duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: rețetă

3 articole
Politică

Un fost bucătar îl atacă pe Nicușor Dan cu rețeta micilor

Un fost bucătar îl atacă pe Nicușor Dan cu rețeta micilor: „Nu există mici fără usturoi în compoziția pastei”, îi explică primarul Sectorului 5 edilului-șef al Capitalei. Cristian Popescu Piedone a fost bucătar la Mărul de Aur, în perioada regimului ceaușist, unde vindea carne la bișnițari, potrivit mărturisirilor lui Marian Vanghelie. Citește și: Judecătoarea care a amânat 44 de procese într-o zi pe motiv de „standard de transparență” a trecut la anulări pe un alt motiv halucinant Atacurile lui Piedone împotriva lui Nicușor Dan au devenit tot mai agresive după ce, prin intrarea în cursa electorală a Gabrielei Firea, s-a prăbușit în sondaje. Un fost bucătar îl atacă pe Nicușor Dan cu rețeta micilor „NOI suntem fanii micilor la grătar, leneșule! Nu știi, așa că îți explic: NU EXISTĂ MICI FĂRĂ USTUROI ÎN COMPOZIȚIA PASTEI, leneșule habarnist! La noi, USTUROIUL BUCURĂ MASA ȘI DISPERĂ NEAMURILE VOASTRE DE STRIGOI! Leneșule, strigoiule, ȘTIM CĂ TE USTURĂ TARE! ȘTIM CĂ TI-AM UMPLUT CU ALLICIN TOATE VISELE ȘI TOATE VISURILE TALE DE STRIGOI PRIPĂȘIT ACCIDENTAL PRINTRE OAMENI! Străbunii TĂI, leneșule, strigoiule, s-au mai furișat, cândva, printre oameni! Au ajuns la puterea cetății și au crezut că pot batjocori un popor! Au venerat minciuna, au lovit cu piatra și au bătut cuie în EL! DEGEABA! EL V-A ÎNVINS! OAMENII AU ÎNVINS STRIGOII! USTUROIUL A RĂMAS CU OAMENII, BUCUROS SĂ LE BUCURE MESELE ȘI INIMILE, DEOPOTRIVĂ ! Poate și de aceea, strigoiule, NU EXISTĂ BUCĂTAR CARE SĂ NU IUBEASCĂ USTUROIUL!”, a scris Piedone pe Facebook. Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, consultat de G4Media, îl anunță pe Nicușor Dan pe primul loc în opțiunile electoratului, cu 31%, dacă alegerile pentru Primăria București ar avea loc duminica viitoare. Pe locul doi este situat fostul primar general Gabriela Firea (candidatul PSD), cu 24%, iar Cristian Popescu Piedone a căzut de pe primul loc pe locul trei, cu 20%. Acesta este urmat de Sebastian Burduja, cu 15%, și de candidatul partidului extremist AUR, Mihai Enache, care încheie clasamentul cu 7%.

Un fost bucătar îl atacă pe Nicușor Dan cu rețeta micilor Foto: Captură video
Halep: Filiera Roxadustat, interzisă în SUA (sursa: Facebook/Simona Halep)
Investigații

Halep: Filiera Roxadustat, interzisă în SUA

Halep: Filiera Roxadustat, interzisă în SUA. Substanța pe care Agenția Internațională Anti-Doping a găsit-o în sângele Simonei Halep nu este ușor de obținut. Roxadustat este numele substanței iar medicamentul care o conține nici măcar nu este considerat sigur pentru administrare în SUA. În Europa, medicamentul nu se poate elibera decât cu rețetă. Halep: Filiera Roxadustat, interzisă în SUA Cu un an înainte ca Simona Halep să-și fi sau să i se fi introdus cumva în organism Roxadustat, în august 2021, Administrația americană a Alimentelor și Medicamentelor (FDA) nu aproba un medicament care conținea această substanță. Potrivit FDA, era nevoie de încă cel puțin un test clinic care să arate că medicamentul nu avea efecte adverse periculoase, ceea ce nu părea să fi reieșit din studiile deja depuse la dosar (aici, argumentația FDA). Citește și: Halep, șanse infime să scape fără minimum doi ani de suspendare. Pedeapsa maximă: patru ani. Cel mai probabil, este sfârșitul carierei În Europa, însă, producătorul medicamentului (o colaborare dintre AstraZeneca și Astellas Pharma) denumit Evrenzo a primit autorizare, tot în august 2021, de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Agenția, însă, face precizarea foarte clară că medicamentul nu poate fi obținut fără rețetă iar tratamentul trebuie administrat sub supravegherea unui medic specializat în anemie (Evrenzo tratează anemia cauzată de încetarea funcționării rinichilor). A existat o rețetă medicală? Roxadustat ar fi ajuns în corpul Simonei Halep la finalul lunii august a.c., când aceasta se afla la US Open (potrivit Orangesport). Cum medicamente care să conțină această substanță nu sunt aprobate în SUA, un astfel de medicament nu putea fi achiziționat (legal) din Statele Unite. Așadar, că se afla în posesia jucătoarei românce sau a altcuiva, acest medicament trebuia adus din Europa. Citește și: Halep, apărată de sportivi români: Câţi dintre voi ştiţi că substanţele interzise de WADA se regăsesc în atâtea medicamente banale şi alimente? Dar, chiar și așa, un medic trebuie să fi prescris o rețetă pentru administrare. Sportiva nu ar fi primit niciodată Evrenzo pe rețetă sub parafa unui medic, Halep nesuferind de ceea ce se cheamă afecțiune cronică a rinichilor. Cu alte cuvinte, dacă a existat o rețetă, aceasta a fost pe numele altcuiva. Există, desigur, și posibilitatea ca nici o rețetă să nu fi fost scrisă pentru pastilele ajunse cumva în organismul jucătoarei de tenis.

Favipiravir, la liber în farmacii (sursa: Digi24)
Justiție

Favipiravir, la liber în farmacii

Favipiravir, la liber în farmacii, dar nu fără riscuri. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că antiviralul care se va găsi și în farmacii cu circuit deschis, trebuie prescris cu precauție. Favipiravir, la liber în farmacii "Începem să avem Favipiravir în farmacii cu circuit deschis. Vom extinde acest program ca orice medic, medic de familie, care tratează un pacient Covid poate prescrie acest medicament, dar cu precauții și doar cui are nevoie. Gratuit va fi și în spitale și centre ambulatorii", a adăugat Rafila. Ministrul a precizat că acest medicament nu influențează foarte mult formele grave și decesul cauzate de Covid. Dar poate scurta durata bolii. "Nu e un medicament preventiv, doar scurtează durata evoluției clinice. Efectele secundare sunt serioase și trebuie luat cu foarte multă precauție", a spus Alexandru Rafila. Ministerul Sănătăţii a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, pentru a permite tratarea în ambulatoriu a pacienților cu forme ușoare. Numai pe bază de rețetă Schimbările vizează creşterea accesibilităţii pacientului la tratament precoce în ambulatoriu. "Conform modificărilor, medicaţia antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis. Dar numai pe bază de prescripţie medicală", precizează sursa citată. Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat joi în Monitorul Oficial, potrivit Digi24.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră