duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: sărbători

6 articole
Eveniment

Cauzele care provoacă „depresia de sărbători”

Cauzele care provoacă „depresia de sărbători”. Termenul „depresia de sărbători” descrie starea de tristețe și anxietate pe care unii oameni o resimt în perioada sărbătorilor de iarnă. Cauzele care provoacă „depresia de sărbători” Deși sărbătorile sunt asociate cu bucurie și celebrare, pentru multe persoane, acestea pot amplifica sentimentele de izolare sau stres. Citește și: EXCLUSIV Anca Alexandrescu, foame de bani: propagandista lui Călin Georgescu a ajuns, de la peste 10.000 de euro lunar, bani parțial publici, la doar vreo 2.000 de euro lunar, din propria firmă Fenomenul este din ce în ce mai recunoscut, devenind un subiect frecvent în cabinetele psihoterapeuților și ale psihiatrilor. Identificarea și gestionarea acestor emoții sunt esențiale pentru a transforma sărbătorile într-o perioadă mai liniștită și echilibrată. Continuarea, în Ziarul de Iași

Cauzele care provoacă „depresia de sărbători" (sursa: Pexels/RDNE Stock project)
Pensionarii primesc banii înainte de Crăciun (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Pensionarii primesc banii înainte de Crăciun

Pensionarii primesc banii înainte de Crăciun. Persoanele care au depus cereri de pensionare după 1 septembrie 2024, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, se confruntă cu incertitudinea legată de primirea pensiilor și restanțelor înainte de sărbători. Pensionarii primesc banii înainte de Crăciun Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat recent că procesul de distribuire a deciziilor de pensii a început pe 2 decembrie prin casele teritoriale de pensii. Citește și: DOCUMENT Motivarea deciziei CCR prin care s-au anulat alegerile prezidențiale Cu toate acestea, procesul este departe de a fi finalizat, iar numeroase persoane așteaptă cu nerăbdare confirmarea că își vor primi drepturile bănești în timp util. Situația generează tensiune în rândul celor afectați, mai ales în pragul sărbătorilor, când stabilitatea financiară este esențială. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Mai multe bijuterii, dar mai ieftine (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Mai multe bijuterii, dar mai ieftine

Mai multe bijuterii, dar mai ieftine. Pandemia şi conflictul armat din Ucraina au afectat veniturile românilor și i-au făcut să fie mai prudenţi cu cheltuielile. Mai multe bijuterii, dar mai ieftine Totuși, rămân totuşi atenţi cu persoanele iubite şi le oferă bijuterii drept cadou, de Sfântul Valentin, 8 Martie, de Paşte sau de Crăciun. Volumul tranzacţiilor a crescut, însă valoarea bijuteriilor cumpărate în ultimii doi ani a scăzut, observă Aurel Mânzăţeanu, fondatorul companiei Coriolan Aur Smarald Iaşi. Citește și: Cutremurul din Turcia a ucis zeci de mii într-o clipă, supraviețuitorii se sting încet în frig și lipsuri, abandonați de autoritățile de la Ankara. Seismul zguduie tronul lui Erdoğan Compania este lider pe piaţa producătorilor români de bijuterii din aur. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cum se bea corect de sărbători (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Cum se bea corect de sărbători

Cum se bea corect de sărbători. În perioada sărbătorilor de iarnă, de Crăciun, Revelion sau Bobotează, consumul excesiv de alimente poate fi dublat şi de consumul de băuturi alcoolice. Cum se bea corect de sărbători În acest context, medicul psihiatru Ovidiu Alexinschi, coordonator al Clinicii „NO addict”, oferă trei sfaturi simple pentru a putea evita sau pentru a reduce neplăcerile cauzate de băuturile alcoolice. Prima regulă este ca la fiecare pahar de băutură să se consume în paralel şi un pahar de apă. Citește și: Sunt așteptate scumpiri masive la benzină și motorină încă din prima zi 2023, potrivit unor surse din presa economică Motivul, simplu: alcoolul deshidratează şi are şi un efect diuretic important. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Marile depozite de sărbători și elfii (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Marile depozite de sărbători și "elfii"

Marile depozite de sărbători și "elfii". După ce taifunul cumpărăturilor de Black Friday va fi trecut, vor rămâne în urmă, în depozitele magazinelor, vrafuri de produse cu defecte sau din mărimi extreme, greu de vândut, aparatură electronică, dulciuri, decoraţiuni. Marile depozite de sărbători și "elfii" Urmează însă Crăciunul, iar magazinele se grăbesc să-şi umple rafturile cu noi produse. Pentru ca, în noul an, şi acestea să ia calea spre depozite. Citește și: Ucraina a lovit două din cele trei baze aeriene rusești care adăpostesc bombardierele strategice Ce se întâmplă însă cu marfa nevândută? Continuarea, în Ziarul de Iași.

Comerț din pelerinajul la Sfânta Parascheva (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Comerț din pelerinajul la Sfânta Parascheva

Comerț din pelerinajul la Sfânta Parascheva. Primăria îşi acoperă o bună parte din cheltuielile aferente Sărbătorilor Iaşiului din încasările de la comercianţi care şi-au expus mărfurile în cadrul diverselor târguri. Comerț din pelerinajul la Sfânta Parascheva Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Sebastian Buraga, taxele achitate de comercianţi în această perioadă aduc venituri la bugetul local de circa 600.000 lei. O sumă similară va cheltui Primăria pentru distracţia de sâmbătă, de pe esplanada Palatului Culturii, cu două concerte şi un foc de artificii. Citește și: Mărturii despre întâmplări extraordinare povestite de „oamenii Sfintei Parascheva” În total, bugetul alocat de municipalitate pentru sărbători se ridică la aproape 1,2 milioane lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră