duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: virus

4 articole
Eveniment

Răcim înăuntru, nu afară, spun medicii

Răcim înăuntru, nu afară, spun medicii. Creșterea infecțiilor respiratorii în sezonul rece nu este cauzată direct de frigul de afară, ci de timpul petrecut în spații închise, aglomerate și prost ventilate, unde riscul de transmitere a virusurilor este ridicat. Răcim înăuntru, nu afară, spun medicii Prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog, subliniază că "o ventilație adecvată și o calitate bună a aerului sunt mai importante decât temperatura scăzută din exterior". Citește și: ANALIZĂ DEUTSCHE WELLE Ciucă va profita, politic, de victoria lui Trump. Legătura, prin think tank-ul Heritage Foundation Potrivit specialistului, iarna, oamenii petrec aproximativ 90% din timp în interior, adesea în încăperi încălzite cu combustibili fosili și fără ventilație corespunzătoare. Aceste condiții favorizează răspândirea infecțiilor respiratorii, mai ales că multe persoane purtătoare de virusuri pot părea sănătoase. În plus, în școli, teama de curentul de aer și ferestrele închise contribuie la menținerea unui mediu propice pentru virusuri, neglijându-se beneficiile aerisirii. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Răcim înăuntru, nu afară, spun medicii (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Nou virus chinezesc, transmis de căpușe (sursa: medicalnewstoday.com)
Eveniment

Nou virus chinezesc, transmis de căpușe

Nou virus chinezesc, transmis de căpușe.La şase ani de la descoperirea sa în China, virusul Alongshan (ALSV) purtat de căpuşe s-a răspândit în mare parte din Europa, potrivit unor experţi germani. Nou virus chinezesc, transmis de căpușe Virusul, care nu a fost legat de nicio boală gravă la oameni, a fost găsit în căpuşe în Finlanda, Franţa, Rusia, Elveţia şi acum în Germania, a confirmat Centrul pentru medicina de călătorie (CRM) din Dusseldorf pentru DPA. Cercetători de la Universitatea de Medicină Veterinară (TIHO) din Hanovra, oraş din nordul Germaniei, au găsit dovezi ale transmiterii ALSV prin intermediul căpuşelor la animale sălbatice, cum ar fi căprioarele, în landul Saxonia Inferioară din nord-vestul Germaniei. Zonele de distribuţie ale multor specii de căpuşe indigene s-au extins semnificativ în ultimii ani, a declarat directorul ştiinţific al CRM, Tomas Jelinek. Iernile blânde şi verile mai calde din ultima vreme sunt în beneficiul arahnidelor, a spus el în urma publicării unui studiu pe această temă în revista ştiinţifică Microorganisms. Cu toate acestea, ALSV nu este asociat în prezent cu nimic mai grav decât simptome asemănătoare gripei. Citește și: În Marea Britanie, guvernul a forțat Wizz Air să re-examineze cererile de compensații pentru pasagerii abandonați pe aeroporturi. În România, Guvernul nu face nimic și se vaită la Bruxelles Cea mai frecventă boală transmisă de căpuşe în Europa este boala Lyme, care poate fi tratată cu antibiotice în stadii incipiente. Meningoencefalita timpurie de vară (FSME) este, de asemenea, deosebit de răspândită în multe zone, dar poate fi prevenită prin vaccinare.

Copil de patru ani depistat cu virusul H3N8 (sursa: Pexels)
Internațional

Copil de patru ani, depistat cu virusul H3N8

Copil de patru ani, depistat cu virusul H3N8. China a raportat că a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om, însă autorităţile sanitare au declarat că riscul de transmitere de la o persoană la alta este redus, informează miercuri AFP. Despre tulpina H3N8 se cunoaşte că infectează caii, câinii şi focile, însă nu fusese detectată anterior la om. Copil de patru ani, depistat cu virusul H3N8 Ministerul Sănătăţii din China a declarat marţi că un băiat în vârstă de patru ani din provincia centrală Henan a fost testat pozitiv pentru tulpina H3N8 după ce a fost internat la începutul lunii aprilie cu febră şi alte simptome, potrivit Agerpres. Citește și: Putin trece la o nouă fază a ofensivei anti-europene: Gazprom oprește complet livrările de gaz către Bulgaria și Polonia începând de miercuri. Care sunt riscurile pentru România Familia pacientului creşte pui şi locuieşte într-o zonă în care sunt prezente raţe sălbatice. Băiatul a fost infectat direct de păsări, a precizat Ministerul Sănătăţii, adăugând că nu s-a constatat "nicio anomalie" în urma testelor efectuate asupra persoanelor apropiate pacientului. De asemenea, potrivit ministerului, cazul băiatului rezultă dintr-o "transmitere punctuală interspecii", iar riscul de contagiere pe scară largă este redus. Ministerul a transmis totuşi locuitorilor să nu se apropie de păsările moarte sau bolnave şi să meargă la medic în caz de febră sau simptome respiratorii. Cazurile de transmitere a gripei aviare de la om la om sunt extrem de rare. Tulpinile H5N1 şi H7N9, detectate în 1997, respectiv 2013, au fost cauzele principale ale cazurilor umane de gripă aviară, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC). Potrivit unui studiu american publicat în 2012, tulpina H3N8 ar fi provocat pneumonie fatală la peste 160 de foci de-a lungul coastelor americane în anul precedent.

Ucraina lucra la un virus care i-ar fi făcut impotenți pe etnicii ruși  Foto: twitter Rogozin
Eveniment

Virus care i-ar fi făcut impotenți pe ruși

Șeful RosCosmos susține că Ucraina lucra la un virus care i-ar fi făcut impotenți pe etnicii ruși. Informația a fost publicată pe Twitter de Olexander Scherba, un diplomat ucrainean care a fost ambasador la Viena. Ucraina, virus care i-ar fi făcut impotenți pe ruși „Șeful agenției ruse de explorare spațială RosKosmos: #Ucraina lucra la un virus care ar suprima funcția reproductivă la etnicii ruși. Primul lucru „suprimarea funcției de reproducere” este fața dumneavoastră, domnule Rogozin!, a scris Scherba. The head of Russia’s Space exploration agency RosKosmos: #Ukraine was working on a virus that would suppress reproductive function in ethnic Russians.The first thing “suppressing the reproductive function” is your face, Mr. Rogozin!#StandWithUkraine #PutinHitler #StopPutin pic.twitter.com/WxpZPutdY0— olexander scherba?? (@olex_scherba) March 21, 2022 El a atașat, la postare, o fotografie a lui Dmitri Rogozin, șeful RosCosmos, purtând un sacou înflorat. Rogozin este un politician rus, fost viceprim-ministru al Rusiei. Din ianuarie 2008 până în decembrie 2011 a fost reprezentant permanent al Federației Ruse la NATO. La 17 martie 2014, a doua zi după referendumul din Crimeea, Rogozin a devenit una dintre primele șapte persoane din Rusia care au fost sancționate de Statele Unite ale Americii, Canada și Uniunea Europeană, prin interdicția de călătorie în aceste zone, dar și confiscarea tuturor activelor aflate pe teritoriul acestor țări. Pe Twitter, Rogozin a ironizat sancțiunile declarând că nu are active peste hotare. Din 2018, conduce RosCosmos. În calitate de șef al RosCosmos a amenințat că-l va abandona în spațiu pe cosmonautul american de pe stația spațială internațională, ca răspuns la sancțiunile la care a fost supusă Rusia. Citește și: Petiție pentru ca iubita lui Putin să fie expulzată din Elveția. Poliția spune că nu are indicii că ea trăiește în această țară

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră