duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: trotinete electrice

3 articole
Eveniment

Efectele accidentelor în care au fost implicate trotinetele

Zeci de morți și sute de răniți: acestea efectele accidentelor grave în care au fost implicate trotinetele electrice în doar trei ani, din 30 iunie 2021 în 30 iunie 2024. Doat în București au fost 187 de accidente majore, soldate cu 184 de răniți grav și trei morți, arată un răspuns al ministerului de Interne la o interpelare. Citește și: Salarii uriașe la Apele Române, instituția direct responsabilă de inundații: până și șoferii iau spor de absorbție a fondurilor europene Efectele accidentelor în care au fost implicate trotinetele În total au fost 24 de persoane ucise în accidente care au implicat trotinete electrice. Numărul răniților grav: peste 370. După București, cele mai multe accidente au fost la Cluj, 28, fiind soldate cu 25 de răniți grav și trei morți. Pe locul III vine, surprinzător, județul Mehedinți: 17 accidente, cu 16 răniți grav și un mort. Ministerul de Interne nu precizează dacă vina a fost a conducătorilor acestor trotinete sau a altor participanți la trafic. O statistică anterioară a ministerului de Interne arăta că din 2018 până în 2023 s-au înregistrat 23 de morți și 399 de persoane grav rănite în accidente în care au fost implicate trotinete electrice. În plus, 2.651 de persoane au fost rănite ușor.

Efectele accidentelor în care au fost implicate trotinetele Foto: Oradea.ro
Asigurare obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice Foto: Facebook
Economie

Asigurare obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice

Asigurare obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice, se propune într-un proiect de lege a ministerului de Finanțe. Citește și: Abia acum, Internele vor să-i oblige pe polițiști să se testeze antidrog și le interzic, prin lege, să consume droguri sau alcool în timpul serviciului “Vor intra sub obligația de asigurare și vehicule ce conform legislației naționale nu sunt supuse înmatriculării/înregistrării (trotinete electrice, biciclete electrice și alte vehicule)“, se arată în expunerea de motive la acest proiect. Asigurare obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice 23 de morți și 399 de persoane grav rănite: acesta este rezultatul accidentelor provocate de conducătorii trotinetelor electrice în ultimii cinci ani, potrivit unei statistici a ministerului de Interne. În plus, 2.651 de persoane au fost rănite ușor în accidente cauzate de conducătorii trotinetelor electrice. În nota de fundamentare nu se precizează care ar fi impactul bugetar al unei astfel de măsuri. “Proiectul de act normativ are ca beneficiu asigurarea protecției persoanelor prejudiciate RCA și a asiguraților RCA“, se afirmă în nota de fundamentare. O altă modificare substanțială prevede creștere sumelor asigurate prin RCA și exprimarea lor în lei, nu în euro cum era până acum. Pentru daune materiale suma acoperită este stabilită la 6,43 de milioane de lei, față de 1,22 milioane euro (circa 6,1 milioane lei) cât este în prezent, în timp ce pentru vătămări corporale și daune morale se vor plăti maximum 31,9 milioane lei, față de 6,07 milioane euro, adică circa 30 de milioane de lei. Citește și: Opera baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu: o treime din școlile care ar fi trebuit să fie renovate cu banii europeni din programul ITI Delta Dunării sunt ruine În plus, se va permite utilizarea unor dispozitive electronice de control a asigurării RCA în trafic, fără oprirea vehiculelor, în măsura în care legislația GDPR este respectată.

Rezultatul accidentelor provocate de conducătorii trotinetelor electrice Foto: Oradea.ro
Eveniment

Rezultatul accidentelor provocate trotinetelor electrice

23 de morți și 399 de persoane grav rănite: acesta este rezultatul accidentelor provocate de conducătorii trotinetelor electrice în ultimii cinci ani, potrivit unei statistici a ministerului de Interne. În plus, 2.651 de persoane au fost rănite ușor în accidente cauzate de conducătorii trotinetelor electrice. Rezultatul accidentelor provocate de conducătorii trotinetelor electrice Potrivit statisticilor poliției, din 2018 până în 2023, numărul acestor accidente au fost în creștere, vârful fiind în 2022, cu șapte morți, 162 de răniți grav și 1.233 de răniți ușor, rezultați din 1.339 de accidente. Localitatea cu cele mai multe astfel de accidente este București - 1618 accidente, un deces, 242 de răniți grav și 1.416 răniți ușor în ultimii cinci ani. În clasamentul sectoarelor, Sectorul I domină, fiind urma de Sectorul III. Cu doi morți și 222 răniți grav, Clujul vine imediat după București, iar Iași este pe locul III. Pe de altă parte, din 2018 până în 2023 auf sot 291 de accidente - soldate cu doi morți, 266 de răniți grav și 288 de accidente - în care au fost implicați conducătorii de trotinete electrice, fără a fi însă vinovați. Citește și: La câteva zile de la întâlnirea cu care Ciolacu s-a lăudat, declarație extrem de gravă a lui Viktor Orban: Noi n-am declarat că Ardealul și Ținutul Secuiesc ar fi teritorii românești În răspunsul la o interpelare a deputatului Virgil Chirilă, unde sunt prezentate aceste date, ministerul de Interne nu spune clar dacă intenționează să ia măsuri suplimentare pentru reglementarea circulației bicicletelor electrice. Numărul accidentelor rutiere, în scădere Conform unor date oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), numărul accidentelor rutiere înregistrate în acest an în România este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, tendința încadrându-se în obiectivele Uniunii Europene (UE) de înjumătățire a victimelor înregistrate pe șosele în viitorii ani. Mai exact, anul acesta au fost înregistrate cu 51 mai puţine accidente (-2,4%), cu 64 mai puţine persoane decedate (-8,8%) şi cu 49 mai puţine persoane rănite grav (-3%), arată datele MAI. Tendința de scădere a numărului de accidente mortale din România reiese și din datele UE. Astfel, de la 96 de decese la un milion de locuitori în 2019, am ajuns la 85 de cazuri per milion în 2020 și 92 de victime per milion în 2021, an în care s-a mai reluat circulația după blocajul COVID-19. În 2022 s-au înregistrat 86 de cazuri per milion.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră