sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: șef

14 articole
Eveniment

Fost șef de Poliție, probleme legale

Fost șef de Poliție, probleme legale. Fostul șef al Poliției Hârlău și-a pierdut permisul după ce a fost prins băut la volan, fiind condamnat în primă instanță, dar contestând decizia pe motiv că este „dependent” de dreptul de a conduce. Fost șef de Poliție, probleme legale În seara zilei de 9 aprilie, acesta a lovit un Opel Corsa parcat în Scobinți, însă și-a continuat deplasarea fără să oprească. Citește și: EXCLUSIV Călin Georgescu are acces, prin intermediul unui ofițer, la documente secrete ale Internelor (părți din planurile de operaționalizare, înzestrare și cercetare-dezvoltare) Un șofer aflat în trafic a observat incidentul și l-a urmărit până în Hârlău, încercând să-l oprească prin semnale luminoase. Cu toate acestea, fostul polițist a ignorat avertismentele și și-a continuat drumul, refuzând să se conformeze. Continuarea, în Ziarul de Iași

Fost șef de Poliție, probleme legale (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Iohannis îl avansează pe șeful STS (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Eveniment

Iohannis îl avansează pe șeful STS

Iohannis îl avansează pe șeful STS. Președintele Klaus Iohannis semnează decretele de avansare în grad pentru peste 100 de oficiali. Vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de avansare în grad pentru peste 100 de oficiali din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Justiției și Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Printre cei avansați se numără personalități importante, precum șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Leonard-Gabriel Baraboi, și directorul STS, Ionel-Sorinel Vasilca. Avansări în Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne Președintele Iohannis a aprobat avansarea în grad de chestor de poliție penitenciară pentru Teoroc Antoanela Cristina (Ministerul Justiției). Citește și: Călin Georgescu vrea armată obligatorie pentru toți tinerii: „Este o chestiune de onoare, este o chestiune de istorie națională, este o chestiune care te înnobilează” De asemenea avansarea în gradul de chestor-șef de poliție pentru Necula Mihai-Cătălin și în gradul de chestor principal de poliție pentru alți oficiali din MAI, precum Coman Nușa-Mirela și Grecu Răzvan. Promovări în cadrul Ministerului Apărării Naționale Decretele semnate includ: Înaintarea în gradul de general cu patru stele pentru Băiceanu Petru. Înaintarea la gradul de general-locotenent cu trei stele pentru Leonard-Gabriel Baraboi, Dan Cristian-Daniel și alți generali de rang înalt. Acordarea gradului de general de brigadă pentru colonei precum Antip Adrian și Maxim Mădălina-Gabriela. Iohannis îl avansează pe șeful STS În cadrul STS, avansările includ: Înaintarea în gradul de general-locotenent cu trei stele pentru Vasilca Ionel-Sorinel. Acordarea gradului de general de brigadă cu o stea pentru colonei precum Feticu Mihail-Florin și Orosan Radu-Horațiu. Avansări în retragere: Recunoaștere pentru merite deosebite Au fost acordate avansări și pentru oficialii aflați în retragere: Înaintarea în gradul de general-maior cu două stele, în retragere, pentru Abăluță Adrian și Burticioiu Iulică. Acordarea gradului de general de brigadă cu o stea, în retragere, pentru colonei precum Baciu Constantin și Mocan Ioan. Semnificația avansărilor Potrivit Administrație Prezidențiale, aceste promovări reflectă contribuțiile semnificative aduse de oficialii din structurile de apărare, securitate și ordine publică. Ceremoniile de avansare subliniază angajamentul statului român față de consolidarea leadership-ului în instituțiile cheie.

Șeful Poliției Rutiere, BMW de bombardier (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șeful Poliției Rutiere, BMW de bombardier

Șeful Poliției Rutiere, BMW de bombardier: ar trebui să predea certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl conduce și să își taie singur apoi amendă? Șeful Poliției Rutiere, BMW de bombardier Autoturismul pe care comisarul Mihai Șoric îl conduce are aplicate folii negre foarte închise pe geamurile portierelor și farurilor. Citește și: EXCLUSIV Georgian Pop (PSD), șeful Rezervelor de Stat, deconspiră sabotarea industriei de armament pusă la cale de ministrul PSD Radu Oprea, bișnițar cu pulbere pentru muniții Și aici vorbim de portierele din spate ale autovehiculului, dar și cele de pe față. Jurnaliștii au arătat fotografii cu geamurile negre mai multor specialiști, inclusiv unuia de la Registru Auto Român. Iar aceștia au fost categorici: foliile lipite de Mihai Șoric la BMW-ul argintiu cu care vine la serviciu sfidează legea. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șeful Poliției Maramureș, scos din funcție după ce Cherecheș a fugit de sub nasul lui, a ajuns adjunct la poliția județeană Vaslui Foto: Facebook
Politică

Șeful Poliției Maramureș, adjunct la poliția Vaslui

Șeful Poliției Maramureș, Mihai Gherman, scos din funcție după ce primarul Cătălin Cherecheș a fugit de sub nasul lui, a ajuns adjunct la poliția județeană Vaslui, scrie presa locală. Nici alte cadre considerate responsabile de această fugă care a compromis imaginea ministerului de Interne nu sunt în șomaj. Citește și: Mesaj dramatic al unui medic din Constanța: „Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci nu mai sunt bani” Șeful Poliției Maramureș, adjunct la poliția Vaslui „Adus de la Maramureș după ce a picat cu brio, de două ori, examenul pentru funcția de inspector șef, Mihai Gherman primește un cadou nesperat din partea șefilor din IGPR și este împuternicit inspector șef-adjunct la IPJ Vaslui. Gherman a condus poliția maramureșeană ca împuternicit, din septembrie 2021 până în prezent. S-a înscris de două ori, la concurs, dar la primul examen obține nota 4,80, iar la cel de-al doilea, 4,25. Mai mult, acesta se afla la conducerea IPJ Maramureș în ziua fugii din țară a lui Cătălin Cherecheș, dar conform presei maramureșene, se afla în concediu și comanda fusese preluată de un coleg (...) Astfel, începând cu data de 29.11.2023, comisarul șef Mihai Gherman va prelua funcția de adjunct al IPJ Vaslui”, scrie Gazeta de Vaslui. Mihai Gherman, mutat de la Maramureș la Vaslui Însă Digi 24 arată că nici alte cadre din ministerul de Interne considerate responsabile de fuga fostului primar al Băii-Mari nu suferă în șomaj: „Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, este acum la dispoziția ministrului de Interne și așteaptă să îi fie trasate noi sarcini tot în cadrul structurii din care face parte”, scrie Digi 24. Doi dintre adjuncții săi au ajuns: unul director la Direcția de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, iar altul director la Direcția de Administrare și Logistică Fostul șef al direcției județene de informații a Internelor s-a pensionat. Digi 24 explică faptul că toți polițiștii față de care se iau măsuri de sancționare după diverse scandaluri rămân în poliție, chiar dacă ajung să primească salarii mai mici.

Șeful Permiselor, cu mașina peste om (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șeful Permiselor, cu mașina peste om

Șeful Permiselor, cu mașina peste om. Ancheta în cazul morţii localnicului din Holboca găsit mort pe un drum lăturalnic înaintează greu. Șeful Permiselor, cu mașina peste om Principalul suspect în acest caz ar fi colonelul de poliţie Vasile Zacornea, fost şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Iaşi. Acesta se află pe lista scurtă a criminaliştilor, care vor avea ultimul cuvânt în acest caz. Citește și: Pandele se plânge în direct la RTV că Sebastian Ghiță îl jupoaie pentru aparițiile la acest post TV. El spune că a fost „o glumă” după lamentările lui Ciutacu Potrivit unor surse apropiate anchetei, Zacornea se află în fruntea listei suspecţilor, iar la acest moment poliţiştii şi procurorii adună probe şi au cerut expertize. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Căzut pe stradă, călcat de mașină (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Căzut pe stradă, călcat de mașină

Căzut pe stradă, călcat de mașină. Colonelul de poliţie Vasile Zacornea trăieşte în suspans la cote maxime în aceste zile, perioadă care ar putea să-i pecetluiască soarta. Căzut pe stradă, călcat de mașină Fostul comisar şef de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Iaşi este pe lista scurtă a unui cerc de suspecţi care ar fi omorât accidental un localnic din Holboca. Acesta ar fi fost călcat la propriu de un autoturism pe un drum lăturalnic, de pământ, folosit doar de câţiva locuitori din zonă. Citește și: Șansa lui Halep în cazul unei suspendări pentru dopaj și de ce un precedent în materie o ajută. O eventuală suspendare poate fi redusă masiv în instanță Al doilea suspect, pe lângă Zacornea, ar fi un tânăr care ar fi condus un Audi negru pe acelaşi drum de pământ. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șef la Permise, beat, accident mortal (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șef la Permise, beat, accident mortal

Șef la Permise, beat, accident mortal. Polițiștii au vizionat camerele de supraveghere și au concluzionat că bietul om fusese lovit de un autoturism care aparține lui Vasile Zacornea, fostul șef de la Permise și Înmatriculări. Șef la Permise, beat, accident mortal Zacornea conducea un Mitsubishi Lancer și apoi ar fi fugit de la locul accidentului, cel mai probabil pentru că era băut. Polițiștii au identificat mașină lui Zacornea aseară. "La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit decedat pe o stradă de pe raza comunei Holboca. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Citește și: Managerul „Spitalului Frankenstein”, unde se puneau stimulatoare cardiace din cadavre și o șefă de secție își interna părinții cu anii, demis în sfârșit. Dar fără nici o acuzație Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt", au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șef din ANAF, avere din pariuri (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șef din ANAF, avere din pariuri

Șef din ANAF, avere din pariuri. Un şef de la Finanţele ieşene şi altul de la Vama de Frontieră Iaşi nu au avut un an aşa grozav în 2022. Șef din ANAF, avere din pariuri Adică unul nu a mai câştigat la pariuri sportive nici măcar un leu, iar celălalt nu a mai primit cadouri în bani de la neamuri. Cel puţin asta reiese din declaraţiile de avere completate în 2023 de Bogdan Emilian Ciornei şi Dănuţ Bolohan. Citește și: Aici sunt banii pentru Sănătate: spitalul județean Constanța are 4.275 de angajați. Un medic poate primi 38.000 lei/lună, o asistentă – peste 11.000 lei, iar un șofer – 5.600 lei/lună, brut Bogdan Emilian Ciornei, care conduce Serviciile interne din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi, declara în 2022 că a câştigat cu un an înainte 46.500 de euro din pariuri sportive. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șef din Poliție, ruinat de credit (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Șef din Poliție, ruinat de credit

Șef din Poliție, ruinat de credit. Şeful Secţiei V Poliţie (Bularga, Iași) a ajuns dator vândut. Șef din Poliție, ruinat de credit Magistraţii Tribunalului Iași l-au obligat pe acesta la plata unei sume considerabile reprezentând datorii la întreţinere şi penalităţile aferente. Judecătorii nu au acceptat nici măcar solicitarea lui Alexandru Hordilă ca plata datoriilor să fie eşalonată. Citește și: CSM, presiuni pentru a bloca reforma pensiilor speciale: 1.500 de magistrați se vor pensiona dacă le crește „intempestiv” vârsta de pensionare. La ICCJ ar pleca 82 din 104 judecători Problemele lui Hordilă au început în 2007 când, ca mulţi alţii, a contractat un credit în franci elveţieni pentru achiziţionarea unui apartament. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șeful avocatei moarte, încă în arest (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șeful avocatei moarte, încă în arest

Șeful avocatei moarte, încă în arest. Avocatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pe 16 iulie, când judecătorii au admis propunerea făcută în acest sens de procurorii Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel. Șeful avocatei moarte, încă în arest Felecanu fusese reținut cu o zi înainte pentru moartea avocatei Monica Cioată, iubita lui la momentul producerii tragediei. Monica Cioată avea 26 de ani, din Târgu Frumos, a absolvit Facultatea de Drept în anul 2017, iar din 2019 tânăra a devenit avocat al Baroului Iaşi. Citește și: Relația China – SUA a ajuns în faza amenințărilor între președinți: Xi Jinping i-a transmis telefonic lui Joe Biden „să nu se joace cu focul” în privința Taiwanului Lucra alături de Sebastian Felecanu la cabinetul acestuia de avocatură., ca asistent și îi era și iubită. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șeful avocatei moarte a refuzat poligraful (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șeful avocatei moarte a refuzat poligraful

Șeful avocatei moarte a refuzat poligraful. Apropiaţii celor doi avocaţi - tânăra decedată în urma căderii de la etaj şi iubitul ei, acuzat acum de crimă - spun că cei doi formau un cuplu bizar, că se certau des, şi că pentru această stare de fapt o anume vină o avea şi ea. Șeful avocatei moarte a refuzat poligraful Avocatul Sebastian Felecanu era destul de bun în branşă şi, spun cunoscuţii, avea “lipici” la femei frumoase. Asta era o mare problemă pentru iubita sa. Citește și: Agitația politică de la Sofia continuă, spre folosul Moscovei: președintele pro-rus Rumen Radev le cere socialiștilor să formeze guvernul Primul mare semn de întrebare al anchetatorilor a apărut în momentul în care Felecanu a refuzat testul poligraf, pentru a-şi susţine varianta. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Șef ANAF, 46.500 euro din pariuri (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șef ANAF, 46.500 euro din pariuri

Șef ANAF, 46.500 euro din pariuri. Bogdan Emilian Ciornei, director executiv Servicii interne în cadrul Finanţelor ieşene, a pus mâna pe 227.000 de lei (aproape 46.500 de euro). Șef ANAF, 46.500 euro din pariuri Bani provin de la Kaizan LTD și Betfair GB. Câştigul apare în cea mai recentă declaraţie de avere a finanţistului parior, completată la mijlocul lunii iunie a acestui an. Citește și: Ministerul Apărării va cumpăra blindate 4X4 de 750 milioane de euro. Americanii de la Oshkosh și francezii de la Arquus, favoriți Nu este pentru prima dată când Ciornei îşi încearcă norocul la pariuri: în anul 2020, a câștigat „doar” 61.000 de lei (circa 12.600 de euro). Continuarea, în Ziarul de Iași.

ANAF demarează controale masive din 1 iulie (sursa: Captura foto)
Eveniment

ANAF demarează controale masive din 1 iulie

ANAF demarează controale masive din 1 iulie. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane, a anunţat vineri preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă. "Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit. ANAF demarează controale masive din 1 iulie Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor. Trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar în acelaşi timp creează şi o mare frustrare în rândul societăţii româneşti, creând chiar modele antisociale. Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constaţi că ele sunt aproape inexistente", a declarat Lucian Ovidiu Heiuş. Citește și: Lavrov, ministrul de Externe al lui Putin, a renunțat la limbajul diplomatic și jignește Moldova: Apelează la cerșetorie, extorcare. Occidentul vrea o a doua Ucraină El a spus că în aceste zone se vor concentra controalele pentru a verifica dacă averile acumulate sunt în concordanţă cu veniturile obţinute. Persoanele fizice sunt vizate Preşedintele ANAF a menţionat că a transmis Direcţiei Generale de Control Venituri Persoane Fizice să realizeze o analiză de risc şi s-a pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. "Făcându-se această analiză de risc am constatat cu stupoare şi cu revoltă, de-a dreptul, că 561.000 de persoane, de CNP-uri, au acumulat, şi am luat doar 4 ani, 2016, 2017, 2018 şi 2019, anul 2020 o să-l finalizăm la sfârşitul lunii septembrie, iar anul 2021 probabil la sfârşitul anului, atenţie, au acumulat 561.000 de persoane o diferenţă între veniturile estimate de noi şi veniturile declarate şi impozitate de 20 de miliarde de euro. Practic, cum am făcut această analiză? Am luat din bazele noastre de date, ale ANAF-ului şi din bazele de date ale altor instituţii ale statului, primării în special şi conturi bancare, şi am văzut în fiecare an ce bunuri mobile şi imobile s-au achiziţionat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele de bani în conturile bancare, cu ce sume şi-au creditat propriile societăţi, cu ce sume şi-au majorat capitalurile societăţilor pe care le au, sau ce alte cheltuieli au putut să angajeze. Sunt convins că nu am reuşit să găsim toate cheltuielile pe care le-au angajat, că nu avem bazele de date suficient de bine puse la punct, şi după aceea am luat şi am verificat pentru fiecare CNP în parte ce venituri au declarat", a afirmat şeful ANAF, potrivit Agerpres. Acesta a explicat că legea spune că dacă există o diferenţă de 10% dintre venitul estimat şi venitul declarat, dar nu mai puţin de 50.000 de lei, deja există o neconcordanţă la declarare şi există un risc în acest domeniu.

Șeful piețelor, 9.000 euro pe lună (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Șeful piețelor: 9.000 euro pe lună

Șeful piețelor: 9.000 euro pe lună. Cel mai bine plătit şef din administraţia locală conduce cea mai slabă societate a Primăriei. Alocarea din acest an pentru venitul directorului Ecopiaţa ajunge la o medie lunară de aproape 9.000 euro pe lună. Șeful piețelor: 9.000 euro pe lună Directorul Cristian Stărică spune că acesta este un venit brut, iar netul ajunge la 55%, echivalentul a aproape 5.000 euro/lună. Indemnizaţia lui Stărică este similară cu cea a lui Klaus Iohannis. Citește și: EXCLUSIV Nici o tabără pentru refugiați ucraineni nu este operațională, deși Dîncu a promis 500.000 de locuri disponibile. Oficial, e treaba lui Arafat Iohannis conduce o ţară, iar Stărică, un bazar, târgul de cherestea, talciocul şi câteva pieţe agroalimentare. Pieţe care se află într-o stare deplorabilă, fără o minimă investiţie în ultimii ani. În CUG se vând produse pe trotuare, Dacia a fost închisă, Păcurari funcţionează pe avarie, iar Nicolina şi Alexandru cel Bun par invadate mai degrabă de samsari decât de producători. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră