sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: film

8 articole
Eveniment

Jude Law, în rolul lui Putin

Jude Law, în rolul lui Putin. Actorul britanic Jude Law a confirmat că va juca rolul președintelui rus Vladimir Putin în thrillerul politic „The Wizard of the Kremlin”, regizat de Olivier Assayas. Filmul este inspirat de romanul premiat „Le Mage du Kremlin” al scriitorului Giuliano da Empoli. Filmul, regizat de Olivier Assayas Filmul va fi regizat de Olivier Assayas. Citește și: Legendarul manager „Titi” Preoteasa, care din 2001 îngroapă companiile CFR, și-a luat, într-un an, două apartamente în Dubai Anunțul despre distribuția filmului a fost făcut încă din 2024, dezvăluind nume mari precum Jude Law, Paul Dano, Alicia Vikander și Zach Galifianakis. Rolul lui Vadim Baranov, un consilier de imagine din Rusia post-sovietică, va fi interpretat de Paul Dano. Scenariul este semnat de Olivier Assayas și Emmanuel Carrère. Jude Law, în rolul lui Putin Jude Law a mărturisit într-un interviu pentru Deadline că interpretarea rolului lui Vladimir Putin este o provocare majoră. „Este ca un Everest de escaladat”, a spus actorul, subliniind complexitatea personajului și dificultatea de a-i surprinde trăsăturile și subtilitățile. Cartea, premiată de Goncourt Filmul se bazează pe romanul „Le Mage du Kremlin”, publicat în 2022 de Giuliano da Empoli. Acțiunea explorează perioada de după destrămarea Uniunii Sovietice, concentrându-se pe ascensiunea politică a lui Vladimir Putin și relația sa cu Vadim Baranov, un producător de televiziune transformat în consilier de imagine. Cartea lui Giuliano da Empoli, debutul său literar, a câștigat Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze în 2022 și a fost finalistă la Premiul Goncourt. Publicată de prestigioasa editură Gallimard, aceasta oferă o perspectivă fascinantă asupra Rusiei contemporane și din culisele puterii. Filmările și data lansării Deși Jude Law și echipa de producție au început pregătirile pentru film, data filmărilor și lansării nu a fost încă anunțată. Cu toate acestea, distribuția de prestigiu și povestea captivantă creează așteptări mari în rândul cinefililor. „The Wizard of the Kremlin” promite să fie un thriller politic memorabil, cu o poveste bine documentată și o distribuție remarcabilă. Jude Law, în rolul controversatului Vladimir Putin, aduce un plus de interes acestui proiect cinematografic ce explorează politica și manipularea în Rusia post-sovietică.

Jude Law, în rolul lui Putin (sursa: theplaylist.net)
Un film românesc premiat la Veneția (sursa: Facebook/Anul Nou care n-a fost / The New Year That Never Came)
Eveniment

Un film românesc premiat la Veneția

Un film românesc premiat la Veneția. Filmul "Anul nou care n-a fost", regizat, scris şi produs de Bogdan Mureşanu, a fost desemnat cel mai bun film la secţiunea Orizzonti în cadrul celei de-a 81-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, informează site-ul oficial al evenimentului. Un film românesc premiat la Veneția "Anul nou care n-a fost" a primit anterior două premii la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Citește și: Eurostat: România, una din cele mai slabe creșteri ale PIB din UE și una din cele mai dure prăbușiri ale serviciilor Este vorba despre premiul FIPRESCI - oferit de juriul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, și premiul Bisato d'Oro 2024 pentru Cel mai bun scenariu, oferit de criticii independenţi. Cea de-a 81-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia se desfăşoară în perioada 28 august - 7 septembrie.

Moscova și Beirut, filmate la București (sursa: HBO)
Eveniment

Moscova și Beirut, filmate la București

Moscova și Beirut, filmate la București. Capital are un bun potențial drept loc de filmare pentru producții străine. Inclusiv pentru că are clădiri vechi și nerenovate. Moscova și Beirut, filmate la București De exemplu, producția "A spy among friends" difuzată de HBO, o miniserie de spionaj, folosește mai multe clădiri vechi din București. Citește și: Rafila a gătit sufleu de broccoli, „rețeta copilăriei sale”, la Antena 3. Pe vremea lui Ceaușescu nu se găseau alimente esențiale, dar Rafila este fiul unui ofițer de Securitate Pe unele le plasează în Moscova, pe altele, la Beirut. În aceeași perioadă - la mijlocul anilor '60. Sala Palatului, de exemplu, este "mutată" la Moscova, unde joacă rolul unei clădiri a KGB. Sala Palatului joacă rolul unei clădiri a KGB din Moscova anilor '60 (sursa: HBO) Iar una din clădirile emblematice ale vechiului București, de pe Splaiul Independenței nr. 2, apare în film ca fiind în Beirut. Această clădire din București e plasată în Beirutul anilor '60 (sursa: Google Maps) Nu sunt singurele clădiri românești care apar în producția difuzată de HBO.

Marile studiouri americane ar vrea România (sursa: Facebook/Raluca Turcan)
Economie

Marile studiouri americane ar vrea România

Marile studiouri americane ar vrea România. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă că marile studiouri americane sunt interesate să revină în România. Marile studiouri americane ar vrea România "Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România, valoarea profesioniştilor din ţara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean", a scris Turcan, sâmbătă, pe Facebook, după ce s-a întâlnit la Washington cu Charles H. Rivkin, Preşedinte şi CEO al Motion Pictures Association (MPA), care reuneşte cele mai mari studiouri de film, respectiv Walt Disney Studios Motion Pictures, Netflix Studios, LLC, Paramount Pictures Corporation, Sony Pictures Entertainment Inc., Universal City Studios LLC, şi Warner Bros. Entertainment Inc. Citește și: ANALIZĂ De ce vizita lui Ciolacu în SUA este un eșec: o comparație cu vizitele la Washington ale altor premieri români. Până și Dăncilă a avut acces la vicepreședintele SUA Ministrul Culturii arată că l-a asigurat pe reprezentantul MPA de angajamentul său şi al Guvernului României în repornirea schemei de sprijin pentru producţia de opere audiovizuale în Romania. Restanțe la filmări mai vechi "Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, va deconta primele plăţi, pentru proiecte care aşteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligaţiile. La începutul anului următor, vom continua soluţionarea şi decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea Romaniei pe piaţa europeană a locaţiilor de filmare", a mai scris Raluca Turcan. Ministrul Culturii efectuează, începând cu 26 noiembrie până sâmbătă, o vizită în Statele Unite ale Americii.

Rușii, înapoi în URSS cu Ceburașka (sursa: Russia 1)
Internațional

Rușii, înapoi în URSS cu Ceburașka

Rușii, înapoi în URSS cu Ceburașka. Un film pentru copii despre aventurile unui animal amuzant cu urechi mari, cunoscut de generaţii întregi de ruşi prin intermediul desenelor animate sovietice, a devenit cel mai mare succes al cinematografiei ruseşti, potrivit statisticilor oficiale, informează AFP. Rușii, înapoi în URSS cu Ceburașka "Ceburașka", în cinematografe din 1 ianuarie, a obţinut încasări de peste 3,082 miliarde de ruble (41,3 milioane de euro) în opt zile, depăşind precedentul record naţional stabilit în urmă cu trei ani de comedia "Kholop", a anunţat marţi site-ul de specialitate EAIS. Filmul a fost realizat de regizorul Dmitri Diatchenko cu un buget de 850 de milioane de ruble şi este în prezent pe locul al doilea în box office-ul rusesc, după "Avatar" al lui James Cameron, care a obţinut încasări de aproximativ 3,6 miliarde de ruble. https://www.youtube.com/watch?v=Muk3-NdQnBM Ceburașka, un animăluţ politicos şi neîndemânatic, cu urechi mari, care trăia într-o cutie de portocale şi al cărui cel mai bun prieten era crocodilul Guena, a fost creat în 1966, graţie unei cărţi a scriitorului sovietic Eduard Uspensky. Câţiva ani mai târziu, povestea sa a fost adaptată pentru ecran, iar Ceburașka a devenit în scurt timp unul dintre personajele preferate din desenele animate din URSS. În 2004, Ceburașka a devenit mascota oficială a delegaţiei Rusiei la Jocurile Olimpice de la Atena. Rușii caută un refugiu însorit În film, acţiunea are loc într-un parc dendrologic din Soci, pe malul Mării Negre, unde Ceburașka este luat de o tornadă, alături de tone de portocale. Acolo îl întâlneşte pe Guena, un grădinar cu un comportament adesea ostil, care aminteşte de crocodilul din desenele animate. Citește și: Putin nu i-a spus lui Xi că va invada Ucraina, susțin oficialii chinezi citați de Financial Times. „Putin este nebun”, a apreciat un oficial de la Beijing Datorită acestei întâlniri, totul se schimbă în viaţa lui Guena: reuşeşte în sfârşit să-şi îmbunătăţească relaţia cu fiica sa, o ajută să îşi salveze micul magazin de la preluarea de către o mare fabrică de ciocolată şi îşi găseşte prieteni şi bucuria de a trăi. Înghesuindu-se în sălile de cinema pentru a vedea acest film, după un an marcat de începutul ofensivei ruseşti în Ucraina şi de noile sancţiuni occidentale, ruşii "vor pur şi simplu să se regăsească astăzi într-o poveste magică şi însorită pe care ne-o povesteau bunicile noastre", a explicat Alexander Golubchikov, de la agenţia de marketing Salo la postul de radio Business FM.

"Teambuilding" a salvat firma Vidra Productions (sursa: Vidra Productions)
Eveniment

"Teambuilding" a salvat firma Vidra Productions

"Teambuilding" a salvat firma Vidra Productions. Potrivit lui Matei Dima, regizor al "Teambuilding" și unul din actorii principali, filmul a încasat aproximativ 20 de milioane de lei din cinematografele românești în care a rulat. Dima, acționar și al casei de producție Vidra Productions, care a produs filmul, a adăugat că cheltuielile au fost de 800.000 de euro. "Teambuilding" a salvat firma Vidra Productions Așadar, cu "Teambuilding", compania de producție pare să fi făcut un profit de peste trei milioane de euro. Dar nu a fost întotdeauna așa. În spatele casei de producție Vidra Productions se află firma Viva la Vidra Productions SRL din București. SRL-ul a fost înființat în iulie 2020. În primul an de activitate, a avut o cifră de afaceri mică, de doar 180.000 de lei, și un profit de peste 36.000 de lei. https://www.youtube.com/watch?v=oBgKKe7EPSk În 2021, potrivit datelor Ministerului de Finanțe, Viva la Vidra Productions SRL a avut o cifră de afaceri mult mai mare, de aproape 3,5 milioane de lei. Dar cheltuielile au fost și mai mari: aproape patru milioane de lei. A rezultat, deci, o pierdere de aproape jumătate de milion de lei. La care se adaugă și datorii ale firmei de peste două milioane de lei. Citește și: Talibanii, sincer îngrijorați de soarta lui Andrew Tate, un apărător al Vestului în fața opresiunii feministelor – susține fosta Miss New Jersey Cel mai probabil, o parte din cheltuielile firmei din 2021 au fost chiar cu producția "Teambuilding", film care a încasat în 2022 peste 20 de milioane de lei numai din cinematografe. Nu este încă publică suma pe care casa de producție o va încasa de la Netflix, rețea de streaming pe care tocmai a intrat ca cel mai vizionat film în România.

Start la distracție în Iași (ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Start la distracție în Iași

Start la distracție în Iași. Ieşenii şi vizitatorii Iaşiului au nevoie în următoarele 10 zile de pantofi lejeri şi de dorinţa de a se bucura de muzică, artă, modă şi film. Asta pentru că, aproape oriunde se vor plimba prin oraş, vor putea asista sau participa la evenimentele Romanian Creative Week. Start la distracție în Iași Organizatorii celui mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, împreună cu cei ai Festivalului Catedral, primul mare festival de muzică şi arte vizuale din ţară lansat după doi ani de pandemie, îşi aşteaptă spectatorii în acest an cu peste 800 de artişti, zeci de concerte, filme, expoziţii, show-uri de modă şi de arte vizuale, conferinţe şi workshop-uri. Citește și: Putin, lovitură dură primită prin ricoșeu de la Congresul SUA: peste 50 de miliarde de dolari, ajutor aprobat pentru Ucraina. Aproape 20 de miliarde, pentru scopuri militare Azi şi mâine, în Grădinile Palas vor urca pe scena festivalului CATEDRAL - cea mai mare scenă construită pentru un festival de muzică din ţară - unii dintre cei mai populari artişti români şi străini ai momentului: Sevdaliza, Milky Chance, Disco Sigaretta, Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri’s Bats, Zimbru, CS84, Cassia, Spike şi Robin and the Backstabbers. Continuarea, în Ziarul de Iași.

China a rescris finalul „Fight Club” (sursă: captură video)
Internațional

China a rescris finalul „Fight Club”

China a rescris finalul „Fight Club” pentru ca filmul să nu le dea idei chinezilor și să se revolte împotriva regimului de la Beijing. Potrivit BBC, cenzura chineză a modificat finalul celebrului film. Mai exact, secvențele de final în care zgârie-norii explodau și se prăbușeau în urma scenariului de reorganizare a societății, au fost înlocuite cu un mesaj scurt: AUTORITĂȚILE AU ÎNVINS. Ca să fie clar. Personajul interpretat de Edward Norton își ucide alte-ego său imaginar, Tyler Durden, interpretat de Brad Pitt, înainte ca bombele să distrugă clădirile ca punct culminant al complotului anti-sistem, denumit Proiectul Haos. Citește și: EXCLUSIV Mama ministrului Vîlceanu de la Proiecte Europene continuă afacerile cu companiile falite de stat Dar în China, până să înceapă exploziile, pe ecran apare mesajul că poliția a dejucat complotul, infractorii au fost arestați iar Durden a fost internat într-un „spital de nebuni”. China a rescris finalul „Fight Club” ca să fie bine Iar ca totul să fie mai clar, apare și mesajul care le transmite următoarele spectatorilor: "În urma dezvăluirilor lui Tyler, polițiștii și-au dat seama rapid de întregul plan și i-au arestat pe infractori și au prevenit cu succes explozia bombelor. După proces, Tyler a fost trimis într-un sanatoriu de boli mintale pentru tratament psihologic. A fost externat în 2012.” Citește și: EXCLUSIV Boloș confirmă că e dispus să preia portofoliul Digitalizării: „Găsesc argumente pentru un răspuns pozitiv” Filmul regizat de David Fincher și lansat în 1999 a fost inclus, recent, pe platforma video Tencent. Însă un comentariu al reprezentanților Human Rights Watch a calificat modificarea drept "distopică". De asemenea, scriitorul Chuck Palahniuk, care în 1996 a scris nuvela după care a fost realizat filmul, a scris cu sarcasm pe Twitter: "Este SUPER minunat! Toată lumea are parte de un final fericit în China!" Adevăratul final, în video-ul de mai jos:

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră