duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: clădire

6 articole
Economie

BCR își vinde un imobil important

BCR își vinde un imobil important. Se vinde clădirea emblematică a Băncii Comerciale Române (BCR) din Podu Roș (Iași). BCR își vinde un imobil important Cel puțin, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției bancare, la secțiunea imobilelor scoase la vânzare sau executate de BCR. Citește și: Armata obligatorie în România, o măsură urgentă, a sugerat Klaus Iohannis: „Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar” Imobilul de nouă etaje din Iași, construit în anul 1994, este listat pentru vânzare la un preț de pornire de 4,5 milioane de euro, clădirea având o suprafață totală de aproape 5.000 mp. BCR va continua să folosească o parte din imobilul din Podu Roș pentru operațiunile sale, deoarece tranzacția de vânzare a proprietății implică și închirierea unei părți din spațiu de la noul proprietar. Continuarea, în Ziarul de Iași.

BCR își vinde un imobil important (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Dan Negru, clădire interbelică distrusă oribil (sursa: Facebook/Dan Negru)
Investigații

Dan Negru, clădire interbelică distrusă oribil

Dan Negru, clădire interbelică distrusă oribil. Omul de televiziune militează, de ceva vreme, pentru reînvierea trecutului românesc, pentru păstrarea valorilor neamului etc. Dan Negru, clădire interbelică distrusă oribil Asta, până la confortul lui. Pentru care a distrus o clădire interbelică superbă dintr-o zonă bucureșteană de patrimoniu pentru a construi deasupra două etaje. Citește și: Averea uriașă a familiei de bugetari Piedone Popescu, care acum vrea să ocupe și primăria Capitalei, și pe cea a Sectorului 5. Soția juniorului, economistă la „Kebap Shop” Evident, fără nici o legătură cu stilul arhitectural interbelic al casei. Mai jos, în ordine cronologică, imagini cu casa. (LATER EDIT: Din motive care pot ține de GDPR, am decis ștergerea fotografiilor) Din motive care țin de datele personale ale lui Dan Negru, nu vom dezvălui adresa imobilului.

Clădire nouă pentru Opera Română Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Clădire nouă pentru Opera Română Iași

Clădire nouă pentru Opera Română Iași. Proiectul de construire a unui sediu pentru Opera Iaşi are, în premieră, un calendar coerent de implementare. Clădire nouă pentru Opera Română Iași În plus, în legea bugetului de stat pe anul 2024 apare o supriză: valoarea de 15 milioane euro, deja alocată, va fi suplimentată cu încă 65 milioane euro. Citește și: Încă un institut al Academiei Române capturat de AUR: Centrul European de Studii în Probleme Etnice redistribuie mesajele anti-europene și anti-Ucraina ale propagandei lui Simion Astfel, valoarea investiţiei ar creşte la 80 milioane euro, o sumă record pentru un obiectiv cultural de la Iaşi. Suplimentarea apare ca un angajament asumat de Ministerul Culturii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Pro TV: o clădire construită în 2009 a fost depistată că se încadra în clasa de risc seismic II, fiind verificată înainte de a deveni spital Foto: Twitter
Eveniment

Clădire construită 2009 se încadra clasa risc seismic II

O clădire construită în 2009 a fost depistată că se încadra în clasa de risc seismic II, fiind verificată înainte de a deveni spital, arată Știrile Pro TV. Clădirea se află în zona Pipera, fiind sediu al unor birouri. Însă, Medicover a vrut să o transforme în spital privat și, la depunerea documentației, s-a constatat că clădirea avea serioase probleme, iar la un cutremur major ar fi suferit avarii serioase. Citește și: Dezastrul din spitalele de stat: peste jumătate sunt mai vechi de 60 de ani, multe au sărit de 100 de ani. Circa 15% ar putea pica la cutremur. România nu are nici un centru de mari arși Clădire construită în 2009 se încadra în clasa de risc seismic II „În 2021, clădirea a fost expertizată, etapă obligatorie la schimbarea de destinație. Proprietarii au cerut ca imobilul să nu mai fie de birouri, ci un spital privat. Conform documentelor depuse la primăria de sector, experții au constatat atunci că această clădire se încadrează la clasa a II-a de risc seismic. Așa că, anul trecut a fost emisă și o autorizație de consolidare. Potrivit unor surse, acum se întăresc fundațiile, se supraarmează și se introduc pereți noi. Întrebarea este, însă, cum a fost posibil ca o clădire nouă să fie încadrată la clasa II de risc seismic”, arată Pro TV. Citește și: EXCLUSIV Cel puțin 21 de spitale românești se pot prăbuși la un cutremur mare. Alte 68 ar suferi pagube majore. IGSU ține la secret lista celor mai șubrede spitale Postul scrie că „acesta este un caz fericit în care expertiza a ajuns la autorități și se iau măsuri pentru consolidare. Însă astfel de rezultate îngrijorătoare rămân în general secrete. Nu există un registru public și nicio lege care să oblige experții să introducă rezultatele expertizelor dacă acestea sunt făcute la cererea proprietarului. Secrete rămân și măsurile luate, dacă există, inclusiv când este vorba de clădiri cu utilitate publică”.

Clădire cu opt etaje prăbușită (sursa: Pixabay)
Internațional

Clădire cu opt etaje, prăbușită

Clădire cu opt etaje, prăbușită. Bilanţul prăbuşirii unui imobil în China săptămâna trecută a crescut la 53 de morţi după ce au fost găsite mai multe corpuri, a anunţat vineri televiziunea de stat CCTV, scrie AFP. Clădire cu opt etaje, prăbușită Clădirea cu opt etaje, care găzduia un hotel, apartamente şi un cinematograf s-a prăbușit la 29 aprilie în oraşul Changsha (centru) dintr-un motiv încă nedeterminat. Autorităţile raportaseră până în prezent 26 de decese. CCTV a precizat că operaţiunile de salvare sunt "încheiate" în prezent. Citește și: Decizie comună extrem de importantă a Germaniei și SUA: cele două țări nu vor recunoaște nici un câștig teritorial al Rusiei în Ucraina, vor susține țara invadată până la capăt Sute de salvatori au fost mobilizaţi în ultimele zile pentru a încerca să găsească zeci de persoane date dispărute. Zece persoane au putut fi extrase vii de sub dărâmături, potrivit Agerpres. https://twitter.com/WumaoHub/status/1522018373156040704 Media chineze au difuzat în ultimele zile imagini cu salvatori, echipaţi cu maşini grele, care încercau să facă loc printre resturile clădirii prăbuşite care a lăsat în urmă o groapă uriaşă. Deocamdată, 11 persoane, printre care proprietarul clădirii şi o echipă de inspectori de securitate, au fost arestate în legătură cu prăbuşirea clădirii, potrivit autorităţilor din Changsha. Acest tip de dezastru se întâmplă în mod regulat în China. Majoritatea anchetelor care se efectuează ulterior scot la iveală nerespectarea standardelor de construcţie.

Prietenul primarului, clădire de birouri goală (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Prietenul primarului, clădire de birouri goală

Prietenul primarului, clădire de birouri goală. O clădire de birouri construită acum aproape trei ani a intrat într-o stare forţată de "conservare". Prietenul primarului, clădire de birouri goală O parte (1.300 mp) din imobilul "National Office Center" (NOC), din şos. Naţională, a fost scos la închiriat, la un moment dat, pentru o valoare de aproape 20.000 euro, fără TVA (2020). Clădirea a fost edificată prin intermediul unei firme (Dirot Comp SRL) a omului de afaceri Gheorghe Cheşcu, care este şi patronul Flux. Citește și: EXCLUSIV La un pas de catastrofă: motorul unui MiG 21 LanceR s-a oprit brusc înainte de decolare, când rula pe pistă. Cauza: kerosenul vândut de asociatul lui Sebastian Ghiță Această companie face obiectul anchetei DNA privind construirea unui imobil în Tătăraşi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră