duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: refuza

3 articole
Politică

Călin Georgescu refuză să răspundă jurnaliștilor

Călin Georgescu refuză să răspundă jurnaliștilor. Candidatul la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu, a respins acuzațiile că ar beneficia de susținerea unor troli, subliniind că este un lider care pune „interesul național pe primul loc”. Georgescu a făcut aceste declarații marți, într-o conferință de presă, fără a răspunde întrebărilor jurnaliștilor. Călin Georgescu refuză să răspundă jurnaliștilor Georgescu a reiterat viziunea sa privind interesul național ca prioritate absolută, afirmând că dorește o Românie puternică în relațiile internaționale, fără a se subordona unor agende externe. Citește și: E momentul să ne panicăm: șansele lui Călin Georgescu de a deveni președinte sunt, azi, enorme din cauza degringoladei din PSD și PNL „Vreau să fiu un președinte care pune poporul, țara lui, pe primul loc. Nu e negociabil – cooperare, diplomație, eleganță, onoare. Interesul național este pe primul loc, cu toate țările lumii, inclusiv cu NATO și Uniunea Europeană”, a declarat Georgescu. El a respins acuzațiile că ar dori scoaterea României din NATO sau UE: „Fals, nu am spus acest lucru niciodată. Vreau să negociez totul în avantajul poporului român, pentru că nu putem accepta orice”. Critici la adresa NATO: „O rușine pentru țările membre” În cadrul declarației, Georgescu a criticat o presupusă declarație a președintelui Comitetului militar al NATO, Rob Bauer, despre pregătirea oamenilor de afaceri din țările NATO pentru un scenariu de război. „Acest lucru este o rușine și o jignire adusă tuturor țărilor membre NATO”, a spus Georgescu, subliniind că nu a existat o consultare reală cu statele aliate. El a transmis că susține „strategia păcii, nu strategia războiului”, ca parte a platformei sale politice. Răspuns la acuzațiile privind trolii: „Este o jignire pentru votanții mei” Georgescu a respins ferm acuzațiile conform cărora ar beneficia de troli pentru a-și amplifica sprijinul electoral. „Am fost acuzat că am troli. Nu am troli. Este o jignire adresată celor 2.120.404 oameni care m-au votat. Așa au venit troli și la secțiile de votare? Este foarte ciudat”, a declarat candidatul. Dezbatere refuzată: invitație lansată către Elena Lasconi Călin Georgescu a informat că a solicitat o dezbatere publică cu contracandidata sa în turul al doilea, Elena Lasconi, la media publice, însă aceasta ar fi refuzat. El a sugerat că o dezbatere ar fi esențială pentru a oferi alegătorilor o imagine clară asupra viziunilor celor doi candidați. Mesajul electoral Călin Georgescu își construiește mesajul electoral în jurul ideii de suveranitate și interes național, contestând acuzațiile aduse și criticând strategii internaționale care, în opinia sa, nu respectă interesele României. Rămâne de văzut cum vor influența aceste poziții competiția pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Călin Georgescu refuză să răspundă jurnaliștilor (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Sute de ruși din forțele paramilitare refuză să plece în Ucraina Foto: Twitter
Eveniment

Sute de ruși din forțele paramilitare refuză Ucraina

Sute de ruși din forțele paramilitare, Rosgvardia, care se ocupă de securitatea internă refuză să plece în Ucraina, scrie Financial Times. Rosgvardia, Garda Națională a Rusiei, este o structură militară care gestionează amenințările interne și care este suborodnată direct lui Putin. Structura are 340.000 de cadre. După invadarea Ucrainei, membri Rosgvardia au fost observați la Herson, arestând și bătând protestatarii ucraineni. La 17 martie, comandantul adjunct al Rosgvardia, generalul Roman Gavrilov, ar fi fost demis de Putin pentru o serie de eșecuri în Ucraina. Sute de ruși din forțele paramilitare refuză să plece în Ucraina Un avocat care reprezintă un grup de membri ai acestei gărzi care refuză să se alăture invaziei Ucrainei a declarat, pentru Financial Times, că sute de alți militari au luat legătura cu el cerându-i ajutorul, pentru a evita să ajungă în zona de război. Mikhail Benyash a declarat că „mulți oameni nu vor să meargă să lupte”. Aproape 1.000 de persoane au luat legătura cu el după ce s-a aflat că reprezintă un grup de 12 membri Rosgvardia care au refuzat să plece în Ucraina și au fost concediați. Cei 12 au primit ordin să se deplaseze în Ucraina la 24 februarie, la începutul invaziei. Însă ei au susținut că nu fac parte din forțele militare și nu pot fi trimiși în zone de conflict. În plus, ei au arătat că nu știau în ce condiții vor fi obligați să participe la ceea ce Rusia numește o „operațiune specială”. Revolta lor este cu atât mai importantă cu cât Rosgvardia este considerată armata privată a lui Putin. Ea s-a făcut remarcată prin brutalitatea cu care a intervenit împotriva celor care protestau împotriva regimului de la Kremlin. Liderul cecen fidel Kremlinului, Ramzan Kadîrov, este general în cadrul acestei structuri. Totuși, trupe din Rosgvardia sunt pe teritoriul Ucrainei și, potrivit unor relatări pe care FT nu le-a putut verifica, conducerea unei diviziii a fost decimată, înregistrând nu mai puțin de 18 decese. Citește și: Invazia Ucrainei se transformă într-un război prelungit care are ca miză estul țării, estimează americanii. Biden sugerează că Putin e atins de paranoia: S-a autoizolat, a arestat consilieri

Rușii refuză negocierile de pace (sursa: reuters.com)
Internațional

Rușii refuză negocierile de pace

Rușii refuză negocierile de pace. Șeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a declarat că guvernul rus nu are niciun interes în negocierea unui armistiţiu în Ucraina pentru moment, pentru că armata sa nu şi-a atins scopurile militare, potrivit Agerpres. Rușii refuză negocierile de pace Guvernul rus nu are niciun interes în negocierea unui armistiţiu în Ucraina pentru moment, pentru că armata sa nu şi-a atins scopurile militare, a declarat joi şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, potrivit Reuters. "În acest moment, Rusia nu vrea să negocieze nimic. Îşi doreşte doar să ocupe teritoriu", a afirmat Borrell într-un interviu pentru postul spaniol de televiziune TVE. "Vrea să încercuiască litoralul de la graniţa cu Republica Moldova şi să izoleze Ucraina de mare. Vrea să negocieze cu adevărat doar atunci când îşi asigură o poziţie de forţă", a adăugat Borrell. "Totul se va decide în următoarele 15 zile" Uniunea Europeană şi aliaţii săi vor continua să livreze ajutor militar armatei ucrainene, a spus Borrell. "Este important, deoarece totul se va decide în următoarele 15 zile. Ce va face istorie va fi capacitatea ucrainenilor de a rezista", a adăugat el. Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a trimis trupele în Ucraina în ceea ce el numeşte "o operaţiune militară specială" de dezarmare şi "denazificare" a Ucrainei.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră