Mâncarea servită într-un spital, apreciată de un prestigios ghid gastronomic, Gault & Millau. Spitalul a adus experţi de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea şi a oferi sfaturi pentru îmbunătăţirea meselor, în special în ceea ce priveşte preparatele din peşte, sosurile şi mâncărurile din cartofi.
Directorul executiv al ghidului spune că ar fi fericit să servească aceste mâncăruri la el acasă.
Mâncarea servită într-un spital, apreciată de un ghid gastronomic
Este vorba de spitalul AZ Groeninge, situat în oraşul Kortrijk. Gault & Millau a stabilit ulterior că preparatele oferite de spital au un standard înalt. Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux a spus că ar fi fericit să poată servi unele dintre preparate chiar la el acasă.
Cel mai important sfat, a spus el, este folosirea unor ingrediente de calitate şi a unor reţete simple.
”Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos… Încearcaţi să gătiţi pentru ei ca şi cum aţi găti pentru propria persoană”, a spus el.
Preparatele destinate pacienţilor nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023.
Spitalul din Kortrijk este o structură non-profit, fiind rezultatul unui parteneriat public-privat dintre oraș și boardul fostelor spitale creștine. AZ Groeninge din Kortrijk a fost clasat pe locul șase în noul clasament „World’s Best Hospitals 2023” realizat de revista Newsweek, fiind primul spital non-universitar din top zece cele mai bune spitale belgiene.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.