sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: nationala

11 articole
Eveniment

Mircea Lucescu, antrenorul naționalei de fotbal

Mircea Lucescu, antrenorul naționalei de fotbal. Lucescu a fost instalat oficial, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, pe care a mai ocupat-o în urmă cu 38 de ani. "Cea mai bună soluție" Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Lucescu este cea mai bună soluţie pentru a duce prima reprezentativă la nivelul superior. Citește și: Sorin Grindeanu, incapabil să răspundă la o întrebare de logică simplă "Este un moment deosebit pentru sportul românesc, pentru fotbalul românesc, acela în care îl prezentăm pe noul selecţioner al echipei naţionale a României. Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori ai lumii, se întoarce la echipa naţională a României după 38 de ani. Ne bucură foarte mult faptul că Mircea Lucescu a acceptat să se întoarcă într-o perioadă foarte importantă a echipei naţionale. Pentru că a venit momentul ca echipa naţională să treacă la o nouă etapă, o etapă în care dorim să revenim în elita mondială, mai bine spus la Cupa Mondială. Iar pentru a realiza acest lucru considerăm că este nevoie de Mircea Lucescu pentru a duce naţionala la un nivel superior", a spus preşedintele. Mircea Lucescu, antrenorul naționalei de fotbal Noul selecţioner a semnat un contract valabil pe doi ani, iar obiectivul este calificarea la Cupa Mondială organizată în 2026 de Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada. "Durata contractului noului selecţioner este de doi ani, iar obiectivul este calificarea la Cupa Mondială din 2026. E o provocare pentru noi toţi să lucrăm împreună. Dar suntem convinşi că prin experienţa sa va aduce acea valoare adăugată pentru ca prima reprezentativă să treacă la un nivel superior", a afirmat Burleanu. La rândul său, Mircea Lucescu (79 de ani), liber de contract după despărţirea de Dinamo Kiev din 3 noiembrie 2023, a afirmat că ştie că se angajează la un lucru extrem de dificil, dar a precizat că a fost convins de "dragostea faţă de fotbal" şi pentru că simte că are o "obligaţie" faţă de fotbalul românesc. "Mă încearcă foarte multe sentimente, pentru că revin după atâta timp. Soţia mi-a spus să nu accept, iar Răzvan (n.r. - fiul său Răzvan Lucescu) mi-a zis să fac ceea ce simt şi ceea ce cred că este bine pentru mine. M-a convins să mă întorc la naţională dragostea faţă de fotbal şi obligaţia mea faţă de fotbalul românesc. Ştiu că mă angajez la un lucru extrem de dificil, dar am încredere în grupul de acum de la echipa naţională. Un grup care crede în potenţialul pe care îl are şi că poate ajunge la Cupa Mondială", a declarat el.

Mircea Lucescu, antrenorul naționalei de fotbal (sursa: Inquam Photos/George Călin)
Fraudă pe față la Evaluarea Națională (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Fraudă pe față la Evaluarea Națională

Fraudă pe față la Evaluarea Națională la o școală din județul Iași: directoarea școlii și o învățătoare au spus candidaților răspunsurile în clasă, în timpul examenului care a avut loc la sfârșitul lunii iunie. Fraudă pe față la Evaluarea Națională Ulterior, câțiva copii "s-au scăpat" altor colegi din alte clase, iar aceștia au povestit acasă părinților. Unii dintre acești părinți au cerut explicații conducerii, iar cazul a ajuns la Inspectoratul Școlar. Citește și: Rentă viageră de 21.000 de lei lunar pentru David Popovici, după retragerea din activitate, din partea statului. Suma nu se oferă automat, sportivul trebuie să o ceară Șefii acestei instituții au reacționat, operând demiteri și sesizând Poliția. Profesorii s-au uitat pe camerele de supraveghere din clasă și, potrivit unor părinți ai elevilor, în imagini s-ar vedea clar cum profesorul șoptește rezolvările tuturor elevilor din clasă, pe puncte. Despre acest caz a fost sesizat Inspectoratul Școlar, Poliția, dar și Ministerul Învățământului. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Burleanu îl protejează pe Ciolacu de suporteri (sursa: Inquam Photos/Ștefan Constantin)
Politică

Burleanu îl protejează pe Ciolacu de suporteri

Burleanu îl protejează pe Ciolacu de suporteri. Răzvan Burleanu, controversatul șef al Federației Române de Fotbal, le-a cerut suporterilor români să nu vină la Aeroportul Otopeni pentru a întâmpina echipa de fotbal a României, sub pretextul că nu va fi posibilă interacțiunea dintre echipă și suporteri. Citește și: Cum fură RetuRO milioane de lei lunar din banii clienților pentru că automatele nu „citesc” unele etichete Surse din cadrul Federației Române de Fotbal consideră că apelul lui Răzvan Burleanu este o bătaie de joc la adresa suporterilor români, în contextul în care fotbaliștii așa-numitei "Generații de Suflet" vor fi întâmpinați de premierul Marcel Ciolacu. Ocazie cu care șeful PSD, "cel de-al 12-lea jucător" al Iordănescu, după cum s-a autopromovat, își va face un nou set de poze electorale. Anunț absurd al FRF Federația Română de Fotbal, condusă de Răzvan Burleanu, a anunțat că "Generația de Suflet" se întoarce acasă miercuri seara, iar suporterii sunt invitați la Casa Tricolorilor, din Mogoșoaia. Culmea, federația lui Burleanu le-a cerut oficial suporterilor să nu îi aștepte pe fotbaliști la Aeroportul Otopeni. "Echipa națională de fotbal a României va reveni în această seară la București, cu un zbor de la Frankfurt. Tricolorii vor ateriza la Aeroportul Henri Coandă la ora 23:20 și vor părăsi aeroportul prin salonul oficial. De aici, echipa se va deplasa direct la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, Casa Tricolorilor, unde suporterii care doresc să îi întâmpine îi pot aștepta. Federația Română de Fotbal face un apel către fani să nu vină la aeroport, deoarece nu va fi posibilă interacțiunea dintre echipă și suporteri în acest loc. De asemenea, menționăm că nu toți jucătorii echipei naționale vor reveni în țară în această seară", se menționează pe site-ul Federației Române de Fotbal. Burleanu îl protejează pe Ciolacu de suporteri Regulile lui Răzvan Burleanu nu se aplică în cazul premierului României, pesedistul Marcel Ciolacu, care a anunțat că îi va întâmpina pe tricolori pe Aeroportul Henri Coandă. Surse din cadrul FRF au declarat pentru DeFapt.ro că decizia lui Răzvan Burleanu a fost luată pentru că suporterii români să nu aibă ocazia de a-l huidui pe prim-ministrul Marcel Ciolacu. "Echipa de fotbal a României este a suporterior. Nu este nici a lui Răzvan Burleanu, nici a lui Marcel Ciolacu. În nicio țară din lume nu s-a cerut vreodată suporterilor să nu vină la aeroport pentru a-și întâmpina și felicita echipa națională. Dacă suporterii nu pot interacționa cu echipa, premierul Marcel Ciolacu de ce are acest drept? Lui Răzvan Burleanu îi este frică ca suporterii să nu-l huiduie pe Marcel Ciolacu", spun sursele.

Edi Iordănescu, demisie de la națională (sursa: Inquam Photos/Alex Nicodim)
Eveniment

Edi Iordănescu, demisie de la națională

Edi Iordănescu, demisie de la națională. Antrenorul echipei de fotbal a României promitea să plece de la echipă cu două luni înainte de calificare. Edi Iordănescu, demisie de la națională Deşi Iordănescu a rezistat tuturor atacurilor publice la adresa sa, jucătorii echipei naţionale ar fi extrem de afectaţi de criticile aduse echipei. Citește și: Bojdeuca lui Creangă din Iași era din lemne și lut. A devenit din ciment încă din 1984, după prima restaurare Mai mult, şi familia selecţionerul insistă ca acesta să nu mai continue pe banca naţionalei, indiferent dacă echipa ajunge sau nu la turneul final din Germania, scria AS pe 15 septembrie a.c. Două luni mai târziu, pe 18 noiembrie, naționala de fotbal obținea biletele pentru turneul european final cu o victorie în fața Israelului, chiar cu un meci înainte de finalul campaniei. Își va păstra Iordănescu decizia? Cel mai probabil, fiul lui Anghel Iordănescu va continua ca selecționer al echipei. Este de așteptat ca și Răzvan Burleanu, șeful Federației Române de Fotbal să-l încurajeze pe Iordănescu să își păstreze postul.

Cîmpeanu spune că a fost o "eroare de transcriere" (sursa: Inquam Photos/Bogdan Danescu)
Eveniment

Cîmpeanu spune că a fost o "eroare de transcriere"

Cîmpeanu spune că a fost o "eroare de transcriere" . Un elev din Bihor care a luat nota 2,80 la Evaluarea Națională a reușit să obțină nota 8,70 după ce a depus contestație. Aceasta este cea mai mare diferență de notare la acest examen. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a justificat diferența de 5,9 puncte printr-o "eroare de transcriere", spunând că greșeala a fost făcută la transcrierea notelor din borderou. Cîmpeanu spune că a fost o "eroare de transcriere" O altă diferență foarte mare - de 3,75 de puncte - a fost în cazul unui elev din Prahova, tot la Limba română. În urma contestațiilor, în total au existat 17 lucrări cu note modificate cu o diferență de peste două puncte - 16 la Limba română și una la matematică. Aceste diferențe au fost în județele Constanța, Dâmbovița, Bacău - cu câte 3 note schimbate, Buzău - 2 note schimbate, Cluj, Călărași, Covasna, Gorj, Suceava și Vâșcea, cu câte o notă schimbată cu o diferență de peste două puncte. Citește și: NATO trimite România în prima linie de apărare împotriva Rusiei, declarată „cea mai semnificativă şi directă ameninţare” pentru Alianță. Noi trupe pe teritoriul românesc Ministrul Educației a susținut că, pentru a nu mai apărea asemenea situații la corectarea lucrărilor, soluția este evaluarea digitalizată, așa cum s-a întâmplat acum în județul Dâmbovița, unde a fost un proiect pilot pentru evaluarea digitalizată. În acest județ,laa proba de Matematică, 98,5% dintre notele contestate au rămas nemodificate sau au suferit modificări cu o diferență de cel mult 0,5 puncte. "Factorul uman generează erori. A fost o eroare de transcriere", a spus Cîmpeanu Întrebat ce riscă acești profesori, ministrul Educației a evitat să dea un răspuns clar: "Abordarea cea mai eficientă este aceea a susținerii digitalizării evalurării, potrivit Hotnews. Mai grave sunt erorile în evaluare, care sunt inadmisibile . Cei care au greșit anul trecut anul acesta nu au mai făcut parte din comisiile de evaluare a lucrărilor. (...) Până la sancțiuni, trebuie să formăm profesorii".

Rezultate finale la Evaluarea Națională(sursa: portalinvatamant.ro)
Eveniment

Rezultate finale la Evaluarea Națională

Rezultate finale la Evaluarea Națională. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, au fost publicate joi. Vezi rezultatele AICI. Ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este 82,4% după rezolvarea contestaţiilor, în creştere cu 0,1 procente faţă de evaluarea iniţială, a declarat joi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă. Rezultate finale la Evaluarea Națională Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara săptămâna trecută că numărul mediilor peste 5 obţinute de elevi la Evaluarea Naţională a înregistrat în acest an "o maximă absolută" în raport cu ultimii 10 ani, fiind de 82,3%. Citește și: NATO trimite România în prima linie de apărare împotriva Rusiei, declarată „cea mai semnificativă şi directă ameninţare” pentru Alianță. Noi trupe pe teritoriul românesc "Numărul mediilor peste 5 este o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani - 82,3%, adică 122.166 elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestaţii. Anul trecut am avut 76,8%, deci cu 5,5% mai puţin", spunea Cîmpeanu într-o conferinţă de presă. Cum se calculează media de admitere la liceu 2022 Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională 2022 susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere, potrivit Agerpres. Calculul mediei de admitere la liceu 2022 se face astfel: MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN unde: MA = media de admitere; ABS =media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a. În perioada 4-11 iulie, elevii care au promovat examenul de Evaluare Națională 2022 trebuie să completeze fișa de admitere la liceu. În 14 iulie, elevii vor afla la ce liceu au fost repartizați. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii: a) media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;c) nota obţinută la proba de limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2022;d) nota obţinută la proba de matematică de la Evaluarea națională 2022;e) nota obţinută la proba de limbă maternă de la Evaluarea națională 2022.

Elevi de zece la Evaluarea Națională (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Economie

Elevi de zece la Evaluarea Națională

Elevi de zece la Evaluarea Națională. Primele rezultate la Evaluarea Naţională au fost distribuite joi, şaisprezece elevi din judeţ obţinând media maximă, 10.00, adică 10.00 la ambele probe. Elevi de zece la Evaluarea Națională Cei mai mulţi elevi decarişti sunt de la Colegiul Naţional din Iaşi. Concret, patru elevi sunt de la Colegiul „Emil Racoviţă”, şapte elevi - de la Colegiul Naţional, doi elevi - de la Colegiul „Costache Negruzzi” , alături de un elev de la Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” , un elev de la Școala Gimnazială ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Citește și: Ucraina va căpăta un statut foarte important, deși neoficial, de partener al NATO. În limbaj diplomatic, Stoltenberg se referă la „un pachet exhaustiv de asistenţă” Un elev este din afara municipiului - de la Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Voineşti. Continuarea, în Ziarul de Iași.

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2022 (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)
Eveniment

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2022

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2022. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației, pe portalul evaluare.edu.ro, și pot fi văzute în articol. S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2022 Notele elevilor la Evaluarea Națională 2022 sunt anonimizate, pentru al treilea an, astfel că fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene. Tabelul afișat pe site-ul Ministerului Educației conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”. Ce trebuie să faci pentru a depune contestație Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între 16,00 - 19,00, dar şi vineri, în intervalul orar 8,00 - 12,00. Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Citește și: Kaliningrad poate declanșa un conflict direct între Rusia și NATO, dacă Moscova decide să atace Lituania. SUA: Un atac împotriva unui membru e un atac împotriva tuturor Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial, potrivit Agerpres. Rezultatele din acest an la Evaluarea Națională 2022 sunt "o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani", a anunțat ministrul Educației. 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5.

Rata de promovare la Bac - 73.3%(sursa: Facebook/Sorin Cîmpeanu)
Eveniment

Rezultate mai bune la Evaluarea Națională

Rezultate mai bune la Evaluarea Națională. Peste 82% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Rezultatele din acest an la Evaluarea Națională 2022 sunt "o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani", a anunțat ministrul Educației. 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5. Rezultate mai bune la Evaluarea Națională "La modul general evaluarea națională a fost organizat anul acesta mai bine. Mult mai bine decât anul trecut. Numărul candidaților înscriși este mai mare decât în anii 2016, 2017, 2018, 2019 și 2021. Cu 24000 mai mare decât numărul candidaților înscriși anul trecut. Citește și: Kaliningrad poate declanșa un conflict direct între Rusia și NATO, dacă Moscova decide să atace Lituania. SUA: Un atac împotriva unui membru e un atac împotriva tuturor Am avut cu 25000 mai mulți candidați prezenți decât anul trecut. Reamintim că rezultatele inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit calendarului examenului. La matematică avem 77,5 la sută medii peste cinci, mai exact 115.126 de elevi. Cea mai mică ponderea notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare jud. Cluj cu 92,7 la sută. În București 91,6 la sută, Brăila 91 la sută.” Rezultatele vor fi publicate de Ministerul Educației pe site-ul special dedicat, evaluare.edu.ro, acolo unde elevii își vor identifica nota, introducând codul unic primit la proba de limba română. Reamintim că rezultatele inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit calendarului examenului", potrivit ministrului Educației.

Evaluarea Națională 2022 - proba la Matematică (sursa: Unsplash)
Eveniment

Examenul de Evaluare Națională începe marți

Examenul de Evaluare Națională începe marți. Examenul de Evaluare Naţională, sesiunea 14-30 iunie 2022, începe, marţi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, la care sunt aşteptaţi peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a VIII care s-au înscris pentru susţinerea examenului. Examenul de Evaluare Națională începe marți "Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII 2022) se desfăşoară în perioada 14 - 30 iunie 2022. Conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei pe baza informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, 155.820 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului. Citește și: Putin nu doar că împiedică exporturile ucrainene de cereale pe mare, dar a și furat de la țara invadată, cu tancurile și rachetele, peste un sfert din terenurile agricole Examenul începe marţi, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 16 iunie, se va desfăşura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă", a informat un comunicat transmis de Ministerul Educaţiei. Primele rezultate vor fi afişate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie. Accesul candidaţilor în unităţile de învăţământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8,00 - 8,30. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru. "Probele încep la ora 9,00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naţionale - 2022, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenţii vor verifica datele înscrise de candidaţi şi vor secretiza caseta", evidenţiază sursa citată. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 25.464/11.02.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare care susţin examenele naţionale în anul 2022. Probele sunt monitorizate audio-video. Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Nu sunt acceptaţi în examen candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, potrivit Agerpres. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Edi Iordănescu a fost numit selecţioner. (sursă: Facebook/CFR Cluj)
Eveniment

Edi Iordănescu a fost numit selecţioner

Edi Iordănescu a fost numit selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, a anunţat, marţi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Centrul de la Mogoşoaia. Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu se aştepta să dureze atât de mult numirea unui selecţioner la echipa naţională, dar a precizat că într-un fel este mai bine ca oficialii Federaţiei Române de Fotbal să nu se grăbească pentru a nu greşi în alegerea lor. Citește și: EXCLUSIV Avionul donat de Țiriac pentru SMURD, folosit de Gabriel Oprea pentru „zboruri speciale” "Nu mă aşteptam să dureze atât, credeam că se va găsi un selecţioner mult mai repede. Acum nu ştiu dacă e vina antrenorilor sau a celor de la FRF… dar poate e mai bine să aştepte mai mult ca să nu greşească. Eu îmi doresc să fie un antrenor care să reuşească să ducă naţionala la un Mondial sau European, nu contează numele lui", a menţionat Petrescu, antrenor căruia i s-a propus funcţia de selecţioner dar a refuzat. Edi Iordănescu a fost numit selecţioner după negocieri lungi Referitor la posibilitatea ca Edward Iordănescu să fie numit selecţioner, Petrescu a afirmat: "Nu are rost să vorbim pentru că s-au făcut atâtea speculaţii, au fost atât de siguri de toţi încât nu ştim. Eu spun să aşteptăm şi voi spune mai multe când va fi oficial". Citește și: EXCLUSIV Avionul donat de Țiriac pentru SMURD, folosit de Gabriel Oprea pentru „zboruri speciale” Conducerea Federaţiei Române de Fotbal încearcă să găsească un antrenor pentru postul de selecţioner al României de la mijlocul lunii noiembrie, după încheierea contractului cu Mirel Rădoi. Oficialii FRF au fost refuzaţi până acum de Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu şi Dan Petrescu.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră