sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro
Eveniment 04 decembrie 2023

Harvard, cea mai bună universitate din lume, predă un curs despre Taylor Swift. Alte cinci universități din SUA, inclusiv New York University, oferă lecții despre Swift

Harard, cea mai bună universitate din lume, predă un curs despre Taylor Swift Foto: Twitter
Harard, cea mai bună universitate din lume, predă un curs despre Taylor Swift Foto: Twitter

Harvard, cea mai bună universitate din lume, predă un curs despre Taylor Swift, intitulat „Taylor Swift și lumea ei” și predat de Stepahnie Burt. Alte cinci universități din SUA, inclusiv New York University (locul 25 în lume, în clasamentul ARWU), oferă lecții despre Swift.

De altfel, ea a vorbit la un eveniment al New York University.

Citește și: Ambasadorul României în SUA, atac la premierul Ciolacu: „Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la întâlnirile politice”

Foto: Twitter

Harvard, cea mai bună universitate din lume, predă un curs despre Taylor Swift

Faptul că Harvard predă despre Taylor Swift a generat numeroase critici, acest curs fiind considerat încă o dovadă că prestigioasa universitate americană și-a pierdut direcția.

Într-un interviu pentru The Times, Stephanie Burt - care scrie poezie și este un influent critic literar - și-a apărat cursul și a comparat-o pe Taylor Swift cu poetul William Wordsworth.

„Never Grow Up”, un cântec despre care Swift a spus că l-a scris la sfârșitul adolescenței, după ce o prietenă a făcut-o nașa copilului nou-născut, „descrie același sentiment pe care Wordsworth îl examinează în Intimations of Immortality", a spus Burt.

„Nu vreau să spun că Taylor a citit mult din Wordsworth, deși sunt destul de sigur că a citit ceva", a adăugat profesoara.

Citește și: Mesaj dramatic al unui medic din Constanța: „Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci nu mai sunt bani”

La Harvard „învățăm alți artiști importanți pe care acum îi considerăm mari, chiar dacă la vremea lor erau de prestigiu scăzut. Samuel Richardson, Charles Dickens, George Cukor. Dacă vrei ca oamenii să îi citească pe "marii morți", trebuie să îi conectezi la lucruri care le plac deja oamenilor și să faci asta într-un mod sincer și serios", a explicat Burt.

Google News
Urmărește-ne pe Google News

DeFapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială care nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice, dar poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent.

PayPal
Transfer bancar
RO48BRDE445SV97760644450
Patreon
Donează

Alte articole din categoria Eveniment

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!
DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră