sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Eveniment 03 decembrie 2022

Care sunt restricțiile legale de sacrificare a porcilor și de cumpărare a cărnii. Cele mai mari riscuri de sănătate

Restricțiile legale de sacrificare a porcilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Restricțiile legale de sacrificare a porcilor (sursa: ziaruldeiasi.ro)

Restricțiile legale de sacrificare a porcilor. Directorul executiv DSVSA Iași îi îndeamnă pe ieșeni să cumpere carne de porc doar de la piețele agroalimentare, acolo unde nu există risc de îmbolnăvire.

Restricțiile legale de sacrificare a porcilor

Procucarea cărnii de porc de la persoane necunoscute reprezintă un risc major de îmbolnăvire a consumatorilor, neavând garanția că acestea au fost supuse controlului sanitar-veterinar.

Trichineloza este o boală parazitară gravă care este transmisibilă la om.

Citește și: The Times: Armata germană are muniție pentru două zile de război. Toate statele NATO au probleme cu stocurile de proiectile, dar Berlinul este într-o situație specială

Pe lângă testarea în piețile ieșene, în laboratorul DSVSA se pot face recoltări ale probelor de la animale.

Continuarea, în Ziarul de Iași.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Eveniment

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră