marți 08 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: pneumonie

5 articole
Eveniment

Enigmaticul actor Val Kilmer a murit la 65 de ani în urma unei pneumonii

Val Kilmer s-a stins din viață. Actorul american Val Kilmer, cunoscut pentru rolurile memorabile din filme precum Top Gun, The Doors, Tombstone și Batman Forever, a murit la vârsta de 65 de ani, potrivit The New York Times. Val Kilmer s-a stins din viață Cauza decesului actorului a fost pneumonia, după cum a confirmat fiica actorului, Mercedes Kilmer. Citește și: 231 de milioane de euro vor fi tăiați din PNRR dacă nu rezolvăm problema pensiilor speciale - Boloș Val Kilmer a fost unul dintre cei mai apreciați actori ai anilor ’90, remarcându-se prin intensitate, perfecționism și o prezență scenică impunătoare. Totodată, reputația sa a fost marcată de conflicte cu regizori și colegi de platou, dar și de mai multe eșecuri comerciale care i-au afectat parcursul profesional. El însuși recunoștea într-un interviu din 2003: „Cred că sunt competitiv, nu dificil, și nu-mi cer scuze pentru asta.” De la „Top Gun” la „The Doors”: roluri iconice Val Kilmer a debutat în comedia cu spioni Top Secret! (1984), iar un an mai târziu a jucat în Real Genius. A devenit faimos în 1986 cu rolul Iceman în Top Gun, alături de Tom Cruise – parteneriat reluat și în Top Gun: Maverick (2022). Unul dintre cele mai apreciate roluri ale sale a fost în The Doors (1991), unde l-a interpretat pe Jim Morrison, liderul trupei rock omonime, rol pentru care a înregistrat și un videoclip de opt minute în care cânta și imita perfect stilul artistului. Carieră marcată de performanțe și controverse După succesul din The Doors, a urmat o perioadă prolifică pentru Kilmer: Tombstone (1993), Heat (1995) și Batman Forever (1995), unde l-a înlocuit pe Michael Keaton în rolul supereroului. Deși filmul a avut succes comercial, a fost primit cu rezerve de critici, iar Kilmer a fost umbrit de prestațiile lui Jim Carrey și Tommy Lee Jones. Regizorul Joel Schumacher l-a descris drept „cel mai tulburat om din punct de vedere psihologic cu care am lucrat vreodată”, iar Kilmer a refuzat să revină în următorul film al francizei. Viață personală și moștenire artistică Val Kilmer a fost căsătorit cu actrița britanică Joanne Whalley, alături de care a jucat în filmul Willow (1988). Cei doi au avut împreună doi copii, înainte de a divorța. În ciuda dificultăților din carieră și a provocărilor personale, Kilmer rămâne un simbol al unei epoci din cinematografia americană, recunoscut pentru pasiunea și dăruirea cu care a abordat fiecare rol.

Val Kilmer s-a stins din viață (sursa: Facebook/Val Kilmer)
Papa Francisc se recuperează după pneumonie (sursa: Facebook/Vatican News)
Eveniment

Papa Francisc se recuperează bine după pneumonie, Vaticanul confirmă evoluția favorabilă

Papa Francisc se recuperează după pneumonie. Papa Francisc „răspunde bine” la tratamentul pentru dubla pneumonie și starea sa generală continuă să se îmbunătățească, a anunțat Vaticanul. Suveranul pontif, în vârstă de 88 de ani, a fost internat pe 14 februarie la spitalul Gemelli din Roma, în urma unei infecții respiratorii grave. Papa Francisc se recuperează după pneumonie Într-un comunicat oficial, Vaticanul a precizat că starea de sănătate a Papei Francisc a rămas stabilă în ultimele zile și că tratamentul administrat dă rezultate favorabile. Citește și: CCR îi poate aplica lui Călin Georgescu precedentul Șoșoacă de pe 10 martie. În ce condiții îi poate fi interzisă candidatura Medicii sunt optimiști, iar evoluția sa indică o recuperare treptată. Problemele de sănătate ale Papei Francisc Spitalizarea liderului Bisericii Catolice vine pe fondul unei stări generale de sănătate fragilizate. De-a lungul anilor, Papa Francisc a suferit mai multe intervenții chirurgicale, inclusiv la colon și abdomen. De asemenea, are dificultăți de mers și folosește un scaun cu rotile din 2022 din cauza unor dureri persistente la genunchi. În plus, Suveranul Pontif suferă de probleme respiratorii încă din tinerețe. La doar 21 de ani, a fost aproape de moarte din cauza unei pleurezii severe, iar medicii au fost nevoiți să îi extirpe lobul superior al plămânului drept. Un pontificat marcat de provocări de sănătate În ciuda acestor probleme, Papa Francisc și-a continuat activitatea apostolică, asumându-și un rol activ în conducerea Bisericii Catolice. Exclusivitățile DeFapt.ro, cu un simplu click pe "Urmăriți" în dreapta sus Recuperarea sa este urmărită cu atenție la nivel global, având în vedere responsabilitățile sale și impactul pe care sănătatea sa îl poate avea asupra Vaticanului și a credincioșilor din întreaga lume. Medicii de la spitalul Gemelli monitorizează îndeaproape evoluția Papei, iar Vaticanul continuă să ofere actualizări periodice privind starea sa de sănătate.

Starea sănătății Papei Francisc s-a deteriorat (sursa: Facebook/Vatican News)
Internațional

Papa Francisc, în stare critică la spital: a dezvoltat pneumonie la ambii plămâni

Starea sănătății Papei Francisc s-a deteriorat. Vaticanul a anunțat sâmbătă seara că starea de sănătate a Papei Francisc, în vârstă de 88 de ani, rămâne critică, iar prognosticul este în prezent rezervat. Această situație alarmantă survine în contextul unei crize astmatice respiratorii severe. Starea sănătății Papei Francisc s-a deteriorat În cursul dimineții, Papa Francisc a suferit o criză respiratorie astmatică prelungită, care a necesitat administrarea unui flux mare de oxigen. Citește și: ANALIZĂ Eșecuri în serie ale suveraniștilor: miting ratat; moțiunea de cenzură, amânată; Georgescu, demascat că s-a operat în Germania Această intervenție urgentă evidențiază gravitatea stării sale medicale. Complicații hematologice Conform comunicatului Vaticanului, analizele de sânge efectuate recent au relevat prezența unei platelopenii, o tulburare hematologică asociată cu anemie. Din acest motiv, a fost necesară administrarea unei transfuzii. Deși Sfântul Părinte și-a petrecut ziua într-un fotoliu, se remarcă o agravare a simptomelor față de ziua precedentă. Bronșita, dezvoltată în pneumonie Papa Francisc a fost internat vinerea trecută la Spitalul Gemelli din Roma, inițial pentru o bronșită. Ulterior, Sfântul Scaun a anunțat că Suveranul Pontif a dezvoltat pneumonie la ambii plămâni. Infecția poate fi fatală, afectând grav țesutul pulmonar. În ciuda acestor evoluții, analizele de sânge de miercuri indicau o ușoară ameliorare, în special a semnelor de inflamație. Îngrijorări privind sănătatea Papei Această spitalizare a generat îngrijorări suplimentare, având în vedere programul încărcat al Papei și istoricul său medical complex. Anterior, sănătatea Papei a fost deja fragilizată de diverse probleme, inclusiv intervenții chirurgicale la colon și abdomen, precum și dificultăți la mers.

China livrează lumii o nouă boală (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

China livrează lumii o nouă boală

China livrează lumii o nouă boală. Creşte îngrijorarea în Europa după ce o epidemie de pneumonii cu cauză necunoscută, apărută în China în ultimele săptămâni, s-a răspândit. China livrează lumii o nouă boală Aceasta pare să fi trecut oceanul către SUA şi, recent, au fost raportate şi primele cazuri în Europa. Citește și: Europa, panicată de scăderea generală la testele PISA: Franța și Germania au anunțat modificări în sistemul de învățământ, Bulgaria și Grecia cer ajutor. România, penultima în UE, e veselă Ele nu sunt legate direct: nu a fost găsit un virus la toate persoanele infectate care să fie conectat de o sursă primară, însă valul de pneumonii este în creştere. Iar viruşii obişnuiţi, care pot duce la dezvoltarea de pneumonii, nu au fost responsabili de această dată. Continuarea, în Ziarul de Iași.

O pneumonie similară COVID-19 ucide (sursa: Twitter/Luis Medina Ruiz)
Internațional

O pneumonie similară COVID-19 ucide

O pneumonie similară COVID-19 ucide. Două persoane au murit în această săptămână în provincia Tucuman (nord-vestul Argentinei) în urma unei pneumonii severe "de origine necunoscută" care nedumereşte corpul medical, au anunţat miercuri autorităţile sanitare din această ţară, potrivit AFP. O pneumonie similară COVID-19 ucide Şase persoane în total, îngrijitori şi un pacient de la aceeaşi unitate de terapie intensivă a unei clinici din Tucuman, au prezentat această patologie. Una a decedat luni, alta miercuri, trei sunt spitalizate, iar o a şasea, în stare satisfăcătoare, se află în izolare la domiciliu, a precizat Ministerul Sănătăţii la nivelul provinciei Tucuman. "Aceşti pacienţi au în comun o afecţiune respiratorie severă cu pneumonie bilaterală şi prezintă o imagistică foarte asemănătoare cu cea a COVID-19, însă acesta a fost exclus", a declarat presei ministrul sănătăţii la nivel de provincie, Luis Medina Ruiz. Cazurile "au fost deja testate pentru COVID-19, gripă, virus influenza de tip A şi B, hantavirus (infecţii transmise de rozătoare) şi alţi 25 de germeni", toate fiind negative, a adăugat el. Agent infecțios, cauze toxice, de mediu? Potrivit lui Medina, ar putea fi vorba de un agent infecţios, dar nu pot fi excluse cauze toxice şi de mediu, aşa că se fac teste la apă şi la sistemele de climatizare. "Cazurile implică cinci lucrători din domeniul sănătăţii şi un pacient aflat în unitatea de terapie intensivă a unei clinici private din San Miguel de Tucuman, care au început să prezinte simptome între 18 şi 22 august", a precizat Ministerul Sănătăţii la nivel federal într-un comunicat. Citește și: Potențialul distructiv al armatei ruse, enorm: zeci de mii de obuze trase zilnic în Ucraina, forțe navale și aeriene care abia s-au încălzit până acum. Avertismentul Bundeswehr "Nu au fost raportate cazuri noi din 22 august", inclusiv în rândul contacţilor apropiaţi ai acestor pacienţi, ceea ce ministrul la nivel de provincie a calificat drept "o veste pozitivă", dând asigurări totodată că situaţia este "sub control". Probele au fost trimise pentru analize suplimentare la Instituto Malbran din Buenos Aires, iar rezultatele sunt aşteptate până la sfârşitul săptămânii.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră