene. Ce poate fi mai potrivit într-o zi dogorâtoare de vară decât o felie răcoroasă de pepene copt, zemos şi dulce? Cum alegi cel mai bun pepene Două tone de harbuji şi zemoşi copţi au crăpat ieri sub lama cuţitului la Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad din Iaşi", în cadrul unei degustări pentru însetaţi şi pofticioşi. Pe lângă soiurile cultivate în fermele universităţii ieşene, pe "tarabele" din curtea USV Iaşi şi-au făcut loc şi soiuri cultivate de absolvenţi ai acestei instituţii de învăţământ. Citește și: Pandele se plânge în direct la RTV că Sebastian Ghiță îl jupoaie pentru aparițiile la acest post TV. El spune că a fost „o glumă” după lamentările lui Ciutacu În total, 28 de soiuri de pepeni cu miezul dulce sau uşor făinos, acrişor sau mai apos i-au desfătat pe degustători. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră