/

Un antreprenor acuză Poliția că a fost folosit drept „scut uman” pentru a opri o mașină aflată în urmărire

Un antreprenor acuză Poliția că a fost folosit drept „scut uman” Foto: Facebook

Un antreprenor acuză Poliția, într-o postare pe Facebook, că a fost folosit drept „scut uman” pentru a opri o mașină aflată în urmărire. Andrei Ghica, proprietar al site-ului CasaDex.ro, relatează cum a fost oprit de Poliție în localitatea Șelimbăr, pe drumul săre Sibiu, astfel încât să blocheze șoseaua.

La scurt timp după ce drumul a fost blocat, mașina sa a fost lovită din spate de către un alt autoturism, furat, condus de un detățean elvețian. Ghica postează fotografia mașinii sale, care a fost proiectă circa 15 metri, în urma impactului, cu tot cu pasageri.

Citește și: George Simion a torpilat-o constant pe Maia Sandu: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău”

Presa a relatat duminică că un cetățean străin în vârstă de 19 ani a fost implicat în două accidente rutiere în județul Sibiu după ce a furat un autoturism din municipiul Făgăraș.

Tânărul, care nu deține permis de conducere și ar putea să fi fost sub influența substanțelor psihoactive, a declarat că a venit în România pentru a-l căuta pe Dracula, afirmând că este nepotul acestuia.

Un antreprenor acuză Poliția că a fost folosit drept „scut uman”

„Am fost folositi drept SCUTURI UMANE de catre Politia Romana! Pare scenariu de film, dar citeste povestea mai jos ca sa afli cum poti muri oricand, pe soselele din Romania, ca urmare a unei decizii gresite a unui agent de politie.

Povestea pe lung. Ieri, duminica, 20.10.2024, in drum spre Sibiu, in localitatea Selimbar, un echipaj de politie ne-a facut semn sa oprim pe loc, noi si ceilalti participanti la trafic, astfel blocand ambele benzi de circuatie pe sensul spre Sibiu. In felul acesta soseaua era blocata si nu se mai putea inainta. Cu totii am ramas in masini, nedumeriti, fara nicio explicatie din partea agentilor de politie prezenti la fata locului.

Unul dintre agenti a trecut pe langa masinile noastre deplasandu-se in spate, cu un fel de servieta in mana despre care mai apoi am aflat ca s-ar numi spike – un dispozitiv cu tepi menit sa opreasca fortat un autovehicul in deplasare. N-a mai durat decat cateva secunde pana cand am fost loviti din spate, din plin, de masina despre care am aflat mai apoi ca era furata si condusa de o persoana de cetatenie elvetiana, fara permis, aflata sub influenta drogurilor si care era urmarita de catre o masina de politie.

In urma impactului am fost aruncati, cu tot cu masina noastra, aproximativ 15 metri in fata.

Ce ne-a tinut in viata:

– In primul rand Dumnezeu!

– Faptul ca persoana din autoturismul oprit si el in fata noastra de catre politisti a avut inspiratia sa-si mute masina mai in fata, astfel indepartandu-se cu vreo 20 de metri de noi si de coloana de masini in care ne aflam cu totii. Altfel, impactul ne-ar fi strivit intre cele doua masini (cea furata si cea din fata noastra).

– Faptul ca ieri, 20.10.2024, ca in nicio alta duminica, am decis sa nu luam copilul cu noi. Locul Evei, fiica noastra, a fost cel mai puternic avariat si NU VREAU si NU POT sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca s-ar fi aflat in masina cu noi in momentul impactului.

– Dumnezeu!

Am vazut stirea cu evenimentul in care am fost implicati, pe toate canalele si site-urile de stiri. Nicaieri nu a fost prezentata realitatea, asa cum ati citit-o mai sus. Titlul corect al stirii ar fi fost: Politia a creat un SCUT UMAN pentru a prinde o persoana care a furat o masina”, a scris Ghica, pe Facebook.

El a ridicat o serie de întrebări legate de gestionarea incidentului.

Tăcerea suspectă a presei

„1. De ce a fost nevoie de scut uman atata timp cat politia avea acel instrument de oprire fortata a masinilor (banda cu tepi), care oricum era de ajuns pentru a duce la prinderea faptasului?

2. Daca tot ne-au oprit, de ce nu ne-au evacuat rapid inainte de producerea impactului? Ar fi fost doar niste masini avariate si poate nici acelea daca echipajul de la fata locului ne-ar fi spus sa degajam benzile de circulatie si sa ne retragem cu masinile pe marginea soselei.

3. De ce nu apare povestea reala (cea pe care tocmai ai citit-o), atata timp cat presa a venit la fata locului si s-au luat interviuri?

4. Ce sanse avem sa traim linistititi si sa nu murim pe strazi atata timp cat Politia, care ar trebui sa ne protejeze, ne pune in pericol?

5. Ce trebuie facut pentru ca situatii de acest gen sa nu se mai repete in Romania? Pentru ca altfel maine sau poimaine poate sa ajunga oricine intr-o situatie de genul acesta si sa nu fie la fel de norocos ca noi care am ramas in viata.

6. Cine ar fi avut grija de copilul nostru de nici 9 ani, daca ar fi ramas orfan ieri, in urma deciziei unui agent de politie de a fi sacrificati pentru prinderea unei persoane care a furat o masina?

Povestea asta nu trebuie sa ramana o simpla poveste pe Facebook. Va rog sa-mi spuneti ce demersuri trebuie sa fac pentru ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere?”, a cerut antreprenorul.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:23Guvernul rus cumpără telefoane iPhone de serviciu, nu aparate ale unor mărci chinezești, chiar dacă există riscul să fie spionați
21:14Final oficial: la referendumul din Moldova, cu 13.596 de voturi DA mai multe decât cele NU, Constituția va fi modificată pentru integrarea în UE
21:06Kremlinul încearcă să delegitimeze rezultatul referendumului din Moldova: Dreptul de vot al moldovenilor din Rusia a fost îngrădit
20:58Protejata lui Ponta, Corina Crețu, numită de Ciolacu la șefia Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice
20:53Nicușor Dan recunoaște că vrea să fie un dictator, așa cum mai sunt la Paris, Madrid sau Viena
20:44Secretarul general al ONU se deplasează la Moscova pentru a se întâlni cu Putin. Agenda discuțiilor, nepublică
20:35Rusia nu a reușit să submineze alegerile din Moldova, spune Casa Albă, care salută referendumul validat pro-UE
18:49Un antreprenor acuză Poliția că a fost folosit drept „scut uman” pentru a opri o mașină aflată în urmărire
14:46Bucharest Fashion Week, eveniment periculos pentru un model masculin care a fost luat la pumni în culise de iubitul unei manechine. A venit ambulanța, s-a depus plângere la Poliție
12:45Ipocrizia lui Lipă: dublu campion mondial lăsat fără indemnizație de merit, deși a câștigat și un proces, în timp ce angajații unor federații iau premii de sute de mii de euro
12:38ANALIZĂ De ce Ciolacu și Kremlinul muncesc pentru a crește AUR și a-l aduce pe Simion în turul II al prezidențialelor. Care este pericolul după alegeri
12:32Putin, frustrat de votul la referendumul din Moldova, acuză „anomalii” la numărarea voturilor și o creștere „greu de explicat” a opțiunii pro-UE
12:25Referendumul pentru UE din Moldova, victorie sau înfrângere? Care sunt argumentele pentru fiecare verdict
12:05NATO atrage atenția Rusiei că trimiterea de trupe nord-coreene în Ucraina ar fi o „escaladare semnificativă”. Informații credibile indică prezența a cel puțin 1.500 de soldați ai Phenianului
11:50Peste 7.000 de voturi DA în plus față de voturile NU la referendumul pentru integrarea europeană a Moldovei după numărarea a aproape 99% din buletine