duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: poduri

6 articole
Eveniment

Încă patru poduri noi peste râul Prut

CNAIR a semnat, vineri, la Chișinău, contracte pentru proiectarea a încă patru poduri noi peste râul Prut, a anunţat directorul general Cristian Pistol. Contractele sunt în valoare de 4,4 milioane de lei fără TVA. Citește și: România a cheltuit efectiv o sumă ridicol de mică din PNRR, arată un membru al Consiliului de Administrație al BNR Înainte de război, 27 de poduri legau malurile Prutului. După 50 de ani, rămăseseră 9 și nu toate funcționale. Încă patru poduri noi peste râul Prut Noile poduri ar urma să fie construite la: Stânca (România) - Costeşti (Republica Moldova), Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova), Fălciu (România) - Leca (Republica Moldova) și Răducăneni (România) - Bărboieni (Republica Moldova). Proiectarea va fi gata în 12 luni. „Anul acesta vom lansa în licitaţie şi contractul pentru proiectarea şi execuţia unui pod nou peste Prut, la Albiţa, care va avea patru benzi de circulaţie şi care va asigura conexiunea dintre infrastructura rutieră a României şi cea a Republicii Moldova. Proiectul va fi finanţat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF). La ora actuală avem în derulare şi contractul pentru construcţia ansamblului de poduri de la Ungheni care va asigurarea legătura dintre România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni), proiect finanţat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), care trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2026, cel mai târziu. Tot în derulare sunt şi contractele pentru proiectarea necesară modernizării podurilor rutiere peste Prut de la Sculeni (România) - Sculeni (Republica Moldova) şi Oancea (România) - Cahul (Republica Moldova). Finanţarea acestor contracte este asigurată prin Programul Transport 2021-2027”, a mai arătat șeful CNAIR. Lucrările la podul de la Ungheni încep la 26 aprilie.

Încă patru poduri noi peste râul Prut Foto: Infoprut.ro/Grifor
Cinci noi poduri peste Prut, spre Republica Moldova Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Politică

Cinci noi poduri peste Prut, spre Republica Moldova

Cinci noi poduri peste Prut, spre Republica Moldova, cu finanțare europeană, intră în linie dreaptă, a anunțat azi secretarul de stat din ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu. Citește și: VIDEO Oficialii NATO ne sfătuiesc cum să ne pregătim de războiul cu Rusia: să avem în casă radiouri și lanterne cu baterii. Germania încurajează populația să păstreze și bani cash El a arătat că a fost validată de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru patru poduri rutiere noi peste Prut. La un al cincilea pod, primul la nivel de autostradă care se va construi peste Prut, „a fost ridicată suspendarea licitației”. Cinci noi poduri peste Prut, spre Republica Moldova În consecință, până la 29 februarie trebuie depuse oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru podurile: ??? ??? ?????? (??) - ???????? (??): Amplasamentul se va desfășura pe teritoriului județului Botoșani și al Raionului Rîșcani, la sud de actualul punct vamal, ce funcționează pe DN29E ??? ??? ??????? (??) - ????? (??): Amplasamentul va fi localizat în estul României, la nivelul județului Vaslui și în sud-vestul Republicii Moldova, la nivelul Raionului Leova. ??? ??? ?????? (??) - ???? (??): Amplasamentul viitorului obiectiv se va desfășura pe teritoriul județului Vaslui și al Raionului Cantemir ??? ??? ?????????? (??) - ????????? (??): Amplasamentul se află localizat în estul României, la nivelul județului Iași și în vestul Republicii Moldova, la nivelul Raionului Nisporeni Pentru cel de-al cincilea pod, până la 31 ianuarie se pot depune oferte pentru construirea sa. Primul pod la nivel de autostradă Este vorba de ??????? (??) – ??????? (??), pod care face parte din proiectul Autostrăzii A8 și care va avea și punct de trecere a frontierei. România a demarat deja demarat procedurile și pentru reabilitarea podurilor de la Albița (RO) - Leușeni (MD), unde lucrările presupun demolarea podului vechi și reconstrucție pod nou pe 4 benzi, Sculeni (RO) - Sculeni (MD) și Oancea (RO) - Cahul (MD). Într-un răspuns la această postare, Scrioștenu amintește că „tocmai am obținut finanțare europeană pentru un nou pod peste Dunare în zona județului Giurgiu - prima etapă de proiectare”.

România și Moldova, trei noi poduri peste Prut Foto: Infoprut.ro/ Grifor
Politică

România și Moldova, trei noi poduri peste Prut

România și Republica Moldova vor construi trei noi poduri peste Prut, a anunțat, pe Facebook, Lilia Dabija, secretar general al ministerului Infrastructurii de la Chișinău. Alte șase poduri ar urma să fie reabilitate. Însă ea nu a precizat sursa de finanțare pentru aceste investiții. Noile proiecte ar urma să fie gata în 2026, a susținut Dabija. Mold Street scria, în aprilie 2022, că în 30 de ani doar un pod a fost reabilitat, cel care face legătura de la Giugiulești la Galați, iar reparațiile au costat doar 1,8 milioane de euro. Ele au fost achitate integral de România. România și Moldova, trei noi poduri peste Prut Podurile noi vor fi construite la Costești – Stânca; Leova – Bumbăta și Leca – Fălciu. Vor fi reabilitate podurile de la Ungheni (RO) – Ungheni (RM), Leușeni – Albița, Sculeni (RO) – Sculeni (RM), Cahul – Oancea. „În privința construcției Autostrăzii Unirii, am informat colegii din România despre demersul RM, prezentat Comisiei Europene referitor la modificarea hărții rețelelor Trans Europene de Transport TEN-T, prin includerea în Rețea a Autostrăzii A8 Târgul Mureș – Iași – Ungheni, acesta fiind și punctul de conexiune a Republicii Moldova la rețeaua de Autostrăzi a Uniunii Europene, pînă la Chișinău și în continuare până la Odessa (Ucraina)”, a mai scris, pe Facebook, demnitarul din Republica Moldova. Citește și: Rusia va fabrica drone iraniene pe propriul teritoriu, în urma unui acord cu Teheranul În perioada interbelică erau 27 de poduri peste Prut, care făceau legătura cu Basarabia. În 2014, mai erau nouă poduri: şase rutiere (Lipcani-Rădăuţi-Prut, Costeşti-Stânca, Sculeni-Sculeni, Leuşeni-Albiţa, Cahul-Oancea, Giurgiuleşti-Galaţi) şi trei feroviare (Ungheni-Iaşi, Stoianovca-Fălciu şi Giurgiuleşti-Galaţi).

Rușii aruncă în aer podurile din zona Herson Foto: Twitter
Eveniment

Rusia anunță oficial retragerea din Herson

UPDATE 17.50 Rusia anunță oficial retragerea din Herson. Ministrul Apărării al Rusiei a ordonat retragerea din Herson. Forțele Kremlinului se retrag pe malul de est al râului Nipru. Retragerea efectivă se pare că a început încă de dimineață. Herson este singura capitala regională ocupată imediat după începutul invaziei rusești, din 24 februarie. ⚡️The Minister of Defense of the Russian Federation, Sergei Shoigu commanded to begin the withdrawal of troops from the temporarily occupied Kherson across the Dnipro River.?Follow@Flash_news_ua pic.twitter.com/J4h93LwJUZ— FLASH (@Flash_news_ua) November 9, 2022 ȘTIRE INIȚIALĂ Rușii aruncă în aer podurile din zona Herson și dau jos steagurile de pe clădirile oficiale, arată mai multe filmări din zonă prezentate de influencerii ucraineni. Totuși, forțele ucrainene sunt prudente și evită să facă predicții legate de o retragere completă a trupelor rusești. Rusia anunță oficial retragerea din Herson Zvonuri legate de abandonarea orașului de către armata Kremlinului au mai apărut în ultima perioadă de timp, dar ele nu au fost confirmate. Russia Retreat Underway: Across occupied-Kherson, ?? has blown at least 7 bridges as they attempt to escape across the Dnipro River. ?? flags have been pulled off buildings and checkpoints are abandoned. Whether it’s a rout remains 2 be seen, but the front is collapsing (again) pic.twitter.com/DgAYOAfPop— CJ (@CasualArtyFan) November 9, 2022 Acum, au fost aruncate în aer nu mai puțin de șapte poduri și o serie de puncte de control au fost abandonate. Chiar și canalele rusești de pe Telegram anticipează o retragere din acest oraș. Populația civilă a fost evacuată acum peste o săptămână. Rușii nu vor să predea fără luptă singura lor capitală regională capturată. Cu toate acestea, se pare că liderii administrației din Herson numiți de ruși s-au retras dincolo de râu. A bunch of Russian poopy flags magically ? disappeared from Kherson (map of the city where flags disappeared already) pic.twitter.com/D8WfSIth52— Special Kherson Cat ??? (@bayraktar_1love) November 9, 2022 În plus, forțele speciale ruse au furat trupul prințului Potemkin - un model pentru Putin, acest prinț fiind cel a anexat Crimeea la Imperiul Țarist - și l-au dus în Rusia. Citește și: Putin, acum și profanator de morminte: a furat din Herson corpul idolului său, Grigori Potemkin, cel care a anexat Crimeea la Imperiul Țarist Rămășițele fostului lider rus și iubit al împărătesei Ecaterina cea Mare, se aflau în catedrala din Herson. Șeful administrației pro-ruse s-a lăudat cu această decizie.

Podurile urbane, bombe cu explozie întârziată (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Podurile urbane, bombe cu explozie întârziată

Podurile urbane, bombe cu explozie întârziată. Prăbușirea unui pod în județul Neamț readuce în atenție starea acestor construcții – numite și lucrări de artă – din municipiul Iași. Podurile urbane, bombe cu explozie întârziată Le putem pune în două categorii: podurile peste Bahlui și pasajele peste calea ferată (sau superioare). Căile de acces peste râul care străbate orașul au fost modernizate o dată cu refacerea căilor de rulare pentru tramvaie. Citește și: Putin, „generos” în timp ce ține degetul pe butonul nuclear: Nu avem nimic împotrivă ca Ucraina să adere la UE și nici să exporte cereale. Vom folosi arme nucleare dacă va fi necesar Podul din Tudor Vladimirescu a avut cele mai consistente intervenții în acest sens. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Două funduri directoriale pe același scaun (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Două funduri directoriale pe același scaun

Două funduri directoriale pe același scaun. Fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri a redevenit director. Două funduri directoriale pe același scaun Concediat în decembrie 2019, el a deschis acţiune în instanţă în penultima zi a anului. Astă-toamnă, a câştigat la Tribunalul Iaşi anularea deciziei de concediere, iar anul acesta, Curtea de Apel a întărit decizia de revenire pe funcţie şi de plată a drepturilor salariale care i se cuveneau. Citește și: Noua direcție a adevărului: distrugerea memoriei istorice românești Potrivit ultimei declaraţii de avere înregistrate de directorul (până în martie) DRDP, venitul anual în această funcţie, respectiv pentru anul 2020, s-a ridicat la 247 de mii de lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră