sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: avocați

9 articole
Economie

Clienții Nordis au ignorat sfaturile avocaților

Clienții Nordis au ignorat sfaturile avocaților, a arătat asociatul unei case de avocatură specializate în dosare comerciale. Mirajul randamentului de 7-10% pe an Pentru a nu-și expune clienții, avocatul cu care DeFapt.ro a discutat a preferat să nu-i fie menționată identitatea. Citește și: EXCLUSIV Atacurile cibernetice din timpul alegerilor prezidențiale au dispărut fără urmă: SRI, care le-a menționat, nu mai comentează, AEP și STS nu admit că sistemul IT ar fi fost în pericol Acesta a avut, de-a lungul ultimilor ani, mai mulți clienți care i-au cerut sfatul în legătură cu achiziția unor apartamente ale Nordis. "Nu toți cei care voiau să cumpere apartamente oferite de Nordis aveau economii serioase, unii moșteniseră niște bani sau vânduseră proprietăți ori aveau economii medii", a spus avocatul. Reclama agresivă la imobilele Nordis, însă, făcea ravagii. "Dar mai era ceva: faptul că apartamentele puteau fi închiriate în regim hotelier și clienților li se promitea un randament anual de 7-10% făcea ca oferta să pară nemaipomenită", a mai spus avocatul. Clienții Nordis au ignorat sfaturile avocaților Asociatul casei de avocatură a descris două dintre situațiile cu care s-a confruntat. "Într-un caz, am avut un client care a dorit să cumpere două apartamente la Nordis. I s-a spus, explicit, că e o promisiune de vânzare-cumpărare, nu un contract, pentru că imobilul nu exista fizic, blocul nu era construit. Citește și: Nordis, țeapa țepelor pentru doi oameni de afaceri: ar fi luat un împrumut de 12 milioane de euro pentru 160 de apartamente, sunt pe cale să piardă tot Mai mult, clientul trebuia să plătească 95% din valoarea apartamentului pe această promisiune de vânzare-cumpărare care, atenție, nu era înscrisă în cartea funciară. L-am avertizat pe acel client să nu semneze actele fără înscrierea promisiunii în cartea funciară, dar pur și simplu m-a ignorat, considera că făcea o afacere foarte bună", a arătat avocatul. Apartament cu discount pentru a renunța la proces "Un alt client a cumpărat mai multe apartamente și m-a contactat abia după ce a expirat termenul la care trebuia să primească locuințele și nu se întâmplase asta. Voia să dea în judecată Nordis pentru a-și recupera banii. Dar Nordis i-a propus o altă cale pentru a stinge litigiul: să mai semneze o promisiune de vânzare-cumpărare, cu un discount foarte mare, pentru încă un apartament. Ceea ce clientul meu a și făcut și a renunțat la proces", a adăugat asociatul casei de avocatură. Nici unul din cei doi clienți Nordis menționați de avocat nu și-a primit apartamentele, deși au cheltuit, împreună, aproape jumătate de milion de euro.

Clienții Nordis au ignorat sfaturile avocaților (sursa: Facebook/Nordis Group)
Trei avocați, confruntare în fața Tribunalului (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Trei avocați, confruntare în fața Tribunalului

Trei avocați, confruntare în fața Tribunalului. Dar din postura de reclamanți și pârât în același dosar. Trei avocați, confruntare în fața Tribunalului Anterior, aceștia au lucrat împreună în același cabinet avocațial. Citește și: EXCLUSIV Creierul operațiunilor psihosociale derulate de Călin Georgescu este un absolvent al Academiei SRI și fost consilier în CSAT Ulterior, doi dintre ei au solicitat instanței obligarea celui de-al treilea să șteargă postări online considerate compromițătoare. Instanța le-a dat dreptate, însă procesul nu s-a încheiat, iar disputa juridică continuă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Trump și documentele clasificate, raport public (sursa: Facebook/Donald J. Trump)
Internațional

Trump și documentele clasificate, raport public

Trump și documentele clasificate, raport public. Echipa juridică a președintelui ales al SUA, Donald Trump, a solicitat Departamentului de Justiție și unui judecător federal să oprească publicarea raportului elaborat de procurorul special Jack Smith. Raportul detaliază presupusa gestionare inadecvată a documentelor secrete de către Trump după încheierea primului său mandat în 2021. Trump și documentele clasificate, raport public Avocații inculpaților Walt Nauta și Carlos De Oliveira, colaboratori ai lui Trump, au depus o cerere luni pentru a bloca publicarea raportului. Citește și: VIDEO Ciolacu și aliații lui politici vor să predea România rușilor fără luptă, Călin Georgescu e doar bizarul scos în față, spune istoricul Cosmin Popa Aceștia susțin că Jack Smith nu are autoritatea legală de a face public documentul, deoarece cazul împotriva lui Trump a fost respins anterior de judecătoarea Aileen Cannon, care a considerat numirea lui Smith ilegală. Manipularea documentelor clasificate Cazul se referă la acuzațiile Departamentului de Justiție împotriva lui Trump pentru manipularea greșită a documentelor clasificate după ce a părăsit Casa Albă. Judecătoarea Cannon a respins cazul în iulie, iar decizia a fost confirmată ulterior de o curte de apel. Solicitări adresate Departamentului de Justiție Echipa juridică a lui Trump a adresat și o scrisoare procurorului general Merrick Garland, cerând oprirea publicării raportului. Avocații au descris proiectul documentului drept un „atac motivat politic” și au cerut demiterea procurorului special Jack Smith. Reglementările departamentului și raportul confidențial Conform regulilor Departamentului de Justiție, biroul procurorului special trebuie să furnizeze un raport confidențial procurorului general. Merrick Garland are autoritatea de a decide dacă documentul va fi făcut public. Decizia privind publicarea raportului este așteptată cu interes, având în vedere implicațiile politice și juridice ale cazului. Tensiuni înainte de învestire Cererea avocaților lui Trump vine în contextul în care raportul era așteptat să fie publicat înainte de învestirea președintelui ales, programată pentru 20 ianuarie. Situația adaugă tensiuni politice suplimentare, în condițiile în care Trump se confruntă cu numeroase procese și investigații. Cererea de blocare Cererea de blocare a raportului procurorului special Jack Smith reflectă complexitatea juridică și politică din jurul lui Donald Trump. Publicarea sau blocarea documentului va avea implicații semnificative atât pentru Trump, cât și pentru viitorul său mandat.

Proprietarii fraieriți de Nordis, șanse zero să mai recupereze banii Foto: eclujeanul.ro
Eveniment

Proprietarii fraieriți de Nordis, șanse zero să mai recupereze banii

Proprietarii fraieriți de Nordis au șanse spre zero să mai recupereze banii, explică doi avocați, Ovidiu Șerban și Alexandru Iorgulescu, într-un interviu pentru site-ul luju.ro. Aceștia au explicat și cum funcționa țeapa practicată de Nordis, probabil legală, dar imorală. Citește și: VIDEO Și cu beneficii de la Nordis, Selly și-a luat Mercedes Maybach clasa S de peste 250.000 de euro. Firma influencerului are datorii de milioane, dar plătește leasing pentru Mercedes și Porsche Proprietarii fraieriți de Nordis, șanse zero să mai recupereze banii Întrebați ce șanse au clienții Nordis să-și recupereze „investiția”, Iorgulescu a spus: „Depind în primul rând de împrejurarea dacă Nordis va urma calea reorganizării, ceea ce este foarte probabil, iar dacă urmează această cale a reorganizării, care sunt șansele pentru niște creditori care sunt în esență chirografari, adică nu au garanții asupra bunurilor din averea debitorului să recupereze anumite sume de bani. Pentru că reorganizarea presupune respectarea unui plan care va fi votat de creditori, plan care poate să nu satisfacă această categorie a creditorilor chirografari în proporție de sută la sută. Sunt planuri care acordă creditoriilor chirografari 50%, 10% sau poate chiar 0%. Dacă un astfel de plan este adoptat, atunci gradul de recuperare pentru cei care nu au șansă să între în proprietatea apartamentelor este zero". Unul dintre avocați, Ovidiu Șerban, a explicat și cum a fost posibil ca unele apartamente să fie vândute de două ori. Cum funcționa țeapa „Am avut o situație în care se plătise 95%, iar Nordis susținea în față instanței că promitentul cumpărător nu își îndeplinise toate obligațiile că nu plătise și cei 5%. Era vorba de un apartament la Sinaia la care ei își îndepliniseră zero obligații, era o groapă, dar ei susțineau că aveau dreptul să denunțe promisiunea. Probabil la acestea au denunțat promisiunile încheiate cu promitentii cumpărători care plătiseră până la 95%-100% și în loc să încheie contracte cu aceștia au încheiat contracte cu alte persoane în termeni mai avantajoși. Pentru că dacă în 2019 prețul a fost de 60.000 euro, dar în 2022 găsești un cumpărător care îți da 100.000 euro, îți permiți să plătești eventual despăgubiri de 60.000 celui care i-ai denunțat promisiunea, îi mai dai și o dobânda de 10.000 eur și tot ieși cu 30.000 euro profit. Aici nu este neapărat o chestiune nelegală, e mai degrabă o chestiune de imoralitate și o fapta ilicită, civilă, generatoare de despăgubiri", a arătat Șerban.

Guvernul Ciolacu nu are nici un merit în victoria din procesul Roșia Montana Foto:  Facebook
Politică

Ciolacu nu are nici un merit în victoria din procesul Roșia Montana

De ce guvernul Ciolacu nu are nici un merit în victoria din procesul Roșia Montana: avocații fuseseră selectați din 2016, iar în iulie 2023 se terminaseră, de facto, procedurile, arată documentele de pe site-ul ICSID, Centrul internațional pentru soluționarea litigiilor privind investițiile. Citește și: Cum au isterizat Ciolacu, Boloș și PSD populația, anunțând că vom pierde procesul pentru Roșia Montana: premierul cerea referendum și spunea că Cioloș și USR sunt vinovați Ciolacu nu are nici un merit în victoria din procesul Roșia Montana „Am câștigat procesul Roșia Montană!!! Ne-am luptat pentru România (...) Românii nu trebuie să sufere din cauza deciziilor unor premieri care au pus interesele personale mai presus decât interesele naționale!”, s-a lăudat premierul PSD Marcel Ciolacu pe Facebook. Ce fapte arată că guvernul Ciolacu nu are nici un merit în câștigarea acestui proces: Casa de avocatură Leaua și asociații lucra cu ministerul de Finanțe cel puțin din 2011, când acorda consultanță fiscală. În 2014, avea deja pe rol 14 arbitraje internaționale. În 2013, câștigase, tot la ICSID, procesul cu Rompetrol. Primele documente depuse la dosarul Roșia Montana sunt din vara anului 2016, când premier era Dacian Cioloș, iar ministru de Finanțe Anca Dragu Audierile, probabil partea cea mai dificilă, s-au desfășurat în octombrie-noiembrie 2019 și septembrie 2020. Ultimele observații la dosarul Roșia Montana au fost depuse în iulie 2023, arată site-ul ICSID. Guvernul Ciolacu a fost numit la 15 iunie 2023. La 14 septembrie 2023, tribunalul ICSID a închis procedurile. Guvernul anunța apocalipsa și căuta vinovați de la Opoziție În schimb, în mod cu totul neobișnuit, guvernul Ciolacu a făcut constant declarații că România va pierde procesul de la Washington DC și a indicat drept vinovat guvernul Cioloș. Citește și: Marea escrocherie bursieră Roșia Montană: prețul acțiunilor Gabriel Resources s-a dublat între momentul anunțului lui Ciolacu că România pierde arbitrajul și ziua verdictului „Cine să fie salvarea României USR, Cioloș? Avem de plătit se pare vreo 6 miliarde după Roșia Montană după tâmpeniile făcute”, spunea Ciolacu la 23 februarie, în timpul unei vizite în Mureș. Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington a dat, vineri, verdictul în cazul situației aurului de la Roșia Montană. România a câștigat procesul și nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources - decizia este definitivă și executorie și vine după nouă ani de proces. Mai mult, reclamanții sunt obligați să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj.

Ștefan Deaconu, Unul dintre avocații care au câștigat procesul Roșia Montana, a fost consilierul lui Traian Băsescu Foto: Facebook
Politică

Unul dintre avocații care au câștigat procesul Roșia Montana

Unul dintre avocații care au câștigat procesul Roșia Montana a fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu: Ștefan Deaconu a condus între 2005 și 2012 Departamentul Constituțional Legislativ al Administrației Prezidențiale. Citește și: Cum au isterizat Ciolacu, Boloș și PSD populația, anunțând că vom pierde procesul pentru Roșia Montana: premierul cerea referendum și spunea că Cioloș și USR sunt vinovați Unul dintre avocații care au câștigat procesul Roșia Montana, fost consilier al lui Băsescu Deaconu este președinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional și profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității București. Numele său apare în denumirea casei de avocatură LDDP - Leaua Damcali Deaconu Păunescu Controversatul dosar Roşia Montana a fost câştigat de către consorţiul de firme de avocatură format din LALIVE - Geneva şi casa de avocatură locală LDDP - Leaua Damcali Deaconu Păunescu. Potrivit documentelor de pe site-ul ICSID - Centrul internațional pentru soluționarea litigiilor privind investițiile - unde s-a judecat procesul, iar România a fost reprezentată de acest consortiu de avocați, firmele de avocatură au depus primele documente în vara anului 2016, când ministru de Finanțe era Anca Dragu, acum guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Șefa acestei case de avocatură, Crenguța Leaua, a absolvit trei facultăţi - la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (1996), Universitatea Ecologică Bucureşti (1994) şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (1997). Din 1996 este avocat, iar în 2008 a obţinut doctoratul în drept la Universitatea din Bucureşti. Ea a câștigat, împreună cu LALIVE, cinci procese de arbitraj pentru România la Curţile de Arbitraj Internaţionale, în valoare totală de peste trei miliarde dolari. Aceste procese au fost: dosarul Rompetrol de la ICSID - cu un litigiu de 139 milioane de dolari, plus dobânzi; dosarul Awdi de la ICSID, în care litigiul a fost de 447 milioane de euro, plus dobândă; dosarul Micula 2, care avea pretenţii de 9,1 miliarde de lei plus dobândă, adică peste 2 miliarde de euro; dosarul acţiunii în anulare Micula 2 de la ICSID şi dosarul Fin.CO.Ge.Ro. de la Curtea de Arbitraj de la Londra, care a avut un litigiu de 362 milioane de dolari, plus dobânzi.

Dosarul RMGC: avocații României, sume exorbitante (sursa: Inquam Photos/Ovidiu Micsik)
Investigații

Dosarul RMGC: avocații României, sume exorbitante

Dosarul RMGC: avocații României, sume exorbitante. O decizie arbitrală în mega-dosarul Roșia Montană urmează să fie prezentată, cel mai probabil, săptămâna aceasta. Canadienii cer despăgubiri de 3,28 miliarde USD plus dobânzi Companiile canadiene Gabriel Resources Ltd. și Gabriel Resources Jersey au cerut despăgubiri în de 3,28 miliarde de dolari. Citește și: Cine este primul demnitar român care a semnat pentru afacerea Roșia Montana Gold Corporation: a rupt PNL ca să-l susțină pe Ponta. Contractele au dispărut din arhiva ANRM La acestea ar urma să se adauge o rată a dobânzii LIBOR+4% începând cu data de 29 iulie 2017 până la data plăţii. Citește și: Cine este pesedistul care a prelungit, pe șest, licența Roșia Montana Gold Corporation, din 2019 în 2024: a fost numit în 2017 la șefia ANRM de Mihai Tudose, prietenul lui Ciolacu Potrivit documentelor depuse de statul român la Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor referitoare la Investiții de pe lângă Banca Mondială, avocații României sunt de la casa de avocatură elvețiană Lalive și de la cea românească Leaua Damcali Deaconu Păunescu. Dosarul RMGC: avocații României, sume exorbitante Potrivit unor informații oficiale primite de jurnalistul DeFapt.ro Petru Zoltan în 2020, numai până la acel moment, sumele primite de avocați erau de aproape 48 de milioane de lei. Astfel, Lalive primise de la statul român 11,5 milioane de lei iar Leaua Damcali Deaconu Păunescu, 36,41 milioane de lei. În total, doar până în 2020, 47,91 milioane de lei, echivalentul a 9,5 milioane de euro. În ultimii patru ani, România a plătit și alte sume celor două case de avocatură care o reprezintă în acest caz. DeFapt.ro va prezenta și valoarea acestora.

Ministerul de Finante vrea să majoreze cu 50% salariile unor angajati Foto: Facebook
Politică

Ministerul de Finante vrea majoreze cu 50% salariile unor angajati

Ministerul de Finante vrea să majoreze cu 50% salariile unor angajati de la Directia Juridică şi să angajeze avocati care să reprezinte România în procesul intentat de Pfizer/BioNTech, se arată într-un proiect de ordonanță pus în dezbatere pe site-ul acestui minister. Citește și: Veniturile legendare ale liderului sindical Sanitas Bărăscu, cel care cere o majorare cu 20% a salariilor în sistemul de sănătate. Soția sa, operatoare RMN, plătită cu o sumă uriașă Ministerul de Finante vrea să majoreze cu 50% salariile unor angajati Pfizer/BioNTech cer obligarea României la executarea contractului de achiziție prin plata prețului pentru cele 28.940.613 doze rămase pe care le-a achiziționat în valoare de 564.341.953,5 euro, respectiv plata către Pfizer România a sumei de 2.780.851.410,07 lei, sub rezerva majorării pe parcursul procedurii, plus dobânda la rata de refinanțare a BCE plus 5 puncte. Procesul va începe la 20 februarie, în fața primei camere a Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles. Acum, Finanțele vor ca zece experți în chestiuni de drept internațional, angajați ai ministerului, să poată primi salarii majorate cu 50%. În plus, acest minister va putea selecta avocații care să reprezinte statul, din țară sau din străinătate. În nota de fundamentare, ministerul condus de Marcel Boloș arată că, în trecut, în astfel de situații, au fost demnitari români care fie refuzau să semneze acte, fie nu se prezentau la întâlnirile cu avocații. Bugetarii refuzau să discute cu avocații sau să semneze acte În consecință, se propune: instituirea obligației persoanelor care au îndeplinit sau îndeplinesc anumite atribuții în cadrul instituţiilor și autorităţilor publice care au gestionat problematica ce face obiectul litigiilor internaționale vizate de actul normativ, inclusiv demnitarii, să participe la întâlnirile solicitate de avocații care asigură reprezentarea juridică în respectivele litigii persoanele respective nu pot refuza să semneze declarațiile de martori, să participe la audierile orale programate și să semneze orice alte documente procedurale specifice fiecărui litigiu internațional, dacă se apreciază de către avocații care asigură reprezentarea juridică că informațiile sau documentele deținute de acestea sunt utile pentru sprijinirea apărărilor României sau a ministerelor. De altfel, în proiectul de ordonanță se prevede că „în termen de maxim 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, Ministerul Sănătății transmite Ministerului Finanțelor toate documentele pe care le deține în legătură cu problematica ce face obiectul dosarului nr.F5331-23 aflat pe rolul Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles”. Nota de fundamentare nu precizează costurile bugetare ale acestor măsuri.

Onorariu pentru câteva zile: 100.000 EUR (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Justiție

Onorariu pentru câteva zile: 100.000 EUR

Speță civilă cu foarte multe semne de întrebare la Înalta Curte: cu numai câteva zile înainte de ultimul termen de judecată, o parte în dosar a pus 100.000 de euro cash pe masa unei case de avocatură în care activează unii dintre foștii colegi ai actualilor judecători ai instanței supreme. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online Asociată în casa de avocatură este o fostă judecătoare de la Înalta Curte, admisă în Baroul București în septembrie 2022. Mai mult, la aceeași casă de avocatură este partener chiar fostul președinte al fostei Secții comerciale de la Înalta Curte, precum și un alt fost judecător de la ÎCCJ, admis în Baroul București în anul 2018. Faliment în instanță din 2011 În 2011, o companie înregistrată în România, Inter Distribution Company (IDC) SRL, controlată din Chișinău (de persoane cunoscute a avea legături cu cercurile politice înalte din Rusia), și-a cerut insolvența în instanță. Deși au trecut aproape 12 ani, dosarul de faliment nu a ajuns la final, iar luptele între creditori sunt dure. Alte procese civile au fost deschise pe lângă procesul principal. Într-unul din aceste procese secundare, unul dintre creditori, compania Lukoil România, se luptă cu IDC pentru rezilierea unui contract. Procesul se află în faza finală la Înalta Curte de Casație și Justiție. La penultimul termen de judecată, în octombrie 2022, în procedura de filtru, s-a decis ca termenul următor să aibă loc pe 1 martie 2023. Onorariu pentru câteva zile: 100.000 EUR + 7% Cu câteva zile înainte de termenul de pe 1 martie, termen de pronunțare, adică pe 22 februarie a.c., principalul creditor al Inter Distribution Company SRL, Big Logistic SRL (firmă de asemenea controlată din Chișinău) a propus "angajarea POPESCU & ASOCIAȚII S.p.a.r.l., conform condițiilor din Contractul de asistență juridică seria B nr. 2379852/22.02.2023 și Anexei la contractul de asistență juridică seria B nr. 2379852/22.02.2023 (publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 3486/24.02.2023), onorariul forfetar de 100.000 euro +TVA urmând a fi plătit către casa de avocatură de către societatea Big Logistic SRL în calitate de unic asociat al societății Inter Distribution Company SRL.". În plus, în contract se prevede și un bonus de succes de 7%, adică peste un milion de euro. Toate aceste sume uriașe au fost contractate pentru reprezentarea la un singur termen de judecată, deși dosarul în cauză se află în fața instanțelor din 2015. Suma enormă, doar pentru prezență la proces După ce propunerea a fost aprobată, casa de avocatură a fost angajată pentru un onorariu de 100.000 de euro (la care se adaugă TVA) și 7% bonus de succes. Suma enormă a fost stabilită pentru ca avocații să reprezinte Inter Distribution Company SRL în instanță cu câteva zile înainte de termen. Inexplicabil, câtă vreme recursul fusese deja redactat de reprezentantul legal al IDC cu mult timp înainte, la ultimul termen de judecată nemaiputându-se formula noi motive de recurs sau dezvolta apărări noi. În cele din urmă, pronunțarea a fost amânată pentru 15 martie a.c. Potrivit portalului Înaltei Curți de Casație și Justiție, dosarul în care sunt părți Lukoil România SRL și Inter Distribution Company SRL este judecat de către un complet al Secției a II-a Civile. Șapte ani de succes de business Inter Distribution Company SRL (IDC), înființată la sfârșitul lui 2004 în București, a avut în primii ani de activitate cifre de afaceri de peste 100 de milioane de lei (peste 25 de milioane de euro) și nimic nu prevestea ce avea să urmeze după 2010. Activitățile principale ale companiei erau de comerț en-gros, în principal, și en-detail în patru supermarketuri, dar și de vânzări de bunuri alimentare și nealimentare și închirierea spațiului publicitar în stațiile de alimentare cu combustibil sub brand Lukoil. La jumătatea lui 2011, însă, Inter Distribution Company SRL și-a cerut insolvența în instanță, potrivit Newsweek România. Conform lichidatorului judiciar Delta IPURL, "efectele crizei s-au făcut resimțite în special în activitatea comercială, respectiv comerțul și serviciile prestate populației, ca urmare a înăspririi condițiilor de creditare care au condus la o diminuare a volumului de activitate în toate sistemele economice". Lichidatorul judiciar, suspect pentru ANAF Conform tabelului final al creditorilor, datoriile totale ale IDC erau de aproape 26 de milioane de lei, atât către stat, cât și către privați, în cea mai mare parte. Statul, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, a avut de la bun început suspiciuni în legătură cu toată procedura. În primă fază, ANAF nu a fost de acord nici măcar cu desemnarea Delta IPURL ca lichidator judiciar. Spre deosebire de creditorul Mizara Impex SRL (o companie din cercul de interese al lui Vladislav Chetrar, care are sediul la aceeași adresă cu asociatul unic al Inter Distribution Company SRL, Big Logistic SRL), care a votat, ca lichidator judiciar, "pentru DELTA IPURL și propunem onorariul de 4.500 lei+TVA/lună și un onorariu de succes de 7% din contravaloarea sumelor recuperate și a bunurilor aduse în averea debitoarei, precum și 10% din valoarea bunurilor valorificate aflate în averea debitoarei", ANAF s-a opus. Citește și: Cum a ajuns Ucraina o țară mai digitalizată decât România, în ciuda invaziei rusești sălbatice. Un ucrainean din doi este conectat online la sistemul public "ANAF solicită schimbarea lichidatorului judiciar DELTA IPURL desemnat provizoriu de judecătorul sindic cu practicianul în insolvență selectat de Comisia de selecție a practicienilor în insolvență agreați de ANAF, respectiv Management Reorganizare Lichidare SPRL cu onorariu lunar de 0 lei și onorariul de succes 1,5% din sumele obținute prin valorificarea bunurilor, exclusiv TVA", arată un Buletin al Procedurilor de Insolvență din 2011.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră