sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: senat

28 articole
Politică

Partidul lui Șoșoacă apără bugetarii

Partidul lui Șoșoacă, SOS România, apără bugetarii și nu vrea reducerea cheltuielilor: atacă la CCR hotărârea Senatului privind restructurarea Legislativului. În sesizarea trimisă CCR, SOS România invocă prevederea cconstituțională potrivit căreia „Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit”. Citește și: EXCLUSIV Atacurile cibernetice din timpul alegerilor prezidențiale au dispărut fără urmă: SRI, care le-a menționat, nu mai comentează, AEP și STS nu admit că sistemul IT ar fi fost în pericol SOS România are doar zece senatori, iar o sesizare la CCR trebuie semnată de cel puțin 25. În consecință, formațiunea lui Șoșoacă va cere și altor partide să i se alăture. Partidul lui Șoșoacă apără bugetarii Anunțul privind atacarea la CCR a hotărârii privind restructurarea Senatului a fost făcut de Clement Sava, liderul grupului senatorial al S.O.S. România. „Prin prezenta sesizare, contestăm constituţionalitatea Hotărârii Senatului nr. 5/3.02.2025, pe care o considerăm contrară prevederilor Constituţiei României, în special următoarele articole ale acesteia:* art. 1 alin. (3) "România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate";* art. 1 alin. (5) "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie"* art. 16 alin. (1) "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări" şi alin. (2) "Nimeni nu este mai presus de lege";* art. 41 alin. (1) "Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă" şi alin. (5) "Dreptul la negocieri colective în materie de muncă şi caracterul obligatoriu al convenţiilor colective sunt garantate", se arată în sesizare. Proiectul de hotărâre privind structura serviciilor Senatului, prin care se vor reduce numărul de posturi bugetate din instituţie, a fost adoptat, pe 3 februarie, în plenul Camerei superioare. Au fost înregistrate 78 de voturi "pentru", 41 de voturi "împotrivă" şi patru abţineri.

Partidul lui Șoșoacă apără bugetarii Foto: Inquam/George Calin
Nicolae Ciucă a demisionat din Senat (sursa: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă)
Politică

Nicolae Ciucă a demisionat din Senat

Nicolae Ciucă a demisionat din Senat. Fostul premier a anunțat că a demisionat din Senat. Nicolae Ciucă a demisionat din Senat Într-un mesaj postat pe Facebook, Nicolae Ciucă a explicat decizia. Citește și: GALERIE FOTO Nordis a cheltuit 864.000 de lei pe „protocol” la cluburile de fițe NUBA, unde Vicol petrecea alături de Grindeanu „A sosit vremea să comunic public hotărârea de a-mi prezenta demisia din funcția de Senator în Parlamentul României. Din respect pentru colegii mei liberali este o decizie pe care am comunicat-o anterior conducerii PNL. Mi-ar plăcea ca acest gest să fie interpretat ca unul firesc, având în vedere că am ajuns în această funcție grație susținerii Partidului Național Liberal. Rămân un liberal convins, plasat ferm în zona de centru dreapta. Voi susține întotdeauna inițiativa privată, democrația și familia, cu onestitate și decență, chiar dacă nu în lumina reflectoarelor, ci ca simplu membru PNL. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în acești ani, tuturor celor cu care am lucrat și tuturor celor care au avut încredere în mine! Vă rămân profund îndatorat!”

În fieful lui Bolojan, nu se taie nici un ban de la salarii Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

În fieful lui Bolojan, nu se taie nici un ban de la salarii

În fieful lui Bolojan, la Senat, și la Camera Deputaților, nu se taie nici un ban de la salarii, dimpotrivă, cresc ușor cheltuielile în 2025, arată bugetul de stat. Citește și: Judecătoare de la Tribunalul București apără poziția „suveraniștilor” și cere demisia CCR Recent, președintele Senatului, Ilie Bolojan, a anunțat că noua organigramă de personal va reduce numărul de posturi de la Senat de la 796 la 618. Președintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban se lăuda că va concedia circa 200 de persoane: „Vorbim de un număr total de în jur de 1.500 de angajați (...) Aici estimez undeva, nu știu, oricum peste 200 de posturi la care vom renunța”. În fieful lui Bolojan, nu se taie nici un ban de la salarii Însă proiectul de buget pentru anul 2025, publicat noaptea trecută de ministerul de Finanțe, nu arată nici o reducere a cheltuielilor de personal (cu salariile angajaților) la Senat și la Camera Deputaților. La Senat, cheltuielile de personal se majorează de la 195,7 milioane lei, în 2024, la 196,4 milioane lei, în 2025, deci cu 0,36%. Însă, în 2026, aceste cheltuieli ar ajunge la 205 milioane de lei, deci s-ar termina cu austeritatea pentru funcționarii parlamentari. La Camera Deputaților, cheltuielile de personal sar de la 403,2 milioane de lei, anul trecut, la 411,1 milioane de lei în 2025. Majorarea este de 1,96%. Și aici, austeritatea s-ar încheia în 2026, când cheltuielile de personal se estimează că vor ajunge la 442 de milioane de lei. Și în 2027 și 2028, Finanțele estimează majorări substanțiale ale cheltuielilor de personal din cele două camere ale Parlamentului.

Funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială Foto: Captură video
Politică

Funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială

Cine îl huiduie pe Ilie Bolojan pentru că vrea să-i mai dea afară: funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială, media fiind de peste 6.100 de lei pe lună. Ultimele date publicate de Casa Națională de Pensii arată că, în decembrie 2024, erau 888 de funcționari parlamentari care primeau această pensie specială. Citește și: Ponta și-a mai luat un apartament în străinătate, pe lângă cel din Istanbul. Daciana Sârbu, cu care s-a căsătorit la Beijing, expulzată din declarația de avere Directorii din Senat câștigă lunar, brut - potrivit datelor publicate pe site-ul Senatului - între 14.000 și 17.700 de lei, plus sporul de condiții vătămătoare, de 1.500 de lei. Funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială Pensia specială medie a foștilor angajați ai Senatului era, în decembrie 2024, de 6.133 de lei, din care 3.516 lei erau subvenția de la bugetul de stat. În sistemul public de pensii, pensia medie era de peste 2.800 de lei, mai puțin decât subvenția la aceste pensii speciale. De această pensie beneficiază „funcționarii publici parlamentari care au realizat stagiul complet de cotizare prevăzut de sistemul public de pensii, din care cel puțin 20 de ani în structurile Parlamentului, și care solicită pensionarea cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare”, potrivit noii legi a pensiilor speciale. Anterior, condițiile de pensionare erau mult mai relaxate. Președintele Senatului, Ilie Bolojan (PNL), se pregătește să dea afară aproape 200 de angajați ai Senatului și să reducă consumul de carburanți ai instituției. Potrivit unui memorandum propus, azi, în ședința Biroului Permanent al Senatului, numărul angajaților instituției se va reduce cu 189, de la 796 la 607.

Protest al angajaților Senatului față de reorganizarea Bolojan Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

Protest al angajaților Senatului față de reorganizarea Bolojan

Protest al angajaților Senatului față de reorganizarea propusă de Bolojan: nu este benefică pentru funcționari și „familiile lor”. Funcționarii parlamentari beneficiază, printre altele, de pensii speciale. Citește și: Boloș recunoaște că pensiile speciale au blocat PNRR-ul: „Avem jaloane care nu au fost îndeplinite, unul, cel legat de pensiile speciale” Protest al angajaților Senatului față de reorganizarea Bolojan Sindicatul Funcţionarilor Publici Parlamentari, Sindicatul Personalului Contractual şi Sindicatul Şoferilor din Senatul României au protestat în comun, afirmând, într-un comunicat, că „o reorganizare făcută în grabă care să aibă în vedere strict factorul economic (scăderea cheltuielilor salariale) este extrem de îngrijorătoare şi nebenefică atât pentru funcţionarea instituţiei, cât şi pentru angajaţi şi familiile lor. O astfel de acţiune în forţă ridică serioase semne de întrebare şi îngrijorări la nivelul întregului aparat tehnic al Senatului”. „Angajaţii Senatului sunt esenţiali pentru funcţionarea eficientă a procesului legislativ. Orice proces de reorganizare trebuie să fie realizat cu respectarea drepturilor acestora şi fără a afecta stabilitatea instituţiei. Facem apel la toţi senatorii să sprijine o reformă bazată pe echitate şi raţionalitate”, se arată în protest. În consecință, aceste sindicate solicită "implementarea unei reorganizări bazate pe criterii transparente şi echitabile, respectarea drepturilor angajaţilor, inclusiv protejarea categoriilor vulnerabile, cum ar fi familiile monoparentale şi persoanele cu dizabilităţi, precum şi organizarea unei consultări pentru analizarea impactului măsurilor asupra funcţionării Senatului". Președintele Senatului, Ilie Bolojan (PNL), se pregătește să dea afară aproape 200 de angajați ai Senatului și să reducă consumul de carburanți ai instituției. Potrivit unui memorandum propus, azi, în ședința Biroului Permanent al Senatului, numărul angajaților instituției se va reduce cu 189, de la 796 la 607. Din cele 797 de posturi prevăzute acum în organigramă, circa 30 sunt libere.

Bolojan se pregătește să dea afară aproape 200 de angajați ai Senatului Foto: Aktual 24
Politică

Bolojan pregătește dea afară aproape 200 de angajați ai Senatului

Președintele Senatului, Ilie Bolojan (PNL), se pregătește să dea afară aproape 200 de angajați ai Senatului și să reducă consumul de carburanți ai instituției. Potrivit unui memorandum propus, azi, în ședința Biroului Permanent al Senatului, numărul angajaților instituției se va reduce cu 189, de la 796 la 607. Site-ul stiri pe surse scrie că memorandumul a fost aprobat cu unele modificări. Citește și: Boloș recunoaște că pensiile speciale au blocat PNRR-ul: „Avem jaloane care nu au fost îndeplinite, unul, cel legat de pensiile speciale” În plus, nu este clar dacă toate posturile care se desființează sunt ocupate efectiv de cineva. Bolojan se pregătește să dea afară aproape 200 de angajați ai Senatului Memorandumul lui Bolojan, intitulat „Masuri pentru reorganizarea activității Senatului României și reducerea cheltuielilor bugetare” prevede, printre altele: reducerea numărului de secretari adjuncți, de la patru la doi la direcția de presă dispar șase posturi de la Direcţia generală cooperare parlamentară externă se taie 14 posturi 122 de posturi se desființează de la direcțiile legislativă, secretariat general și administrare patrimoniu dispar 24 de posturi de șofer, fiindcă se va aloca o mașină la zece senatori, nu la opt, cum este în prezent În plus, cota lunară de carburanți se reduce cu 20%, iar indemnizația acordată „coordonatorilor” comisiilor dispare. Memorandumul estimează o reducere de aproape 24% a posturilor existente. Nu există însă un calcul al impactului buegtar și un calendar al transpunerii efective în practică a prevederilor din memorandum.

POT ar fi făcut senatoare o videochatistă: Valentina Aldea Foto: Facebook
Politică

POT ar fi făcut senatoare o videochatistă

Premieră în Parlamentul României: susținătorii lui Călin Georgescu, de la POT, ar fi făcut senatoare o videochatistă, pe Valentina Aldea. Ea a candidat pe locul I la Senat, București, și potrivit simulărilor de până acum va deveni senator. POT a luat 5,02% din voturile bucureștenilor. Citește și: ANALIZĂ De ce PSD vrea ca Elena Lasconi să nu ajungă la Cotroceni și care este planul secret pe care-l are cu Călin Georgescu, dacă acesta va câștiga POT ar fi făcut senatoare o videochatistă Redacția DeFapt.ro a primit mai multe imagini și un film cu Valentina Aldea în acțiune, iar între timp informația a fost difuzată și de Observator News. Valentina Aldea folosește numele de Justinn Jade când acționează pe net. Imaginea și filmarea XXX nu pot fi publicate de DeFapt.ro, datorită naturii lor explicite, dar pentru cei dornici de senzații tari ele pot fi găsite aici: Candidați POT: Valentina Aldea, antreprenor Ea are 36 de ani și, pe afișul ei electoral și pe Facebook, se prezintă drept „antreprenoare”. „MISIUNEA de ROMÂN poate fi împlinită cu OAMENI tineri, care se implică plini de curaj, decență și profesionalism. Cu bucurie, dar și o mare responsabilitate, candidez pentru funcția de senator în Parlamentul României. Susține și votează un partid curat, transparent - @Partidul Oamenilor Tineri - pentru a aduce schimbarea în bine pentru țara noastră”, a scris ea pe Facebook.

La Iași, USR a devansat PNL (sursa: Facebook/USR Iași)
Eveniment

La Iași, USR a devansat PNL

La Iași, USR a devansat PNL. Potrivit ultimelor date, în Iasi, USR-ul a devansat PNL la Senat. La Iași, USR a devansat PNL Alegerile parlamentare în județul Iași au atras aproape 330.000 de alegători, cu voturi exprimate în 783 de secții. Citește și: Cine îl susține pe Călin Georgescu: Geolgău, bombardier din Italia, care s-a opus restricțiilor din pandemie și care acum o înjură pe LasconiPSD a câștigat scrutinul în județ, conform rezultatelor oficiale după numărarea voturilor din toate secțiile. Următoarele partide clasate sunt AUR, USR, PNL și SOS, cu USR devansând PNL la Senat. Continuarea, în Ziarul de Iași

Republicanii au câștigat controlul Senatului american (sursa: Facebook/Donald J. Trump)
Internațional

Republicanii au câștigat controlul Senatului american

Republicanii au câștigat controlul Senatului american. Miercuri, republicanii au recâștigat controlul Senatului american, deținut anterior de democrați, obținând o majoritate de cel puțin 51 de locuri din 100. Proiecțiile realizate de Fox News și NBC au confirmat acest rezultat. Republicanii au câștigat controlul Senatului american Controlul Senatului, alături de cel al Camerei Reprezentanților, reprezintă o miză esențială în alegerile legislative din Statele Unite, care au loc în paralel cu scrutinul prezidențial. Citește și: FOTO Sorina Docuz-Stan, buzoianca foarte apropiată de Marcel Ciolacu, la Paris cu prietena care are contracte cu PSD. Un bărbat înalt, clăpăug și grizonant se ferește de poză Ambele camere legislative joacă un rol crucial în procesul decizional, influențând agenda politică națională. Implicațiile pentru viitorul președinte al SUA Marja de manevră a viitorului președinte al SUA va depinde în mare măsură de capacitatea sa de a obține sprijinul Congresului pentru adoptarea legilor propuse. Majoritatea republicană din Senat ar putea influența substanțial politicile și inițiativele legislative ale noii administrații.

Udemeristul Mărginean din Moldovenești, candidat ieșean (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Politică

Udemeristul Mărginean din Moldovenești, candidat ieșean

Udemeristul Mărginean din Moldovenești, candidat ieșean. Ioan Mărginean deschide lista UDMR pentru Senat în Iași, aducând cu el o experiență de 16 ani în conducerea comunei Moldovenești. Udemeristul Mărginean din Moldovenești, candidat ieșean Candidatura sa pe lista UDMR este în mare parte simbolică, cu șanse reduse de a obține un loc de senator. Citește și: Ciucă sugerează că Ciolacu locuia cu Sorina Docuz într-o vilă de protocol: „Sunt sigur că nu vrea să meargă cu acest secret în turul 2” Alături de el, la Senat din partea UDMR candidează reprezentanți din Dej, Miercurea Ciuc, Satu Mare și Oradea. Pentru Camera Deputaților, UDMR a depus liste cu candidați din județele vestice ale țării. Recent, Ioan Mărginean a depus jurământul pentru un nou mandat ca primar în comuna Moldovenești, începând astfel al patrulea mandat, după ce a câștigat alegerile cu 55% din voturi. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Finul, cumătrul Sorinei Docuz, funcții publice (sursa: Hotnews, Facebook/Marcel Ciolacu)
Investigații

Finul, cumătrul Sorinei Docuz, funcții publice

Finul, cumătrul Sorinei Docuz, funcții publice. Gheorghe Bolintineanu, cumătrul Sorinei Docuz, femeia cu care prim-ministrul Marcel Ciolacu are o relație "normală", candidează pe lista de senatori a PSD Ilfov. Fost președinte al PSD Ilfov, cu master la Academia SRI, Gheorghe Bolintineanu este un apropiat al interlopilor din clanul Sportivilor, alături de care s-a afișat la mai multe evenimente politice, dar și la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a-l susține și proteja pe Liviu Dragnea, fostul lider al PSD. Citește și: Cum a tocat George Simion 14 milioane de euro, subvenția de la contribuabili: o uriașă bucată, șpaga la presă Bolintineanu a fost "uns" director general al SMART SA, companie deținută de stat prin Transelectrica, după ce vreme de șapte ani a administrat baza RAAPPS Scroviștea, acolo unde politicieni de seamă organizau chiolhanuri discrete. DeFapt.ro a dezvăluit că și finul Sorinei Docuz (adică fiul lui Gheorghe Bolintineanu), Ionuț Alexandru Bolintineanu, a prins o sinecură de la PSD: a fost director general al Biroului de Turism și Tineret. Șef la Transport Public în Ilfov Gheorghe Bolintineanu a intrat în câmpul muncii în anul 1998 direct ca director transporturi. Doi ani mai târziu, a început facultate de inginerie economică la Agronomie. În timpul facultății, a mai lucrat ca administrator la Elcom și mecanic șef la Electrotranscom. Ulterior, după ce a devenit inginer cu patalama la mână, a fost angajat ca administrator al firmei Centrum Transport. Apoi a început să cocheteze cu politica iar PSD l-a pus director general la Autoritatea de Transport Public Ilfov. Dar, în paralel, lucra și ca director general la Voom SRL. Stăpânul domeniului RAAPPS de la Scroviștea Cariera avea să i se schimbe definitiv în anul 2013. Atunci, partidul l-a făcut director de sucursală la RAAPPS: i-a dat pe mână domeniul de protocol de la Scroviștea, acolo unde politicieni de rang înalt organizează diverse chermeze. Tot atunci, Bolintineanu a început un master la Academia Națională de Informații Mihai Viteazu a SRI. Citește și: FOTO Cine este feblețea lui Ciolacu, ale cărei legături cu statul încep să apară: poza seminud la 17 ani, s-a măritat cu Robert Negoiță la 22 de ani, iar la 27 de ani cu „Mădălin de la Giurgiu” La Scroviștea, cumătrul Sorinei Docuz și-a dezvoltat relația de prietenie cu Liviu Dragnea, fostul lider PSD, care l-a pus șef peste organizația PSD Ilfov în anul 2019. S-a înconjurat rapid de reprezentanții clanurilor interlope din Bucureșt,i care dețineau puterea politică în Ilfov. Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni, acuza în 2020 că "PSD, astăzi, este condus în Ilfov de clanurile interlope ale Capitalei". Făcea referire la faptul că Gheorghe Bolintineanu era mereu însoțit de interlopi afiliați Clanului Sportivilor. Într-un final, după ce Marcel Ciolacu a preluat șefia PSD, Gheorghe Bolintineanu a fost schimbat din funcție. Finul, cumătrul Sorinei Docuz, funcții publice Chiar dacă l-a schimbat din funcția politică, partidul lui Marcel Ciolacu l-a pus pe Bolintineanu senior director general la compania de stat SMART SA, deținută de Transelectrica, cunoscută ca "cimitirul elefanților": acolo ajung unii membri de partid care își pierd funcțiile politice. Gheorghe Bolintineanu este cumătrul Sorinei Docuz: când aceasta era căsătorită cu Robert Negoiță, l-a nășit pe Ionuț Alexandru Bolintineanu, fiul lui Gheorghe Bolintineanu. Și finul Bolintineanu junior a beneficiat de generozitatea Sorinei Docuz: a fost instalat director general la Biroul de Turism pentru Tineret. Citește și: Finul Sorinei Docuz, feblețea lui Marcel Ciolacu, numit director al Biroului de Turism și Tineret din subordinea Ministerului Familiei Coincidență sau nu, în urma dezvăluirilor DeFapt.ro, Bolintineanu a fost retras de pe funcție la sfârșitul lunii februarie a.c. Tatăl său, însă, Gheorghe Bolintineanu, se află pe locul 2 pentru Senat pe lista PSD Ilfov.

Cui concesionează Simion locurile de parlamentar Foto: Facebook
Politică

Cui concesionează Simion locurile de parlamentar

Cui concesionează George Simion locurile AUR de parlamentar: o bugetară din Guvern, cu 4 case și 2 apartamente, deschide lista de candidați la Senat la Bacău. Daniela Ștefănescu este în prezent consilier la Secretariatul General al Guvernului, deci, teoretic, putea fi membru AUR, dar nu avea voie, de facto, să fie activist al vreunei formațiuni politice. Citește și: Banca îți poate șterge creditul dacă demonstrezi că nu ai nici o posibilitate să plătești. Cum a reușit asta un român prin intermediul CSALB Cui concesionează Simion locurile de parlamentar În ultimele săptămâni s-au în înmuțit acuzațiile la adresa lui George Simion, acuzat că vinde netransparent locurile de parlamentar. Declarația de avere a Danielei Ștefănescu arată că, în anul fiscal 2023, a câștigat, net, 75.838 de lei. Ea deține, împreună cu soțul, patru case în județul Bacău și două apartamente în București, peste cinci hectare de teren extravilan și intravilan în județul Bacău, la Palanca, și a acordat împrumuturi de 120.000 de euro. Soțul ei este director la Casa Socială a Constructorilor și, în anul fiscal 2023, a câștigat, net, 247.000 lei. Ștefănescu este cumnata unui fost șef al Gărzii Financiare Bacău, Eugen Ștefănescu. „Membrii AUR Bacău sunt frustrați de propunerea partidului, mai ales în ceea ce privește «plantarea» Danielei Ștefănescu prima pe listă la Senat. «Noi am stat și am muncit și la locale și acum, la parlamentare, pe brânci pentru partid. Iar duduia asta, de care nici nu am auzit până acum și nu am văzut-o la sediu decât acum vreo două săptămâni, este pusă prima pe listă. Nu cred că e corect!», ne-a declarat un membru AUR, care a dorit să rămână anonim”, scrie Ziarul de Bacău.

Paul Stănescu va fi parlamentar PSD (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Politică

Paul Stănescu va fi parlamentar PSD

Paul Stănescu va fi parlamentar PSD. Organizația PSD Olt a depus miercuri listele de candidați pentru alegerile din acest an, cu Paul Stănescu, secretarul general al partidului, pe prima poziție la Senat, și Florin Barbu, ministrul Agriculturii, ocupând a doua poziție la Camera Deputaților. Paul Stănescu va fi parlamentar PSD Pentru Senat, candidații PSD Olt sunt Paul Stănescu, Siminica Mirea, Emil Albotă, Corina Sulger și Răzvan Costel Bățăgui. Citește și: EXCLUSIV Nordis achiziționa trimestrial câte o mașină de lux. În trei ani a luat un BMW, un Bentley și opt Mercedes-uri, toate noi. În parcare avea deja un Porsche, un Ferrari și alte șase Mercedes-uri La Camera Deputaților, lista este compusă din Marius Iancu, Florin Barbu, Bogdan Florian Mihuți, Liviu Voiculescu, Ionuț Ivan, Florin Ciocan, Mariana Leanca și Alexandru Berechet. Oprescu: „Suntem o echipă responsabilă” Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că echipa de candidați este una unită, responsabilă și experimentată, fiind pregătită să reprezinte județul Olt la nivel național. „Depunerea candidaturilor este tratată cu maximă responsabilitate cetățenească și reafirmă angajamentul nostru de a aduce județul Olt la următorul nivel de dezvoltare”, a spus Oprescu. El a subliniat importanța unui parteneriat solid între cetățeni, primării, Guvern și instituțiile guvernamentale. Proiectele social-democraților Oprescu a evidențiat câteva dintre principalele proiecte propuse de PSD Olt pentru următorul mandat. Printre acestea se numără construirea unui nou corp la Spitalul Județean de Urgență Slatina, un proiect de aproximativ 60 de milioane de euro, care va include un bloc operator modern, o nouă secție de ATI și un heliport. De asemenea, se propune modernizarea infrastructurii de drumuri județene prin atragerea unei finanțări de 50 de milioane de euro și extinderea rețelelor de utilități în toate localitățile din județ. Marius Oprescu a subliniat că PSD Olt este alături de cetățeni nu doar în campanie electorală, ci în fiecare zi. „Avem nevoie de fiecare vot pentru a trimite cât mai mulți oameni la București, astfel încât să influențăm deciziile politice și să aducem investiții în județul Olt”, a adăugat președintele PSD Olt.

Antena 3 susține că Iohannis ar putea candida pentru PNL Foto: FocusPress
Politică

Antena 3 susține că Iohannis ar putea candida pentru PNL

Antena 3 susține că Klaus Iohannis ar putea candida la Senat, pentru PNL, însă liberalii neagă: „Nu s-a discutat în PNL acest lucru”, a declarat, la Digi 24, Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al acestui partid. Citește și: De ce Ciolacu nu arată cine răspunde pentru inundații: șeful Apelor Române este clientul lui Grindeanu, condamnat pentru că a condus beat Listele de candidați la alegerile parlamentare trebuie depuse până la 17 octombrie. Antena 3 susține că Iohannis ar putea candida pentru PNL „Șeful statului ar urma să ocupe prima poziție pe lista pentru Senat a PNL București. Acesta este scenariul aflat în lucru pe masa liberalilor, susțin multiple surse din partid pentru Antena3.ro. Scenariul nu a fost discutat oficial în ședințele de partid și nu toți membrii conducerii sunt la curent cu acesta, însă o parte dintre liderii liberali consultați de Antena3.ro au susținut că cel care și-ar dori să fie pus în practică ar fi chiar Klaus Iohannis, care ar ținți poziția de președinte al Senatului, în noua legislatură (...) În acest context, era previzibil că Iohannis va dori să se întoarcă în PNL și că va ținti o poziție în politica internă, vorbindu-se în ultimele săptămâni inclusiv despre o intenție a sa de a deveni prim-ministru, în varianta în care Nicolae Ciucă ar câștiga alegerile prezidențiale”, susține postul controlat de Dan Voiculescu. Informația a fost difuzată însă și de Digi 24, și de RTV.

Înlocuitoarea Șoșoacăi, tânără de la țară (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Politică

Înlocuitoarea Șoșoacăi, tânără de la țară

Înlocuitoarea Șoșoacăi, tânără de la țară. Diana Șoșoacă a părăsit Senatul după încheierea sesiunii parlamentare, iar locul lăsat vacant va putea fi ocupat abia la toamnă. Înlocuitoarea Șoșoacăi, tânără de la țară O tânără ieșeancă din Costuleni va deveni senatoare pentru câteva luni. Ionela-Alina Dumitru este cea care îi va lua locul Dianei Iovanovici-Șoșoacă la Senat. Citește și: Prăbușire dramatică a producției industriale, de peste 10% – anunță Institutul Național de Statistică Șoșoacă a câștigat mandatul la alegerile parlamentare din 2020 pe lista AUR, dar a demisionat din partidul lui George Simion un an mai târziu. Ea și-a făcut propriul partid, dar a continuat să ocupe la Senat locul câștigat cu cei de la AUR. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră