sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: mihai tudose

23 articole
Eveniment

Întâlnire Tudose - Hrebenciuc (sforarul AUR - PSD)

Întâlnire Tudose - Hrebenciuc (sforarul AUR - PSD). Mihai Tudose, liderul Consiliului Național al PSD, s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc la sfârșitul lunii august. Întâlnire Tudose - Hrebenciuc (sforarul AUR - PSD) S-a întâmplat într-un restaurant din apropierea sediului PSD, conform unor fotografii transmise de un cititor către G4Media. Citește și: Becali recunoaște că a fost infiltrat de Viorel Hrebenciuc în AUR ca să-l ajute pe Simion să intre în turul II Tudose a confirmat întâlnirea, precizând că a fost "o discuție privată, fără subiecte legate de politică sau de partid". Viorel Hrebenciuc nu a dorit să comenteze. Gigi Becali a afirmat recent că Hrebenciuc i-a solicitat sprijin, cu aproximativ o lună și jumătate în urmă, pentru a-l ajuta pe George Simion să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, considerând acest scenariu unul favorabil pentru PSD. "Întâlnire privată" Întâlnirea dintre Tudose și Hrebenciuc, fostul strateg al PSD, s-a desfășurat la restaurantul Casa Doina, un loc frecventat de liderii partidului. Contactat de G4Media, Mihai Tudose a insistat că a fost "o întâlnire privată între două persoane care au lucrat mult timp împreună", adăugând că nu știa că există o listă de persoane cu care poate sau nu să se întâlnească. Întrebat dacă discuția a vizat susținerea lui George Simion pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Tudose a negat, subliniind că nu a discutat acest subiect și că nu este posibil să redirecționezi voturi într-o astfel de manieră. El a adăugat că acuzațiile PNL și USR privind această situație sunt doar încercări de a justifica o eventuală pierdere a alegerilor.

Întâlnire Tudose - Hrebenciuc (sforarul AUR - PSD) (sursa: G4Media)
Curs de economie ținut de Mihai Tudose la Antena 3 Foto: Facebook
Economie

Curs de economie ținut de Mihai Tudose la Antena 3

Curs de economie ținut de Mihai Tudose la Antena 3: „Nicio țară nu s-a dezvoltat fără acest șoc financiar, începând de la America de câmp”, a justificat fostul premier PSD deficitul bugetar uriaș. Citește și: Gheorghe Flutur anunță că PNL va guverna alături de PSD și în 2025: „Până la urmă trebuie să iasă o treabă bună” Tudose a fost celebru prin faptul că, pe vremea când era premier, se lăuda că nu are cont în bancă și card. În CV-ul publicat pe site-ul Parlamentului European, după realegerea sa, fostul premier PSD susține și că ar fi fost profesor la academia SRI: „Associate professor: Critical Infrastructure Protection (CIP); National Security and Euro-Atlantic Security – Mihai Viteazul National Intelligence Academy, Romanian Intelligence Service” și „University lecturer: Critical Infrastructure Protection (CIP); Security and Defence Strategies – Mihai Viteazul National Intelligence Academy, Romanian Intelligence Service”. Curs de economie ținut de Mihai Tudose la Antena 3 Acum, la Antena 3, el a susținut - fără să ofere nici un exemplu - că sunt țări care au deficit „de patru ori cât noi” și că deficitul ar putea ajunge la „zece” (probabil 10% din PIB). „Că avem deficitul mare. Cred că putea să-l ducem și la 10. De ce? Fiindcă este prima dată când avem un deficit care să duce în investiții. Da, avem 8% din PIB pe investiții. Nicio țară nu s-a dezvoltat fără acest șoc financiar, începând de la America de câmp, prin Germania, prin ce vreți dumneavoastră și sunt țări care au deficitul de patru ori cât noi. Au şi ei un plan de vacanțe să spunem. Că nu le-am cerut noi să vină. Ok, dau nişte sfaturi, în regulă", a spus Mihai Tudose, la Antena 3 CNN, referindu-se la vizita delegației FMI în România. Citește și: EXCLUSIV Daniel Jinga, directorul Operei, și-a numit adjunctă o prietenă, apoi a primit de la aceasta 10.000 de euro. Prietena lucra la Agenția Medicamentului. Jinga, susținut de PSD Buzău Cât despre stadiul aderării României la OECD, Tudose a spus că „nu va fi o negociere gen PNRR".

Prefectul PSD se ponta „în misiune” la înmormântarea unui coleg Foto: Facebook
Eveniment

Prefectul PSD se ponta „în misiune” la înmormântarea unui coleg

Prefectul PSD de Brăila, fostul jandarm Timofei Iulian, cu pensie specială uriașă și amicul lui Mihai Tudose, se ponta „în misiune” la înmormântarea unui coleg, relatează mai multe publicații. El ar fi acum cercetat pentru modul fraudulos în care și-a majorat pensia. Citește și: Eurostat: România, una din cele mai slabe creșteri ale PIB din UE și una din cele mai dure prăbușiri ale serviciilor Încă din august 2024, Jandameria a confirmat că „există suspiciuni rezonabile” că Timofei „a prejudiciat financiar” instituția, dar el nu a fost schimbat din funcție. Potrivit declarației de avere din iunie 2024, prefectul Timofei a avut în anul fiscal 2023 o pensie specială de 141.000 de lei, net, pe care o cumula cu salariul de prefect, cu doar 700 de lei mai mare. În anul fiscal 2021, pensia lui Timofei era de 130.000 de lei și mai primea doar 993 de lei, în calitate de „observator arbitri fotbal”. Prefectul PSD se ponta „în misiune” la înmormântarea unui coleg Încă din august 2024, site-ul elcomandantepress.ro a scris că fostul prim-adjunct al jandarmeriei județene „și-a trecut în mod fraudulos misiuni de reprezentare ca fiind misiuni operative. Exemplu: s-a trecut în misiune 2zile la înmormântarea unui subofițer în weekend câte 8 ore în fiecare zi, adică l-a înmormântat pe subofițer 2 zile la rând câte 8 ore conform documentelor operative”. „Împreună cu comandantul unității și celălalt locțiitor au încheiat un procesverbal prin care s-au desemnat nejustificat ca fiind grupă operativă și astfel ei figurau practic la serviciu zilnic între orele 08:00-20:00 (...) A participat la toate misiunile din toate sărbătorile legale și din weekend-uri, lucrândcate 12 ore pe zi în afara sau in cadrul misiunilor.”, mai arată acest site. Recent, informația a fost redistribuită de mai multe site-uri și de postul Realitatea TV.

Mihai Tudose, fotografiat la volanul unui Mercedes Foto: Facebook
Politică

Mihai Tudose, fotografiat la volanul unui Mercedes

Social-democratul Mihai Tudose, fost premier în regimul Dragnea și recent ales președinte al Consiliului Național al PSD, a fost fotografiat la volanul unui Mercedes care costă cel puțin 123.000 de euro. Citește și: Ciolacu confirmă că nu are diplomă de bacalaureat, dar susține că deține o copie legalizată a diplomei examenului luat în 1986, când a terminat liceul Recent, colegul lui Tudose, Sorin Grindeanu, a fost filmat în timp ce ascundea în buzunar un ceas, înainte de conferința de presă. Mihai Tudose, fotografiat la volanul unui Mercedes Tudose conducea prin București un Mercedes de teren, clasa G, a cărui preț de pornire este - pe site-ul Mecedes Germania - de 122.808 euro. Însă acesta este prețul de bază, diverse opțiuni costă peste zece mii de euro. Modelul sport, AMG, al Mercedes G are ca preț de pornire 189.329 de euro. Tudose a devenit celebru când a spus că nu are cont în bancă fiindcă nu vreaă să îmbogățească băncile. „Aveţi impresia că este un salariu chiar atât de mare ca prim-ministru să umbli cu două sacoşe după tine? Am o veste proastă: încape într-un plic subţire (...) Mai e ceva. Sunt şi căsătorit, dispare repede”, a spus Tudose în septembrie 2017. El era, la acel moment, premier. Nici trei ani mai târziu el și-a luat - potrivit declarației de avere din iunie 2024 - nu un Mercedes, ci două, din care unul de peste 123.000 de euro. Fotografia cu Tudose conducând un Mercedes clasa G a fost publicată pe Facebook de Florin Melciu, un consilier PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureștri. „In trafic m-am intersectat cu dl Tudose, asa da social democratie cei care dau tare cu asistentii sociali ,pensionari ,fosti lucratori la CAP etc ”, a scris Melciu.

Firea, pe cale de a fi epurată din toate funcțiile de conducere din PSD Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

Firea epurată din toate funcțiile de conducere din PSD

După ce a pierdut alegerile pentru primăria Capitalei, Gabriela Firea este pe cale de a fi epurată din toate funcțiile de conducere din PSD, la Congresul din 24 august. Potrivit unor surse din PSD, ea nu mai are aproape nici o susținere, deci va rămâne fără postul de prim-vicepreședinte al partidului. Citește și: Feminista Mihaela Miroiu, acuzată de o fostă studentă că știa că Marius Pieleanu este un prădător sexual, dar l-a protejat Succesorul ei va fi, cel mai probabil, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Firea, pe cale de a fi epurată din toate funcțiile de conducere din PSD Nu este clar dacă Firea va candida împotriva acestuia sau va ceda fără luptă. Totuși, cinci filiale de sector - toate, mai puțin cea din Sectorul 4, unde primar este Băluță - au votat rezoluții în care o susțin să-și păstreze și poziția de prim-vicepreședinte, și pe cea de președinte a organizației din București. Este aproape certă epurarea lui Dîncu din funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. El va fi înlocuit cu Mihai Tudose. Paul Stănescu va rămâne secretar general al PSD, în acest moment poziția sa nu este contestată de nimeni. În plus, ar urma să apară patru noi funcții de vicepreședinte, înființate cu dedicație. Una din ele va fi ocupată de Alfred Simonis, amicul lui Marcel Ciolacu. Alți doi viitori vicepreședinți ar urma să fie Rareș Hopincă, recent ales primar al Sectorului 2, și Gheorghe Șoldan, ales președinte al Consiliului Județean Suceava. „Vreau să aduc oameni noi în conducerea partidului confirmaţi la alegeri. Vă dau un exemplu: domnul Şoldan de la Suceava, domnul Simonis de la Timişoara, domnul Hopincă de la Sectorul 2“, spunea Ciolacu, la 26 iulie.

Damen Galați produce nave pentru alte țări, Șantierul Mangalia, în faliment Foto: Captură video
Eveniment

Damen Galați produce nave alte țări, Șantierul Mangalia, faliment

În timp ce Damen Galați produce pe bandă rulantă nave militare pentru alte țări, Șantierul Mangalia, preluatd de stat printr-o decizie a guvernării PSD, este în faliment. Ieri, Damen Galați a livrat marinei militare pakistaneze cea de-a treia navă offshore "Patrol Vessel" pentru operaţiuni antipiraterie, de salvare pe mare şi asigurarea securităţii maritime a rutelor comerciale. Citește și: Guvernul Ciolacu nu se oprește din cheltuielile cu bugetarii: majorare de 23% a costurilor cu salariile angajaților statului. Ele au consumat, în șase luni din 2024, 4,4% din PIB Damen Galați produce nave pentru alte țări, Șantierul Mangalia, în faliment Pe de altă parte, Șantierul Naval Mangalia este în faliment și peste 1.000 dintre cei 1.480 de salariaţi au intrat în şomaj tehnic. Acest șantier a fost preluat de stat, la o decizie a guvernării PSD, la acel moment premier fiind Mihai Tudose. După preluarea de stat, Guvernul a încercat o asociere cu firma Damen, dar aceasta s-a retras după mai multe conflicte cu ministerul Economiei, pe care l-a acuzat că nu-ș repsectă promisiunile. “Ne-am descoperit nişte deprinderi, cum poate statul român să cumpere, să avem şi noi un santier naval. Şi vă spun că îl luăm, vom avea un şantier naval al statului (…) Poate o să facem nişte fregate pentru Armată, să facem şi mentenanţa la ele tot acolo. Poate facem şi noi o bărcuţă, acolo. Nu e posibil ca o ţară cu atâta Dunăre, cu mare, să nu aibă un şantier care să facă o bărcuţă acolo”, se lăuda Mihai Tudose la 10 ianuarie 2018. Foto: inquam/Sabin Cirstoveanu Însă, după peste șase ani, Șantierul Mangalia este în faliment, iar Armata Română nu a cumpărat nici o navă produsă în România. În schimb, Șantierul Damen din Galați a produs peste 30 de nave militare, dar pentru alte țări. Printre altele, Damen Galați a produs sau va produce: o navă de tip Combat Support Ship (CSS) pentru marina olandeză se pregătește construcția a patru corvete anti-submarin pentru armata olandeză se pregătește un portavion de drone pentru marina portugheză În 2023, guvernul Ciolacu a alocat pentru Apărare doar 1,6% din PIB, față de 2% cât se angajase.

Falsuri prin omisiune în serie în CV-ul depus de Mihai Tudose Foto: Inquam/Octav Ganea
Politică

Falsuri prin omisiune în serie în CV-ul depus de Mihai Tudose

Falsuri prin omisiune în serie în CV-ul depus de Mihai Tudose la Parlamentul European: în biografia în engleză, publicată pe site-ul legislativului de la Strasbourg, fostul premier PSD se laudă cu un doctorat în științe militare și „intelligence” („Doctorate in military science and intelligence: Protection of critical infrastructure – Mihai Viteazul National Intelligence Academy, Romanian Intelligence Service”. Citește și: Suma astronomică cheltuită de PSD-PNL pentru alegerile în Parlamentul European. Nicușor Dan a fost ales cheltuind doar 7% CV-ul lui Tudose menționează nu mai puțin de două masterate - în Turism și Politici Economice Europene - și cinci specializări „post-graduate” în cele mai diverse domenii, precum comunicare, politică internațională, management sau securitate națională. Falsuri prin omisiune în serie în CV-ul depus de Mihai Tudose O anchetă din 2015 a Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI) a ajuns la concluzia că Tudose a copiat „cuvânt cu cuvânt” circa 50 de pagini din lucrarea de doctorat. Însă, după ce a fost acuzat de plagiat, Tudose însuși a cerut ministerului Educației retragerea titlului de doctor obținut în 2010 - pentru a bloca astfel un verdict al Academiei Naționale de Informații, instituția de învățământ superior a SRI, care a fost solicitată să se pronunțe asupra acuzațiilor de plagiat. În CV-ul publicat pe site-ul Parlamentului European, după realegerea sa, fostul premier PSD susține și că ar fi fost profesor la academia SRI: „Associate professor: Critical Infrastructure Protection (CIP); National Security and Euro-Atlantic Security – Mihai Viteazul National Intelligence Academy, Romanian Intelligence Service” și „University lecturer: Critical Infrastructure Protection (CIP); Security and Defence Strategies – Mihai Viteazul National Intelligence Academy, Romanian Intelligence Service”. Dragnea l-a susținut să fie premier Însă, în 2021, Tudose a negat că ar fi predat vreodată, întrucât a fost numit ministru. SRI a confirmat faptul că nu a predat. Născut în martie 1967, fostul premier PSD a terminat abia la 28 de ani o facultate, la o universitate privată, Dimitrie Cantemir. În viitorul Parlament European, Mihai Tudose va face parte din comisia pentru comerț internațional și din subcomisia pentru securitate și apărare. „Pe buget-finanţe cred că ar fi un comisar foarte bun”, spunea, în aprilie 2024, premierul Ciolacu despre Tudose. Citește și: Dosarul deputaților pesediști șpăgari din Arad, blocat de aproape cinci ani în camera preliminară. Acum, Tribunalul Arad l-a restituit din nou DNA, contestând “descrierea infracțiunilor“ „Am refuzat să îmi pun leafa pe card ca să nu trebuiască să îi dau băncii ăleia doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să îi dau, consider că nu merită”, se lăuda Mihai Tudose în august 2017. El era la acel moment premier, fiind propus de Liviu Dragnea.

Cei mai chiulangii europarlamentari români Foto: facebook Claudiu Manda
Politică

Cei mai chiulangii europarlamentari români

Cine sunt cei mai chiulangii europarlamentari români: Claudiu Manda, Dan Nica și Mihai Tudose, arată un studiu lansat azi la Bruxelles și intitulat „Europarlamentari din Europa centrală: un bastion împotriva autoritarismului”. Citește și: Penibila echipă de fotbal controlată de Pandele, soțul lui Firea: a înghițit milioane de euro de la contribuabili, dar a avut sub 1.000 de spectatori/meci și a retrogradat Toți cei trei chiulangii sunt de la PSD și toți sunt pe pozițiil eligibile pe lista PSD-PNL: Tudose este primul pe această listă, Manda se află pe locul cinci, iar Dan Nica pe 15, poziție considerată eligibilă. Cei mai chiulangii europarlamentari români „În ceea ce privește europarlamentarii, campionii absenteismului sunt cu toții membri ai PSD și oameni cu o influență reală în partid, exercitată în mare parte prin canale informale, ceea ce înseamnă că, chiar și atunci când sunt prezenți la Bruxelles, ei pot fi preocupați mai mult de jocurile de putere de acasă: Claudiu Manda (47%), soțul primarului PSD al unui oraș mare, care în trecut a fost membru al extremei drepte PRM și mâna dreaptă a regretatului lider extremist Vadim Tudor; Dan Nica (37%), cercetat pentru corupție în dosare de mare anvergură încă de pe vremea când era ministru; Mihai Tudose (26%), fost prim-ministru PSD, care a părăsit partidul și apoi a revenit; astăzi este șeful de campanie al PSD pentru alegerile din iunie 2024. Toți trei au legături cu serviciile de informații și servesc drept studii de caz pentru infiltrarea și clientelizarea politicii românești de către aparatul de informații al statului în ultimul deceniu sau deceniu și jumătate. Profilul lor profesional este mai degrabă tehnocratic, ideologia și valorile neavând niciun rol în opțiunile lor: niciunul dintre ei nu a votat explicit pro-Kremlin sau pro-China pe temele incluse în analiză, dar nu este o coincidență faptul că au obținut cele mai mici scoruri la toate cele trei domenii analizate”, se arată în studiu. „I-a durut la bască” „Nu că ar susţine ei musai dictaturile, dar pur şi simplu i-a durut la bască de ce se discuta în sală, iar chestia are sens: nimeni nu se aşteptă din partea lor să meargă la Bruxelles ca să facă şi treabă de banii ăia, nu?”, a comentat Sorin Ioniță, președintele Expert Forum, care a participat împreună cu Political Capital din Budapesta la lansarea acestei cercetări statistice. Și Politico a arătat că Claudiu Manda este pe locul 2 în topul chiulangiilor din Parlamentul European, primul loc fiind ocupat de un europarlamentar grec aflat la închisoare.

Dezastrul de după etatizarea de către Tudose a șantierului Constanța
Eveniment

Dezastrul etatizarea de către Tudose a șantierului Mangalia

Dezastrul de după etatizarea de către guvernul PSD condus de Mihai Tudose a șantierului naval Mangalia: aproape toți angajații vor intra în șomaj tehnic, iar Damen Holding, acţionar minoritar, se pregătește să plece pe fondul neînțelegerilor cu ministerul Economiei, condus de pesedistul Radu Oprea. În plus, pe portalul Tribunalul Constanţa figurează o cerere privind falimentul Damen Shipyards Mangalia SA. Citește și: EXCLUSIV Elevi minori, folosiți pentru a filma un clip electoral pe terenul de sport pentru candidatul AUR Mihai Enache. Profesorul, candidat AUR la CGMB Șantierul Naval din Mangalia a fost preluat de statul român în 2018, de la compania coreeană Daewoo la inițiativa premierului PSD Mihai Tudose. Dezastrul de după etatizarea de către Tudose a șantierului Constanța „Rămas fără comenzi, cu slabe speranţe de a accesa credite şi cu neînţelegeri între acţionari, şantierul este în mare dificultate. Astfel, reprezentanţii sindicatului au fost notificaţi că, în perioada 3 iunie - 31 decembrie 2024, până la 1.038 de salariaţi, ceea ce reprezintă 78% din personal, vor intra în şomaj tehnic. De asemenea, pe portalul Tribunalul Constanţa, la cererea creditorului, s-a deschis dosarul privind falimentul Damen Shipyards Mangalia SA”, scrie Cuget Liber. Neînțelegeri au apărut din 2023, când Damen, care este acționar minoritar, a amenințat că se retrage din această afacere. 2018, Damen a transfert către statul român, prin ministerul Economiei, 2% din acțiunea pe care le avea la Șantierul Naval Mangalia. În schimb, compania urma să dețină managementul și controlul operațional. Dar, printr-o lege din 2023, acest acord urma să fie rupt, iar Damen pierdea controlul asupra managementului șantierului. În consecință, din august 2023, compania olandeză a refuzat să mai aducă comenzi, arăta Euronews România. Acum o lună, presa scria că Damen se pregătea să dea statul român în judecată, la Curtea de Arbitraj de la Paris. „Ne-am descoperit nişte deprinderi, cum poate statul român să cumpere, să avem şi noi un santier naval. Şi vă spun că îl luăm, vom avea un şantier naval al statului (…) Poate o să facem nişte fregate pentru Armată, să facem şi mentenanţa la ele tot acolo. Poate facem şi noi o bărcuţă, acolo. Nu e posibil ca o ţară cu atâta Dunăre, cu mare, să nu aibă un şantier care să facă o bărcuţă acolo”, se lăuda Mihai Tudose la 10 ianuarie 2018.

PSD ar vrea Piedone, nu Cîrstoiu (sursa: Facebook/Cătălin Cîrstoiu)
Politică

PSD ar vrea Piedone, nu Cîrstoiu

PSD ar vrea Piedone, nu Cîrstoiu. Social-democrații s-ar fi îndepărtat tot mai mult de ideea susținerii candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru funcția de primar al Capitalei, potrivit mai multor surse din cadrul coaliției de guvernare, citate de Aktual24. PSD ar vrea Piedone, nu Cîrstoiu Conform sursei citate, mai mulți lideri ai PSD, în frunte cu Paul Stănescu și Mihai Tudose, ar fi făcut presiuni asupra lui Marcel Ciolacu, solicitându-i retragerea sprijinului lui Cîrstoiu, pentru a-l favoriza pe Piedone. Citește și: DSP Iași nu spune dacă s-a emis aviz pentru înmormântarea interlopului Corduneanu la restaurant. Priveghiul, pe domeniul restaurantului „La Castel”, din Iași Liberalii, însă, nu mai pare că sunt dispuși să cedeze în fața PSD. "Suntem oameni de onoare, nu ne retragem cuvântul dat. Am spus că îl susținem pe domnul doctor Cîrstoiu, îl vom susține. Acuzele legate de vreo posibilă incompatibilitate a dumnealui, de care se leagă PSD, sunt total nefondate și nici o instituție a statului român nu a făcut vreo sesizare în acest sens", a declarat un înalt oficial liberal pentru Aktual24.

Mihai Tudose, dușman al băncilor și plagiator Foto: Inquam/George Calin
Politică

Mihai Tudose, dușman al băncilor și plagiator

Cine este Mihai Tudose (PSD), cel care va deschide lista PSD-PNL la europarlamentare: dușman înverșunat al băncilor și plagiator, a făcut istorie refuzând să-l primească pe premierul Japoniei, Shinzo Abe, fiindcă era supărat că Liviu Dragnea îi cere demisia. Citește și: VIDEO Imagini brutale ale atacului terorist de la Moscova, soldat cu circa 40 de morți. Cel puțin un trăgător arestat Mihai Tudose, dușman al băncilor și plagiator iată câteva elemente relevante din biografia acestuia: Născut în 1967, a absolvit o facultate privată, care nu era acreditată, abia în 1995, la 28 de ani. A fost acuzat că și-a plagiat doctoratul, obținut la academia SRI, așa că a depus cerere de renunțare la acest titlu universitar În perioada în care a fost premier, cu susținerea lui Liviu Dragnea, între 29 iunie 2017 și 16 ianuarie 2018, se lăuda că nu are cont bancar și ataca dur băncile: „Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun”. În 2021, el s-a certat cu un alt invitat al postului România TV, susținând ferm că România a intrat în UE în 2004: „By the way, apropo de memorie, zece secunde: vezi că am intrat în Uniunea Europeană în 2004, nu în 2007 (...) Voi aţi intrat mai târziu un pic, asta e viaţa, veniţi mai târziu”. Ca premier, a atacat constant Pilonul II de pensii. „Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat, dar va deveni opţional”, spunea el. Guvernul său a redus contribuția la acest pilon. În septembrie 2017, a promis companiei Ford că va finaliza autostrada Piteşti - Sibiu până la finalul mandatului. Autostrada va fi gata in cel mai bun caz în 2018. A insistat pentru instituirea unei taxe de solidaritate, aplicată persoanelor fizice „care câştigă foarte mult”. În 13 ianuarie 2018 a venit în vizită în România premierul Japoniei, Shinzo Abe. Tudose, care demsionase la 12 ianuarie, a refuzat să-l primească, deși mandatul său s-a încheiat, de jure, abia la 16 ianuarie. În iulie 2021, lansa un atac suburban împotriva Ralucăi Turcan, cu care este acum aliat. „Când ești prost de mic… când te faci mare doar te joci! (...) Daaaaaa! Raluuuuca Turcan!!! Noul val PNL! (...) Singura problemă cu acești analfabeți funcționali contemporani nu o reprezintă numărul lor! Ci faptul că sunt foarte bine împrăștiați, în așa fel încât indiferent ce vrei sa faci… dai de unu’!!! Ține-o așa, Ralu! Nu ceda! Reformați și PNL!”, a scris el, pe Facebook.

„Nu am ajuns să comentez glumele domnului Tudose”, spune Siegfried Mureșan Foto: Facebook
Politică

Nu am ajuns să comentez glumele domnului Tudose

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a comentat, azi, la Prima TV, caustic criticile fostului premier PSD Mihai Tudose la adresa Comisiei Europene: „Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele domnului Tudose, dar sincer, acum, cred că preşedinta Comisiei Europene se descurcă să conducă Comisia Europeană şi fără sprijinul domnului Tudose şi cred că va putea conduce Uniunea Europeană şi în următorii 5 ani, chiar dacă domnul Tudose nu e încă convins. Întrebarea dumneavoastră mi se pare interesantă, dacă sunt de acord cu afirmaţia domnului Tudose, şi mi se pare mai interesant de pus preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu: sunteţi de acord cu ceea ce spune candidatul dumneavoastră, dacă această comisie e cea mai slabă”. Citește și: Într-un an la Biblioteca Națională, Cioroianu a avut venituri mai mari cu 170.000 de lei decât în anul anterior. Salariul de director, 8.000 de lei lunar. I se cere demisia după scandalul cu Emilia Șercan „Nu am ajuns să comentez glumele domnului Tudose” Eurodeputatul Mihai Tudose, şeful de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare, a criticat actuala Comisiei Europeană condusă de Ursula von der Leyen. ”Eu îmi menţin opinia: cred că a fost cea mai slabă Comisie de până acum”, a spus Tudose. Siegfried Mureșan a fost ironic și cu Maria Grapini, deși a evitat să-i pronunțe numele. „Adevărul este că în Parlamentul European avem parlamentari mai buni şi parlamentari mai puţin buni. Cineva trebuie să fie pe locul întâi la prezenţă şi cineva e pe locul 33 la prezenţe”, a declarat Mureşan, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv. Întrebat dacă se referă la Claudiu Manda, europarlamentarul liberal a răspuns că datele sunt publice. ”Nu ştiu, sincer, chiar nu ştiu. Dar cifrele sunt sunt publice. Lista încă nu există şi cu siguranţă nu ştiu eu pe cine vor pune cei de la PSD pe listă. Deci să comentăm lista când o când o vedem. Eu ştiu că îmi voi face treaba în continuare cu aceeaşi seriozitate în Parlamentul European şi în viitor, dacă voi fi ales, la fel cum mi-am făcut-o până acum”, a afirmat Mureșan.

Cine este pesedistul care a prelungit, pe șest, licența Roșia Montana Foto: DCNews.ro
Politică

Cine este pesedistul care a prelungit licența Roșia Montana

Cine este pesedistul care a prelungit, pe șest, licența Roșia Montana Gold Corporation (RMGC), din 2019 în 2024: Gigi Dragomir, un apropiat al fostului baron PSD de Neamț Ionel Arsene, a fost numit în 2017 la șefia ANRM de Mihai Tudose, prietenul lui Ciolacu. Marcel Ciolacu a fost vicepremier în cabinetul Tudose. Citește și: EXCLUSIV FOTO Cum a distrus Dan Negru o clădire interbelică pentru a-și construi o cazemată de beton într-o zonă de patrimoniu Cine este pesedistul care a prelungit, pe șest, licența Roșia Montana Gigi Dragomir era la șefia Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM) în iunie 2019 când licența RMGC a fost prelungită printr-un simplu act al președintelui agenției, nu prin hotărâre de guvern. Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a oferit, la Antena 3, propria versiune legată de această prelungire a licenței. „Conform Art.50 din Legea Minelor, Agenția Națională pentru Resurse Minerale poate emite avize și licențe de exploatare. Până aici, nu s-a încălcat în niciun fel legea. Dar Agenția Națională pentru Resurse Minerale știa de acest litigiu. În iunie 2019, a emis avizul pentru încă cinci ani, pentru că prima dată, conform Legii Minelor, se dă pe 20 de ani acest aviz, cu posibilitate de prelungire pentru cinci ani. A emis acest aviz, fără să informeze Guvernul. Normal era să avem o Hotărâre de Guvern. (...) Gândiți-vă că se dau licențe pentru foarte multe zăcăminte, dar având în vedere importanța zăcământului de la Roșia Montana, trebuia să vină o informare către primul ministru, iar această prelungire sau faptul că nu vom prelungi, iar eu vă spun că decizia era să nu prelungesc, trebuia făcută printr-o Hotărâre de Guvern. Nu a existat această Hotărâre de Guvern, s-a făcut această prelungire, a apărut în presă. Din presă am aflat acest lucru și am cerut demisia șefului ANRM. Nu și-a dat demisia. După știți că a fost problema cu miniștri, nu aveam șase miniștri în Guvern, au fost foarte multe probleme”, a susținut Dăncilă. Gigi Dragomir a fost numit la conducerea ANRM în octombrie 2017, prin decizie a premierului Mihai Tudose. Presa a scris că el nu avea nici o legătură cu domeniul, fiind „comerciant de carne”, însă era susținut politic de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), acum fugar în Italia. Vindea cârnați și era prieten cu baronul Arsene „Anterior postului de la ANRM, Dragomir a fost inspector în cadrul Administrației Județeane a Finanțelor Publice Ilfov și lucrase pentru o serie de firme care se ocupă de comerțul și distribuția de produse alimentare. În ultimii ani a participat la concursuri ANAF pentru o serie de posturi, însă le-a picat”, arăta Hotnews. UN CV al lui Dragomir este de negăsit. În 29 decembrie 2017, Tudose l-a demis pe Gigi Dragomir. Câteva zile mai târziu, la 18 ianuarie 2018, premierul interimar Mihai Fifor l-a repus în funcție. El a fost demis de guvernul Ludovic Orban. Presa scria, în 2020, că un raport al Corpului de Control a apreciat că, în perioada în care acesta a condus ANRM, pierderile produse statului au fost de miliarde de lei. Haos în acordarea licențelor „La nivelul ANRM, nu a existat o preocupare evidentă cu privire la aprobarea licențelor de exploatare, prin hotărâre a Guvernului, în sensul că au fost inițiate procedurile prevăzute de cadrul legal în vigoare în vederea aprobării acestora doar pentru 16 licențe din numărul total de 446 licențe neaprobate, astfel, nefiind respectate prevederile din Legea minelor 85/2003. Titularii de licențe de exploatare neintrate în vigoare pot desfășura operațiuni miniere în baza programelor anuale de exploatare şi/sau cercetare, avizate de ANRM, existând riscul ca exploatarea zăcămintelor să fie finalizată fără ca aceste licențe să fi intrat în vigoare. Din numărul total de 446 licențe de concesiune pentru exploatare/dare în administrare pentru exploatare care nu erau intrate în vigoare, titularii a 97 de licențe desfășurau activitatea de exploatare a resurselor pe baza de permis de exploatare, pentru care datorau taxa aferentă activității miniere. Pentru celelalte 349 de licențe care nu au intrat în vigoare, titularii acestora nu aveau obligația legală de plată a taxei pentru activitatea de exploatare minieră, aceasta urmând a fi datorată ulterior aprobării licenței prin hotărâre de Guvern. Teoretic, titularii acestor licențe nu desfășoară activități de exploatare minieră și, în consecință, nu plătesc taxele și redevențele aferente licențelor”, se arăta în raportul Corpului de Control, citat de Digi 24.

Noi culmi ale slugărniciei la Antena 3 Foto: Captură video
Eveniment

Noi culmi ale slugărniciei la Antena 3

Noi culmi ale slugărniciei la Antena 3: a dezbătut faptul că Ciolacu a primit o pisică de la fostul premier PSD Mihai Tudose, prietenul său. „Coordonatoarea” comunicării partidului lui Dan Voiculescu, Lavinia Șandru, a comentat la postul controlat de șeful ei pe linie politică: „Oamenii buni iubesc animalele”! Citește și: Șeful Protecției Consumatorului, pesedistul Horia Constantinescu, laude deșănțate pentru Ferma Dacilor: „Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani”. Proprietarul, un interlop PSD refuză constant să spună la ce trusturi media plătește publicitate din subvenția de la stat. Noi culmi ale slugărniciei la Antena 3 „Dezbaterea” a avut loc în a doua zi de Crăciun, la 26 decembrie. În schimb, până la ora redactării acestei știri, de pe site-ul Antenei 3 lipsea informația că premierul PSD l-a dat afară pe secretarul de stat care l-a lăsat fără diploma de revoluționar, Mihai Dodu, iar în locul său a fost plasat un ex-prefect PSD din regimul Dragnea. Citește și: Ciolacu se răzbună: miercuri noaptea, l-a dat afară pe secretarul de stat care l-a lăsat fără diploma de revoluționar. În locul său, un ex-prefect PSD din regimul Dragnea Aproape toate celelalte site-uri de știri au difuzat această informație cu câteva ore înainte. „Premierul Marcel Ciolacu a primit un cadou special de Crăciun, de la Mihai Tudose. Este vorba despre un suflet necuvântător, și anume, o pisică. «Oamenii buni iubesc animalele», a spus Lavinia Șandru, invitată la emisiunea Decisiv, cu privire la acest subiect”, se arată pe site-ul Antenei 3. Site-ul nu precizează faptul că Șandru este „coordonator comunicare PUSL”.

Ciolacu și oamenii săi, atacuri în valuri la Geoană Foto: Facebook
Politică

Ciolacu și oamenii săi, atacuri în valuri la Geoană

Președintele PSD, Marcel Ciolacu și oamenii săi au declanșat, de mai multe zile, atacuri în valuri la adresa secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, de tip „Nu a mâncat salam cu soia”, reproșându-i acestuia că este rupt de realitatea din România. Citește și: Averea uriașă a mamei primarului Cătălin Cherecheș, care ar fi părăsit România alături de fiul ei. Presa: edilul-șef al Băii-Mari s-ar afla pe o insulă idilică din Mediterana Geoană l-ar bate pe Boc. Ciolacu, nu Atacurile ar putea fi justificate de faptul că fostul președinte al PSD stă mai bine în sondaje decât actualul lider al partidului. Un sondaj INSCOP, prezentat la 2 octombrie, arată că Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor. Sondajul arată că, în turul II, Emil Boc l-ar învinge pe Marcel Ciolacu, dar nu pe Mircea Geoană. Dacă în turul ll ar ajunge Emil Boc vs Marcel Ciolacu, rezultatul ar fi foarte strâns în favoarea lui Boc, diferenţa fiind de sub un procent, 50,4% – 49,6%. Într-o confruntare Mircea Geoană – Emil Boc, fostul președinte al PSD ar câștiga la scor, cu 59,9% la 40,1%. Citește și: EXCLUSIV Unul din suspecții de ucidere a omului de afaceri din Sibiu a putut pleca din țară după crimă pentru că un judecător de la Craiova îi ridicase controlul judiciar în alt dosar Ciolacu și oamenii săi, atacuri în valuri la Geoană Primul care a ieșit la atac împotriva lui Geoană a fost Mihai Tudose, europarlamentarul PSD extrem de apropiat de Ciolacu. „Dacă vă duceţi în lumea reală şi pomeniţi de secretarul general adjunct al NATO se opreşte câinele din lătrat. Nu le pasă! Când stai prea mult foarte sus, nu prea mai înţelegi ce e pe la noi pe jos. Este un om redutabil, cu experienţă, cu poziţie, cu tot ce doriţi, dar nu cred”, a declarat Tudose. Ulterior, a trecut în ofensivă însuși Marcel Ciolacu. „Aș vedea un om mai de stângă, mai aplicat și aflat în vâltoarea din România, nu cred în ciorbe reîncălzite”, a declarat Marcel Ciolacu. Afirmația sa, despre candidatul la prezidențiale care ar trebui să se afle în „vâltoarea din România”, amintește de ceea ce le reproșa Ion Iliescu și FSN-ul lui Ion Rațiu și Radu Câmpeanu, care erau acuzați că au trăit în străinătate și „nu au mâncat salam cu soia”. Azi, și senatorul Robert Cazanciuc a criticat modul în care acționează Geoană: „Mircea Geoană a plecat tot de pe Dâmboviţa. E adevărat că are o carieră destul de importantă, e cel mai înalt român cu funcţie (...) Este prezent mai mult decât ne-am fi aşteptat de la Secretarul General Adjunct al NATO în spaţiul mioritic. Şi atunci evident că oamenii îşi pun întrebări”. Geoană, ironic către Ciolacu: „Dacă nu livrează, cariera lui este în cumpănă” Geoană a răspuns ironic la atacul lui Ciolacu, amintindu-i acestuia că va răspunde politic dacă ratează președiția României. „Nu le consider atacuri. Eu îl înțeleg foarte bine pe Marcel. Am mâncat și eu pâinea asta, am făcut și eu jobul ăsta și am toată simpatia pentru el. Știu că este în momentul de față extrem de frământat, pentru că știe și el foarte bine, așa cum o știu și eu și cum și alții care am condus acest partid în anii precedenți, că dacă nu livrează la prezidențiale, cariera lui politică este în mare mare cumpănă. Deci are în acest moment o obligație de rezultat, are o obligație să conducă partidul, să facă ceea ce crede că este bine pentru țară. Dar mă uit cu un oarecare amuzament și cu o oarecare distanță față de aceste chestiuni. Iar apropo de valori de stânga, apropo de ce vor românii, cred că aici avem cu toții în spatele nostru, și eu cel puțin, profunde valori de stânga. Am și o profundă afecțiune pentru partid și pentru cei care m-au votat în 2009. Eu nu mă schimb, tot ăsta sunt. Faptul că vin după câțiva ani de la NATO cu atât de multă experiență cred că este mai degrabă un plus”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră