joi 03 aprilie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: Pete Hegseth

5 articole
Satiră

Secretarul american al Apărării se autosatisface cu mâna poporului și e mândru de asta

Hegseth se autosatisface cu mâna poporului. Sau cel puțin așa-i place lui să creadă: secretarul american al Apărării și-a tatuat, cu litere foarte mari, pe mâna dreaptă, primele cuvinte din Constituția SUA. Hegseth se autosatisface cu mâna poporului Exact, e vorba de "We the People". Adică noi, poporul. Sigur că nu e nici o coincidență că Pete Hegseth și-a tatuat cuvintele astea pe mâna dreapta, cea cu care face lucruri: el vrea să se știe că membrul său superior drept este o extensie a Constituției americane. No more no less. Citește și: El este cel mai bogat susținător al lui Călin Georgescu Pare, deci, evident, că atunci când se masturbează și se uită în oglindă la el însuși cum performează, Hegseth are orgasme demne de Curtea Supremă. Sau, vorba colegului lui de cabinet, vicepreședintele Vance, poate la mijloc e doar o "hillbilly elegy". Acest text este unul satiric, cu inserții de ficțiune, motiv pentru care a și fost publicat în secțiunea SATIRĂ. A se consuma cu moderație.  

Hegseth se autosatisface cu mâna poporului (sursa: Facebook/U.S. Department of Defense)
Administrația Trump - e-mail-uri, parole, disponibile online (sursa: Facebook/U.S. Department of Defense)
Internațional

Date personale, chiar parole, ale celor mai importanți oficiali ai lui Trump, disponibile online

Administrația Trump - e-mail-uri, parole, disponibile online. Datele personale ale unor oficiali de rang înalt din domeniul securității naționale a SUA, inclusiv numere de telefon mobil, adrese de e-mail și chiar unele parole, au fost descoperite de publicația germană Der Spiegel ca fiind accesibile public pe internet. Administrația Trump - e-mail-uri, parole, disponibile online Printre cei afectați se numără consilierul pentru securitate națională Mike Waltz, directorul Serviciului Național de Informații, Tulsi Gabbard, și secretarul Apărării, Pete Hegseth. Citește și: Atacat grobian de Trump și de oamenii săi, The Atlantic publică toate mesajele din grupul de Signal în care s-a organizat atacarea rebelilor Houthi Aceste informații au fost obținute utilizând motoare de căutare comerciale și date compromise publicate online. Majoritatea numerelor și adreselor de e-mail par a fi încă active, unele fiind asociate cu profiluri de pe platforme sociale precum Instagram și LinkedIn. De asemenea, acestea au fost utilizate pentru crearea de conturi Dropbox și profiluri în aplicații de monitorizare a activităților sportive. În unele cazuri, există și profiluri WhatsApp și conturi Signal asociate cu aceste numere de telefon. Au fost și spioni în grupul de Signal? Această breșă de securitate ridică îngrijorări semnificative, deoarece servicii de informații ostile ar putea exploata aceste date pentru a compromite comunicațiile oficialilor prin instalarea de spyware pe dispozitivele acestora. Este posibil ca agenți străini să fi avut acces la grupul de chat Signal în care Gabbard, Waltz și Hegseth au discutat despre o lovitură militară. Latest news & breaking headlines Recent, revista americană "The Atlantic" a dezvăluit că acești oficiali, împreună cu directorul CIA John Ratcliffe și alții, au discutat despre o lovitură militară iminentă împotriva miliției Houthi din Yemen într-un chat pe Signal. Informațiile transmise pe grup includeau detalii precise despre planurile de atac. Se pare că Waltz l-a adăugat pe editorul-șef al revistei "The Atlantic", Jeffrey Goldberg, în acest grup de chat, deși motivele rămân neclare. 

Secretarul american al Apărării, turneu european (sursa: defense.gov)
Internațional

Secretarul american al Apărării, turneu european

Secretarul american al Apărării, turneu european. Noul secretar american al Apărării, Pete Hegseth, va efectua săptămâna viitoare un turneu european, vizitând Germania, Belgia și Polonia, a anunțat vineri Pentagonul. Secretarul american al Apărării, turneu european Hegseth va pleca luni din Washington și va ajunge în Germania, unde va vizita cartierul general al Comandamentului american pentru Europa (EUCOM) și centrul de comandă al armatei americane responsabil pentru Africa (AFRICOM), situate în Stuttgart. Citește și: Mesaj viral despre efectul benefic al multinaționalelor: „Aduc know-how, locuri de muncă bine plătite și susțin economia locală” În cadrul acestei vizite, el va primi actualizări operaționale din partea ofițerilor americani. După Germania, Pete Hegseth se va deplasa la Bruxelles, unde va participa la reuniunea miniștrilor apărării din statele NATO și la un summit al țărilor care susțin Ucraina în războiul cu Rusia. Potrivit Pentagonului, principalele teme de discuție vor fi creșterea cheltuielilor militare ale statelor membre NATO, consolidarea leadership-ului european în domeniul apărării și extinderea capacităților industriei de apărare în Europa și SUA Mesajul lui Donald Trump: Diplomatie pentru Ucraina Turneul european al lui Hegseth va include și un mesaj clar din partea administrației Trump. „Secretarul Apărării dorește să reafirme angajamentul președintelui Donald Trump pentru o încheiere pe cale diplomatică a războiului din Ucraina cât mai rapid posibil”, a transmis Pentagonul. Ultima oprire: Polonia În Polonia, Pete Hegseth va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt și va vizita trupele americane staționate în această țară. Pentagonul a precizat că aceasta va fi ultima oprire din cadrul turneului său, ceea ce indică faptul că secretarul american al Apărării nu va participa la Conferința de Securitate de la München, care începe vinerea viitoare. Vizita lui Hegseth marchează prima sa deplasare oficială în Europa de la preluarea mandatului și evidențiază prioritățile administrației Trump în domeniul apărării și securității internaționale.

Controversatul Pete Hegseth, șef al Pentagonului (sursa: Facebook/Pete Hegseth)
Internațional

Controversatul Pete Hegseth, șef al Pentagonului

Controversatul Pete Hegseth, șef al Pentagonului. Nominalizarea lui Pete Hegseth, propunerea lui Donald Trump pentru funcția de secretar al Apărării, a fost aprobată cu dificultate vineri de Senatul american, în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală, consum excesiv de alcool și lipsei de experiență. Republicani, împotriva nominalizării Decizia a fost luată la limită, cu votul decisiv al vicepreședintelui J.D. Vance, care a fost necesar pentru a debloca paritatea 50-50 din Senat. Citește și: Campania lui Ciolacu și deficitul lăsat în urmă îngroapă România: S&P a schimbat perspectiva de rating a României de la stabil la negativ. Urmează treapta „Junk” Deși republicanii dețin o majoritate de 53 de locuri în Senat, trei dintre aceștia au votat împotriva lui Hegseth, printre care Mitch McConnell și Lisa Murkowski. Aceasta din urmă a declarat că nominalizarea ridică „îngrijorări considerabile”, menționând opoziția anterioară a lui Hegseth față de prezența femeilor în trupele de luptă, poziție pe care acesta susține că a revizuit-o recent. Controversatul Pete Hegseth, șef al Pentagonului Cunoscut ca prezentator la Fox News, Hegseth, în vârstă de 44 de ani, urmează să preia conducerea Pentagonului, un minister cu un buget anual uriaș de 850 de miliarde de dolari și aproximativ trei milioane de angajați. În timpul audierilor de confirmare, el a declarat că intenționează să restabilească o „cultură războinică” în armata americană, criticând ceea ce consideră a fi o orientare prea „woke” și de stânga a Pentagonului. Nominalizarea lui Pete Hegseth a stârnit proteste intense, alimentate de acuzații de agresiune sexuală din 2017. Deși Hegseth neagă orice relație neconsensuală, un acord financiar de 50.000 de dolari încheiat cu acuzatoarea sa a ridicat semne de întrebare. Criticile senatorilor În timpul audierilor, senatoarea Elizabeth Warren l-a acuzat de comportament nepotrivit din cauza consumului excesiv de alcool. Ea a relatat un incident în care Hegseth ar fi fost atât de beat încât a cântat cântece islamofobe într-un bar. Criticii, inclusiv senatoarea Tammy Duckworth, au evidențiat lipsa de experiență a lui Hegseth pentru a conduce un portofoliu de o asemenea importanță. Duckworth, un fost pilot de elicopter de luptă rănit grav în Irak, a fost unul dintre cei mai vocali opozanți ai nominalizării. Reacțiile publice și politice Nominalizarea lui Pete Hegseth a polarizat opinia publică și clasa politică. În timp ce Donald Trump l-a apărat cu fermitate, numindu-l „un om de bine”, opoziția democrată și chiar o parte din republicani au subliniat că alegerea sa nu respectă standardele morale și profesionale necesare pentru această funcție. Planurile sale de a schimba direcția ideologică a armatei americane vor fi monitorizate îndeaproape, iar presiunea publică rămâne ridicată.

Trump îl susține ferm pe Hegseth (sursa: Facebook/Pete Hegseth)
Internațional

Trump îl susține ferm pe Hegseth

Trump îl susține ferm pe Hegseth. Președintele ales al SUA, Donald Trump, a reafirmat vineri încrederea în Pete Hegseth pentru preluarea conducerii Pentagonului. Fostul maior și prezentator Fox News este însă subiectul unor controverse legate de acuzații de agresiune sexuală și consum excesiv de alcool. Trump îl susține ferm pe Hegseth Într-o postare pe platforma sa Truth Social, Donald Trump a lăudat calitățile lui Hegseth, descriindu-l drept un „câștigător”: Citește și: Avalanșă de meme-uri după decizia CCR de a anula alegerile prezidențiale: de la Georgescu anunțând „Vând cal” la Iohannis cerând soției să despacheteze „Pete se descurcă grozav! Nimic nu-l va putea face să dea înapoi!!!” Într-un interviu acordat NBC News, președintele ales a recunoscut că alegerea lui Hegseth a stârnit îngrijorări, însă a subliniat că acesta este dedicat armatei, ceea ce va câștiga sprijinul publicului. Controversele din jurul lui Pete Hegseth Hegseth, în vârstă de 44 de ani, a fost implicat în mai multe scandaluri care au pus sub semnul întrebării numirea sa. Printre acuzațiile aduse se numără o acuzație de agresiune sexuală din 2017, raportată recent în California, dar fără o plângere depusă la momentul respectiv. Hegseth neagă orice comportament inadecvat. De asemenea, au existat comentarii din partea propriei mame, care, în 2018, l-a descris drept „agresor de femei” într-un e-mail. Aceasta a revenit ulterior asupra afirmațiilor, susținând că mesajele au fost scrise „la mânie” în timpul divorțului fiului său. Probleme în conducerea organizațiilor, inclusiv acuzații de consum excesiv de alcool și administrare defectuoasă a două asociații pe care le-a condus. Eforturi pentru a convinge Senatul Numirea lui Hegseth trebuie confirmată de Senatul SUA, unde cel puțin șase senatori republicani și-au exprimat opoziția. Cu toate acestea, partidul lui Trump deține o majoritate de 53-47, ceea ce ar putea asigura confirmarea. În ultimele zile, Hegseth a purtat discuții cu mai mulți senatori pentru a-și asigura sprijinul: „Vom merita aceste voturi”, a declarat el joi la Washington. Apărarea lui Trump: „Nu are probleme cu alcoolul” Donald Trump a respins acuzațiile legate de consumul de alcool, afirmând: „Am vorbit cu persoane care îl cunosc foarte bine și spun că el nu are probleme cu alcoolul.” De asemenea, Hegseth a declarat recent că va renunța complet la consumul de alcool dacă va fi confirmat în funcția de secretar al apărării. O numire controversată într-un post cheie Cu un buget de peste 800 de miliarde de dolari și peste trei milioane de angajați, Pentagonul este una dintre cele mai importante instituții din SUA. Alegerea lui Pete Hegseth pentru această funcție crucială a stârnit controverse și tensiuni chiar și în tabăra republicană. Această situație amintește de retragerea lui Matt Gaetz, prima opțiune a lui Trump pentru funcția de ministru al justiției, după acuzațiile de relații sexuale cu o minoră. Rămâne de văzut dacă sprijinul ferm al lui Donald Trump va fi suficient pentru a asigura confirmarea lui Hegseth.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
Ultima oră