duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: unicef

3 articole
Internațional

Medalia de aur s-a vândut pentru 103.500.000 de dolari

Medalia de aur s-a vândut pentru 103.500.000 de dolari. Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2021, și-a scos luni la licitație medalia pentru 103,5 milioane de dolari, toate încasările urmând să fie direcționate în beneficiul copiilor refugiați din Ucraina. Medalia de aur s-a vândut pentru 103.500.000 de dolari Heritage Auctions a scris pe Twitter că Muratov "a scos la licitație premiul său #NobelPeacePrize 2021 în beneficiul fondului UNICEF pentru copiii refugiați. S-a vândut pentru 103.500.000 de dolari". Citește și: Kremlinul, provocare pentru Casa Albă: americanii capturaţi în Ucraina, „mercenari” angajaţi în activităţi ilegale, trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru „crimele” comise "În acest moment, premiul este o oportunitate pentru mine de a-l împărtăși cu oamenii", a declarat Muratov înainte de licitație, îndemnând oamenii din întreaga lume să se alăture cauzei și să își facă contribuțiile. Potrivit unei declarații a Heritage Auctions, directorul Institutului Nobel norvegian, Olav Njølstad, a susținut licitația, numind-o un "act generos de umanitarism", potrivit CNN. Muratov este redactorul-șef al publicației de știri independente din Rusia, Novaya Gazeta. El a criticat anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și utilizarea forței militare de către guvern, atât în Rusia, cât și în afara ei, potrivit organizației Premiului Nobel pentru Pace.

Medalia de aur s-a vândut pentru 103.500.000 de dolari (sursa: dw.com)
Rușii le-au înlocuit copilăria cu bombe (sursa: cnn)
Eveniment

Rușii le-au înlocuit copilăria cu bombe

Rușii le-au înlocuit copilăria cu bombe. Aproape două treimi dintre copiii ucraineni sunt în prezent strămutați din cauza conflictului actual, a transmis UNICEF. Directorul pentru programe de urgență al UNICEF, Manuel Fontaine, a declarat luni în fața Consiliului de Securitate al ONU că războiul este un "coșmar" pentru copii. Rușii le-au înlocuit copilăria cu bombe "Ei au fost forțați să lase totul în urmă: Casele lor, școlile lor și, adesea, membrii familiei lor", a spus el. Fontaine a declarat că ONU a verificat moartea a 142 de copii și 229 de răniți până duminică, dar că "cifrele reale sunt cu siguranță mult mai mari, având în vedere amploarea atacurilor". Citește și: Putin caută cu disperare un succes militar în Ucraina înainte de parada de pe 9 mai, care marchează victoria împotriva nazismului. Ținta: estul separatist prorus Între timp, Liudmyla Denisova, comisarul pentru drepturile omului din Parlamentul ucrainean, a declarat marți că 186 de copii au murit și 344 au fost răniți, potrivit CNN. "Nu este posibil să se stabilească numărul real de copii morți și răniți din cauza faptului că forțele de ocupație luptă activ în orașele ucrainene", a adăugat ea, precizând că cifrele sunt conform Registrului unificat al anchetelor preliminare și "altor surse care trebuie confirmate". În comentariile sale din cadrul Consiliului de Securitate, Fontaine, de la UNICEF, a atras, de asemenea, atenția asupra celor 3,2 milioane de copii despre care se estimează că se află încă în casele lor. Apropape 50% dintre copiii ucraineni ar putea fi în pericol de a nu avea suficientă hrană "Aproape jumătate ar putea fi în pericol de a nu avea suficientă hrană", a spus el. "Atacurile asupra infrastructurii sistemului de apă și întreruperile de energie electrică au lăsat aproximativ 1,4 milioane de persoane fără acces la apă în Ucraina. Alte 4,6 milioane de persoane au doar acces limitat. "Situația este și mai gravă în orașe precum Mariupol și Kherson, unde copiii și familiile lor au rămas acum săptămâni întregi fără apă curentă și servicii de canalizare, fără o aprovizionare regulată cu alimente și fără asistență medicală. Ei se adăpostesc în casele lor și în subteran, așteptând ca bombele și violențele să înceteze." De asemenea, el a afirmat că copiii neînsoțiți din Ucraina se confruntă cu un "risc mult mai mare de violență, abuz, exploatare și trafic" și a subliniat impactul închiderii școlilor asupra a 1,5 milioane de studenți din învățământul superior și a 5,7 milioane de copii de vârstă școlară.

Românii, ajutor pentru refugiații ucraineni. Sursă imagine: Inquam Photos / Paul Ursachi
Eveniment

Românii ajutor pentru refugiații ucraineni

Românii, ajutor pentru refugiații ucraineni. Aproape 7.000 de ucraineni s-au refugiat în România din calea războiului, de joi dimineață, când Rusia a invadat Ucraina. Românii s-au mobilizat, pe Facebook, să-i ajute cu cazare și alimente. Românii, ajutor pentru refugiații ucraineni. Cum puteți ajuta În grupul de Facebook „UNIȚI PENTRU UCRAINA - Єдині за Україну - United for Ukraine”, peste 48.500 de oameni cer și primesc ajutor: ucrainenii care vor să ajungă în România cer informații, românii se oferă să-I preia de la graniță și să le ofere adăpost. Accesul în grup este nerestricționat, pentru toți cei care vor să ofere informații, cazare, alimente sau ajutor cu traducerea în/din ucraineană. Puteți accesa grupul AICI. Dacă vreți să ajutați cu cazarea, puteți completa următorul formular. Cei care nu pot prelua refugiați, dar care vor să îi ajute, pot dona în conturile: UNICEF, aici Salvați Copiii preia donații și caută traducători. Detalii, aici. Ambasada României în SUA, împreună cu Romanian United Fund, strânge donații pentru refugiați, aici.Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților oferă alimente, obiecte de igienă, apă și cazare la parohii și mănăstiri. Dacă doriți să îi ajutați, puteți dona aici - RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014Asociația LOGS Grup de Inițiative Sociale din Timișoara caută asistenți sociali, psihologi și traducători de ucraineană și rusă, în regim de voluntariat. Au înființat și două linii de consiliere: prima este pentru informații despre azil (în limbile engleză, rusă și ucraineană), numărul de Whattsapp +4.0765.861.888; a doua linie este o linie de consiliere socială și psihologică pentru ucrainenii care au ajuns deja în România, la numărul +40745 139 747. O listă cu organizațiile care pot oferi ajutor refugiaților ucraineni, inclusiv transport de la graniță, cazare pentru ei și animalele de companie, mai jos: Aproape 7.000 de refugiați ucraineni au ajuns în România începând de joi. Cum se depune cererea de azil 10.624 de ucraineni au intrat în România începând de joi. 6.696 de refugiați s-au oprit în România, cei mai mulți în județele Suceava, Botoșani, Maramureș, Galați, a precizat vineri ministrul de Interne Lucian Bode. 11 refugiați au solicitat azil în România. Țara noastră are doar șase centre de azil și 1.100 de locuri disponibile, a precizat ministrul de Interne. Citește și: EXCLUSIV Nici o tabără pentru refugiați ucraineni nu este operațională, deși Dîncu a promis 500.000 de locuri disponibile. Oficial, e treaba lui Arafat Ucrainenii care nu cer azil pot staționa pe teritoriul României 90 de zile. Documentele pentru azil sunt disponibile aici. Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră