duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: tvr

7 articole
Eveniment

Ciolacu suplimentează bugetul SRR şi TVR

Ciolacu suplimentează bugetul SRR şi TVR. Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat, sâmbătă, la Cluj, că a suplimentat, la rectificare, cu câte 40 de milioane de lei bugetele pentru SRR şi TVR. Ciolacu suplimentează bugetul SRR şi TVR "Am modificat, împreună cu domnul vicepremier, după şedinţa de Coaliţie, uitându-ne totuşi la discrepanţa între cum sunt plătiţi cei de la TVR şi cei de la Radio, după o analiză - şi am cerut ministrului de Finanţe să facă rapid analiza - şi am suplimentat acum la rectificare, atât la TVR, cu 40 de milioane de lei, cât şi la Radio. Citește și: EXCLUSIV Grupul PSD Buzău a acaparat Opera Națională: directorul Jinga îi dă contracte ex-directorului Dincă, șeful Radioului Public, care îi oferă la schimb roluri de dirijor lui Jinga Cu aceeaşi sumă, deci identic şi la o instituţie şi la cealaltă instituţie", a declarat Ciolacu, la Cluj-Napoca. El a precizat că a ţinut cont şi de "performanţa" celor două instituţii. Citește și: VIDEO Prima apariție din ultimii ani a lui Ciolacu alături de soție: cei doi au păstrat distanța la ceremonia de absolvire a facultății a fiului lor "Normal că mă uit şi la performanţa celor două instituţii. Radioul este pe primul loc, ca şi audienţă la nivel naţional, şi cu extensie şi pe Republica Moldova. TVR nu spun, are aceeaşi performanţă. (...) Am avut memorandumuri venite de la preşedintele Radiodifuziunii, care mi-a spus că s-a creat un decalaj prea mare şi o diferenţă prea mare de salarizare", a arătat Ciolacu.

Ciolacu suplimentează bugetul SRR şi TVR (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu)
TVR, plângere penală de 380.000 euro (sursa: Facebook/TVR)
Eveniment

TVR, plângere penală de 380.000 euro

TVR, plângere penală de 380.000 euro. Televiziunea publică a contractat, fără să plătească, producții de 380.000 de euro. Ca urmare, are probleme legale în Germania, potrivit Golazo. TVR, plângere penală de 380.000 euro Recunoscând că tribunalul are dreptate, TVR a acceptat că va plăti și a făcut un denunț la Parchet ca să recupereze de la foști și actuali angajați ai săi prejudiciul de aproximativ 380.000 de euro (compus din ”350.000 de euro plus 9% cheltuieli de judecată”). Citește și: Statul a investit într-un bazin de înot la Cornu, paradisul rural al baronilor PSD, în timp ce David Popovici se chinuie sub un balon unde se sufocă Suma de 380.000 de euro la care TVR a decis să nu mai facă apel și să o achite către firma Playbook International din Germania face parte dintr-un contract de 990.000 de euro. Contract pentru competiții cumpărate de televiziunea publică și unele nedifuzate, arată un document intern prezentat în cea mai recentă ședință de CA a TVR, pe 26 iunie 2024, obținut și publicat astăzi de GOLAZO.ro, site-ul de sport al HotNews.

Schimbare politică pe față la TVR (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Schimbare politică pe față la TVR

Schimbare politică pe față la TVR. Schimbări majore la postul local din Iași al Televiziunii Române, TVR Iaşi. Schimbare politică pe față la TVR Surse din interiorul postului au arătat că la reuniunea de săptămână trecută a Consiliului de Administraţie al TVR s-a luat decizia înlăturării din funcţia de conducere a experimentatului jurnalist Cătălin Sava. Citește și: Austria a fost ținută trei ani la poarta Schengen de către Germania, nemulțumită de frontierele șvaițer austriece. După negocieri dure, Viena a intrat în Schengen doar aerian, inițial Acesta fusese numit director general al TVR Iaşi în aprilie 2022. În locul acestuia, Consiliul de Administraţia l-a preferat pe Ovidiu Mihăiuc. Un jurnalist cu experienţă pe plan local, care a lucrat şi ca purtător de cuvânt la Prefectura Iaşi, în mandatul fostului prefect liberal, şi care s-a angajat de un an de zile la TVR. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Banii din PNRR depind de reforma pensiilor speciale, spune ministrul Boloș Foto: Facebook
Politică

Banii din PNRR depind de reforma pensiilor speciale

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, explică, la TVR Info, de ce banii din PNRR depind de reforma pensiilor speciale. Ministrul spune însă că sunt 79 de jaloane care nu au fost îndeplinite. Banii din PNRR depind de reforma pensiilor speciale „În PNRR sunt două condiții foarte limpezi, care sunt menționate. Prima, referitoare la sustenabilitate, trebuie să avem un volum de pensii speciale sustenabil pe o perioadă lungă. Simulările se fac pe perioadă de timp de ordinul chiar al zecilor de ani. Comisia vrea să se asigure că avem fondurile pentru plata pensiilor. A doua condiție este cea rerferitoare la contributivitate. Urgența noastră este legea pensiilor speciale“,” a declarat la TVR, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online „România are probleme cu viitoarele plăţi din PNRR. Şi a treia tranşă este în pericol de a fi blocată, pentru că România nu a îndeplinit deocamdată condiţii cerute de Bruxelles. Mai precis, 79 de jaloane, așa cum a declarat, aseară, la TVR Info, Marcel Boloş. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a spus că cele mai multe jaloane se referă la reducerea chetuielilor publice, iar cele mai mari probleme sunt legate de reforma pensiilor speciale”, mai arată site-ul TVR, prezentând interviul cu Boloș. „În raportul Băncii Mondiale, a experților banii mondiale, sunt propuneri interesante cum sunt cele legate de impozitarea progresivă a contribuției de la buget în complearea pensiei speciale și care, cred eu, este o soluție de luat în seamna ca să ajungem la validarea jalonului, altfel putem să plătim scump faptul că nu ajungem la un compromis”, a arătat Marcel Boloș. România ar primi și plăti parțiale, după noile reguli europene, dar în cel mult șase luni trebuie oricum să indeplinească toate condiţiile cerute. Citește și: VIDEO Prizonier de război ucrainean, împușcat după ce a strigat „Slava Ukraini!”. Președintele Zelenski declară că criminali vor fi găsiți Guvernanța corporațiilor de stat, o altă problemă „Mai nou, Comisia a adoptat o regulă nouă care privesc plățile parțiale. Atunci când nu ne-am dus la bun sfârșit un jalon, atunci se poate calcula o sumă care se reține pentru 6 luni. Dacă în șase luni de zile nu ai făcut jalonul, banii se pierd definitiv”, a spus ministrul. Poți urmări aici un fragment din interviul „Marcel Bolos, despre pensiile speciale, la TVR Info” Cele mai importante condiţii pe care România trebuie să le indeplinească pentru a primi fondurile din PNRR se referă la decarbonificare, guvernanta corporațiilor de stat și echilibrarea bugetului pensiilor, inclusiv prin cele speciale.

Accident cu trei mașini, surprins live (sursa: stiriletvr.ro)
Eveniment

Accident cu trei mașini, surprins live

Accident cu trei mașini, surprins live. Într-o intersecție de câțiva metri pătrați din județul Neamț se produc săptămânal accidente rutiere. O Echipa TVR a surprins un astfel de eveniment rutier chiar în timp ce filma în acel loc. Accident cu trei mașini, surprins live Accidentul surprins de echipa TVR este doar unul dintre multele produse în această intersecție. Locanicii spun că la fiecare câteva zile sunt tamponări. Multe, fără victime, cum a fost și această. Alte accidente însă sunt cu victime, unele mortale. Cel mai recent, a avut loc în urmă cu câteva zile, iar un șofer a murit. Traficul prin intersecția din Gâdinţi s-a intensificat de când pe aici trece principala ruta între municipiul Român și comunele din apropiere, dar și către județul Vaslui. Și asta după prăbușirea podului de la Luţca, în urmă cu mai bine de o lună. Citește și: BREAKING Furnizarea de gaze rusești pentru România, întreruptă brusc Intersecția de la Gâdinți este situată chiar în centrul comunei, la câțiva pași de primărie. În urmă accidentului surprins de echipa TVR, traficul a fost perturbat aproximativ o oră pe DN 15D.

Cristache "Sărmăluță", fără emisiune la TVR (sursa: libertatea.ro)
Eveniment

Cristache "Sărmăluță", fără emisiune la TVR

Cristache "Sărmăluță", fără emisiune la TVR. Potrivit unei postări pe pagina de Facebook "România 9" (numele emisiunii de la TVR), colaborarea dintre Cristache și postul național a încetat. Cristache "Sărmăluță", fără emisiune la TVR Iată mesajul postat de Cristache (am păstrat grafia autorului): "Dupa 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publica a ajuns la final! Va multumesc pentru mesajele, telefoanele, intrebarile, toate cate au venit in aceasta perioada! Nu o sa fiu patetic, nu o sa incep sa insir cifre, editii, momente, sa ma autoelogiez sau sa-mi fac autocritica! Citește și: Claudiu Târziu, atac la foștii tovarăși de drum Șoșoacă și Călin Georgescu. Despre Simion: nici el nu ne poate da afară, nici noi pe el Ce a fost ati vazut! Despre ce nu s-a vazut, poate altadata! Raman cu satisfactia construirii unui brand, #Romania9, poate cea mai sincera, si, de ceva timp, cu siguranta cea mai curajosa emisiune de dezbatere! Nu am construit-o singur ci impreuna cu o mana de oameni carora le multumesc! Dar, in special, va multumesc dumneavoastra! O emisiune fara public nu are misiune si voi ati fost numerosi indiferent de ora, format sau context! Nu stiu ce va fi, nu stiu ce urmeaza, va tin la curent! Ma inclin!" Aproape 8.000 de euro net lunar Potrivit unui articol din Libertatea din iulie 2021, "suma cu care este renumerat jurnalistul: 44.700 de lei brut lunar. La un calcul simplu, suma brută pe care Cristache o încasează anual este de 536.400 de lei, undeva la 110.000 de euro. Fiind vorba de un contract pe drepturi de autor, conform informațiilor Libertatea, netul nu este foarte diferit, ușor peste 36.000 de lei pe lună." La mijlocul anului trecut, TVR a mutat emisiunea lui Cristache de la ora 21.00 la ora 17.00. Prezentatorul a contestat decizia în instanță, dar a pierdut. Porecla de "Sărmăluță" i se trage lui Ionuț Cristache din perioada în care era reporter al Antenei 3. Într-un soi de acțiune pseudo-jurnalistică under cover, Cristache a sunat la mai multe restaurante și a cerut să-i fie livrate sarmale. Jurnalistul se recomanda ca fiind consilier al primarului de atunci al Sectorului 2, Neculai Onțanu.

Scandal între TVR și Antena 3  (sursă: Facebook/TVR)
Eveniment

Scandal între TVR și Antena 3

Scandal între TVR și Antena 3 din cauza emisiunii lui Mihai Gâdea. Antena 3 a difuzat duminică, 30 ianuarie, la „Sinteza zilei”, fragmente trunchiate din emisiunea „Dosar România”, producţie TVR, fără acordul SRTv, se arată într-un comunicat al postului public de televiziune, potrivit ziare.com. TVR a anunțat că va anunța Consiliul Național al Audiovizulalului și ar putea formula chiar o plângere penală față de Antena 3 pentru încălcarea drepturilor de autor şi pentru ştirbirea imaginii Serviciului Public de Televiziune. Astfel, în data de 31 ianuarie 2022, la ora 21.00, postul Antena 3 a difuzat, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, două fragmente (remontate conform politicii editoriale a postului Antena 3) din două ediţii ale emisiunii „Dosar România”, produsă de TVR şi realizată de Răzvan Butaru, după cum urmează: aproximativ şase minute (în intervalul orar 21.04-21.10) din episodul „Dosar România” - Pacienţii din linia întâi – partea a treia, difuzat de TVR 1 în data de 30.01.2022, ora 18.00; aproximativ 13 minute (în intervalul orar 21.20-21.33) din episodul „Dosar România” - Sechestrat printre morţii vii, difuzat de TVR 1 în data de 23.01.2022, ora 18.00. Citește și: Antena 3, în campanie pentru liderii AUR. George Simion și Călin Georgescu, mediatizați favorabil Potrivit unui comunicat al TVR, postul de televiziune Antena 3 furnizează aceste fragmente publicului şi prin intermediul serviciilor media audiovizuale la cerere, cu acces condiţionat de plata unui abonament lunar. Scandal între TVR și Antena 3 din cauza emisiunii lui Mihai Gâdea „În plus faţă de cele enumerate mai sus, moderatorul emisiunii, dl. Mihai Gâdea, a afirmat că realizatorul programului „Dosar România”, Răzvan Butaru, a difuzat cu întârziere ancheta din cauza faptului că a fost cenzurat, afirmaţie falsă şi deosebit de gravă care aduce prejudicii atât imaginii televiziunii publice, cât şi realizatorului SRTv”, a transmis TVR. Într-un punct de vedere, Răzvan Butaru a precizat: „În seara zilei de 31.01.2022, dl. Mihai Gâdea, într-un dispreţ total faţă de proprietatea intelectuală, şi-a realizat ediţia emisiunii sale, Sinteza zilei, pe baza investigaţiilor mele, folosind părţi importante din două episoade din seria ”Pacienţii din linia întâi”. Citește și: Vladimir Putin: România și Polonia sunt o amenințare pentru Rusia Practic, fără investigaţia difuzată de TVR 1, la Dosar România, emisiunea dlui Gâdea nu ar fi avut ce să dezbată. Niciunul dintre personajele care au apărut în filmele mele nu a vorbit la Antena 3 (oare de ce?), la dl. Gâdea. Motiv pentru care a ales să difuzeze ilegal producţia TVR1 şi a recurs la un adevărat furt intelectual. Mai mult decât atât, modul în care au fost prezentate anchetele, lăsa să se înţeleagă că au fost realizate de Antena 3. Dl. Gâdea nu avea nici un gând să pomenească verbal sursa, să nominalizeze autorul. A făcut-o succesiv, în urma mesajelor trimise de mine în care i-am menţionat că: 1) a încălcat legea şi 2) investigaţia are un autor şi nu a fost realizată de „cei de la Dosar România”. La un moment dat, a afirmat că „ancheta a fost difuzată cu un an întârziere, deoarece aş fi fost cenzurat”. Ceea ce este total fals. Niciodată nu am fost cenzurat, oricine mă cunoaşte ştie că acest lucru nu îl voi accepta sub nici o formă. Declaraţia că aş fi fost cenzurat creează un prejudiciu de imagine atât mie, cât şi instituţiei în care îmi fac meseria de jurnalist, de realizator de programe, de producător de emisiuni”. Realizatorul TVR a semnalat că Mihai Gâdea a invocat că „ancheta a fost difuzată cu un an întârziere, deoarece aş fi fost cenzurat”, lucru pe care îl consideră „total fals”.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră