duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: supraviețuire

4 articole
Eveniment

Copii, vii în junglă după prăbușire

Copii, vii în junglă după prăbușire. Patru copii, în vârstă de 13, nouă, patru şi un an, dispăruţi în jungla amazoniană din Columbia de la prăbuşirea, pe 1 mai, a unui mic avion cu care călătoreau, au fost găsiţi în viaţă, a anunţat vineri preşedintele Gustavo Petro. Copii, vii în junglă după prăbușire "O bucurie pentru toată ţara! Cei patru copii pierduţi în urmă cu 40 de zile în jungla columbiană au fost găsiţi în viaţă", a scris el într-o postare pe Facebook însoţită de o fotografie a militarilor şi indigenilor care participau la operaţiunea de găsire a celor patru fraţi. "Da, copiii au fost găsiţi, dar am nevoie de un zbor sau de un elicopter pentru a merge să-i caut de urgenţă", a declarat pentru AFP bunicul copiilor, Fidencio Valencia. Originari din grupul indigen Uitoto, copiii rătăceau singuri în junglă de la prăbuşirea unui Cessna 206 la bordul căruia călătoreau împreună cu mama lor, pilotul şi o rudă. Citește și: Salarii uriașe la agenția pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate, dar care n-a pus piatra de temelie la nici un spital nou. Activitatea agenției, potrivit datelor de pe site: zero Toţi cei trei adulţi au murit, iar trupurile lor au fost găsite de militari la locul accidentului.

Copii, vii în junglă după prăbușire (sursa: Facebook/Gustavo Petro)
Ucrainenii ocupați, să accepte pașapoarte rusești (sursa: pravda.com.ua)
Eveniment

Ucrainenii ocupați, să accepte pașapoarte rusești

Ucrainenii ocupați, să accepte pașapoarte rusești. Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubineț (foto), i-a sfătuit pe ucrainenii din teritoriile ocupate de Rusia să accepte paşapoartele ruseşti, potrivit Ukrainska Pravda. Ucrainenii ocupați, să accepte pașapoarte rusești "Principalul lucru este supravieţuirea", a spus Lubineț la televiziune, au relatat duminică noapte media locale. Defapt.ro este un proiect independent, ne poți sprijini direcționând 3,5% din impozitul tău pe venit. Durează un minut, online "Guvernul va răspunde cu înţelegere, pentru că naturalizările se fac sub presiune", a declarat el. Lubineț s-a exprimat "categoric" împotriva inculpării ucrainenilor care au primit cetăţenie rusă pentru "a supravieţui". Totuşi, organizatorii procesului de naturalizare, care vor fi judecaţi drept "colaboratori", vor fi inculpaţi, a mai afirmat el. Citește și: Teodosie Tomitanul, cel mai turbulent lider al BOR, încasează 28.000 de lei pe lună de la stat. Mai mult de jumătate din bani vin prin Arhiepiscopie Comentariile sale vin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret conform căruia ucrainenii din teritoriile anexate formal de Kremlin în octombrie anul trecut vor fi consideraţi străini începând cu 1 iulie 2024. Orice ucrainean fără permise de rezidenţă riscă atunci să fie expulzat, ca orice străin.

Supraviețuire miraculoasă la Dnipro, fotografie tulburătoare (sursa: Hromadske)
Internațional

Supraviețuire miraculoasă la Dnipro, foto tulburătoare

Supraviețuire miraculoasă la Dnipro, fotografie tulburătoare. Imaginile tragediei din Dnipro, unde un bloc de locuințe a fost atacat cu o rachetă rusească sâmbătă, sunt tulburătoare. Supraviețuire miraculoasă la Dnipro, fotografie tulburătoare În câteva din acestea, ale fotografului Arsen Dzodzaev pentru grupul de presă ucrainean Hromadske, poate fi văzut, printre bucăți masive de beton, o tânără femeie. Apartamentul în care se afla în momentul atacului se afla la etajul al cincilea al blocului din Dnipro. Supraviețuire miraculoasă la Dnipro (sursa: Hromadske) Potrivit lui Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, în urma atacului au murit nouă persoane (printre care și o adolescentă de 15 ani) și alte 64 au fost rănite (59, spitalizate). Atacuri ruseşti au vizat sâmbătă infrastructurile energetice şi strategice ucrainene din Harkov (nord-est) şi Liov (vest), au declarat oficiali ucraineni. Citește și: Aeroportul militar Otopeni devine baza avioanelor AWACS ale NATO, care vor supraveghea manevrele Rusiei „Au fost întreruperi de urgenţă” după două lovituri împotriva infrastructurilor, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegoubov. La Liov, autorităţile au avertizat cu privire la întreruperi în furnizarea de apă şi electricitate.

Salman Rushdie a supraviețuit atacului brutal (sursa: BBC)
Internațional

Salman Rushdie a supraviețuit atacului brutal

Salman Rushdie a supraviețuit atacului brutal. Scriitorul Salman Rushdie a fost scos de pe ventilator şi vorbeşte după ce a fost înjunghiat vineri la o conferinţă la New York, relatează duminică DPA. Salman Rushdie a supraviețuit atacului brutal Scriitorul britanico-american Aatish Taseer a menţionat într-o postare pe Twitter, între timp ştearsă, că bărbatul în vârstă de 75 de ani "a fost scos de pe ventilator şi vorbeşte (şi glumeşte)", fapt confirmat de agentul autorului, Andrew Wylie. Wylie a afirmat anterior că Salman Rushdie este conectat la ventilator şi şi-ar putea pierde un ochi după ce a fost înjunghiat în braţ şi în ficat în timpul atacului. Autorul britanic de origine indiană, al cărui roman "Versetele satanice" a dus la ameninţări cu moartea din Iran în anii 1980, era pe cale să susţină vineri un discurs la o conferinţă în New York când a fost atacat. Atacatorul pledează "nevinovat" Bărbatul inculpat pentru înjunghierea lui a pledat sâmbătă "nevinovat" la acuzaţiile de tentativă de crimă şi asalt. Un avocat al lui Hadi Matar, de 24 de ani, a anunţat sâmbătă pledoaria clientului său la o audiere oficială într-un tribunal din vestul New York. Scriitorul a fost înjunghiat cel puţin o dată în gât şi o dată în abdomen, potrivit poliţiei, înainte de a fi transportat de urgenţă la spital. Salman Rushdie şi-a început cariera la începutul anilor 1970 cu două cărţi lipsite de succes înainte de "Copiii de la miezul nopţii", o carte despre naşterea Indiei, care a câştigat Booker Prize în 1981. Fatwa ucigașă, încă în vigoare Autorul a trăit mulţi ani la Londra într-un program de protecţie al guvernului britanic după ce ayatollahul Ruhollah Khomeini a emis o fatwa în 1989, după ce romanul său "Versetele satanice" a fost acuzat de blasfemie. Citește și: Oficiosul religios al regimului de la Teheran, despre atacul asupra lui Salman Rushdie: „O mie de bravos” În 1998, guvernul iranian guvernul iranian şi-a retras sprijinul pentru condamnarea la moarte şi Salman Rushdie a revenit gradual în viaţa publică, apărând chiar în filmul din 2001 "Bridget Jones's Diary". Indexul privind Cenzura, o organizaţie care promovează libertatea de expresie, a relatat că s-au strâns bani pentru a suplimenta recompensa pentru uciderea lui Salman Rushdie în 2016, ceea ce arată că fatwa este încă valabilă.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră