sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: jocuri de noroc

7 articole
Politică

Senator SOS a trăit din câștigurile la jocurile de noroc

Un senator SOS, Adrian Peiu, din Urziceni, a trăit, în 2024, din câștigurile consistente la jocurile de noroc. Declarația sa de avere, depusă la final de ianuarie, arată că suma pe care Peiu a câștigat-o la jocurile de noroc depășește cu mult toate celelalte venituri. Citește și: Gigi Becali dezvăluie planul lui Simion: așteaptă respingerea candidaturii lui Georgescu, după care va candida el personal Senator SOS a trăit din câștigurile la jocurile de noroc Peiu declară că a câștigat la jocurile de noroc, în anul fiscal 2024, net, 51.474 de lei. Toate celelalte venituri au fost: 4.166 de lei salariu d ela o firmă din București, 1.658 de lei în calitate de administrator la o altă firmă, și 1.321 de lei indmenizația consilier local la Urziceni. În total: puțin peste 7.000 de lei. Fiul său a primit 12.000 de lei - două pensii de urmaș și alocația universală. Senatorul SOS nu are casă, mașină sau cont în bancă. El nu și-a publicat CV-ul pe site-ul Senatului, dar pe Facebook scrie că ar fi absolvit ASE-ul. Călin Georgescu declara că va desființa complet jocurile de noroc. „La fiecare colț de stradă, este farmacie, jocuri de noroc, și amanet ceea ce este și mai grav, bănci cam asta se vede permanent. De aici se vede că este o țară săracă, o țară umilită pentru că jocurile de noroc sunt exact într-o țară care este foarte săracă. Prin urmare ca să fiu clar voi desființa acest lucru complet, nu mai există nici un Superbet și alte pariuri alte păcănele. Asta este o umilire la adresa poporului român! Este umilitor pentru națiunea română”, a declarat, în noiembrie 2024, Călin Georgescu.

Senator SOS a trăit din câștigurile la jocurile de noroc Foto: Facebook
Popovici refuză promovarea jocurilor de noroc (sursa: Facebook/David Popovici)
Eveniment

Popovici refuză promovarea jocurilor de noroc

Popovici refuză promovarea jocurilor de noroc. În podcastul MCN moderat de Cosmin Nedelcu, cunoscut sub numele de scenă "Micutzu", David Popovici a vorbit despre refuzul său de a face publicitate pentru jocurile de noroc, un obicei care poate crea dependență. Sportivul a mărturisit că are în familie persoane care suferă de dependența de droguri. Popovici refuză promovarea jocurilor de noroc Sportivul a fost întrebat dacă a primit oferte pentru promovarea jocurilor de noroc. Citește și: „Dacă faci venituri din activități independente sau drepturi de autor, plătești mai mult decât ca salariat”, spune antreprenorul Cătălin Teniță „Da, bineînțeles că mi s-a propus (să fac publicitate la jocuri de noroc - n.r.). Mi-a fost propus de multe ori numai că nu am cum să fac așa ceva. Nu am cum, mai ales pentru că am un membru al familiei care se confruntă nu numai cu dependența de droguri dar și cu dependența de jocuri de noroc." Dependența de jocuri de noroc În același interviu, David Popovici a afirmat că jocurile de noroc pot transforma viața într-un coșmar. "E ceva ce se întâmplă de aproximativ zece ani și astfel de chestii nocive precum jocurile de noroc fac din viață un coșmar. Și așa că nu am cum, având în vedere că am văzut atât de aproape cum cineva poate fi afectat și chiar dacă societatea îi dă la o parte, îi etichetează, îi aruncă undeva, eu cred că acești oameni pot fi ajutați”. Centrele de reabilitare Sportivul a ridicat și problema centrelor de reabilitare. „Momentan nu pot fi ajutați de sistemul pe care-l avem noi în țară, de asta mi-ar plăcea ca după ce închei cariera mea de înotător, când o fi, să mă ocup și de un centru de reabilitare pentru că, cunoscând foarte bine fenomenul ăsta și cunoscând care este ajutorul pe care-l primește în țară (un dependent de droguri/jocuri de noroc - n.r.) – și este aproape de zero din partea statului – cunoscând asta nu am cum să stau deoparte și îmi doresc să mă folosesc de banii pe care îi voi strânge până atunci, prietenii și partenerii pe care îi voi avea care mă pot ajuta, de popularitatea mea, să încep construirea unui astfel de centru. Reintegrarea persoanelor dependente În ce privește reintegrarea persoanelor care suferă de diferite dependențe, Popovici a declarat: „Cred că oamenii care sunt dependenți trebuie integrați înapoi în familie, după care integrați înapoi în societate cu ajutorul nostru bineînțeles și în România nu ai asta acum. Îmi doresc să fie un centru real care să aibă și medicamentele potrivite și stafful potrivit și competențele necesare și intenția bună. Noi nu avem asta”. „Pentru mine este exclusă o astfel de colaborare (cu industria jocurilor de noroc - n.r.), e foarte greu în România acum, mi se pare, să găsești un sportiv cunoscut care să nu fie semnat cu vreo casă de pariuri.”

Soțul baronesei PSD de Giurgiu, Elena Dinu, pare a fi dependent de jocurile de noroc Foto: Puterea
Politică

Soțul baronesei PSD de Giurgiu, dependent de jocurile de noroc

Soțul baronesei PSD de Giurgiu, Elena Dinu, pare a fi dependent de jocurile de noroc: câștiguri mici apar anual în declarațiile de avere ale deputatei social-democrate. Citește și: Primă de Crăciun de 24.000 de lei pentru obscurul director al unui institut „de cercetare”care câștigă, lunar, 30.000 lei, brut. Directorul a candidat pentru PSD „Dependența de jocuri de noroc e precum alcoolismul, precum drogurile. Ăsta e adevărul (...) Bea săracul om trei țuici și o bere și se apucă și pierde tot salariul la păcănele”,spunea Marcel Ciolacu, la 31 octombrie 2023. „Deputata PSD de Giurgiu, Elena Dinu, ar fi organizat o petrecere cu peste 150 de invitați, respectiv majoratul fiului ei, la un local din Giurgiu, unde au curs manele pe bandă rulantă! S-a întâmplat sâmbătă seară, într-o localitate din județul Giurgiu, acolo unde a venit și Poliția și a dat….15 amenzi, în ciuda faptului că în local erau 150 de persoane!”, scria Gândul, în noiembrie 2021. Soțul baronesei PSD de Giurgiu, dependent de jocurile de noroc Însă Daniel Dinu, soțul deputatei, declară de ani întregi câștiguri obținute la jocurile de noroc: În anul fiscal 2018 a declarat 538 de lei 2019: 1.276 de lei 2020: 1.989 lei 2021: 6.632 lei 2022: 4.463 lei În 2022, Daniel Dinu a ajuns director al secțiunii „Buzău București” din cadrul companiei care administrează drumurile naționale, CNAIR, potrivit declarației de avere a soției. Presa locală scrie că Elena Dinu a fost „pupila lui Niculae Bădălău preluată de finul acestuia Marian Mina «Scheletu»”. „Potrivit informațiilor publicate de Puterea, Daniel Augustin Dinu va ocupa fără emoții postul de la DRDP Buzău, dar, imediat după adjudecare, acesta va fi teleportat la DRDP București că deh… doar nu o să facă soțul Elenei Dinu zilnic naveta de la Giurgiu la Buzău. Astfel, Grindeanu a împăcat și capra și varza, adică Mina s-a achitat de obligație față de fosta pupilă a lui Bădălău, iar Elena Dinu este liniștită că soțul său va fi înscăunat pe un post bine remunerat”, arăta Express Sud-Est. Elena Dinu este parlamentar din 2016, în cursul mandatului anterior soțul ei devenind, în 2017, director al altei Regionale CNAIR – cea din București, post din care a fost schimbat în 2019. În postări de pe Facebook din 2020, Dinu poate fi văzut participând la un eveniment electoral al PSD Giurgiu, îmbrăcat fiind într-un tricou cu însemnele acestui partid.

Parchetul General îl ignoră pe Ciolacu (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu)
Eveniment

Parchetul General îl ignoră pe Ciolacu

Parchetul General îl ignoră pe Ciolacu. Instituția condusă de procurorul general Alex Florin Florența nu s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de premierul Marcel Ciolacu. Șeful PSD a susținut public că reprezentanții industriei jocurilor de noroc l-ar șantaja pe el și pe alți demnitari români. Mai mut, Ciolacu a solicitat tot public ca instituțiile statului să „vadă dacă vorbim de o încălcare a legii și de un șantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”. Adică să se autosesizeze. Azi la Hunedoara, mâine la Timișoara Premierul Marcel Ciolacu i-a acuzat pe reprezentanții industriei jocurilor de noroc că ar fi început să îl șantajeze. Prima dată a făcut-o vineri la Hunedoara, apoi sâmbătă, la Timișoara. Citește și: EXCLUSIV Acuzat de premier că-l șantajează pentru a nu scoate jocurile de noroc în afara localităților, consultantul Sorin Constantinescu răspunde: Ciolacu vrea bani pentru campania electorală La începutul ședinței de guvern, de luni, Marcel Ciolacu a anunțat din nou că nu va ceda "șantajului" și va merge înainte cu reglementările pentru industria jocurilor de noroc. „Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor şi vom da ordonanţă de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România. Legea aflată în Parlament prin care scoatem toate păcănelele în afara localităţilor va intra într-un regim de adoptare rapidă”, a anunțat Marcel Ciolacu. Marcel face pe durul Totodată, de la Palatul Victoria, a spus că este convins că autorităţile statului vor face lumină în legătură cu felul în care aceşti intermediari i-ar presa pe politicieni să ia decizii în favoarea industriei jocurilor de noroc. Citește și: Marea miză a legislației referitoare la jocurile de noroc: obligarea companiilor străine să-și mute sediul social în România pentru a plăti TVA 19% „Aşa cum au făcut şi în pandemie! Atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschise, în timp ce bisericile erau închise! Eu le transmit, foarte clar: nu au nici o şansă! S-a terminat!”, a precizat Marcel Ciolacu. Parchetul General îl ignoră pe Ciolacu DeFapt.ro i-a solicitat Parchetului General, condus de procurorul general Alex Florin Florența, să comunice dacă s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de prim-ministrul României. Dar și dacă Marcel Ciolacu, respectiv deputatul Alfred Simonis, au depus plângeri cu privire la presupusul șantaj guvernamental. „Cu privire la cererea adresată instituției noastre, înregistrată la Biroul de informare și relații publice cu numărul de mai sus, vă comunicăm că pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică nu este înregistrat nici un dosar având obiectul la care faceți referire”, a transmis Parchetul General la solicitarea DeFapt.ro. Răspunsul Parchetului General pentru DeFapt.ro (sursa: PÎCCJ)

Jocurile de noroc, TVA în România (sursa: Facebook/Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc din România)
Economie

Jocurile de noroc, TVA în România

Jocurile de noroc, TVA în România. Scandal și acuzații fără precedent de șantaj între premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții industriei jocurilor de noroc. Pe de-o parte, premierul Marcel Ciolacu susține că șefii din industria jocurilor de noroc au început șantajul la adresa sa și a altor demnitari români. De cealaltă parte, unii dintre reprezentanții industriei, Odeta Nestor și Sorin Constantinescu, resping acuzațiile. Citește și: EXCLUSIV Acuzat de premier că-l șantajează pentru a nu scoate jocurile de noroc în afara localităților, consultantul Sorin Constantinescu răspunde: Ciolacu vrea bani pentru campania electorală La solicitarea DeFapt.ro, Cristian Pascu, președintele executiv al Asociației Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc din România (AOPJNR), a declarat că miza scandalului din industria jocurilor de noroc este TVA-ul de 19%. Multinaționalele, avantajate Cristian Pascu critică măsurile fiscale, susținând că acestea ar avantaja companiile multinaționale din industria jocurilor de noroc, dar ar dezavantaja firmele mici și mijlocii pe care acesta le reprezintă. Citește și: EXCLUSIV Afacerea lui Pescobar, care a dat țeapă ANAF, a primit ajutor de stat: credite garantate 90% de Finanțe. Firma controlată de Pescobar plătește leasing la Ferrari, Lamborghini și BMW X6 De exemplu, spune Cristian Pascu, sub justificarea nevoii de a identifica noi resurse financiare pentru buget sau, unde este convenabil, sub cea a combaterii dependenței de jocurile de noroc, Ministerul Finanțelor vizează să impună mai multe măsuri cel puțin contestabile, dacă nu „cu dedicație”. Una dintre aceste măsuri prevede mărirea la un milion de euro a garanției pentru acoperirea riscului de neplată a taxelor, pe care organizatorul licențiat pentru jocuri de noroc tradiționale trebuie să o constituie în avans pentru a avea dreptul să deruleze această afacere. Citește și: EXCLUSIV Pescobar, țeapă ordinară dată ANAF și partenerilor de afaceri: a trecut activele firmei cu datorii de peste un milion de lei Premium Raci SRL pe altă firmă, „curată”. Obligat să plătească din propriul buzunar datoriile, se ascunde „O astfel de reglementare va funcționa în mod clar ca instrument de suprimare din piață a companiilor mici și mijlocii, autohtone în marea lor majoritate. Fie și doar această reglementare va determina rămânerea pe piață a doar maximum 15 companii multinaționale mari, pentru care dimensiunea afacerii și a veniturilor realizate face ca un astfel de nivel al garanției să fie permisiv, dintre cele circa 300 de companii cu licențe active în acest moment”, a spus Cristian Pascu. Să fie taxată toată lumea Ministerul de Finanțe mai vrea ca toate companiile de jocuri de noroc online care activează pe piața românească să își mute serverele și sediul social în România. În plus, la Camera Deputaților mai există o inițiativă legislativă adoptată tacit de Senatul României prin care jocurile de noroc fizice să fie mutate în afara localităților. Citește și: EXCLUSIV Pescobar, bogat pe credit: Ferrari Roma, Lamborghini Urus și BMW X6, în leasing pe firma la care e angajat pe salariul minim pe economie și care administrează „Taverna Racilor” Cristian Pascu consideră că această campanie împotriva jocurilor de noroc se duce pe mai multe fronturi, dar recunoaște și că industria jocurilor de noroc trebuie să îndrepte foarte multe lucruri, inclusiv cele legate de publicitate. „Una din campanii este cea cu Ordonanța de Guvern, acolo unde sunt aceste bariere discriminatorii pe care le-am prezentat în comunicatul de presă. Dacă dânsul (Marcel Ciolacu - n.r.) se referea la legea cu scoaterea jocurilor în afara localităților, aici este o problemă. Guvernul cere, pe de-o parte, bani în plus de la o industrie, dar cere după un mod greșit. Cere mai mult de la puțini, puținii fiind multinaționalele, în loc să ceară puțin de la mulți. Ăia mulți ar fi toți românii care sunt în piață”, a spus Cristian Pascu. "Discriminarea este maximă" În spatele ușilor închise se duce o luptă acerbă pentru supremația pe piața jocurilor de noroc și a profiturilor uriașe. „Discuțiile aprige au fost pe această Ordonanță, unde discriminarea este maximă. În acest moment, singura încordare pe care a avut-o este de la asociația online care susține că aducerea pe teritoriul românesc a serverelor lor și a sediilor sociale nu ar fi decât un cost în plus și Uniunea Europeană nu ar prevedea așa ceva”, potrivit lui Cristian Pascu. Citește și: EXCLUSIV Pescobar nu vrea să plătească nici măcar 500 de lei lunar dintr-o datorie bancară de 102.000 de lei, a fost dat în judecată de un executor judecătoresc În realitate, spune Cristian Pascu, companiile cu jocuri de noroc online insită ca această clauză de aducere în România a sediului lor să nu fie implementată în lege. Jocurile de noroc, TVA în România „A menționat și niște nume, nu ne-am băgat în lupta asta. Trebuie aduse în România aceste firme. Dacă se referă la niște intervenții ale online-ului pe care le-a spus cu nume și prenume, este adevărat. Vă spun direct, e vorba de un 19% TVA, acolo e costul mare, nu la faptul că ar plăti impozit în România sau în Malta. Imediat cum aduce sediul în țară, TVA-ul care până acum nu l-au plătit intracomunitar, este mare pentru ei”, a mai declarat Cristian Pascu. Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță, adică a jocurilor de noroc online, este condusă de Odeta Nestor, fosta președintă a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Acuzații reciproce de șantaj Ciolacu - Constantinescu (sursa: Facebook/Sorin Constantinescu, Marcel Ciolacu)
Investigații

Acuzații reciproce de șantaj Ciolacu - Constantinescu

Acuzații reciproce de șantaj Ciolacu - Constantinescu. Marcel Ciolacu, premierul României și șeful PSD, îi acuză pe reprezentanții industriei jocurilor de noroc că au început să îl șantajeze pentru a renunța la proiectul de lege care prevede scoaterea jocurilor de noroc în afara localităților. Citește și: EXCLUSIV Afacerea lui Pescobar, care a dat țeapă ANAF, a primit ajutor de stat: credite garantate 90% de Finanțe. Firma controlată de Pescobar plătește leasing la Ferrari, Lamborghini și BMW X6 Printre cei arătați cu degetul se află consultatul Sorin Constantinescu, fostul consilier pe probleme de jocuri de noroc al premierului liberal Ludovic Orban, și Odeta Nestor, fosta președintă a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și actuala șefă a Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță. La solicitarea DeFapt.ro, Sorin Constantinescu a negat acuzațiile și a acuzat, la rândul lui, că premierul pune presiune pe industria jocurilor de noroc pentru a primi sponsorizări în campania electorală. Jocurile de noroc, afară din localități Jocurile de noroc ar urma să fie mutate în afara orașelor dacă deputații vor vota proiectul legislativ adoptat recent de Senatul României. Forma adoptată tacit de Senatul României prevede ca sălile de jocuri de noroc, celebrele păcănele, să fie scoase în afara localităților la minim 50 de metri de limita teritorială a acestora și la minim 300 de metri de școli, spitale și instituții de cultură. Inițiativa legislativă a fost contestată puternic de industria jocurilor de noroc. Citește și: EXCLUSIV Pescobar, țeapă ordinară dată ANAF și partenerilor de afaceri: a trecut activele firmei cu datorii de peste un milion de lei Premium Raci SRL pe altă firmă, „curată”. Obligat să plătească din propriul buzunar datoriile, se ascunde Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-o conferință de presă, organizată vineri la Hunedoara, că Odeta Nestor, fosta președintă a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și actuala șefă a Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță, împreună cu Sorin Constantinescu, consultant în industria jocurilor de noroc și fost consilier în Guvernul României, ar încerca prin interpuși să determine guvernanți să nu facă „ordine” în industria jocurilor de noroc. „Cred că pachetul privind sistemul de funcționare al jocurilor de noroc, cred că acolo am deranjat cel mai mult șmecheria. Este unul Sorin, una Odeta, tot ne caută prin interpuși și nu știu cum să ajungă la noi să nu cumva să facem ordine și serverele acestor jocuri de noroc să fie în instituția Jocurile de Noroc și nu în alte țări sau în offshore-uri. S-a dus perioada schimbării sistemului fiscal în Parlament după anumite interese”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. Ciolacu vede "o formă de șantaj" La o zi după ce le-a declarat război lui Sorin Constantinescu și Odeta Nestor, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că este șantajat de reprezentanții industriei jocurilor de noroc. Și de această dată a făcut referire la Sorin Constantinescu. În plus, susține premierul Ciolacu, ar fi șantajați mai mulți demnitari ai statului român. Citește și: EXCLUSIV Pescobar, bogat pe credit: Ferrari Roma, Lamborghini Urus și BMW X6, în leasing pe firma la care e angajat pe salariul minim pe economie și care administrează „Taverna Racilor” „Am văzut și reacții și atacurile și la mine și la Freddy (deputatul Alfred Simonis - n.r.). Vor mai fi! Vor mai fi în continuare, cum sunt și la Sorin Grindeanu. (…) Dar să știți că ei nu se opresc aici! Să îți fie frică de ceea ce pot inventa despre dumeavoastră… De aceea eu consider că deja am ajuns într-o formă de șantaj. Și în calitatea mea de prim-minsitru solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii și de un șantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător că nu știu ce Sorin (Sorin Constantinescu - n.r.) stă la masa cu liderul populiștilor, astăzi. Purtătorul de cuvânt al Guvernului nu știe ce spune premierul Fiindcă sunt foarte determinat să duc ceea ce am început la capăt. Dar dacă statul român nu observă că este nevoie de o determinare concentrată când vorbim de infracțiuni de evaziune fiscală, atunci nu vom câștiga acest război”, a declarat Marcel Ciolacu. Citește și: EXCLUSIV Pescobar nu vrea să plătească nici măcar 500 de lei lunar dintr-o datorie bancară de 102.000 de lei, a fost dat în judecată de un executor judecătoresc Pactic, premierul României a solicitat procurorilor să se autosesizeze și să verifice acuzațiile de șantaj. Totodată, a cerut ANAF să verifice dacă nu cumva companiile din industria jocurilor de noroc sunt implicate în evaziune fiscală. DeFapt.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în legătură cu acuzațiile de șantaj făcute de premier, dar acesta a spus că nu este la curent cu ceea ce a afirmat premierul la Timișoara. Odeta nu se bagă Odeta Nestor, actuala șefă Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță, adică organizație care se ocupă de jocurile de noroc online, a declarat pentru DeFapt.ro că nu este implicată în vreo operațiune de șantajare a premierului. Citește și: Pescobar nu doar că nu are nici o firmă pe numele lui, dar de operațiunile restaurantelor „Taverna Racilor” se ocupă mâna lui dreaptă „Eu nu am comentarii de făcut pe persoană fizică. La Asociație o să analizăm dacă o să dăm un comunicat. Eu nu șantajez pe nimeni și văd că e vehiculat altcineva de șantaj”, a spus sec Odeta Nestor. Sorin Constantinescu, specialistul în jocuri de noroc și fost consilier guveramental al premierului liberal Ludovic Orban, a negat la rândul lui că l-ar fi șantajat pe premierul Marcel Ciolacu. Însă acesta consideră că premierul Ciolacu se comportă ca un dictator care își inventează dușmani și prieteni. Cum a ajuns Marcel "dictator" „Toți dictatorii din lume își inventează dușmani și prieteni imaginari. Văzând omul că pierde teren după ce a pus niște aberații în lege care nu pot fi trecute pentru că la Camera Deputaților au o comisie de Buget – Finanțe, în momentul ăsta cică are dușmani imaginari. Citește și: Pescobar de la „Taverna Racilor” se ascunde după mămica: firma este pe numele mamei din Onești. În combinație, și un vietnamez din Pitești, membru PSD Eu nu am făcut absolut nimica pentru că dacă voiam să ajung la el nu foloseam intermediari, vă dați seama sunt de 30 de ani pe piață și am un milion de oameni care mă urmăresc pe rețelele de socializare. Nu îmi era greu să ajung la el dacă voiam, dar nu am făcut nici un fel de presiune. Dar asociațiile din domeniu încearcă să facă presiuni pentru că sunt niște aberații uriașe, puse acolo în lege, făcute de niște oameni care nu sunt specialiști”, a declarat Sorin Constantinescu pentru DeFapt.ro 1,6 miliarde de lei la buget din jocuri? Sorin Constantinescu are, însă, și o explicație la acuzațiile de șantaj aruncate în spațiul public de premierul Marcel Ciolacu, pentru care șeful PSD nu a prezentat încă nici o dovadă. Acesta consideră că atacul premierului are rolul de a distrage „atenția opiniei publice de la scandalurile astea din PSD, cu toate scandalurile de corupție, cu ăsta de la Crevedia care este în top 10 sponsori PSD, că ăla de la Vaslui și cu alții, și cu alții, încearcă să manipuleze opinia publică la modul rușinos și ordinar”. Fostul consilier al lui Ludovic Orban a menționat că problemele nu sunt numai cu jocurile de noroc, ci și cu măsurile fiscale, pe care le consideră niște măsuri aberante care omoară economia. Citește și: Pescobar de la „Taverna Racilor” a încasat câte 10.000 de euro pe zi în 2022. Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău „Și așa, ei, au dus țara de râpă și s-au împrumutat enorm de mult, dacă mai fac și chestia asta o pun pe butuci de tot. Ei nu își permit, în condițiile în care industria de jocuri le aduce 1,6 miliarde la buget, să aplice măsurile fiscale. Măsuri care, dacă s-ar aplica, ar aduce la buget 1,3 miliarde. Omoară patronii ăștia mici, firmele mici și mijlocii. Aduc 1,3 miliarde și pierd de la jocuri 1,6 miliarde”, a ținut să spună Sorin Constantinescu. Acuzații reciproce de șantaj Ciolacu - Constantinescu Totodată, spune Sorin Constantinescu, Marcel Ciolacu este „un mic dictator care spune că este șantajat de cei din industrie și vrea ca autoritățile să ia măsuri. Bă, dacă nu mă lăsați în pace trimit ANAF-ul peste voi, cam așa sună tradusă declarația respectivă. Eu chiar rog, și Parchetul și toate instituțiile să facă investigații. Mă gândesc să îl dau în judecată pentru calomnie pentru că nu se poate, din moment ce nu am încercat să intervin prin interpuși și prin nimeni. Este o minciună și este un atac la imaginea mea”. O altă explicație a lui Sorin Constantinescu la acuzațiile lansate de Marcel Ciolacu este faptul că pune presiune pe companiile din industria jocurilor de noroc pentru a sponsoriza partidele în campanie electorală. „Eu bănuiesc că asta face, de fapt, domnul Ciolacu, încearcă niște șantaje din astea să ne sperie foarte tare ca să mai sponsorizăm un pic campania electorală. La fiecare patru ani s-au sponsorizat partidele, dar nu apar pentru că sunt alte firme, alte asociații, se sponsorizează prin intermediari. Vin alegerile și vor să arate pisica pentru că vor din nou bani”, conform lui Constantinescu.

Epidemia păcănelelor: dependenții ajung la psihiatrie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Epidemia păcănelelor: dependenții ajung la psihiatrie

Epidemia păcănelelor: dependenții ajung la psihiatrie. Medicii de la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi atrag atenţia asupra unei "pandemii nevăzute". Epidemia păcănelelor: dependenții ajung la psihiatrie Din ce în ce mai mulţi pacienţi se prezintă cu probleme legate de dependenţă de jocurile de noroc. Creşterea este progresivă: acum zece ani nu era niciun pacient. Citește și: ANALIZĂ Cea mai dură înfrângere a Puterii, din noiembrie 2021: seria de gafe care a făcut ca sindicatele din Educație să obțină aproape tot ce au dorit Acum sunt zeci la cabinetul fiecărui medic, spune dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru la Institutul Socola şi coordonator al programelor naţionale No Addict. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră