/

EXCLUSIV Ștefan Godei, administratorul arestat al unui azil în care bătrânii erau abuzați, era șoferul mașinii Audi B 01 PMB în mandatul Gabrielei Firea

Arestatul Godei, angajat șofer de Firea
Arestatul Godei, angajat șofer de Firea (sursa: Facebook/Godei Ștefan Cristian, Gabriela Firea)

Arestatul Godei, angajat șofer de Firea. Ștefan Godei, administratorul unuia dintre căminele în care erau maltratați seniorii României, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este partenerul de afaceri al Ligiei Gheorghe (fostă Enache), consiliera ministrului Gabriela Firea, încă din septembrie 2015, an în care au deschis un stand de vânzare a cărnii în complexul Smart Expo Voluntari.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

La o săptămână după ce Gabriela Firea a câștigat funcția de primar în iunie 2016, Ștefan Godei, unul din cei doi patroni, a fost angajat ca șofer la Primăria Municipiului București.

Arestări pe bandă rulantă

Procurorii DIICOT au cerut arestarea a 24 de persoane în dosarul azilelor de bătrâni, în care aproape 100 de bătrâni au fost supuși la tratamente inumane ori degradante.

Citește și: EXCLUSIV Azilul ororilor din Voluntari nu era conectat la canalizare: apele menajere uzate erau deversate pe stradă. Societatea de apă din Voluntari, deținută de Primărie, era la curent

Conform anchetatorilor, exploatarea bătrânilor sau a celor aflați în incapacitatea de a se îngriji singuri, a fost realizată prin muncă forțată, constrângere „și exercitarea de acte de violență fizică, prin lipsirea de hrană suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică și/sau psihică de autoîngrijire”.

Citește și: Bătrânii din azilele ororii de la Voluntari și-au mâncat hainele de foame, cu tot cu nasturi. Medicii care i-au preluat sunt șocați: Nu am mai văzut așa ceva, parcă au fost uitați într-un container

Judecătorii au decis să-i aresteze preventiv pentru 30 de zile pe frații Ștefan Godei și Dan Godei, administrator, respectiv coordonatorul unui cămin de bătrâni, pe Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, și pe Ovidiu Dumitra, fost polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Ilfov. Ultimul este soțul Cristinei Dumitra, cea care a administrat afacerea căminelor de bătrâni.

Ligia Gheorghe, consiliera ministrului Familiei Gabriela Firea, are calitatea de martor în dosar pentru că a fost vicepreședinta Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, coordonată de Ștefan Godei. Prejudiciul stabilit de procurori în acest caz a fost estimat la 5,2 milioane lei.

PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL

Ștefan Godei și Ligia Gheorghe au o relație aparte. Primul a fost vicepreședinte al organizației TSD Ilfov, în timp ce ea a este prietena și consiliera ministrului Gabrielei Firea. În iunie 2015, Ștefan Godei și Ligia Gheorghe au înființat firma PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL, cu social într-o cameră a unui imobil din orașul Volunari.

Citește și: Pandele, șantaj voalat la Patriarhul Daniel și amenințări pe față la Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: Firea a dat bani Catedralei Mântuirii Neamului

Conform documentelor din Monitorul Oficial, Ligia Gheorghe era asociat majoritar, cu 70% din părțile sociale, restul erau pe numele lui Godei.

Obiectul principal de activitate al firmei comerţ cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne, în magazine specializate. Cei doi asociați și-au deschis un punct de lucru în complexul Smart Expo din Voluntari, în Pavilionul de Frig. Din declarația de avere a Ligiei Gheorghe depusă în august 2016 aflăm că soțul ei, Emanuel Gheorghe, era angajatul firmei PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL. De acolo a încasat un salariu de 7.800 lei.

Cifre de afaceri ciudate

Firma PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL a declarat o pierdere de 7.148 lei în anul fiscal 2017, 6.884 lei în 2018 și 5 lei în 2019. În anul fiscal 2020, firma era pe zero. Pentru anii fiscali 2021 și 2022 nu au mai fost depuse datele financiare, conform site-ului Ministerului Finanțelor.

Ștefan Godei mai este unic asociat și administrator al firmei Creativ Home Concept, care are ca obiect principal de activitate „activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure”.

În anul fiscal 2022, firma a avut o cifră de afaceri de peste 517.000 lei și pierderi nete de aproape 400.000 lei. Cu un an înainte, a raportat o cifră de afaceri dublă și un profit net de peste 80.000 lei.

Arestatul Godei, angajat șofer de Firea

La aproape un an de zile după ce cei doi s-au asociat în firma PIU-PIU & Casa Bună 2015, Gabriela Firea a câștigat alegerile de primar al Municipiului București. Mandatul de primar l-a preluat în data de 23 iunie 2016. Ligia Gheorghe a fost angajată de primarul Gabriela Firea pe funcția de consilier. La fix o săptămână după instalarea în funcție a Gabrielei Firea, Ștefan Godei a fost angajat ca șofer la Primăria Capitalei.

Într-un răspuns transmis de Biroul de Presă al PMB se menționează că „domnul Godei Ștefan a fost angajat la Primăria Municipiului București, începând cu data de 01.07.2016, pe postul de șofer, în Cadrul Direcției Suport Tehnico-Administrativ și deserveste, la cerere, Municipalitatea, în funcție de nevoile acesteia.

Menționăm că domnul Godei Ștefan nu a fost transferat niciodată la Primăria Municipiului București. Mașina Audi cu numărul B-01-PMB la care faceți referire se află în dotarea Primpriei Capitalei, fiind condusă de către persoane autorizate, la cerere.”.

Cocălăreală cu B 01 PMB

Solicitarea a fost făcută în ianuarie 2018, după ce primarul Gabriela Firea a anunțat public că l-a concediat pe șoferul fotografiat conducând mașina municipalității neregulamentar. Fotografia a fost postată pe consilierul general din partea USR Bogdan Stroe.

Autoturismul PMB, pe linia de tramvai golită de mașini (sursa: Bogdan Stroe)

După cum se vede din fotografia de mai sus, mașina circula pe linia de tramvai eliberată de trafic rutier ca urmare a unei decizii luate de Firea: montarea unor garduri între linii și benzile pentru mașini.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, atac indirect, dar dur, la patronii politici ai dezastrului din căminele de bătrâni din Voluntari: „Proba supremă de abjecție și cinism”

Azi, însă, Firea neagă orice relație cu Ligia Enache/Gheorghe și cu Ștefan Godei. Ministerul Familiei a transmis un comunicat de presă în care s-a precizat că ministrul Gabriela Firea nu are legătură cu centrele menționate în ancheta respectivă și nici cu asociația care deține azilele. Afirmațile privind legătura dintre ministrul Gabriela Firea și Ligia Gheorghe, alta decât cea de prietenie și colegialitate, sunt tendențioase și au rolul de a deforma realitatea, se mai arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

 1. […] DeFapt.ro a scris ieri că Ștefan Godei, administratorul unuia dintre căminele în care erau maltratați seniorii României, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este partenerul de afaceri al Ligiei Gheorghe (fostă Enache), consiliera ministrului Gabriela Firea, încă din septembrie 2015, an în care au deschis un stand de vânzare a cărnii în complexul Smart Expo Voluntari. […]

  • Daca tot sunt conditii improprii in inchisori, ar trebui cazati in locul batranilor abuzati si hraniti/ingrijiti de personalul verificat ca „corespunzator“ de responsabilii inspectiilor. Si ministra si responsabilii sa-si mute birourile in aceeasi cladire. Rusinos si inuman.

 2. Să nu avem prea multe așteptări,faptele sunt de regulă prescrise încă de la data anchetei după cum ne arată tot mai des magistrații speciali ,cu beneficii pe măsura, restul este praf în ochi;pt asta caut un oftalmolog priceput…

 3. Ce indivizi lipsiți de scrupule și feroce Sint Gabriela Firea și soțul ei cînd declară că nu știau de maltratarea batrinilor din azile din moment ce relațiile lor mergeau în acea direcție.Si G Becali care face pe sfântul este mina-n mina cu ei.A venit timpul sa dispară din viața politică acești monștri

  • Ai tu vreo dovadă că G.Becali este implicat? El care a ajutat mii de oameni necăjiți, daca te da în judecată, n-o sa-ti fie bine deloc !Ca sa stii !!!

  • Chiar crezi ca Firea stia si nu a facut nimic? Eu nu cred. Nu stiu ce atributiuni avea Pandele, ca primar, iar amestecul lui Becali este total aiure.

   • Nu știm cât știa sau nu, dar simpla ASOCIERE cu acest individ godei – această scursura umană, spune MULT despre firea si pandele….
    Individul acesta a trăit constant in preajma lor, avea funcție în psd si infiltrat în atâtea asocieri . CUM SĂ NU-TI DAI SEAMA DE CARACTERUL LUI NENOROCIT SI JOSNIC????
    Poate numai dacă te asemeni , atunci il apreciezi

   • Chiar crezi ce scrii? Vrei sa spui ca pandelica, prinar de vreo 20 de ani acolo, nu știa ce se intâmplă pe tarlaua lui? Sunt locuitori care au declarat ca acei bătrâni cerseau mâncare goi la gard, la strada…

 4. Toți știau dar, au tăcut. Asta-i capitalismul lui…peste prăjit. Asistenta sociala trebuie sa rămână la stat. Punct. Ea trebuie făcută de oameni responsabili, profesioniști și cu frica de Dumnezeu. Aici poate fi implicata și biserica prin puzderia de.. maicute care, cred eu, sunt cel puțin, cu frica de Dumnezeu și, nu ar fi atât de…inumane. Zic și eu!!!

 5. Stați cuminți că justiția română veghează la siguranța cetățenilor,o să scape basma curată toți,curați ca lacrima precum Piedone etc.și d na Firea va candida chiar și la Președinție și nu este exclus să și câștige!?
  Țara ,,lucrului bine făcut”-,,educată „și guvernată de mafioți

 6. Godei asta a impartit o gramada de bani politrucilor de la psd.O gramada organizata de pesedisti in jurul afacerii.Asta Ciolacu daca se da mare democrat va trebui sa alunge multi din partid bagati in astfel de „afaceri”.Multi,multi de tot.Firuta mai vrea primar?La tara se zice ca va primi „stoiu”.Ceea ce-i si urez!!!

 7. Ptr copiii care au suferit în grădinița din Constanta, nu ați mai făcut atâtea reportaje….daca nu e cineva implicat politic, va doare-n …. Alergați după senzational, cât e totul proaspăt, după 2 săptămâni vor uitat toți de suferințe.

 8. Nu există „smenuiala, escrocherie” in Romania, in care sau din care sa nu „sugă” politicienii sau sa nu fie implicați. Nu există afacere, aproape, de care politicienii sa nu aibă cunoștință, nu are cum sa existe un „așezământ” pentru oameni în vârstă de care sau desore c are sa nu aibă informații primarul unei localități, altfel, ocupa scaunul de primar „inutil”. Minciuna si fuga de răspundere a politicienilor este sau seamănă a „boală genetică incurabilă”. Din păcate, românii sunt atât de rau, urât manipulați de clasa politică încât, nici nu-i de mirare dacă, „nulitățile politice românești” vor scăpa basma curată, mințind iar si iar si iar … amărâții de români.

 9. Ce golani ordinari conduc instituțiile din țara asta! Ceea ce a făcut acest derbedeu ordinar împreună cu acoliții lui, se numește crimă împotriva umanității! Sper ca cei care vor instrumenta acest caz cu implicații extrem de ramificate, să fie oameni corecți, să nu se lase cumpărați! Să nu vedem niște condamnări cu suspendare, de ochii lumii! Și cei care au știut și au închis ochii să plătească, sunt complici! Nu îi lăsați în libertate!!! Vor fugi în străinătate și vor scăpa! Dar de judecata divină nu va scăpa niciunul! Niște jigodii ordinare, care nu mai au ce căuta în societate!

 10. In toata Ro , domeniile Asist Sociale , toate varstele daca se cauta „minim”se vor gasi neregularitati;
  Se stie de jos pana sus;
  Accesul este interzis nejustificat daca se stabilesc reguli clare !
  Oameni ptr Oameni ,
  Romani ptr Romani !
  Crede cineva ca vor fi ” executati ” exemplar?
  Suntem NAIVI din 1989!
  Sunt f multe asemenea !

  Banii ptr BOR sunt di buget NU din venituri personale!
  Unde esti Tu Tepes Voda?
  Alexandru – Bucuresti

  Etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:27Mario Iorgulescu, mandat de arestare în alt caz: a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a sechestrat un tânăr de la care luase bani
20:40VIDEO David Popovici a luat aurul și la 200 m liber la Campionatele Europene de natație. Acum două zile, românul luase aur și la 100 m liber
19:31Dianei Șoșoacă i s-a îndeplinit un vechi vis: „Pentru prima dată în patru ani, o să am şi eu birou”. Șoșoacă este europarlamentar
15:41USR: 1.700 de lei vor pierde, în medie, angajaţii din minerit şi energie pe legea PSD-PNL a pensiilor
15:39Pensionarii, jecmăniți când cer copii după actele de muncă în vederea recalculării pensiilor. Sunt acuzate firmele de arhivare
15:13Decizie mult așteptată de pensionari: aceștia vor primi acasă plicurile cu decizia de recalculare a pensiei
13:16Ciolacu forțează alegeri prezidențiale în septembrie. Sub 50 de zile pentru strângerea a 200.000 de semnături
12:08Cum mi s-a dublat prețul la RCA în decurs de cinci ani, la aceeași mașină, cu zero accidente sau sancțiuni rutiere
11:12Minune: 110 voturi pentru UDMR într-o secție din Videle, oraș fără nici un maghiar. Voturile pentru UDMR au explodat în sudul țării
08:57O educatoare de grădiniță privată a infectat mai mulți copii cu TBC. Conducerea grădiniței a ținut cazul educatoarei ascuns 45 de zile
08:49Cum se descurcă un politician corupt în pușcărie? Povestea fostului primar de Iași Gheorghe Nichita, închis de două ori
21:52Guvernul s-a trezit că nu mai are bani pentru salariile judecătorilor și procurorilor după nici jumătate de an, așa că scoate o sumă astronomică din fondul de rezervă
19:18EXCLUSIV Geoană, no comment în legătură cu transferul unui sistem Patriot românesc în Ucraina. Anterior, Geoană spusese că este legitimă discuția despre crearea unei vulnerabilități României printr-un astfel de demers
18:57Coreea de Sud va transfera Poloniei tehnologia de fabricaţie a tancurilor sale K2
15:57Cel mai mare tun al lui Ciolacu: pășune cumpărată cu 260 de euro, schimbată cu o pădure a statului de 440.000 de euro