duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Eveniment 25 noiembrie 2024

Calea Victoriei se mai scumpește un pic și ajunge pe locul 38 în lume în clasamentul arterelor cu prețuri mari

Calea Victoriei, în clasamentul arterelor scumpe (sursa: Facebook/Nicușor Dan)
Calea Victoriei, în clasamentul arterelor scumpe (sursa: Facebook/Nicușor Dan)

Calea Victoriei, în clasamentul arterelor scumpe. Calea Victoriei din București a urcat două poziții în clasamentul mondial al celor mai scumpe artere comerciale, ocupând locul 38. Chiriile de pe principala arteră comercială din România au crescut cu 9% în ultimul an, ajungând la 60 euro/mp/lună, potrivit raportului „Main Streets Across the World” realizat de Cushman & Wakefield.

Bucureștiul, comparație cu alte capitale europene

Deși Bucureștiul ocupă locul 23 în Europa, chiria este mai mică decât în alte capitale precum Praga (225 euro/mp/lună), Budapesta (140 euro/mp/lună) sau Belgrad (90 euro/mp/lună).

Citește și: Șansa nesperată a resetării generale a României. Ce trebuie să facă azi, și nu mai târziu, USR și PNL ca să obțină majoritate parlamentară, fără care Lasconi ar fi un președinte decorativ

Totuși, este peste nivelul din Sofia (57 euro/mp/lună) sau Bratislava (45 euro/mp/lună), ceea ce arată o creștere semnificativă a interesului retailerilor internaționali pentru România.

Calea Victoriei, în clasamentul arterelor scumpe

Via Montenapoleone din Milano este acum cea mai scumpă destinație de retail din lume, cu o chirie de 1.667 euro/mp/lună, urmată de Fifth Avenue din New York (1.628 euro/mp/lună) și New Bond Street din Londra (1.434 euro/mp/lună).

Topul este completat de Tsim Sha Tsui din Hong Kong și Champs-Élysées din Paris.

Calea Victoriei a urcat două poziții, ajungând pe locul 38.

Retailul de lux din România

Piața de retail din București continuă să evolueze, reflectând tendințele globale.

Dana Radoveneanu, Head of Retail Agency Cushman & Wakefield Echinox, consideră că interesul brandurilor de lux pentru România este în creștere, iar dezvoltatorii imobiliari investesc deja în facilități premium.

Totuși, chiriile pentru spațiile comerciale rămân sub nivelul din alte capitale europene, iar încetinirea globală a creșterii veniturilor brandurilor de lux reprezintă o provocare pentru piața locală.

Concluzii la nivel global

Raportul Cushman & Wakefield arată că sectorul de retail demonstrează o reziliență puternică, cu o creștere medie a chiriilor de aproape 6% față de nivelurile pre-pandemie.

În ultimul an, 57% dintre piețele globale au înregistrat creșteri ale chiriilor, în timp ce doar 14% au consemnat scăderi.

Statele Unite conduc în clasament, cu o creștere medie a chiriilor de 11%, în timp ce Europa și Asia Pacific au înregistrat un avans mai modest, de 3,5%, respectiv 3,1%.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Eveniment

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră