sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: vânzare

20 articole
Internațional

Vânzarea de alcool în Thailanda după-amiaza

Vânzarea de alcool în Thailanda după-amiaza. Guvernul Thailandei a anunțat marți că analizează posibilitatea eliminării interdicției de vânzare a băuturilor alcoolice între orele 14:00 și 17:00, potrivit Bangkok Post. Această măsură, în vigoare din 1972, este considerată de oamenii de afaceri un obstacol pentru turism și comerț. Vânzarea de alcool în Thailanda după-amiaza Premierul Paetongtarn Shinawatra a solicitat ministerelor Sănătății, Internelor și Turismului să revizuiască acest regulament, care include și interdicții de vânzare a alcoolului în cinci zile speciale din calendarul budist. Citește și: Cel mai dezastruos sistem IT al statului, cel gestionat de CNAS, a costat un miliard de lei. IT-iștii nu vor să lucreze la CNAS nici pentru 3.900 de euro pe lună Ministrul de Interne, Anutin Charnvirakul, a declarat că modificarea acestei politici ar putea contribui la creșterea economiei și la dezvoltarea pieței muncii. Totuși, el a subliniat că guvernul va menține restricțiile pentru a preveni accesul tinerilor la alcool și va înăspri sancțiunile pentru conducerea în stare de ebrietate. "Trebuie să ne asigurăm că această schimbare sprijină economia, dar și că protejăm sănătatea publică și siguranța rutieră", a explicat oficialul. Un pas strategic pentru turismul thailandez Thailanda, una dintre cele mai vizitate țări din Asia de Sud-Est, dorește să atragă aproximativ 40 de milioane de turiști în 2025, depășind recordul anterior din 2019, când a înregistrat 39,8 milioane de vizitatori. Guvernul pune un accent deosebit pe recuperarea pieței turistice post-pandemie, cu un interes special pentru turiștii chinezi, care constituie principala categorie de vizitatori străini. Revizuirea interdicției: fără un calendar clar de implementare Deocamdată, nu există un termen stabilit pentru implementarea unei decizii finale. Cu toate acestea, oficialii thailandezi subliniază că scopul principal al revizuirii este stimularea comerțului și generarea de locuri de muncă. Interdicția de vânzare a alcoolului în intervalul 14:00 – 17:00 a fost inițial introdusă pentru a preveni consumul de alcool în timpul programului de lucru al funcționarilor publici. "Această regulă a fost creată pentru a-i împiedica pe funcționari să bea în timpul serviciului", a explicat Kawee Sakawee, președintele Thai Liquor Business Association, pentru publicația Bangkok Post.

Vânzarea de alcool în Thailanda după-amiaza (sursa: Bangkok Post)
Vlasov, prejudiciu de 12 milioane euro (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Vlasov, prejudiciu de 12 milioane euro

Vlasov, prejudiciu de 12 milioane euro. Impunătoarea vilă din Copou a lui Mihail Vlasov a fost vândută și se va transforma în clădire de birouri. Vlasov, prejudiciu de 12 milioane euro Casa cu zece camere, șase băi, cinci terase, patru șemineuri, patru bucătării, cramă la demisol, piscină la interior cu terasa proprie şi saună și garaj subteran și-a căutat cumpărător timp pe câțiva ani pe paginile de internet dedicate tranzacțiilor imobiliare. Citește și: EXCLUSIV Oligarhi ruși au încercat să obțină, cu acte false, cetățenia R. Moldova. Printre ei, „Mike” Lobanov, care a investit în secret în Europa banii lui Abramovici, și miliardarul sancționat Serghei Lomakin Dacă, în urmă cu doi ani, cel mai mare preț pentru clădire afișat pe unul dintre aceste site-uri era de 2,9 milioane de euro, anul trecut vila era oferită la vânzare contra sumei de 1.190.000 euro. Cel care a devenit noul proprietar al vilei familiei Vlasov este Ioan Zapodeanu, un cunoscut om de afaceri din Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Fiscul vine ieftin două "palate" moderne (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Fiscul vine ieftin două "palate" moderne

Fiscul vine ieftin două "palate" moderne. Doi ieșeni din Lunca Cetățuii au scăpat cu bine după ce au "țepuit" bugetul statului cu 1,32 milioane lei. Fiscul vine ieftin două "palate" moderne Curtea Constituțională le-a redus termenele de prescripție a răspunderii penale, așa că nu vor ajunge după gratii. Citește și: Toate semnele care arată că Firea e disperată. De ce țipă după o „dezbatere” cu Nicușor Dan Se mai judecă doar cu Fiscul, care încearcă să găsească și altceva de vândut decât două case, de 100, respectiv de 372 mp, fără acte, pentru a recupera prejudiciul. Ionel și Ionuț Stănescu au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală la începutul lui 2022. Unul dintre ei avea doar patru clase, celălalt nu avea studii deloc, dar au îndeplinit pe rând funcția de administrator al firmei Leonard Metal SRL, specializată în comerțul cu ridicata al deșeurilor și resturilor. Continuarea, în Ziarul de Iași.

BCR își vinde un imobil important (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

BCR își vinde un imobil important

BCR își vinde un imobil important. Se vinde clădirea emblematică a Băncii Comerciale Române (BCR) din Podu Roș (Iași). BCR își vinde un imobil important Cel puțin, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției bancare, la secțiunea imobilelor scoase la vânzare sau executate de BCR. Citește și: Armata obligatorie în România, o măsură urgentă, a sugerat Klaus Iohannis: „Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar” Imobilul de nouă etaje din Iași, construit în anul 1994, este listat pentru vânzare la un preț de pornire de 4,5 milioane de euro, clădirea având o suprafață totală de aproape 5.000 mp. BCR va continua să folosească o parte din imobilul din Podu Roș pentru operațiunile sale, deoarece tranzacția de vânzare a proprietății implică și închirierea unei părți din spațiu de la noul proprietar. Continuarea, în Ziarul de Iași.

BRD a fost scoasă la vânzare
Economie

BRD a fost scoasă la vânzare

BRD, a treia mare bancă din România, deținută de Societe General, a fost scoasă la vânzare, scrie bizlawyer.ro. Potrivit acestui site, procesul se află într-un stadiu incipient, dar există deja interes din partea grupului belgian KBC și a altoi doi “jucători strategici“. Citește și: Parlamentul blochează legislația care ar permite României să se pregătească de o ofensivă a Rusiei, nu producem muniție la standarde NATO, iar bocancii „noi” vor veni în circa un an BRD a fost scoasă la vânzare Consultantul pentru această vânzare este JP Morgan. Grupul BRD și-a majorat profitul cu 20,8%, la 1,23 miliarde de lei, în primele 9 luni din 2023, față de aceeași perioadă a anului anterior, pe fondul creșterii veniturilor din dobânzi. Veniturile Grupului BRD au crescut cu 11,4% față de anul precedent, ajungând la 2,83 miliarde de lei. Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 16,5% la 2 miliarde de lei, pe fondul creșterii activității de creditare și a ratelor mai ridicate ale dobânzilor din portofoliul de active. KBC este în topul celor mai activi cumpărători de active bancare din regiune. În noiembrie 2021, grupul belgian KBC a cumpărat integral Raiffeisenbank Bulgaria, subsidiara bulgară a Raiffeisen Bank International, într-o tranzacție de peste 1 miliard de euro. La începutul anului trecut, Societe Generale a anunțat vânzarea a patru dintre subsidiarele sale africane, dintre care două către Vista. Banca franceză s-a confruntat însă cu opoziția guvernelor locale, Republica Congo anulând una dintre vânzări, în timp ce ce ministrul de finanțe din Guineea Ecuatorială și-a exprimat intenția de a bloca o altă tranzacție.

Casa Călăului, bântuită de stafii imobiliare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Casa Călăului, bântuită de stafii imobiliare

Casa Călăului, bântuită de stafii imobiliare. Un anunţ afişat pe un site specializat în tranzacţii imobiliare a stârnit zâzanie în şedinţa Consiliului Judeţean Iași. Casa Călăului, bântuită de stafii imobiliare Vechi de mai bine de o săptămână, anunţul pus la secţiunea "vânzări case" se referă la Casa Moruzzi. Citește și: Austria a fost ținută trei ani la poarta Schengen de către Germania, nemulțumită de frontierele șvaițer austriece. După negocieri dure, Viena a intrat în Schengen doar aerian, inițial Un imobil mai bine cunoscut de ieşeni drept Casa Călăului, care are un teren aferent în suprafaţă de 2,3 hectare. Anunțul a fost remarcat de profesorul de istorie Vasile Cotiugă, de la Universitatea "Al.I. Cuza" şi aşa a ajuns în plenul CJ. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Medic, vilă superluxoasă scoasă la vânzare (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Medic, vilă superluxoasă scoasă la vânzare

Medic, vilă superluxoasă scoasă la vânzare. Cea mai scumpă casă aflată la vânzare în Iaşi e o vilă din Bucium de 740 de metri pătraţi, care se vinde împreună cu 11.000 mp de teren. Medic, vilă superluxoasă scoasă la vânzare Casa pare desprinsă din serialul Beverly Hills 90210. O ştire de acum 11 ani anunţa că vila în care s-a turnat celebrul serial a fost scoasă la vânzare cu nouă milioane de dolari. Citește și: EXCLUSIV Unul din suspecții de ucidere a omului de afaceri din Sibiu a putut pleca din țară după crimă pentru că un judecător de la Craiova îi ridicase controlul judiciar în alt dosar Proprietatea din Bucium, Iaşi, care nici nu a fost vedetă de film, se vinde cu 2.650.000 de euro. Proprietar ar fi un medic din Iaşi, spun surse din domeniul imobiliarelor. Iar grija cu care a fost construită, astfel încât casa să nu sufere, de exemplu, în cazul unor întreruperi de energie electrică, pare să fie aceeaşi ca a unui chirurg în sala de operaţie. Continuarea, în Ziarul de Iași.

O bucată dintr-un monument, vândută ilegal (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

O bucată dintr-un monument, vândută ilegal

O bucată dintr-un monument, vândută ilegal. La aproape 20 de ani după ce a vândut o magazie unui ieşean, Primăria i-a confiscat-o. Apoi, i-a demolat-o. O bucată dintr-un monument, vândută ilegal Acum, încearcă să demonstreze în instanţă că nici măcar nu ar fi trebuit să i-o vândă. Municipalitatea a pierdut deja două runde ale procesului, problema urmând să fie tranşată la nivelul Curţii de Apel. Citește și: Bătaie de joc în cazul condamnării lui Mario Iorgulescu: despăgubiri către familia celui ucis, plătite de o companie falită, nu de beizadeaua drogată. Condamnatul, în Italia, unde râde de stat Ca administrator al SC Edelweiss SRL, Dumitru L. închiriase în 1994 de la fosta regie autonomă Locuinţa, unitate care administra fondul locativ al Primăriei şi spaţiile comerciale deţinute de aceasta, o sală de jocuri mecanice situată pe bulevardul Ştefan cel Mare. Spaţiul se afla situat la parterul construcţiei-plombă lipită de palatul Braunstein. Din 1996, chiriaşii spaţiilor comerciale de stat au primit dreptul de a le cumpăra, iar în 1998 Consiliul Local ieşean a adoptat regulamentul necesar. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Jeleuri cu cannabis, vândute la Iași (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Jeleuri cu cannabis, vândute la Iași

Jeleuri cu cannabis, vândute la Iași. Doar un singur copil din Iaşi a ajuns la spital pentru a cere ajutor după ce a consumat dulciuri cu droguri de la fabrica cercetată de procurorii DIICOT în dosarul „Fabrica de vise”. Jeleuri cu cannabis, vândute la Iași Medicii avertizează însă că nu e nevoie ca tinerii să ajungă de urgenţă la spital pentru a fi o problemă. Citește și: O fostă casieră de la Autobaza București, cu facultate făcută după 30 de ani, plasată de Grindeanu să conducă un spital cu 318 paturi. Managerul spitalului are un salariu consistent Ci pot apărea tulburări, dereglări şi probleme pe termen lung, care trebuie depistate la timp pentru a putea fi stopate. Medicii atrag atenţia că, la adolescenţi, efectele secundare pot varia, în funcţie de momentul în care sunt consumate jeleurile sau dulciurile cu substanţe psihoactive. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Vânzarea unui autoturism, un coșmar birocratic (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Vânzarea unui autoturism, un coșmar birocratic

Vânzarea unui autoturism, un coșmar birocratic. Vânzarea maşinii s-a transformat într-un coşmar pentru o ieşeancă. Pe numele său au început să vină procese-verbale de amendă pentru diverse contravenţii comise de noul proprietar. Vânzarea unui autoturism, un coșmar birocratic Deşi se făcuse transferul fiscal, acesta neglijase obligaţia legală de a şi înmatricula autovehiculul pe numele său, iar în scriptele oficiale proprietar continua să fie femeia. Aceasta s-a trezit luptând cu morile de vânt şi cu un sistem legal anchilozat. A contestat amenzile în instanţă. Citește și: STENOGRAME Șefa azilelor groazei, Cristina Dumitra, fura și din banii angajaților, nu doar din cei ai bătrânilor, după ce le lua cardurile. Rețeaua de interpuși L-a dat în judecată pe noul proprietar pentru a-l obliga să-şi înmatriculeze maşina. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Loteria, un miliard EUR, pierdut la "păcănele" (sursa: Facebook/Loteria Romana)
Investigații

Loteria, un miliard EUR, pierdut la "păcănele"

Loteria, un miliard EUR, pierdut la "păcănele". Loteria Română a aruncat pe fereastră acest pot enorm pentru că nu a exploatat 6.260 de "păcănele" pe care le-a ținut ascunse în depozit în ultimii zece ani. Ionuț Valeriu Andrei, actualul șef al Loteriei Române și "afiliat" PSD, vrea să le scoată acum de la naftalină și să le vândă la licitație pentru suma de 4,3 milioane de euro. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online În cazul în care ar fi închiriat fiecare aparat cu doar 100 de euro pe lună, Loteria Română ar fi încasat mai mult cu 3,2 milioane de euro mai mult în fiecare an, adică 75 de milioane de euro în ultimii zece ani. Dacă le-ar fi folosit în propriile agenții, Loteria ar fi încasat peste 1.300 de euro lunar din fiecare aparat, adică aproximativ 100 de milioane de euro anual din toate 6.260. "Păcănelele", luate și ascunse în depozit Loteria Română s-a pricopsit la finalul anului 2013 cu nu mai puțin de 6.260 de terminale video-loterie de pe urma contractului păgubos cu grupul grecesc INTRALOT. În loc să le exploateze în regie proprie sau măcar să le închirieze, oficialii Loteriei au decis să le ascundă într-un depozit. Și nu pare să fi fost o decizie întâmplătoare. Pentru că, la scurt timp, a fost încheiat un parteneriat pe o perioadă de 15 ani cu grupul austriac Novomatic. Conform înțelegerii, veniturile din video-loterie urma să fie împărțite în mod egal între Loteria Română și Novomatic. În plus, Loteriei Române i se garanta un venit minim de 75 de milioane de euro anual în cazul în care compania de stat instala 10.000 de terminale în agențiile loto din întreaga țară. De atunci au trecut aproape zece ani, timp în care au fost instalate în jur de 6.000 de terminale. Ceea ce înseamnă că bonusul de 75 de milioane de euro nu a fost încasat. Totuși, de pe urma exploatării celor 6.000 de terminale de la austrieci, Loteria raportează venituri anuale de aproximativ 100 de milioane de euro. Bani din care, evident, Loteria Română plătește și cheltuieli (chiria pentru spațiile folosite în cazul în care sunt închiriate, angajați, utilitățile și licențele). Loteria, un miliard EUR, pierdut la "păcănele" În tot acest timp, cele 6.260 de terminale moștenite de la INTRALOT au zăcut nefolosite într-un depozit. Dacă le-ar fi exploatat direct, Loteria Română ar fi putut să raporteze în plus venituri anuale de încă 100 de milioane de euro. Adică un miliard de euro în ultimii zece ani. Dar putea să le și închirieze. De exemplu, un terminal se închiriază pe piața jocurilor de noroc cu sume care variază între 180 și 300 de euro pe lună. În cazul în care Loteria Română ar fi optat pentru această varianta, ar fi putut câștiga anual minimum 7,5 milioane de euro dacă închiria fiecare terminal cu doar 100 de euro lunar. Cumulat, în ultimii zece ani, Loteria Română putea câștiga astfel minim 75 de milioane de euro. Cu o sumă de 200 de euro lunar pentru închiriere, suma ar fi ajuns la 150 de milioane de euro. Dar compania statului nu a luat nici măcar un leu pe "păcănelele" achiziționate în 2013. Se scot la vânzare cu 4,3 milioane de euro Ionuț Valeriu Andrei, actualul șef al Loteriei Române, care susține că este "afiliat" Partidului Social Democrat, formațiune politică condusă de Marcel Ciolacu, a decis să scoată la licitație publică cu strigare cele 6.260 de "păcănele". Citește și: NATO, nivel superior de alertă pentru aparatele sale de poliție aeriană după ce un Su-35 rusesc aproape a doborât un avion polonez neînarmat în apropiere de spațiul aerian al României Primul lot este compus din 1.037 de terminale, marca Novomatic, care a fost evaluat la 4,076 milioane lei. Adică 3.930 lei pentru fiecare bucată. Cel de-al doilea lot este format din 3.728 terminale, marca Unidesa, a cărui valoare a fost calculată la 11,638 milioane lei. Costul unui singur terminal Unidesa a fost estimat la 3.121 lei. Ultimul lot este format din 1.495 terminale Williams, cu o valoare de 5,68 milioane lei. Adică în jur de 3.800 lei pe fiecare bucată. În total 21,3 milioane lei, echivalentul a 4,3 milioane euro. Întrebat de către Defapt.ro ce nu au fost folosite aceste terminale în ultimii zece ani, directorul Ionuț Valeriu Andrei a declarat că nu poate răspunde pentru că trebuie să verifice în istoric.

Mai multe bijuterii, dar mai ieftine (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Mai multe bijuterii, dar mai ieftine

Mai multe bijuterii, dar mai ieftine. Pandemia şi conflictul armat din Ucraina au afectat veniturile românilor și i-au făcut să fie mai prudenţi cu cheltuielile. Mai multe bijuterii, dar mai ieftine Totuși, rămân totuşi atenţi cu persoanele iubite şi le oferă bijuterii drept cadou, de Sfântul Valentin, 8 Martie, de Paşte sau de Crăciun. Volumul tranzacţiilor a crescut, însă valoarea bijuteriilor cumpărate în ultimii doi ani a scăzut, observă Aurel Mânzăţeanu, fondatorul companiei Coriolan Aur Smarald Iaşi. Citește și: Cutremurul din Turcia a ucis zeci de mii într-o clipă, supraviețuitorii se sting încet în frig și lipsuri, abandonați de autoritățile de la Ankara. Seismul zguduie tronul lui Erdoğan Compania este lider pe piaţa producătorilor români de bijuterii din aur. Continuarea, în Ziarul de Iași.

CET Iași, vândut pentru datorii enorme (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

CET Iași, vândut pentru datorii enorme

CET Iași, vândut pentru datorii enorme. Primăria rămâne cu rețeaua de distribuție a agentului termic, dar fără centralele care să le alimenteze. CET Iași, vândut pentru datorii enorme Prin decizia Curții de Apel, situația apartamentelor branșate la sistemul centralizat rămâne în aer. Primăria trebuie fie să suporte datoriile CET, echivalente cu veniturile proprii pe un an de zile, fie să accepte desființarea termocentralelor. Citește și: Vești proaste pentru aderarea la Schengen: Bulgaria, principală poartă a migrației din Balcanii de Vest, scrie Frankfurter Allgemeine, analizând datele Frontex În această ultimă variantă, caloriferele din 23.000 de locuințe se vor răci. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Sistemul de termoficare primește un ajutor (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Sistemul de termoficare primește un ajutor

Sistemul de termoficare primește un ajutor. Primăria Iași a început să-și reducă din pierderile cauzate de gestionarea sistemului. Sistemul de termoficare primește un ajutor De câteva zile, municipalitatea produce și vinde energie electrică la o capacitate de zece ori mai mare față de luna noiembrie. În cifre absolute, ziua de marți a însemnat încasări de peste 1,5 milioane lei din vânzarea de energie electrică. Citește și: A fi sau a nu fi în Schengen? Austria nu cedează, în ciuda asigurărilor Comisiei Europene că Bucureștiul îndeplinește condițiile, și refuză accesul României în clubul liberei circulații Creșterea capacității de producție a fost posibilă odată cu pornirea CET Holboca. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Vânzarea cățelușilor poate aduce dosar penal (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Vânzarea cățelușilor poate aduce dosar penal

Vânzarea cățelușilor poate aduce dosar penal. Un vasluian care vindea căţei în piaţa din cartierul Dacia din Iași este cercetat penal. Vânzarea cățelușilor poate aduce dosar penal Acesta a fost depistat de către poliţişti cu "marfa" la vânzare. Vasluianul nu avea voie să vândă câinii deoarece vârsta lor era prea fragedă. Citește și: Pe Putin îl lasă nervii, vrea să transforme „operațiunea militară specială” în război cu toate forțele. Soluția: alipirea prin referendum a Donbas la Rusia Vârsta minimă la care puii pot fi despărțiți de mamă este de opt săptămâni. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră