sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: factura

10 articole
Economie

Cât costă reducerea facturilor la energie

Cât costă reducerea facturilor la energie. Gazul şi energia s-au scumpit, însă am putea plăti totuşi facturi mai mici dacă am reuşi să punem în practică câteva sfaturi date de specialişti. Cât costă reducerea facturilor la energie Scopul: reducerea cât mai mult a pierderilor de căldură şi, implicit, a costurilor aferente încălzirii sau răcirii. Citește și: Ziua în care Ciolacu blochează spitalul construit din donații publice de către Asociația „Dăruiește Viață”. Organizația cheamă la proteste publice Pentru a vedea cum putem avea o locuinţă eficientă energetic, am discutat cu mai mulţi profesionişti în domeniu, dar şi cu o persoană care locuieşte de câţiva ani într-o astfel de casă. "Facturile au fost luna trecută 17 lei, luna asta am calculat 25 de lei", spune proprietarul de casă de mai sus. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Cât costă reducerea facturilor la energie (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Factură de infarct de la Enel (sursa: Digi24)
Economie

Factură de infarct de la Enel

Factură de infarct de la Enel. Romică Păduraru are o pizzerie și o brutărie în Adjud, ambele la aceeași adresă. În mod normal, factura la energie electrică nu depășește 1.000 de lei pe lună. La finalul lunii trecute, însă, factura a depășit și cele mai negre închipuiri. Factură de infarct de la Enel Astfel, Enel România i-a trimis abonatului un consum de plată, pe cinci luni, de peste 376 milioane de lei. „În decembrie, pe 20, mi-au venit facturile alea cu niște sume de am paralizat când le-am văzut, una de 76 milioane de euro. După care, la o săptămână, a venit cu minus... cum ar veni, le-au stornat”, a spus Romică Păduraru pentru Digi24. Într-un răspuns pentru Digi24, compania susține că a fost o situație punctuală, regretă eroarea și asigură clienții că depune eforturi pentru a le oferi servicii în condiții optime. Citește și: Șeful CIA, vizită secretă la Kiev, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a discuta cu Zelenski cum poate fi bătută Rusia – Washington Post "Factura clientului non-rezidențial a fost stornată în cursul lunii decembrie, a doua zi după ce a fost identificată eroarea, iar acestuia i-a fost transmisă factura corectă. Menționăm că a fost o situație punctuală. Regretăm eroarea și asigurăm clienții că depunem toate eforturile pentru a le oferi un serviciu de furnizare de energie electrică în condiții optime", a precizat Enel România pentru sursa citată.

Soluții pentru scăderea facturii la electricitate (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Soluții pentru scăderea facturii la electricitate

Soluții pentru scăderea facturii la electricitate. Trebuie menţionat că această creştere de preţ nu va fi resimţită de către marea majoritate a consumatorilor casnici. Soluții pentru scăderea facturii la electricitate Adică de cei care s-au limitat anul trecut la un consum lunar mai mic de 300 kWh şi care acum nu au trecut de o medie lunară de 255 kWh. Aceste prevederi, valabile până pe 31 august 2023, se găsesc în OUG 119/2022 şi limitează la 68 de bani/kWh pentru cei cu un consum mediu lunar mai mic de 100 kWh în 2021 (pentru primii 255 kWh), respectiv 80 de bani pentru cei care s-au încadrat anul trecut într-un consum lunar de cel mult 300 kWh (de asemenea pentru primii 255 kWh de pe factură). Citește și: Putin vrea să suprime „telefonul roșu”, singura cale de comunicare urgentă cu SUA la nivel înalt în situații de criză. Pentagonul i-a transmis Moscovei că e „important” să nu o facă Ce vom face, însă, după acea dată? Dar dacă depăşim plafonul? Continuarea, în Ziarul de Iași.

"Dorel", în instanță din cauza conductei (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

"Dorel", în instanță din cauza conductei

"Dorel", în instanță din cauza conductei. O ţeavă spartă a adus în faţa instanţei furnizorul de gaz şi o cunoscută firmă de construcţii. "Dorel", în instanță din cauza conductei Neatenţia unui „Dorel” ar fi provocat o pagubă pentru care Delgaz a cerut despăgubiri. De cealaltă parte, reprezentanţii Enviro Construct au apreciat că „Dorel” trebuie căutat printre angajaţii Delgaz. Citește și: VIDEO Coloniștii și turiștii ruși care se prăjeau la soare în Crimeea fug disperați, de frica rachetelor ucrainene. Imagini virale cu ambuteiaje și mămici rusoaice fugind și plângând Factura a rămas neplătită şi nu s-a ajuns la o soluţionare pe cale amiabilă, motiv pentru care Delgaz s-a adresat instanţei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Primăria refuză plata facturii primite online (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Primăria refuză plata facturii primite online

Primăria refuză plata facturii primite online. O primărie din judeţul Iași refuză cu încăpăţânare să intre în secolul al XXI-lea. Primăria refuză plata facturii primite online Adică nu a plătit o factură de peste 40.000 de lei, pentru că aceasta fusese trimisă pe e-mail, iar nu printr-o scrisoare recomandată. În faţa instanţei, reprezentanţii primăriei au afirmat că nici nu primiseră factura, deşi aceasta fusese trimisă pe adresa oficială de e-mail a instituţiei. Citește și: Cernihiv este supus unui „atac colosal”, în ciuda afirmațiilor Moscovei privind reducerea operațiunilor, spune primarul orașului Până la urmă, factura pierdută a fost găsită de judecători în dosar, semnată chiar de oficialii comunei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Consumatorii ar putea primi înapoi 10 lei Foto: Facebook ENEL
Eveniment

Consumatorii ar putea primi înapoi 10 lei

Enel recalculează facturile compensate deja, astfel încât să reflecte şi ultimele acte normative aprobate la finalul anului trecut, care reglementează aplicarea TVA, iar consumatorii ar putea primi înapoi circa 10 lei, în medie. Consumatorii ar putea primi înapoi 10 lei "Clienţii Enel Energie şi Enel Energie Muntenia eligibili beneficiază de prevederile schemei de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale în sezonul rece 2021-2022, fapt reflectat şi în facturile emise în lunile decembrie şi ianuarie, aferente perioadei de consum noiembrie, decembrie şi parţial ianuarie. Pentru consumurile care s-au încadrat în schema de compensare la energie electrică, cele două companii de furnizare din cadrul Enel vor storna facturile deja emise cu schema de sprijin, pentru a reflecta pe deplin modul de calcul menţionat în actele legislative, în contextul modificării succesive a acestora", se arată într-un comunicat al companiei remis, luni, AGERPRES. Astfel, facturile emise de Enel Energie şi Enel Energie Muntenia în lunile decembrie şi ianuarie, aferente consumurilor perioadei noiembrie 2021 - ianuarie 2022, ce conţin schema de compensare pentru consumul de energie electrică, au început să fie stornate încă de săptămâna trecută. Ulterior, cei doi furnizori vor emite facturile recalculate aferente perioadei menţionate. Reducerea se aplică la factura următoare Pentru clienţii beneficiari ai schemei de compensare la electricitate care au plătit facturile în cauză, furnizorii Enel vor scădea valoarea acestor facturi din valoarea celor emise pe baza metodei de calcul ajustate. Citește și: EXCLUSIV Terenurile lui Dăianu de la Mogoșoaia, unde se coace „Sectorul 0”, cumpărate de la Ninel Peia, aliatul AUR Potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, este vorba despre modul în care se aplică TVA în facturi, măsură reglementată la finalul lunii decembrie 2021. Astfel, consumatorii ar putea primi înapoi o sumă de 10 lei, în medie, în funcţie de valoarea facturii. "Furnizorii Enel depun toate eforturile pentru a reflecta în facturi beneficiile acordate prin schema de compensare şi îşi asigură clienţii că vor continua să aplice acest sprijin, în conformitate cu reglementările în vigoare", se mai arată în comunicatul Enel.

Boc, șocat de factura la gaz Foto: Facebook Emil Boc
Eveniment

Boc șocat de factura la gazBoc, șocat de factura la gaz

Boc, șocat de factura la gaz. Primarul municipiului Cluj s-a declarat surprins de factura la gaz, la casa de vacanță din Câmpenești. El a locuit în acea casă doar 3-4 zile, de sărbători. Boc, șocat de factura la gaz ”La Electrica, am avut 140 de lei, iar acum mi-a venit factură de 170 de lei sau ceva de genul acesta. La gaz aveam în jur de 180 de lei, iar acum puțin peste 200 de lei”, a spus Emil Boc. El nu a primit încă factura de gaz la apartamentul din strada Zorilor. ”Cred că am avut și o compensare, să vedem factura pe ianuarie, atunci va fi momentul adevărului”, a spus primarul Clujului, la ZIUA LIVE. Acesta a spus că la casa de vacanță din satul Câmpenești, comună Apahida, facturile l-au uimit. ”Aoleu! Acolo am stat doar vreo trei-patru zile, de sărbători, iar factura la gaz a fost de 200 de lei. Mi-am zis: bă, fratele meu, ce e cu factură asta? Nu știu de unde prețurile astea pe acolo. Și nu știu de ce a fost așa de mare, poate și acolo va fi o compensare, n-aș vrea să greșesc. Voi vedea după ce se vor face ajustările astea în factură de pe luna ianuarie”, a spus Emil Boc. Cîțu: 2021, cel mai bun an din istoria României Florin Cîțu, liderul PNL, a declarat, sâmbătă, că 2021 a fost ”cel mai bun an din istoria României”. Singurul său regret este acela că nu a reușit să ducă la capăt reformele propuse, pentru că succesul economic s-ar fi văzut şi în buzunarele românilor. ”E important să ştim exact situaţia reală. Eu ştiu că de foarte multe ori se spune că oficiali cumva nu vină să spună întotdeauna situaţia cum este ea, să nu sperim oamenii. Şi nu despre asta este vorba. Citește și: Un an de la incendiul de la Matei Balș: 20 de morți, nici un responsabil. Rafila și Streinu Cercel sunt la putere Eu cred că e bine să ştim toate scenariile şi în special scenariile dificile pentru că oamenii trebuie să se pregătească să ia decizii şi dacă se întâmplă să fie mai rău decât ne-aş aşteptat, atunci cu toţii câştigăm aşa. Am administrat economia în 2020 şi în 2021 şi a ieşit bine”, a declarat fostul premier. Regretă că n-a rămas premier spre binele românilor Cîțu a sugerat că, dacă ar fi rămas premier, finaliza reformele și acest fapt s-ar fi simțit „în buzunarele românilor”. „Anul trecut, nu o spun doar eu, a fost cel mai bun an din punct de vedere economic din istoria României, cea mai rapidă revenire în criza globală. Am un singur regret, că nu am reuşit să am timpul să duc până la final reformele propuse pentru că atunci tot acest succes economic s-ar fi văzut şi în buzunarele românilor. În momentul în care vom termina reformele succesul economic al creşterii economici se va vedea şi în buzunarele tuturor românilor”, a spus Florin Cîţu.

Factura astronomica la un centru de vaccinare Foto: Digi 24
Eveniment

Factură astronomică la un centru de vaccinare

Factură astronomică la un centru de vaccinare din Motru. Primarul Cosmin Morega (PSD) cere închiderea centrului, după ce a primit o factura de gaze în valoare de 35.000 de lei. La acest centru de vaccinare se vaccinează circa opt persoane pe zi. Citește și: Ce s-a întâmplat după ce Bolojan a pus GPS pe mașinile CJ Bihor În consecință, primarul localității a solicitat Direcției județene de Sănătate Publică (DSP) închiderea centrului. Până acum, factura la gaze nu depășea 5.000 de lei pe lună. DSP i-a explicat primarului că ministerul Sănătății nu poate acoperi mai mult de 20.000 de lei pe lună. Factură astronomică la un centru de vaccinare ”Nici în viitor nu am aşteptări mari. Pot să vă spun că iau în calcul chiar închiderea centrului de vaccinare, având în vedere că la gaze ne-a venit o factură de 35.000 de lei. În condiţiile în care nu depăşea 5000-7000 de lei pe lună, acum a venit pe două luni - noiembrie şi decembrie – 35.000 de lei la gaze. Mă aştept şi la energie electrică să vină una cât de cât mare, dublă, triplă faţă de cea obişnuită. Atunci îmi pun întrebarea dacă mai are rost ca acest centru la Motru de vaccinare. Pe lângă cheltuielile cu personalul şi alte materiale necesare, avem numai aceste cheltuieli cu energia, gazul, apa şi canalul. Sunt undeva la 50.000 de lei. În condiţiile în care se vaccinează zece persoane sau opt-zece persoane pe zi cu prima doză”, a declarat Morega, la Radio Infinit. Un milion de lei trebuie să plătească Teatrul Național din București doar pentru decembrie. Suma este de 7,5 ori mai mare față de anul trecut și dublă față de cea din noiembrie. Nu mai puțin de 86 de mii de lei este factura la gaze primită de muzeul Peleș pentru decembrie 2021.

Factura la gaze a TNB a explodat Foto: Facebook TNB
Eveniment

Factura la gaze a TNB a explodat

Factura la gaze a TNB a explodat. Pentru decembrie 2021, acest teatru plătește de 7,5 ori mai mult decât în urmă cu un an. Factura la gaze a TNB a explodat Potrivit datelor publicate de site-ul Profit, Teatrul Național București (TNB) trebuie să achite 996.212 lei, la gaze, în decembrie. Acum un an, în decembrie 2020, factura era de doar 133.359 de lei. Factura este de 7,5 ori mai mare, în condițiile în care consumul a crescut cu doar 9%. În noiembrie 2021, Teatrul a plătit pentru consumul gaze peste 516.000 lei, la un consum de aproape 760 MWh. Factura lunii noiembrie 2020 a fost sub 70.000 lei, pentru un consum doar ușor mai redus, de 711 MWh. Profit mai arată că în decembrie 2021 prețul unui Mwh era de 832 de lei, față de 121,5 lei/ Mwh în decembrie 2020. TNB a cumpărat gaze de pe Bursa de Mărfuri. Parohul Bisericii Franceze, șocat de factura la gaze Parohul Bisericii Franceze, Francisc Doboș, șocat de factura la gaze, a întrebat, pe Facebook, dacă să-și mai ai un job. Doboș are aproape 50.000 de urmăritori pe Facebook. Factura arată că biserica are de plătit 4.325 de lei pentru gaze. “Biserică micuță dar factură mare. Promit că o să vă încălzesc mai degrabă cu predici călduroase.Aveți și alte sfaturi? Second job?“, a reacționat Doboș. Citește și: EXCLUSIV Sume ridicole compensate consumatorilor casnici pentru electricitate și gaz în noiembrie și decembrie. Total: 185 milioane lei La comentarii el a scris: “Am o idee: Milogul S.A.“. Guvernul a aprobat, marți, o ordonanță de urgență cu noua schemă de plafonare a prețurilor și de compensare a facturilor. Noua OUG cu schemele de sprijin se aplică de de la data 1 februarie și este valabilă până la 31 martie 2022. Cel mai important pentru persoanele fizice: mult mai multe persoane se vor califica la compensații la gaze, în lunile februarie și martie, pentru că vor crește semnificativ pragurile de consum.

Parohul Bisericii Franceze, șocat de factura Foto: Facebook Francis Dobos
Eveniment

Parohul Bisericii Franceze, șocat de factura

Parohul Bisericii Franceze, șocat de factura la gaze, întreabă, pe Facebook, dacă să-și mai ai un job. Francis Doboș are aproape 50.000 de urmăritori pe Facebook. El a devenit celebru în perioada în care, în calitate de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, a avut mai multe dispute cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. Parohul Bisericii Franceze, șocat de factura la gaze Factura arată că biserica are de plătit 4.325 de lei pentru gaze. “Biserică micuță dar factură mare. Promit că o să vă încălzesc mai degrabă cu predici călduroase.Aveți și alte sfaturi? Second job?“, a reacționat Doboș. La comentarii el a scris: “Am o idee: Milogul S.A.“. El a publicat și contul bancar al parohiei: “Just in case Parohia Romano-Catolica Preasfanta Inima a lui Isus (Sacre Coeur) IBAN RO15RNCB0280002060420001 CUI 10474770“. Citește și: Simion și Târziu sunt Firicel și Celentano din politică, dar nesimpatici. Cine e în spatele AUR “Țoapă“ și “tupeu“ a scris Doboș despre Firea În mai 2017, primarul Capitalei Gabriela Firea i-a transmis o scrisoare deschisă arhiepiscopului de Bucureşti Ioan Robu prin care cerea demiterea preotului Francisc Doboș din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti. Parohul Bisericii Franceze, șocat de factura la gaze Firea era nemulțumită de luările critice de poziție pe care preotul Doboș le-a avut la adresa sa în comunicate și postări pe pagina sa personală de Facebook. Una dintre postările care au deranjat-o pe Firea este cea în care Francisc Doboș a prezentat o fotografie de la nunta Gabrielei Firea cu Florentin Pandele. În postare a scris: „Din odiseea Cathedral Plaza. Nu pot sa nu remarc că naşa de nuntă a primarului general este nimeni alta decât Daiana Voicu, cea care a construit "turnul corupţiei", Cathedral Plaza. O fi o pură coincidenţă?!”, Într-o altă postare, Francisc Doboş a întrebat: „Apropo, cum se spune în limba română ţoapă şi tupeu?!” și a distribuit o ştire în care era vorba despre felul în care îl soma Firea pe arhipepiscopul Ioan Robu să renunțe la acuzațiile la adresa sa.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră