duminică 23 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: paranoia

3 articole
Eveniment

Contractul educațional și spaimele unor părinți

Contractul educațional și spaimele unor părinți. De mai bine de zece ani părinții semnează un contract educațional atunci când elevul începe un nou ciclu de învățământ, însă în ultimele zile au circulat în mediul online diverse controverse în legătură cu acesta. Contractul educațional și spaimele unor părinți "Prin semnarea acestuia predați copiii", "Vă pierdeți autoritatea tutelară" și "Nu vă lăsați manipulați de directori" sunt o parte dintre concluziile și sfaturile unor părinți. Citește și: VIDEO Imagini spectaculoase după ce ucrainenii au distrus un depozit uriaș de muniție. Explozia, perfect vizibilă din satelit "Contractul este semnat atunci când elevul intră într-un ciclu de învățământ. Educația este un parteneriat între școală și familie”, explică purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Iași, Antonina Bliorț. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Contractul educațional și spaimele unor părinți (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Paranoia la Kremlin, Putin se teme (sursa: kremlin.ru)
Internațional

Paranoia la Kremlin, Putin se teme

Paranoia la Kremlin, Putin se teme. Preşedintele Vladimir Putin a lăudat sâmbătă Biserica Ortodoxă Rusă pentru sprijinirea forţelor Moscovei care luptă în Ucraina, într-un mesaj de Crăciunul ortodox pe stil vechi. Paranoia la Kremlin, Putin se teme Kremlinul a difuzat mesajul lui Putin după ce liderul rus a participat singur la o slujbă în Ajunul Crăciunului ortodox pe stil vechi, într-o catedrală din complexul Kremlinului şi nu s-a alăturat altor credincioşi la o sărbătoare publică. Potrivit unor surse de securitate, liderul de la Moscova are motive serioase să se considere mai mult ca nicicând ținta unor posibile atentate. Aceleași surse arată că Putin este din ce în ce mai paranoic și reduce la maximum ieșirile din incinte extrem de protejate. În mesajul său, însoţit pe site-ul Kremlinului de o imagine în care el stă în faţa icoanelor, Putin spune clar că vede Biserica Ortodoxă Rusă ca o importantă forţă stabilizatoare pentru societate într-un moment pe care el îl prezintă ca o ciocnire istorică între Rusia şi Occident asupra Ucrainei şi altor chestiuni. "Este profund îmbucurător să observăm contribuţia enormă constructivă a Bisericii Ortodoxe Ruse şi a altor confesiuni creştine în unificarea societăţii, păstrând memoria noastră istorică, în educarea tinerilor şi întărirea instituţiei familiei", a declarat Putin. "Organizaţiile bisericeşti prioritizează (...) sprijinirea luptătorilor noştri participanţi la operaţiunea militară specială (în Ucraina). O astfel de muncă masivă, complexă şi cu adevărat altruistă merită sincere respecte", a adăugat el. Ortodoxia, divizată de Kirill Vineri, Putin a ordonat o încetare a focului de 36 de ore pentru sărbătoarea Crăciunului, dar Kievul a respins-o ca un truc al Moscovei de a câştiga timp şi a se regrupa, iar între forţele ruse şi ucrainene au avut loc schimburi de focuri de artilerie după anunţ. Mulţi creştini ortodocşi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie, dar sprijinul Bisericii Ortodoxe Ruse pentru războiul Moscovei în Ucraina a înfuriat mulţi credincioşi ortodocşi ucraineni şi a divizat Biserica Ortodoxă. Din 260 de milioane de creştini ortodocşi în lume, aproximativ 100 de milioane sunt în Rusia însăşi, iar unii dintre cei din străinătate sunt în unitate cu Moscova. Citește și: Livrări militare esențiale pentru Ucraina din SUA, Germania și Franța: tancuri și obuziere Alţii însă se opun cu fermitate şi resping explicaţia Moscovei că invazia din 24 februarie anul trecut a fost o lovitură esenţială preventivă pentru a apăra propria securitate şi pe cea a vorbitorilor de limbă rusă în Ucraina. Ucraina are aproximativ 30 de milioane de credincioşi ortodocşi, împărţiţi între Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei şi alte două Biserici Ortodoxe, dintre care una este Biserica Ortodoxă a Ucrainei, autocefală sau independentă. Într-o slujbă vineri, Patriarhul Kirill al Moscovei a criticat Ucraina pentru reprimarea ramurii Bisericii Ortodoxe cu legături de lungă durată cu Moscova.

Putin, paranoic din cauza șefilor armatei (sursa: AP)
Internațional

Putin, paranoic din cauza șefilor armatei

Putin, paranoic din cauza șefilor armatei. Preşedintele rus Vladimir Putin este prost informat despre desfăşurarea războiului în Ucraina, consilierii săi se tem să-i dezvăluie pierderile militare şi economice suferite de Rusia, a declarat miercuri un înalt responsabil american, citat de AFP şi Reuters. Putin, paranoic din cauza șefilor armatei "Putin nu ştia nici măcar că armata sa recruta şi pierdea recruţi în Ucraina, ceea ce demonstrează o ruptură clară în fluxul de informaţii fiabile care îi parvin preşedintelui rus", a indicat acest responsabil sub rezerva anonimatului, asigurând că se bazează în aceste afirmaţii pe informaţii americane declasificate. "După părerea noastră, Putin este indus în eroare de consilierii săi asupra slabelor performanţe ale armatei ruse şi asupra severităţii impactului sancţiunilor asupra economiei ruse, pentru că cei mai înalţi consilieri ai săi se tem să-i spună adevărul", potrivit aceluiaşi oficial. Înaltul responsabil american asigură de altfel că există "de acum o tensiune constantă între Putin şi Ministerul Apărării". Încrederea, zdruncinată "Avem informaţii potrivit cărora (Vladimir) Putin a avut impresia că a fost indus în eroare de armata rusă", ceea ce l-a determinat să nu mai aibă încredere în comandamentul militar, a declarat el. Niciun comentariu cu privire la aceste declaraţii nu a putut fi obţinut pentru moment nici de la Kremlin, nici de la Ambasada Rusiei la Washington. Citește și: Un mesaj de la soție către un soldat rus aflat în Ucraina: „Andrei, ia tot ce poți”. Jafuri și violuri ale armatei invadatoare Invazia în Ucraina, lansată în 24 februarie, de Rusia s-a ciocnit pe numeroase fronturi de o rezistenţă tenace a forţelor ucrainene care au recâştigat poziţii în jurul Kievului, în nordul ţării, chiar dacă numeroşi civili sunt prinşi în capcană în oraşele asediat din sudul ţării. Rușii continuă să atace orașe Pe teren, armata rusă a bombardat miercuri suburbiile Kievului şi oraşul Cernigov, în nordul Ucrainei, a doua zi după promisiunea unei reduceri drastice a operaţiunilor sale militare în aceste regiuni. Aceasta afirmase că şi-a încheiat prima etapă a operaţiunii sale. Analişti militari estimează că Rusia a modificat modul de a-şi prezenta obiectivele de război cu scopul de a-i permite lui Vladimir Putin să-şi salveze obrazul datorită unei victorii de faţadă, în pofida înfrângerilor umilitoare suferite de armata rusă în cursul acestei campanii, notează Reuters. Moscova numeşte această ofensivă drept "operaţiune militară specială" care urmăreşte să "demilitarizeze" şi "denazifice" Ucraina.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră