duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: wc

5 articole
Eveniment

Toaletă mizerabilă, mobilier distrus pe Otopeni

Toaletă mizerabilă, mobilier distrus pe Otopeni. Starea spațiilor care ar trebui să ofere igienă este deplorabilă. Toaletă mizerabilă, mobilier distrus pe Otopeni Imaginile sunt relevante: masca chiuvetei este crăpată și stă să cadă iar sub marginile chiuvetelor este adunată murdărie de ani de zile. Citește și: Prima declarație a lui Ciolacu despre posibila relație cu fosta soție a lui Robert Negoiță: „Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz. Există vreo poză cu mine, cu ea?” Pereții sunt găuriți ca de gloanțe, tavanul are bucăți care amenință să cadă. Aerul general este unul de părăsire. Dar Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat recent că a semnat contractul de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru modernizarea terminalelor Plecări internaţionale, Finger şi Sosiri la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) Bucureşti. Investiţia are patru obiective fundamentale pentru modernizarea aeroportului şi pentru creşterea confortului oferit pasagerilor aeroportului. Unul dintre obiective vizează schimbarea şi modernizarea sistemului centralizat de ventilaţie-climatizare. Investiţia are ca obiectiv şi reamenajarea interioară (finisaje, pardoseli, tavane, mobilier, signalistica), pentru a îmbunătăţi calitatea imagistică a celui mai important aeroport al României.

Toaletă mizerabilă, mobilier distrus pe Otopeni (sursa: defapt.ro)
Peste 30% din locuințele din mediul rural nu aveau duș Foto: OLX
Eveniment

Peste 30% din locuințele din mediul rural nu aveau duș

Peste 30% din locuințele din mediul rural nu aveau duș și/sau WC în interior, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS). La nivelul întregii țări, ponderea gospodăriilor dotate cu baie/duş a fost, anul trecut, de 84,6%, iar a celor dotate cu grup sanitar de 83,3%, dar situația este mult mai rea la sate. Citește și: Ciucă i-a vorbit premierului grec, Mitsotakis, despre titlul romanului lui Petrescu, „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” Peste 30% din locuințele din mediul rural nu aveau duș „Pe medii de rezidenţă, diferenţierile sunt foarte pronunţate la ambele tipuri de utilităţi, în principal din cauza slabei dezvoltări a sistemului public de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare şi epurare a apelor uzate în localităţile rurale, faţă de cele urbane. Numai 69,7% dintre gospodăriile rurale beneficiază de avantajele oferite de existenţa unei băi sau a unui duş în interiorul locuinţei, proporţia păstrându-se şi în cazul dotării locuinţelor rurale cu un grup sanitar în interiorul locuinţei (67,3%)", se menţionează în ancheta INS. Gospodăriile din mediul rural, al căror cap de gospodărie este o persoană salariată şi care au dispus de resurse financiare mai mari, şi-au putut asigura cele două tipuri de utilităţi într-o proporţie mult superioară (86,2% dintre gospodăriile cu cap de gospodărie persoană salariată dispun în locuinţă de baie sau duş şi 84,1% dispun de grup sanitar). Ponderea gospodăriilor din mediul urban care au locuinţele dotate cu baie sau duş a fost superioară cu 12,7 puncte procentuale faţă de mediul rural, iar cea a locuinţelor dotate cu grup sanitar al căror cap de gospodărie este o persoană salariată cu peste 14,6 puncte procentuale față de ponderile corespunzătoare din rural. Datele statistice au fost obţinute prin "Ancheta asupra calităţii vieţii", desfăşurată în luna mai 2023, precizează INS.

Multe școli cu toaleta în curte în România (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Multe școli cu toaleta în curte

Multe școli cu toaleta în curte. La 50 de kilometri de municipiul Iași, în comuna Brăești, pregătirile pentru începerea noului an școlar sunt în toi. Multe școli cu toaleta în curte Sălile de clasă au fost văruite, mobilierul a fost curățat și urmează să fie așezat pe poziții, iar panourile și picturile copiilor vor fi puse la locul lor zilele acestea. Citește și: Pensionara cu pensie de 280.000 de lei care conduce Avocatul Poporului, tupeu colosal în legătură cu recalcularea pensiilor: Analizăm criticile formulate, vă anunțăm noi când e ceva Rămâne, însă, valabilă vechea problemă din mediul rural: toaleta din curte. Din trei unități de învățământ ale comunei Brăești la care s-au prezentat reporterii, doar una va avea toaletă în interior. Și aici, începând cu octombrie. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Secția de poliție a rămas fără WC: toaleta de lemn s-a dărâmat Foto: WC-ul secției de poliție din Cerașu/ GreatNews
Eveniment

Secția de poliție a rămas fără WC: toaleta de lemn s-a dărâmat

La 30 de kilometri de București, în satul Vărăști, secția de poliție a rămas fără WC: toaleta de lemn, din fundul curții, s-a dărâmat. În 16 noiembrie, când ziariștii de la Europa Liberă au vizitat acest post de poliție, angajații nu aveau toaleta absolut deloc. Citește și: Cătălin Cherecheș și-a pregătit plecarea din țară de ani de zile: a cărat sute de mii de euro cu sacoșa în Germania, împreună cu mama sa. Sume imense deținea și într-un seif din Baia Mare În ianuarie 2021, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susţinea că peste o mie de secţii de poliţie din mediul rural au toaleta în curte, iar alte 178 nu au deloc baie. El anunţa că ministerul intenţionează să acceseze fonduri europene pentru reabilitări de imobile şi dotări, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, totalul solicitat fiind de 1,25 miliarde de euro. În mai 2023, poliția din Botoșani anunța că va achiziționa “șase unități clasice WC din lemn de rășinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilități”. Poliția din Botoșani urma să achite 9.000 de lei pentru aceste WC-uri din fundul curții. Secția de poliție a rămas fără WC: toaleta de lemn s-a dărâmat Fostul WC al polițiștilor din Vărăști, Giurgiu, o constructie din șipci de lemni, deasupra unei găuri în pământ, se dezechilibrase și stătea aplecat. Totuși, primăria a pus la dispoziția Poliției o casă nouă, renovată, a fost cumpărată o fosă și, la momentul realizării reportajului, trebuia adus un excavator pentru ca fosa să fie plasată în pământ. WC-ul Poliției din Vărăști, Giurgiu Foto: Europa Liberă Circa 1.300 de secții de poliție, mai ales din sate, nu au toalete decente și nici apă, a afirmat, pentru Europa Liberă România, Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. Citește și: Cei mai corupți magistrați din Europa, românii și italienii, au și cele mai mari salarii (comparativ cu salariul mediu național). În Germania, mulți judecători au o a doua slujbă „Un polițist din nordul țării spune pentru Europa Liberă, sub protecția anonimatului: «La secția la care am lucrat înainte, nu aveam toaletă deloc. Ne rugam să ne lase la primărie sau la benzinărie să ne facem nevoile»”, arată site-ul acestui post de radio. „

Buda lui Creangă blochează o investiție (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Buda lui Creangă blochează o investiție

Buda lui Creangă blochează o investiție. Consilierii judeţeni din Iași sunt chemaţi să desfiinţeze veceul din fundul curţii lui Ion Creangă. Buda lui Creangă blochează o investiție Proiectul se află pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de plen. Restaurarea complexului muzeal din Ţicău urmează să se încheie luna viitoare. Directorul tehnic al Iaşicon, firma care a restaurat complexul muzeal, a explicat că acea construcţie nu-şi mai avea rostul, că de altfel era un grup sanitar neracordat la reţeaua de apă. Citește și: STENOGRAME Șefa azilelor groazei, Cristina Dumitra, fura și din banii angajaților, nu doar din cei ai bătrânilor, după ce le lua cardurile. Rețeaua de interpuși Și că şantierul a inclus această facilitate pentru vizitatori în clădirea muzeului, de lângă bojdeucă. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră