sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: pmp

17 articole
Politică

Alianţa Dreapta Unită va avea candidaţi comuni la locale

Alianţa Dreapta Unită anunţă că va avea candidaţi comuni la alegerile locale: potrivit liderilor celor trei partide care compun alianța - USR, PMP și Forța Dreptei - au fost stabilite majoritatea candidaturilor. Citește și: EXCLUSIV Stilistul de păr proaspăt numit la șefia Jocurilor de Noroc, liberalul Pascu, are venituri oficiale de asistat social, dar se afișează cu mașini de lux și face vacanțe de nabab în străinătate Alianţa Dreapta Unită va avea candidaţi comuni la locale „S-au finalizat negocierile în cadrul Alianţei Dreapta Unită şi românii ne vor găsi şi pe buletinele de vot pentru locale, în plus faţă de cele pentru europarlamentare. Avem candidaţi comuni. Bineînţeles, primarii în funcţie, dar şi candidaţi la primării sau la consilii judeţene foarte buni care vor învinge alianţa malefică PSD-PNL. (...) Am avut discuţii şi negocieri, am încercat să identificăm peste tot cei mai buni candidaţi. Vom avea liste comune. Principiile de la care am pornit sunt de a oferi soluţii cât mai bune în fiecare judeţ, în fiecare localitate", a spus Cătălin Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul USR. El a anunţat câţiva dintre candidaţii alianţei: primăria Piteşti - Ionuţ Moşteanu (USR), preşedinţia CJ Argeş - Emanuel Soare (Forţa Dreptei), primăria Suceava - Marian Andronache (PMP), preşedinţia CJ Suceava - Emanuel Ungureanu (USR). Cătălin Drulă a menţionat că s-au purtat discuţii inclusiv pentru stabilirea listelor de consilieri locali sau generali. „Au existat discuţii în toate filialele. Evident, mai sunt câteva zile. În cea mai mare parte sunt deja stabilite. Este stabilită şi lista la Consiliul General. Sunt convins că filialele noastre din Bucureşti vor face conferinţă de presă şi, la fel, în toată ţara, în perioada următoare. Noi suntem mâine la Cluj. Vom fi vineri la Braşov, alături de Allen Coliban. Vor fi lansări peste tot, pe rând", a spus Drulă.

Alianţa Dreapta Unită va avea candidaţi comuni la locale Foto: Facebook Ludovic Orban
“Cu cine să mă laud? Cu Botoș, cu Barna?“, se întreabă Erwan Joliff Foto: Facebook
Politică

“Cu cine să mă laud? Cu Botoș, cu Barna?“

Un consilier județean USR din brașov, Erwan Joliff, supranumit “Francezul din Cobor“, este nemulțumit de direcția partidului: “Cu cine să mă laud? Cu deputatul european Botoș, cu Barna?“, a scris el pe Facebook. Citește și: Stenograme: liderii PNL discută cum să paseze pe guvernul Ciolacu vina pentru ordonanța care va încuraja traseismul primarilor Postarea sa a venit după ce primarul USR din orașul Victoria, Camelia Berta, s-a transferat la PSD, acum câteva zile. Însă Joliff a scris că o va respecta în continuare pe Berta și nu poate să se laude cu ceea ce a ajuns USR. “Cu cine să mă laud? Cu Botoș, cu Barna?“ “Ce este sigur este că nu pot să mă laud cu ce a ajuns USR-ul meu, partidul care m-a decis să fac pasul în politică în 2016, eu ca străin locului. Da, maioneza actuală cu acest ADU (Alianța de Dreapta Unită) îmi displace profund. Ce treabă am eu cu PMP-ul al lui Băsescu? Un partid care a încăput pe cei care nu au avut loc în celelalte "găști". Cu cine să mă laud? Cu deputatul european Botoș, cu Barna? Așa c-aș putea și eu să zic ușor "pa" USR-ului și cu motive bine întemeiate. Dacă stau, vă spun sincer că stau pentru colegii mei din Brașov. Da, cu ei, cu colegi mei, cei din județul Brașov, cei din grupul USR în consiliu județean, mă simt aproape ca gândire și împreună am construit USR Brașov, așa cum este el de imperfect. Pentru ei rămân și înghit nouă maioneză politică ADU, gândită de la centru“, a scris consilierul județean USR. Joliff a explicat de ce nu se retrage, totuși, din politică. “Așa că o înghit și eu pe asta cu ADU lor și merg înainte pentru a apăra valorile în care cred și în care cred și unii dintre voi, cu speranța că vom salva câte ceva până la urmă pentru județul Brașov și alegători noștri. La fel probabil face și Camelia Berta…. Se gândește pragmatic și se gândește la cei care au așteptări de la ea… Compromisuri, asta e regula în politică, din păcate. Fiecare vede cum și pînă unde poate“, a apreciat Joliff.

Noua alianță USR-PMP-Forța Dreptei, un câștig major pentru opoziție Foto: Facebook
Politică

Noua alianță USR-PMP-Forța Dreptei, câștig major pentru opoziție

Un sondaj făcut de CURS, controlat de soțul unei deputate PSD, arată că noua alianță USR-PMP-Forța Dreptei reprezintă un câștig major pentru opoziție: cele trei formațiuni politice ar putea primi votul a 15% din electorat. Aceste date au fost distribuite de site-ul Știri pe Surse, controlat de Iosif Bubble - soțul deputatei PSD Diana Tușa - care deține și CURS. Citește și: Sondajele CURS, institut controlat de soțul unei deputate PSD, arată că părerea bună a bucureștenilor în Nicușor Dan a crescut cu peste 50% într-un an Noua alianță USR-PMP-Forța Dreptei, un câștig major pentru opoziție USR, PMP și Forța Dreptei au constituit, la 18 decembrie, Alianța Dreptei Unite. Citește și: Ferma Dacilor a primit o subvenție consistentă de la stat în pandemie. Unitatea turistică avea o stea, nu avea autorizație de incendiu și nici de construire Separat, intenția de vot ar fi astfel: USR -9%, PMP - 4%, iar Forța Dreptei - 1%. Aparent, adunând procentele, s-ar ajunge tot la 15%, dar pragul electoral fiind de 5%, voturile pentru PMP și Forța Dreptei ar fi redistribuite către partidele care au trecut acest prag. Majoritatea voturilor ar ajunge la PSD, PNL și AUR. USR, dacă ar candida separat, ar beneficia ușor de redistribuirea voturilor de la PMP și Forța Dreptei, probabil ar avea 2-3 deputați și un senator în plus. Însă, împreună, ele consolidează opoziția democratică la un 15% - sau chiar peste, după redistribuirea voturilor - în viitorul Parlament. Aceste evoluții sunt confirmate de un sondaj CURS pe București, din decembrie. Separat, intenția de vot ar fi: USR - 15%, PMP - 5% (la limita pragului electoral și, adesea, așa-numitul „vot util” duce formațiunile aflate în această situație sub prag) , Forța Dreptei - 2%. Împreună, Alianța Dreptei Unite ar fi votată de 20%, ajungând pe locul II în București. Sondajul CURS, publicat azi, mai arată că PSD ar obține 31% din voturi, PNL și AUR ar atrage circa 19% din electorat, SOS România - 5%, iar UDMR - 4%. Volumul eşantionului a fost de 852 respondenţi, intervievați față în față, la domiciliul respondenților, iar marja de eroare este de 3,3%. Perioada de realizare a sdondajului a fost 26 - 30 decembrie, 2023.

USR, PMP și Forţa Dreptei au oficializat „Alianța Dreapta Unită” Foto: captură video
Eveniment

USR, PMP și Forţa Dreptei au oficializat „Alianța Dreapta Unită”

USR, PMP și Forţa Dreptei au oficializat „Alianța Dreapta Unită” și vor prezenta o listă comună la europarlamentare, listă care va fi deschisă de Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac. Citește și: Rectorul Universității Babeș-Bolyai desființează ministerul Muncii, după ce a recunoscut astrologia și numerologia drept ocupații legale: „Halucinant” Primii opt candidaţi sunt, în ordinea listei: Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoş, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail, Corina Atanasiu, potrivit unui comunicat al Forţa Dreptei. USR, PMP și Forţa Dreptei au oficializat „Alianța Dreapta Unită” Preşedinţii USR, PMP şi Forţa Dreptei, Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban, au anunţat, luni, constituirea Alianţei Dreapta Unită, în perspectiva alegerilor din anul 2024. Cătălin Drulă a precizat, în conferinţa de presă comună, că în această alianţă nu s-a luat decizia de a desemna un candidat la prezidenţiale. „Nu am luat încă această decizie. (...) Ne luptăm să câştigăm alegerile prezidenţiale pentru că în România trebuie în sfârşit să fie condusă de un om căruia să-i pese de această ţară, care să fie patriot cu adevărat şi care să creadă în principiile liberale de modernizare şi de reformă, un om care să guverneze peste schimbări, peste schimbări pozitive, peste o asanare a zonei în care funcţionează serviciile secrete, în care raportul dintre mediul public şi mediul privat să fie cel corect, adică un preşedinte de dreapta", a spus Drulă. Citește și: Tânără mămică, externată cu copilul în brațe, de la spitalul Baia Mare, în șlapi, halat și lenjerie intimă. Motivul: garderoba se închidea la ora 15.00 Întrebat dacă îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Drulă a spus: "Am făcut parte dintr-o majoritate care l-a susţinut pe Nicuşor Dan, facem în continuare parte din această majoritate şi avem un parteneriat. Evident că primarul care este în funcţie susţinut de un partid este cel care este candidatul natural şi ştim că îşi doreşte un nou mandat".

Falcă nu exclude o colaborare PNL cu USR, PMP şi Forţa Dreptei Foto: Facebook
Politică

Falcă colaborare PNL USR, PMP Forţa Dreptei

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului, nu exclude o colaborare a PNL cu polul de dreapta format din USR, PMP şi Forţa Dreptei: „Este nevoie ca forţele de dreapta să fie mult mai unite, să coopereze mult mai bine, astfel încât candidatul tău să câştige alegerile prezidenţiale”, a spus el, la RFI. Citește și: Guvernul a dat cea mai valoroasă și profitabilă companie de stat pe mâna unui politruc UDMR, cu studii dubioase, dar căsătorit cu fiica unui afacerist conexat la PSD, din Buzău Falcă nu exclude o colaborare PNL cu USR, PMP şi Forţa Dreptei Gheorghe Falcă a afirmat că decizia PNL de a merge separat de PSD la alegerile din 2024 ”e o decizie definitivă, dar asta nu înseamnă că după europarlamentare nu poți să ai o nouă analiză și o nouă deschidere, pentru că cred că este nevoie ca forțele de dreapta să fie mult mai unite, să coopereze mult mai bine, astfel încât candidatul tău să câștige alegerile prezidențiale”. Întrebat dacă se referă la viitorul pol de dreapta format din USR, PMP și Forța Dreptei, vicepreședintele PNL a răspuns: ”Da, posibil să existe o colaborare cu ei după europarlamentare. Vom vedea în funcție de rezultatul pe care-l avem, vom vedea în funcție de candidatul pe care-l avem la funcția de președinte, de modul în care știm să ne apropiem din punct de vedere politic, dar toate aceste lucruri vor fi decise după alegerile europarlamentare”. Fostul primar a spus că partidele de dreapta ar putea avea, la alegerile din 2024 și după, „aceleași interese”: Citește și: PSD coace un nou atac la Pilonul II de pensii, prin banala schimbare, în noua lege a pensiilor, a cuvântului „și” cu „sau”. Un milion de persoane n-ar mai plăti contribuția la Pilonul II „Reporter: Dar cum ați putea colabora cu cei care acum sunt în opoziție, din moment ce PNL se află la putere alături de PSD? Gheorghe Falcă: Eu cred că vom avea aceleași interese, vom gândi sub aceeași platformă, avem aceeași șansă de a gestiona banii europeni pe care noi i-am programat în anul 2021, vorbim de PNRR, vorbim de reformele de acolo, vorbim de faptul că am intrat în ciclul financiar 2021-2027, este o mare oportunitate pentru România să ai la dispoziție peste 80 de miliarde de euro, bani care vor schimba fața României”.

Cine câștigă de pe urma epurării lui Lasconi: senatorul Radu Mihail este acum mai aproape de un salariu de 7.000 de euro pe lună Foto: Facebook
Politică

Cine câștigă de pe urma epurării lui Lasconi

Cine câștigă de pe urma epurării lui Lasconi: senatorul USR Radu Mihail prinde un loc eligibil pe listele pentru Parlamentul European (PE). Acesta era pe locul VI pe listele de candidați USR la PE, dar o alianță cu PMP și Forța Dreptei - care ar fi dorit locuri eligibile pentru Eugen Tomac și, cel mai probabil, pentru Violeta Alexandru - l-ar fi împins mai jos, pe o poziție neeligibilă. Citește și: Judecătoarea Pivniceru, primă de pensionare de 30.000 de euro. Pensia anuală, aproape 400.000 de lei. Alți judecători cer aceeași primă în instanță Salariul de europarlamentar este de peste 7.000 de euro pe lună, dar la acesta se adaugă beneficii uriașe - cazare, diurnă, transport la clasa business și un staff consistent, plus multe alte cheltuieli acoperite de Bruxelles. Cine câștigă de pe urma epurării lui Lasconi Retragerea Elenei Lasconi din fruntea pentru candidați pentru Parlamentul European a fost cerută de liderul USR, Cătălin Drulă, după ce ea a afirmat că a votat „DA” la referendumul pentru familie. În consecință, acum, Radu Mihail - care este un protejat al lui Cătălin Drulă, președintele USR - are șanse să ajungă în legislativul de la Bruxelles. Mihail a apărut pe liste urmare a alegerilor interne din partid, fiind ales pe locul II, după Cristina Prună. Alegerile interne s-au desfăşurat online, pe parcursul unei săptămâni, în perioada 9-16 septembrie. Şi-au exprimat opţiunile un număr de 12.336 de membri USR. În ordine, lista USR era deschisă de următorii candidaţi: Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu, Vlad Botoş, Cristina Prună și Radu Mihail. Acum, prin retragerea lui Lasconi, Barna ocupă locul I. Citește și: Meniu cu 27 de opțiuni, la un spital de stat: pacienții pot alege între friptură de vită cu ciuperci, somon, pui tikka masala sau opțiuni vegetariene. La un spital din Londra Biroul Național al Uniunii Salvați România a luat act, duminică seară, de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare, a anunțat formațiunea într-un comunicat.

Ce face Buzatu la pușcărie Foto: Facebook
Politică

Ce face Buzatu la pușcărie

Un fost președinte al Consiliului Județean Vaslui, Corneliu Bichineț, acum liderul filialei PMP din acest județ, povestește ce face Buzatu la pușcărie: învață limba chineză, face sport, iar seara are parte de jocuri de societate. Citește și: Judecătorul Șepelea, coleg de complet cu judecătoarea care se droga cu iubitul traficant, a primit recent o donație imobiliară importantă Bichineț a condus CJ Vaslui între 2004 și 2008. Acum, acesta susține că Buzatu se odihnește și citește. Ce face Buzatu la pușcărie „Aprofundează limba chineză, voi n-ați știut, dar aflați în premieră că Buzatu nu l-a avut mentor pe Ion Iliescu, așa cum cred toți neaveniții, el dintodeauna a mers pe doctrina lui Confucius, l-a avut ca mentor pe Ciu Enlai (n.r. premierul chinez, contemporan cu Ceaușescu) și Mao Țe Dun (n.r liderul Partidului Comunist Chinez). Nu întâmplător a fost singurul român care a participat la moartea lui Hugo Chavez. Aflu că el a aruncat găina peste groapă, că și acolo se practică obiceiul acesta. Aflu că Buzatu, care are structură de lider, face sport, citește, are activități, iar spre seară, învață ca toți ceilalți, jocuri de societate. Aflu că la lași este la modă baletul”, le-a spus Bichineț ziariștilor, citat de Vremea Nouă. Citește și: Imagini șocante la Spitalul Județean Neamț, parohia lui Ionel Arsene și a PSD: pereți cu găuri imense, pline de mucegai. 15 de bolnavi de cancer la o toaletă, tărgi din 2007 El a mai susținut că, în ultima vreme, Buzatu nu mai făcuse sport, urmare a relației cu consiliera sa, Ana Maria Obreja, care-l ținea ocupat.

Firea cere ca PNL, USR și PMP să-i retragă sprijinul lui Nicușor Dan Foto: Captură video
Politică

Firea cere PNL, USR și PMP retragă sprijinul Nicușor

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea cere ca PNL, USR și PMP să-i retragă sprijinul lui Nicușor Dan: „Faptele constatate de Agenţia Naţională de Integritatea au fost sesizate de către PSD Bucureşti”, precizează ea. Citește și: Drulă și Ludovic Orban îl apără pe Nicușor Dan. Ciucă: „Este o decizie a PNL București” Firea cere ca PNL, USR și PMP să-i retragă sprijinul lui Nicușor Dan „Legile sunt pentru toţi şi trebuie respectate la fel de toată lumea, indiferent de funcţia ocupată. Prevederile legale nu sunt negociabile. Cu toţii am luat act, astăzi, de comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate care a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă şi a sesizat organele de urmărire penală şi fiscală şi Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti în ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Dan, Primarul General al Municipiului Bucureşti. Faptele constatate de Agenţia Naţională de Integritatea au fost sesizate de către PSD Bucureşti, prin vocea mea sau a consilierilor generali PSD, încă din momentul în care ele au fost comise de către Nicuşor Dan. Sunt de notorietate toate momentele în care Nicuşor Dan a transformat Primăria Capitalei într-un ONG şi a condus după cum l-au dus interesele personale şi de partid, nu cum spune legea”, a scris Gabriela Firea, joi pe Facebook, citată de news.ro. Ea a adăugat că s-ar impune retragerea sprijinului politic pentru Nicuşor Dan de către organizaţiile PNL, USR şi PMP din Bucureşti. Fostul primar PSD invocă un precedent: demiterea șeful AEP „Mai poate avea Nicuşor Dan sprijin politic având în vedere aceste acuzaţii? Consider că se impune retragerea sprijinului politic acordat Primarului General, în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de către PNL Bucureşti, USR Bucureşti şi PMP Bucureşti. Este al doilea primar bucureştean care a ajuns în funcţie cu sprijinul PNL Bucureşti şi USR Bucureşti care este declarant incompatibil de către ANI. Sunt trei luni de când s-a constatat un conflict de interese în cazul primarului sectorului 1, Clotilde Armand. Şi atunci, ca şi acum, PNL Bucureşti şi USR Bucureşti au făcut scut pentru a apăra fapte flagrante. Le-aş reaminti liderilor celor trei formaţiuni politice un caz recent unde am avut o decizie similară ANI, cel al fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Purtătorii de cuvânt ai USR şi PNL nu au aşteptat vreo decizie de instanţă şi au cerut public demisia şi retragerea sprijinului politic al PSD, aşa cum le-a fost scris în punctajul de partid”, a completat Firea. Fostul edil al Capitalei le solicită liderilor PNL, USR şi PMP să îi ceară demisia lui Nicuşor Dan de la conducerea PMB. „Resping acest dublu limbaj. Nu putem umbla numai cu dubla măsură şi aştept o reacţie similiră din partea PNL Bucureşti, USR Bucureşti, PMP Bucureşti şi să retragă sprijinul politic pe care încă îl acordă lui Nicuşor Dan. Împreună cu colegii din PSD Bucureşti le solicit liderilor PNL, USR şi PMP cer o dovadă de consecvenţă şi de maturitate publică şi să-i solicite demisia primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan. Acuzaţiile sunt grave şi nu pot fi tolerate. Legile trebuie respectate de toată lumea”, a conchis Gabriela Firea.

City-managerul Iașiului, acuzat că a strâns de gât un fost coleg (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Bătaie şi înjurături la sediul PMP Iaşi

Bătaie şi înjurături la sediul PMP Iaşi. Fostul lider al filialei, eliberat de mai bine de o lună din funcţie, refuză să predea sediul noilor şefi. Ieri, când un fost coleg a venit să-i amintească de somaţia de eliberare, a ieşit scandal cu pumni şi înjurături. S-au depus plângeri la Poliţie. Bătaie şi înjurături la sediul PMP Iaşi Scandal uriaş la sediul Partidului Mişcarea Populată de pe bulevardul Independenţei. City-managerul Iaşiului, Petru Movilă, fostul şef al filialei Iaşi a partidului, este acuzat că a bătut şi fugărit la propriu un fost coleg de partid. Citește și: EXCLUSIV De ce au căzut ca muștele site-urile aeroporturilor românești sub atacurile Killnet? Șeful Aviației Civile din România a desființat, ilegal, structura de cybersecurity Acesta venise să îl întrebe pe Movilă când eliberează sediul partidului, deoarece Cristian Diaconescu, preşedintele partidului, a schimbat conducerea de aici, noul şef fiind consilierul judeţean Adrian Acostoaiei. Omul acuză că a fost îmbrâncit, strâns de gât, şi a scăpat doar cu fuga din mâinile fostului deputat. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Diaconescu ar fi acceptat victoria lui Tomac Foto: Facebook Eugen Tomac
Politică

Diaconescu ar fi acceptat victoria lui Tomac

Surse din PMP susțin că Cristian Diaconescu ar fi părăsit sediul partidului și ar fi renunțat la ștampilă, care acum s-ar afla la secretariat. Acesta a negat însă informația: „În pofida tuturor dezinformărilor, demersul nestatutar care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute se află în continuare pe rolul instanţelor şi prin urmare orice acţiune triumfalistă nu are bază legală”. Diaconescu ar fi acceptat victoria lui Tomac Până acum, Cristian Diaconescu nu a comentat public noua situație din PMP. Tomac s-a aflat azi la Iași, de unde l-a criticat pe Diaconescu. El a declarat, într-o conferinţă de presă, că fostul lider al partidului Cristian Diaconescu ar trebui să spună care sunt cele cinci filiale care ar dori fuziunea cu AUR. Tomac l-a îndemnat pe Diaconescu să se înscrie în AUR. "Este o mare minciună că ar exista filiale ce vor fuziunea cu AUR. Cel care a făcut acest enunţ ar trebui să spună care sunt filialele la care face referire. Nu mai tolerăm din acest moment nici o abatere de la disciplina de partid", a afirmat Tomac. Citește și: Putin joacă pe cartea independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk: i-a cerut-o Duma, acum o cer liderii teritoriilor Totodată, Eugen Tomac l-a acuzat pe Cristian Diaconescu că a convocat un Colegiu Naţional PMP cu o zi înainte de congres şi că la reuniunea respectivă l-a adus pe "asociatul" Simion pentru a şantaja partidul. "Este inacceptabil un asemenea comportament. Crede în AUR? Să-şi ia lucrurile şi să se ducă în AUR, nu este nici o tragedie. Aşa a spus: Doar cu mine mergeţi şi doar eu negociez cu AUR. Ori ne respectăm, ori fiecare mergem pe drumul lui", a adăugat noul lider PMP, Eugen Tomac. Diaconescu neagă că ar fi cedat bătălia cu Tomac Cristian Diaconescu a anunțat însă, pe Facebook, că nu va ceda. „În contextul în care se doreşte distrugerea Partidului Mişcarea Populară şi eliminarea mea de pe scena politică fac următoarele precizări: Nu renunţăm la proiectul “România Respectată”.Vom continua, împreună, să îl punem în aplicare şi sperăm că în acest demers ni se vor alătura tot mai mulţi susţinători şi forţe politice responsabile care iubesc această ţară şi care doresc să construiască o societate demnă în care cu toţii să avem o viaţă mai bună.Nu renunţăm şi nu vom fi de acord cu distrugerea din interior a PMP, în folosul unor forţe din afara acestuia şi nici cu vreo formulă de fuziune cu un alt partid.Nu există fundament juridic ca vreunul dintre colegii noştri care nu au fost de acord cu recentele decizii nestatutare să fie exclus din partid sau să suporte sancţiuni nedrepte.Nu există fundament juridic care să dea dreptul cuiva să încerce să retragă sprijinul politic al vreunui ales local PMP. Orice acţiune în acest sens este nulă de drept şi vom face front comun în apărarea colegilor noştri.În pofida tuturor dezinformărilor, demersul nestatutar care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute se află în continuare pe rolul instanţelor şi prin urmare orice acţiune triumfalistă nu are bază legală”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook. Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

PSD începe să racoleze primari. Grindeanu și Mocioalcă au pus mâna pe 12 edili-șefi Foto: Caon.ro
Politică

PSD începe să racoleze primariDupă ce a pus mâna pe PNDL, PSD începe să racoleze primari

PSD începe să racoleze primari: potrivit presei locale, nu mai puțin de 12 primari din Caraș Severin au trecut la PSD. Anunțul a fost făcut de liderii organizației județene a PSD, deputatul Silviu Hurduzeu și senatorul Ion Mocioalcă, în prezența prim-vicepreședintelui social-democrat Sorin Grindeanu, scrie reșița.ro. PSD începe să racoleze primari Cei 11 primari racolați de PSD sunt Petru Furdui (Berzasca), Ion Țicheriu (Brebu), Gheorghe Coilă (Buchin), Vichente Suru (Bucoșnița), Ilie Canea (Lăpușnicel), Ioan Popovici (Păltiniș), Ilie Hașcă (Topleț) – PRO România, Florin Curița (Dalboșeț), Ion Văcărescu (Goruia), Victor Terteleacă (Iablanița), Sergiu Adrian Toma (Rusca Montană) – PMP. Odată cu aceștia, a devenit membru PSD și Nicolae Beg, cel care a câștigat ultimele alegeri din comuna Marga din postura de independent. Liderul județean al PMP, Ionuț Popovici, le-ar fi promis primarilor aleși pe listele acestui partid că pot migra fără riscul de a-și pierde mandatul. Probabil PMP și Pro România îi vor exclude, pentru ca aceștia să nu demisioneze din partidul pe listele căruia au fost aleși, ceea ce i-ar face să-și piardă mandatul. Publicația reșița.ro apreciază că Ionuț Popovici va fi răsplătit, cumva, de PSD. Citește și: Simion recunoaște că a negociat cu Cristian Diaconescu încă din noiembrie 2021. Liderul AUR îl atacă pe Tomac Sorin Grindeanu a spus, cu acest prilej: „Trebuie să ne întoarcem la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, PSD trebuie să recâștige funcția de președinte”.

Eugen Tomac, ales președinte al PMP (sursa: Facebook/Eugen Tomac)
Politică

Eugen Tomac, ales președinte al PMP

Eugen Tomac, ales președinte al PMP. Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales sâmbătă pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice. Acesta a candidat ca lider al moţiunii "PMP - un nou început pentru o Românie creştin-democrată". Eugen Tomac, ales președinte al PMP Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost "pentru", 18 "împotrivă" şi 17 abţineri. "Înțeleg perfect responsabilitatea uriașă pe care o am în urma votului de astăzi. Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță. România are nevoie de un partid curat, liber și curajos, care să promoveze valorile creștin-democrate. Un partid care să onoreze înaintașii ce au făurit România, să nu uite jertfa ostașilor noștri, să le păstreze vie amintirea tuturor celor care au murit în chinuri, la ordinul regimurilor totalitare. Avem nevoie de o țară în care cetățenii să nu mai fie mințiți, iar instituțiile să-și schimbe fundamental modul ineficient de funcționare. (...) 300 de parlamentari România are nevoie de măsuri concrete, nu de vorbe goale. Noi nu ne vom abandona proiectele: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, reducerea numărului de parlamentari la 300 sau noua lege a sănătății râmân demersuri pe care ni le asumăm și le vom promova în continuare. Citește și: Simion recunoaște că a negociat cu Cristian Diaconescu încă din noiembrie 2021. Liderul AUR îl atacă pe Tomac Dar avem nevoie și de proiecte noi, prin care să digitalizăm România, să reorganizăm administrația publică, să scoatem Educația din starea deplorabilă în care a ajuns din cauza neputinței și a incompetenței. Avem obligația să le oferim copiilor români șanse egale la învățământ de calitate.", a spus Tomac în discursul său.

Simion recunoaște că negociază din noiembrie Foto: News.ro
Politică

Simion recunoaște că negociază din noiembrie

Co-președintele AUR, George Simion, afirmă că negociază cu președintele PMP, Cristian Diaconescu, din noiembrie 2021. Într-o nouă intervenție la Antena 3, Simion l-a criticat pe Eugen Tomac, arătând că nu vrea să aibă de-a face cu acesta. Simion recunoaște că negociază din noiembrie ”Am purtat o discuţie, cred eu, de onoare, cu domnul Cristian Diaconescu care este foarte bun om pe Externe şi colaborarea este făcută din noiembrie. E o ştire reîncălzită înainte de Congresul, nu ştiu dacă statutar sau nu, pe care încearcă să îl facă domnul Eugen Tomac. Eu vorbesc cu domnul Diaconescu, care este preşedintele partidului. Dacă revine acest om (Eugen Tomac - n.r.) (...) nu vreau să am de-a face, ar fi o trădare faţă de electorat”, a declarat Simion. Liderul AUR a mai declarat că este interesat de colaborarea cu ”specialiştii”. Traseiștii, bineveniți în AUR ”Domnul Cristian Diaconescu, cu toate că din punct de vedere politic nu a făcut nişte decizii inspirate, este un bun specialist. Pe mină mă interesează să colaborez cu buni specialişti ai acestei ţări pentru că e foarte greu ca noi, AUR, să luăm 50 la sută şi încercăm să identificăm în interiorul formaţiunilor actuale, oameni buni. Vor de la PSD şi PNL să vină la noi, sunt bineveniţi atâta timp cât respectă deciziile noastre”, a declarat George Simion, citat de news.ro. Întrebat dacă a avut o discuţie cu Călin Georgescu despre suspendarea discuţiei privind preşedinţia de onoare a AUR, George Simion a declarat că ”este decizia lui Călin Georgescu”. Citește și: Putin a dat semnalul începerii operațiunii „Ucraina”: tiruri de artilerie în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk ”Eu sunt un om de onoare, mă ţin de cuvântul dat şi în faţa lui Călin Georgescu, şi în faţa lui Claudiu Târziu, şi în faţa lui Cristi Diaconescu şi a altor oameni. Este decizia lui Călin Georgescu pe care o respect. Eu am colaborat bine cu dumnealui şi cred că pe viitor vom colabora la fel de bine. Domnul Călin Georgescu a văzut că noi creştem în sondaje şi că putem deveni prima forţă politică a ţării şi a spus că nu vrea să facă rău în perioada asta şi să nu complicăm lucrurile. Noi avem un protest săptămâna viitoare la care vor veni mulţi oameni, avem mâine la Parlament o întâlnire cu 20 de parlamentari din 20 de state. Noi ne concentrăm şi vrem să facem lucruri bune”, a declarat Simion.

Târziu îl atacă deschis pe Simion Foto: Inquam/ Ilona Andrei
Politică

Târziu îl atacă deschis pe Simion

Claudiu Târziu, co-președinte al AUR, îl critică pe omologul său din partid, co-președintele George Simion. Târziu îi reproșează alăturarea AUR cu partidul lui Băsescu, PMP. Târziu îl atacă deschis pe Simion Târziu a susținut că nu știa că George Simion va fi prezent la o ședință a PMP joi seară, deși cei doi ar fi trebuit să ia deciziile împreună, dat fiind faptul că ambii sunt co-președinți ai formațiunii politice. „Este nefericită alăturarea AUR cu partidul lui Băsescu. Ea ar fi putut să funcționeze doar în condițiile în care PMP s-ar fi scuturat de Băsescu și ar fi devenit un partid de dreapta autentic. Asta însemnând să se despartă de anumiți oameni ai lui Băsescu, care s-au aflat o vreme în structurile de conducere și care au rămas, totuși, influenți în PMP. Noi am propus, acum câteva săptămâni sau luni, un pol conservator cu mai multe partide și am expus ca posibilitate și PMP, dar doar pentru a purta discuții, să vedem dacă găsim un numitor comun. Nu s-au pornit aceste discuții, oamenii noștri nu i-au dat curs, cei de la PMP au dat curs cu alții de la alte partide. Vom vedea dacă se va întâmpla, când se va întâmpla, cu care dintre partidele extraparlamentare vom reuși să facem așa ceva. Ce vreau să dezmint în mod categoric este posibilitatea ca AUR să transfere un număr de parlamentari la PMP. Nu există așa ceva, nu o să plece niciun parlamentar la PMP, toată lumea să fie liniștită. AUR a fost votat pentru ceea ce a spus și ce a făcut. Nu poți să înșeli votanții ducând un număr de parlamentari la un partid care a fost exact la 180 de grade ca atitudine și declarații publice, față de AUR. Nu există așa ceva. Nu știam că George Simion va fi prezent la o ședință a PMP joi seară”, a declarat Claudiu Târziu pentru PSNews. Recrutarea lui Teodorovici și Dan Diaconescu, exclusă El a vorbit și despre atragerea lui Dan Diaconescu în AUR. Citește și: Putin a dat semnalul începerii operațiunii „Ucraina”: tiruri de artilerie în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk „Nu am fost informat despre o eventuală aducere în partid a lui Dan Diaconescu sau a lui Eugen Orlando Teodorovici. Nu se pune problema ca acești oameni să ajungă în AUR. Nu s-a discutat în forurile de conducere și cunosc opinia majoritară în forurile de conducere privind aceste persoane sau altele din aceeași zonă. Știam că este într-o relație de amiciție cu Dan Diaconescu, ne-am mai văzut la niște momente festive, de relaxare, la ziua lui George, de pildă. De aici și până la a face o acțiune politică împreună e drum lung și nu cred că se potrivesc lucrurile din niciun punct de vedere. George Simion o fi adoptat pentru sine însuși movul, nu are cum, chiar președinte fiind, să hotărască schimbarea culorilor partidului, asta o face doar Congresul, adică oamenii care au făcut acest partid și au muncit pentru el. Asta cu cravata mov și nu știu ce este o glumă făcută de George, unii o pot gusta, alții nu. Mie nu îmi place culoarea mov”, a arătat Târziu. O diferență de viziune Co-președintele AUR a sugerat că, oadtă cu ascensiunea AUR, colegul său Simion a renunțat la principii. „Este o diferență de viziune la vârful AUR, între mine și George Simion, în mod cert. Această viziune diferită corespunde și firilor noastre diferite. Până acum, am reușit să coabităm și să fim complementari, dar se pare că în momentele în care succesul devine mai mare e mai ușor să renunți la anumite repere”, a mai precizat co-președintele AUR.

Agresorii din CL Mogoșoaia, reacții forțate (sursa: Facebook/USR)
Eveniment

Agresorii din CL Mogoșoaia, reacții forțate

Agresorii din CL Mogoșoaia, reacții forțate. Consilierul local în Partidul Mişcarea Populară Dinu Gheorghe, implicat în altercaţia din Consiliul Local Mogoşoaia, şi-a dat demisia din partid. Penelistul încă mai așteaptă, dar i s-a cerut demisia. Agresorii din CL Mogoșoaia, reacții forțate "Subsemnatul Dinu Gheorghe, membru al Organizaţiei Locale a Comunei Mogoşoaia, judeţul Ilfov, a Partidului Mişcarea Populară, în temeiul art. 21, lit. a, din Statutul Partidului Mişcarea Populară, vă rog să luaţi act de demisia de onoare a subsemnatului din calitatea de membru a Partidului Mişcarea Populară începând cu data prezentei şi implicit din toate funcţiile deţinute în partid", potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Partidului Mişcarea Populară. Pe de altă parte, primarul PNL al comunei Mogoşoaia, Paul Precup, anunţă că i-a cerut demisia din partid, dar şi din Consiliul Local, consilierului local Valentin Ene. Citește și: Vestul Sălbatic din Mogoșoaia, explicat: cum sunt jefuiți proprietarii de terenuri. Plus: interesele liderilor PNL "Am analizat toate imaginile apărute în spaţiul public. Este foarte clar, nu e niciun semn de întrebare. Consilierul liberal a greşit grav. I-am telefonat astăzi şi i-am cerut demisia din PNL, dar şi din Consiliul Local. Sper ca săptămâna viitoare, când situaţia medicală îmi va permite să ajung la birou, să găsesc demisia pe masă! Violenţa de orice fel nu trebuie tolerată. Vă cer scuze încă o dată pentru acest incident regretabil!", a scris Precup, sâmbătă, pe Facebook. PNL, reacție tardivă Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă că dacă ancheta dovedeşte vinovăţia consilierului local liberal din Mogoşoaia, atunci acesta trebuie exclus din partid. Citește și: Antena 3 rescrie agresiunea de la Mogoșoaia: „Doamna nu ar trebui să facă pe victima” "Eu vreau să vă spun că nu tolerăm în PNL violenţe nici verbale, nici fizice, de niciun fel. I-am cerut preşedintelui PNL Ilfov să ia cele mai drastice măsuri. L-a suspendat din toate funcţiile politice. Nu ştiu dacă este destul. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare. Dacă ancheta demonstrează că acest consilier a fost de vină, trebuie exclus imediat", a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PNL. PNL Ilfov a condamnat vineri, "ferm, orice formă de violenţă" şi a anunţat că Valentin Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră