miercuri 09 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: ministerul de interne

3 articole
Politică

Primarul Capitalei face glume cu polițiștii

Primarul Capitalei face glume cu polițiștii, răspunzând ironic la o postare pe Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. De Ziua Îndrăgostiților, Valentines Day, instituția condusă de Cătălin Predoiu a scris pe Facebook: „Astăzi, nu te întâlni cu ea dacă nu ai...”. Ulterior, ministerul răspuns propriului mesaj: „...asigurare auto și pleci cu mașina”. Citește și: EXCLUSIV Averea de „Dosarele X” a generalului Zisu: un teren în București, menționat la 14 ani după cumpărare, și o vilă care crește peste noapte cu 40% Primarul Capitalei face glume cu polițiștii Însă a răspuns și primarul general al Capitalei: „Dacă nu te-ai tuns”. Este posibil ca Nicușor Dan să fi ironizat o problemă din anii regimului comunist, când tinerii care aveau părul lung - considerat a fi o expresie a modei decadente, occidentale - erau opriți de miliție și trimiși să se tundă sau amenințați că vor fi tunși „la zero”, cum erau tunși doar deținuții. Postarea lui Nicușor Dan a strâns peste patru mii de like-uri și zeci de mesaje de susținere. Mesajul Internelor, aproape 15.000, dar multe sunt râsete ironice. Chiar și Secretariatul General al Guvernului a simțit nevoia unei completări. La mesajul „Astăzi, nu te întâlni cu ea dacă nu ai...”, SGG a răspuns „....chef. Unele lucruri chiar nu merită efortul. YOLO” (YOLO înseamnă „You Only Live Once”, o versiune modernă a latinescului „Carpe Diem”). Mesajul SGG a adunat circa 3.400 de like-uri, dar și foarte multe comentarii ironice: „De aici și performanța guvernului României”. „E 14 Februarie 2025, nu 2015. Cam de atunci nu se mai folosește nici YOLO si nu mai prind asa tare nici glumitele cu tenta depreciativa la adresa partenerilor. Va trebuie un micuț update pe partea de trend si unul mai mare la partea de clasă şi rafinament”, a transmis Deea Voicu către SGG. „Chiar nu merita efortul sa va plătim din taxele și impozitele noastre, serios”, comentează Ciupegea Bianca.

Primarul Capitalei face glume cu polițiștii Foto: Inquam/Octav Ganea
Se închid 33 de puncte de frontieră de la 1 ianuarie Foto: Facebook
Eveniment

Se închid 33 de puncte de frontieră

Efectul intrării în Schengen: se închid 33 de puncte de frontieră cu Ungaria, Bulgaria și de pe Dunărea maritimă. Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern privind închiderea acestor puncte de frontieră. Citește și: Un mare iubitor de oi este respins de soția sa, care a cerut ordin de protecție. Cei doi au o avere impresionantă, iar el este angajatul PSD Se închid 33 de puncte de frontieră Își vor înceta activitatea 17 puncte de frontieră de la granița cu Ungaria, 14 de pe granția cu Bulgaria - inclusiv cel de la Vama Veche - și cele de la Cernavodă și Brăila. Totuși, în nota de fundamentare nu se precizează ce se va petrece cu personalul din aceste puncte de frontieră și care este impactul bugetar. Clădirile din aceste puncte de frontieră vor fi conservate pentru eventualitatea reintroducerii controalelor. „Eliminarea controalelor la frontierele interne implică necesitatea sporirii măsurilor de asigurare a ordinii și siguranței publice, în condițiile în care în prezent România se confruntă cu o paletă variată de modalități de migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient – ca zonă de plecare a migranților și Occident – ca spațiu de destinație al migrației ilegale. În acest sens, în vederea asigurării mijloacelor necesare pentru reintroducerea controalelor la frontiera internă în condițiile prevăzute de titlul III capitolul II din Codul Frontierelor Schengen, cu modificările și completările ulterioare, se impune stabilirea în sarcina administratorilor imobilelor în care au funcţionat punctele de trecere a frontierei de stat a obligației de a dispune măsurile necesare în vederea conservării acestora, precum şi a perimetrului aferent”, se arată în nota de fundamentare.

Filmările făcute de simplii cetățeni, folosite pentru a pedepsi șoferii Foto: Facebook
Eveniment

Filmările făcute simplii cetățeni, folosite pedepsi șoferii

Revoluție în trafic: Internele propun ca filmările făcute de simplii cetățeni să poată fi folosite pentru a pedepsi șoferii care conduc agresiv, trec pe roșu sau nu dau prioritate pietonilor. Modificările legislative propuse de ministerul de Interne, puse vineri în dezbatere publică, sunt justificate de numărul uriaș de încălcări ale legii din primele nouă luni ale anului, precum și de numărul celor uciși în accidente rutiere, deși acesta este într-o ușoară scădere față de primele nouă luni din 2022. Citește și: VIDEO Propaganda Hamas distribuie scene oribile cu cadavrul gol al unei femei din armata israeliană, iar mulțimea strigă „Allahu Akbar”. Altă femeie, bătut și plină de sânge, ostatic De exemplu, în primele nouă luni ale anului, au fost constatate peste 1,1 milioane depășiri ale limitei de viteză. Au murit, în accidente rutiere, în primele nouă luni, 1.076 de persoane, față de 1.172 de decese în perioada similară din 2022. Filmările făcute de simplii cetățeni, folosite pentru a pedepsi șoferii Potrivit notei de fundamentare a proiectului de lege, modelul pe care vrea și Poliția Română să-l implementeze, respectiv „implicarea societății civile”, este folosit și în Marea Britanie. „Polițistul rutier poate constata contravenții și cu ocazia verificării unei sesizări cu privire la o posibilă faptă de nerespectare a unei reguli de circulație de către un conducător de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, a cărei producere a fost percepută de către un alt participant la trafic și surprinsă de acesta într-o înregistrare audio-video sau video, după caz”, prevede proiectul de lege. Însă, pentru a descuraja șicanările, cei care fac sesizări trebuie să-și asume cele declarate, pe un formular care poate fi completat electronic. Filmarea poate fi descărcată pe un site al poliției. În plus, pe lângă proba video oferită de societatea civilă, poliția ar trebui să audieze și alți martori oculari și să verifice situația la fața locului. O altă modificare legislativă va permite poliției să foloseacă filmările realizate de camerele administratorilor drumurilor pentru a-i sancționa pe șoferii care încalcă regulile. Citește și: ANALIZĂ Prestigioasele servicii israeliene de informații, luate prin surprindere de atacul masiv al Hamas. Gruparea teroristă, finanțată și înarmată de Iran Nota de fundamentare arată că, în primele opt luni din 2023, s-au aplicat 11.736 sancțiuni pentru conducere sub influența alcoolului și 24.153 pentru trecerea pe roșu.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră