sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: mario iorgulescu

18 articole
Eveniment

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel București a decis miercuri condamnarea definitivă a lui Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, la o pedeapsă de 8 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Sentința a fost dată pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și drogurilor, în legătură cu accidentul din 2019, care a dus la moartea unui bărbat. Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv Conform deciziei instanței: Iorgulescu a primit 7 ani pentru ucidere din culpă. Citește și: Afacerile consultantului Andrei Caramitru, catastrofale: pierderi de milioane, datorii de milioane, firme suspendate, SRL-uri fără activitate Alți 2 ani, pentru conducere sub influența alcoolului și drogurilor. Pedepsele au fost contopite cu o condamnare anterioară de 3 ani pentru complicitate la lipsire de libertate, rezultând pedeapsa finală de 8 ani și 8 luni. Istoricul procesului Procesul s-a aflat în faza de rejudecare după anularea unei sentințe anterioare. Inițial, Tribunalul București l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 15 ani și 8 luni de închisoare în februarie 2023. În octombrie 2023, Curtea de Apel București a redus pedeapsa la 13 ani și 8 luni. Ulterior, în iunie 2024, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis un recurs în casație și a trimis dosarul spre rejudecare, stabilind că inculpatul trebuia judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor, o infracțiune cu limite de pedeapsă mai mici. Alcool, cocaină și viteza excesivă Accidentul mortal a avut loc în seara zilei de 8 septembrie 2019. Mario Iorgulescu participase la o petrecere în satul Gulia, județul Dâmbovița, unde a consumat alcool și era sub influența cocainei. După o criză de gelozie legată de fosta sa iubită, Iorgulescu s-a urcat la volanul unui Aston Martin DBS, deși gazdele l-au avertizat să nu conducă. În drumul spre București, acesta a avut o alcoolemie de 1,96 g/l. Circula cu viteze între 140 km/h și 164 km/h. A pătruns pe culoarea roșie a semaforului cu 145 km/h. A intrat pe contrasens și a lovit frontal o altă mașină cu 143 km/h, provocând moartea șoferului. Evadarea în Italia După accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familia sa la o clinică din Italia cu un avion privat. În toată această perioadă, el nu a fost audiat de procurori sau magistrați, nici în timpul anchetei, nici pe parcursul procesului. Cazul lui Mario Iorgulescu rămâne unul dintre cele mai mediatizate exemple de iresponsabilitate la volan și de încălcare a legii. Condamnarea sa definitivă marchează un pas important în procesul de aplicare a justiției, chiar și în cazurile care implică persoane publice sau cu resurse financiare considerabile.

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv (sursa: stiripesurse.ro)
Instanța refuză cererea lui Mario Iorgulescu (sursa: cab1864.eu)
Justiție

Instanța refuză cererea lui Mario Iorgulescu

Instanța refuză cererea lui Mario Iorgulescu. Curtea de Apel București a respins solicitarea avocaților lui Mario Iorgulescu de a efectua o expertiză medico-legală în Italia. Acesta este rejudecat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului și drogurilor, în urma unui accident fatal produs în 2019. Instanța refuză cererea lui Mario Iorgulescu Instanța a considerat că o astfel de expertiză este posibilă doar în cazuri excepționale, când inculpatul nu poate călători în România din motive medicale sau legale, condiții care nu se aplică în cazul lui Iorgulescu. Citește și: GALERIE FOTO Geoană (66 de ani), vizite secrete și frecvente la deputata PSD Cătăuță (39 de ani) Avocații au solicitat suspendarea procesului și reaudierea martorilor, inclusiv identificarea unui șofer de autovehicul care, conform apărării, l-ar fi determinat pe Iorgulescu să vireze brusc. Curtea a respins această cerere, argumentând că martorii au fost deja audiați la prima instanță și că nu se impune reaudierea lor. De asemenea, cererea de identificare a șoferului a fost respinsă, fiind imposibil de probat. Mandatul de arestare preventivă, revocat Cererea de revocare a măsurii arestării preventive a fost de asemenea respinsă, întrucât mandatul emis împotriva lui Iorgulescu a încetat în mod automat în octombrie 2023. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 8 noiembrie. Dosarul lui Mario Iorgulescu, în faza de rejudecare Inițial, Mario Iorgulescu a fost condamnat în februarie 2023 la 15 ani și 8 luni de închisoare, pedeapsă redusă ulterior la 13 ani și 8 luni. În urma unui recurs, Instanța supremă a anulat sentința și a trimis dosarul spre rejudecare, stabilind că el ar trebui judecat pentru ucidere din culpă, infracțiune cu pedepse mai mici decât omorul. Circumstanțele accidentului În noaptea accidentului, Iorgulescu participase la o petrecere unde consumase alcool și cocaină. Aflând că fosta sa iubită se află într-un club din București, acesta a plecat spre Capitală într-o stare de furie și gelozie, la volanul unui Aston Martin. În timpul deplasării, a condus cu viteze excesive, a trecut pe roșu și, în cele din urmă, a intrat pe contrasens, lovind frontal un alt autovehicul, provocând decesul unui bărbat. Transferul lui Iorgulescu în Italia După accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie într-o clinică din Italia, unde nu a fost audiat de procurori sau magistrați pe parcursul procesului penal. Situația medicală a fost invocată de apărare pentru a justifica imposibilitatea de a participa la proceduri în România.

Mario Iorgulescu are toate șansele să scape de orice pedeapsă
Eveniment

Mario Iorgulescu are toate șansele să scape de orice pedeapsă

Mario Iorgulescu are toate șansele să scape de orice pedeapsă: el va fi judecat pentru „ucidere din culpă”, faptă pentru care pedeapsa este între doi și șapte ani de închisoare, iar termenul de prescriere este de opt ani. Accidentul a fost produs la 8 septembrie 2019, deci în 2027 fapta s-ar prescrie. Oricum, el nu a stat nici o zi în închisoare, întrucât familia sa l-a dus în Italia aproape imediat după accident. Citește și: VIDEO Și cu banii Nordis, Selly și-a luat Mercedes Maybach clasa S de peste 250.000 de euro. Firma influencerului are datorii de milioane, dar plătește leasing pentru Mercedes și Porsche Mario Iorgulescu are toate șansele să scape de orice pedeapsă Inițial, Mario Iorgulescu fusese condamnat pentru omor, unde pedeapsa este de până în 20 de ani, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat condamnarea și a decis reînceperea procesului. Azi, Curtea de Apel a schimbat încadrarea faptei sale, din omor în ucidere din culpă. La Înalta Curte, decizia de anulare a condamnării lui Iorgulescu a fost luată de judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas. Un al treilea judecător din complet, Dan Enescu, s-a opus. „„În măsura în care am fi în prezența unei fapte comise din culpă, recurentul ar fi trebuit, măcar în ultimul moment, să încerce să evite prin orice manevră, frânare, virare, producerea accidentului de circulație”, arăta Dan Enescu. Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie a arătat că: „În ţările civilizate, cu un sistem de drept solid, fapta de a conduce pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a drogurilor care a avut drept consecinţă uciderea unei persoane este sancţionată cu mult peste 10 ani de închisoare şi delimitată clar de infracţiunea de ucidere din culpă”.

Rejudecarea cazului Mario Iorgulescu provoacă reacții (sursa: Instagram/Mario Iorgulescu)
Eveniment

Rejudecarea cazului Mario Iorgulescu provoacă reacții

Rejudecarea cazului Mario Iorgulescu provoacă reacții. Decizia Liei Savonea și a colegei ei de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Adraina Ispas, de a-l salva pe Iorgulescu de condamnarea pentru omor, a fost deja desființată de judecătorul Dan Enescu: „În mod evident, în prezenta cauză, recurentul a acceptat posibilitate producerii rezultatului socialmente periculos, moartea unei persoane”. Recent, și Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie a transmis un comunicat prin care îşi exprimă „profunda uimire şi, în egală măsură dezamăgire, cu privire la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - ÎCCJ, în cazul Iorgulescu. Rejudecarea cazului Mario Iorgulescu provoacă reacții Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie a reacționat printr-un comunicat. Citește și: EXCLUSIV Pandele a băgat Voluntari în faliment și acum cerșește agresiv bani de la Consiliul Județean Ilfov ca să plătească gunoierii și curentul „În opinia noastră această decizie, bazată exclusiv pe filosofia infracţiunii de omor prin ucidere cu intenţie directă, poate afecta semnificativ siguranţa rutieră şi implicit capacitatea statului de a asigura garanţia dreptului la viaţă şi la integritate fizică şi psihică pe şoselele din ţara noastră întrucât, pentru mulţi şoferi potenţial agresivi care desconsideră regulile de circulaţie, ar putea reprezenta o dovadă a faptului că legea este slabă şi orice tip de comportament în trafic nu poate conduce la aplicarea unor sancţiuni aspre. În egală măsură salutăm opinia separată a celui de-al treilea judecător al ÎCCJ care, printr-o motivare clară, ce reprezintă o suprapunere a aspectelor doctrinare cu elementele de particularitate ale cauzei, a arătat că fapta inculpatului a fost corect apreciată de Curtea de Apel Bucureşti. Arătăm că intenţia indirectă, ca formă de vinovăţie în cazul accidentelor de circulaţie, este prezentă atât în jurisprudenţa din ţara noastră, cât şi în cea din alte ţări din Europa, reprezentând un mijloc juridic de delimitare clară a cazurilor în care şoferul a încălcat reguli de circulaţie şi a generat un risc extrem, aproape imposibil de evitat, de producere a accidentului cu consecinţe grave, asumându-şi atât conduita ilegală, cât şi posibilele consecinţe, de acele situaţii în care şoferul încalcă anumite reguli de circulaţie fără a genera unui risc considerabil de producere a accidentului încât să putem vorbi de asumarea consecinţelor." Cum reacționează alte state Potrivit comunicatului, "În ţările civilizate, cu un sistem de drept solid, fapta de a conduce pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a drogurilor care a avut drept consecinţă uciderea unei persoane este sancţionată cu mult peste 10 ani de închisoare şi delimitată clar de infracţiunea de ucidere din culpă. În acest sens arătăm că în Marea Britanie, o astfel de faptă poate fi sancţionată cu detenţiune pe viaţă, conform informaţiilor regăsite pe site-ul Guvernului Britanic. Este evident că ţara care a inventat sistemul parlamentar prin celebra Magna Carta Libertatum, a considerat această faptă ca fiind de o gravitate deosebită tocmai pentru că autorul şi-a asumat consecinţele. Pentru ucidere din culpă, legislaţia din Marea Britanie prevede o sancţiune cu închisoare de până la 5 ani. Reamintim că România este ţara din Uniunea Europeană cu cele mai nesigure şosele şi cu cele mai multe persoane decedate în accidente rutiere raportat la un milion de locuitori", conchide președintele Asociației, Cătălin Codrescu.

Decizia Liei Savonea de a salva beizadeaua Mario Iorgulescu, desființată de judecătorul Enescu
Justiție

Decizia Savonea de salva beizadeaua Mario Iorgulescu, desființată

Decizia Liei Savonea și a colegei ei de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Adraina Ispas, de a salva beizadeaua Mario Iorgulescu de condamnarea pentru omor, desființată de judecătorul Dan Enescu: „În mod evident, în prezenta cauză, recurentul a acceptat posibilitate producerii rezultatului socialmente periculos, moartea unei persoane”. Citește și: ANALIZĂ Nicușor Dan, cel care ar putea decide viitorul președinte al României: candidații stau la coadă pentru susținerea sa Modul în care Dan Enescu s-a opus deciziei judecătoarelor Savonea și Ispas, care au anulta sentința de condamnare a lui Iorgulescu pentru omor și au dispus rejudecarea, apare în motivarea opiniei separate formulate de acest judecător. Completul de la ICCJ care a judecat cererea de recurs în casație formulată de Iorgulescu a fost format din Savonea, Ispas și Enescu. Decizia Liei Savonea de a salva beizadeaua Mario Iorgulescu, desființată Ce a arătat judecătorul Enescu în motivarea sa: „După pătrunderea în intersecție și observarea autoturismului de culoare închisă care circula pe banda nr. 1, inculpatul Iorgulescu Gino Mario a apăsat mai tare pedala de accelerație (chiar înainte de a se urca pe scuar), viteza autoturismului crescând în timpul manevrelor de trecere pe lângă vehiculul închis la culoare până la 162 km/h, în condițiile în care în acele momente autoturismul inculpatului era urcat cu partea stângă pe scuarul ce despărțea sensurile. Din momentul în care a pătruns în intersecție și până în momentul coliziunii, viteza vehiculului a crescut în mod constant până la 162 km/h, iar accelerația a ajuns la 100%, pentru ca ulterior să scadă la 80% pentru o jumătate de secundă, iar viteza să scadă până la 143 km/h în momentul coliziunii (din cauza urmelor de frecare dintre roțile vehiculului și bordura pe care a urcat). Următorul moment este cel al impactului, în care autoturismul avea viteza de 143 km/h, iar pedala de accelerație era apăsată la maximum” „Susținerile recurentului cu privire la modul în care s-a produs accidentul omit să menționeze faptul că acesta conducea având o îmbibație alcoolică mult peste limita legală, fiind și sub influența drogurilor, că viteza de deplasare era una ce depășea limita de viteză pentru sectorul de drum, că a pătruns pe culoarea roșie a semaforului într-o intersecție, că nu a existat un obstacol în calea sa pentru ca să fie nevoie de o manevră de evitare, ci doar acesta nu a mai putut menține banda pe care era angajat din cauza vitezei excesive”. „În mod evident, în prezenta cauză, recurentul a acceptat posibilitate producerii rezultatului socialmente periculos, moartea unei persoane, conducerea unui autoturism cu o viteză excesivă pe o șosea circulată, pătrunderea pe culoarea roșie a semaforului și accelerarea continuă a autovehiculului, inclusiv după momentul în care acesta a pierdut controlul volanului și a lovit scuarul de separație, demonstrează, fără tăgadă, că nu suntem în prezența unei fapte comise din culpă, ci a unei fapte intenționate. Distincția clară dintre cele două forme de vinovăție rezultă din lipsa de reacție a recurentului în combaterea pericolului evident pe care îl crease, acesta accelerând la maxim până în momentul impactului, fără a schița cel mai mic gest din care să rezulte că dorește să evite producerea rezultatului socialmente periculos, accidentul de circulație, care în condițiile concrete nu putea avea alte rezultate decât unele letale”. „În măsura în care am fi în prezența unei fapte comise din culpă, recurentul ar fi trebuit, măcar în ultimul moment, să încerce să evite prin orice manevră, frânare, virare, producerea accidentului de circulație”, mai arată Enescu. Savonea și Ispas nu văd nici o intenție de a ucide Însă judecătoarele Savonea și Ispas au avut o altă opinie și s-au impus: „În fapt, s-a reţinut că inculpatului Iorgulescu Gino - Mario i s-a imputat că, la data de 08.09.2019, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, conducând autoturismul marca Aston Martin model DBS cu nr. de înmatriculare B052885 cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, a trecut pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h”. „Elementele de fapt reţinute relevă situaţia tipică a unui accident de circulaţie care a avut drept rezultat decesul unei persoane din culpa exclusivă a conducătorului auto (inculpatul) care nu a respectat dispoziţiile legale ce reglementează regimul circulaţiei pe drumurile publice (a circulat cu viteză excesivă, peste limita legală, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi a consumului de substanţe interzise). În cazul de faţă, instanţele de fond şi apel au reţinut infracţiunea de omor. Infracţiunea prevăzută de art.188 Cod penal se comite, din punct de vedere al elementului material, printr-o acţiune (sau chiar inacţiune), care trebuie să fie îndreptată asupra victimei. Or, situaţia de fapt relevă, aşa cum s-a menţionat anterior, un accident rutier, definit prin chiar prescripţia normativă ca fiind un eveniment (art. 75 din OUG nr.195/2002)”, se arată în motivarea judecătoarelor Ispas și Savonea. Mario Iorgulescu fusese condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare pentru omor. Nu este clar când va începe rejudecarea.

Dan Voiculescu salută anularea condamnării lui Mario Iorgulescu
Eveniment

Dan Voiculescu salută anularea condamnării lui Mario Iorgulescu

Dan Voiculescu salută anularea condamnării lui Mario Iorgulescu și intervenția în acest dosar a Liei Savonea, judecătoarea favorită a lui Liviu Dragnea. Patronul de facto al Antenei 3 preia, pe blogul său, un editorial din Lumea Justiției, luju.ro, scris de Răzvan Savaliuc. “Cea mai virulentă publicație împotriva reformelor din justiție (Luju.ro) a fost plătită de grupul infracțional organizat al lui Marian Vanghelie cu 58 de mii de euro, în tranșe de 4,8 mii € pe lună, timp de un an (...) Platforma Luju.ro (Lumea Justiției) este controlată (prin Jurindex Media) de jurnalistul Răzvan Savaliuc, o prezență constantă în platourile Antena 3 și România TV, fost angajat la ziarul Ziua pe vremea lui Sorin Roșca Stănescu., scris site-ul Captura.ro în ianuarie 2023. Citește și: EXCLUSIV Pacient cu infarct lăsat să vomite pe trotuar, sedat și oxigenat defectuos la „Sf. Pantelimon”, în final ucis de încă un infarct. La plângerea fiului, s-a deschis dosar penal Acum, Savaliuc le laudă pe judecătoarele care l-au salvat pe Mario Iorgulescu, spre încântarea lui Dan Voiculescu. Însă, la final se poate observa o amenințare la adresa judecătorilor care continuă să dea condamnări, cărora li se transmite că deciziile lor ar putea fi anulate de gruparea Savonea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), iar ulterior acești judecători ar putea răspunde material și penal. Dan Voiculescu își intitulează preluarea din luju.ro “Dumnezeu să-i judece și să le dea ce merită“. DeFapt.ro a scris din octombrie 2023 că n site apropiat Antenei 3, Luju, începe spălarea lui Iorgulescu Jr: victima, acuzată că făcea parte dintr-un clan al vrăjitoarelor. Dan Voiculescu salută anularea condamnării lui Mario Iorgulescu “Bravo, Lia Savonea! Bravo, Adriana Ispas! Bravo pentru soluția din cazul Mario Iorgulescu, dată în calea extraordinară a recursului în casație, în condițiile unui linșaj mediatic infernal și ale unor intervenții politico-judiciare mizerabile (...) Trebuie spus din capul locului ca de când fosta președintă a CSM, judecătoarea Lia Savonea, a venit la Secția penală a ICCJ, recursul în casație nu mai este o vorbă goală în paginile Codului de procedură penală, ci a devenit o cale extraordinară de atac efectivă. Lia Savonea și alți colegi ai ei – precum Adriana Ispas, Luminița Criștiu Ninu, Hermină Iancu, Eleni Marcu, Mihai Udroiu, dar și alții, pentru care ne scuzăm dacă nu i-am amintit – restabilesc, practic, imaginea șifonată a Înaltei Curți din vremea Binomului Coldea (SRI) – Kovesi și repun legea în matca ei. Chiar dacă printre ei se mai afla unii judecători de tip Dan Andrei Enescu, care o țin gaia-matu cu opinii separate pentru condamnare, chiar și în cazuri care impuneau de pe scaun achitarea, cum s-a și întâmplat în unele dosare. Asta e: unii au boala pușcăriei… că doar așa te remarcai pe vremea Binomului Coldea-Kovesi. Realizați cât de important este că recursul în casație să se judece pe bune la Înaltă Curte? Acest lucru este echivalent cu responsabilizarea tuturor judecătorilor care dau sentințe de condamnare definitivă. Care dacă știu că dacă aruncă un om nevinovat în pușcărie, prin hotărâre definitivă, pot ajunge să răspundă penal, material și disciplinar“, a scris Savaliuc. “Să dea Dumnezeu să se repopuleze Înalță Curte și marile instanțe cu cât mai mulți judecători de talia Liei Savonea și a colegilor ei!“, își încheie editorialul jurnalistul admirat de Dan Voiculescu, fost turnător al Securității și condamnat penal pentru corupție.

Mario Iorgulescu, nou mandat de arestare (sursa: playsport.ro)
Eveniment

Mario Iorgulescu, nou mandat de arestare

Mario Iorgulescu, nou mandat de arestare. Judecătoria Sectorului 3 a emis vineri un mandat european de arestare pe numele fiului șefului Ligii Profesioniste de Fotbal. Mario Iorgulescu, nou mandat de arestare Aceeași instanță a emis şi un mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, la care Iorgulescu a fost condamnat pentru complicitate la sechestrarea unui bărbat, în 2018, a anunțat Poliția Română, într-un comunicat de presă. Citește și: Înalta Curte a admis recursul în casaţie al lui Mario Iorgulescu, dosarul va fi rejudecat la Curtea de Apel Poliţia a precizat că, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul SIRENE, a notificat autorităţile italiene pentru executarea mandatului european de arestare, astfel încât Mario Iorgulescu să rămână sub controlul acestora. "În cursul acestei zile, 21 iunie 2024, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii şi un mandat european de arestare pe numele unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, pentru care a fost condamnat, de către aceasta, în anul 2018, la o pedeapsă de 3 ani închisoare", a transmis vineri seară Poliţia Română. Condamnat pentru lipsire de libertate Mario Iorgulescu a fost condamnat în aprilie 2021 de căre Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate, decizia magistraţilor fiind definitivă. În prima instanţă, la Judecătoria Sectorului 3, Mario Iorgulescu fusese achitat. Curtea de Apel Bucureşti a decis atunci condamnarea lui Mario Iorgulescu la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal împotriva persoanei vătămate Dragoş-Ionuţ Vlăsceanu. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Francisco-Gabriel Pascu, la patru ani şi şase luni de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, Vasile Pascu, la un an de închisoare pentru influenţarea declaraţiilor, Marcel Pasu, la doi ani şi şase luni de închisoare pentru influenţarea declaraţiilor, Laurenţiu-Ştefan Coruţ, la trei ani şi două luni de închisoare pentru fals intelectual, favorizarea făptuitorului, uz de fals. După ce victima a anunţat Poliţia, au urmat alte presiuni ale acestora, încercând să-l determine, prin constrângere şi corupere, să-şi retragă plângerea şi declaraţiile formulate.

Înalta Curte a admis recursul lui Mario Iorgulescu
Eveniment

Înalta Curte a admis recursul lui Mario Iorgulescu

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis recursul în casaţie al lui Mario Iorgulescu, iar dosarul va fi rejudecat la Curtea de Apel. Iorgulescu fusese condamnat la 13 ani de închisoare după ce a provocat un accident rutier în urma căruia un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Citește și: De ce refuză premierul Ciolacu să-și prezinte diploma de bacalaureat, deși susține că o are. Cum a absolvit studii post-universitare fără să aibă diplomă de licență Acesta a fost salvat de un complet din care face parte celebra Lia Savonea, o apropiată a regimului PSD-Dragnea. În favoarea lui Iorgulescu ar fi decis Savonea și Adriana Ispas, în timp ce Dan-Andrei Enescu a vrut să respingă recursul. Înalta Curte a admis recursul lui Mario Iorgulescu „Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino - Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce priveşte pe inculpatul Iorgulescu Gino - Mario şi trimite cauza la rejudecare de către instanţa de apel, Curtea de Apel Bucureşti. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii”, se arată în minuta instanţei. Decizia este definitivă. A existat şi o opinie separată, în sensul respingerii recursului în casaţie, ca nefondat. DeFapt.ro a arătat acum cinci zile că, sub bagheta Liei Savonea, la Înalta Curte curg achitările, eliberările din arest și respingeri ale dosarelor DNA. Sub bagheta Liei Savonea, la Înalta Curte curg achitările Acum o săptămână, un complet de trei judecători, din care făcea partea Lia Savonea a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care fostul președinte Ion Iliescu și alți doi complici au fost trimiși în judecată în dosarul Revoluției. Iată câteva din deciziile luate de completul din care face parte: La 25 aprilie a eliberat-o din arest pe judecătoarea drogată din Suceava, Ana Maria Chirilă, și a plasat-o în arest la domiciliu. La finalul anului 2023, judecătorii Lia Savonea, Adriana Ispas și Dan Andrei Enescu de la Înalta Curte au respins ca nefondat recursul în casație formulat de DNA împotriva deciziei Curții de Apel București prin care, în urmă revizuirii, s-a dispus încetarea procesului penal față de fostul viceguvernaor BNR Bogdan Olteanu, pe motiv că fapta de trafic de influență (pentru care inițial acesta fusese condamnat la 5 ani închisoare cu executare) este prescrisă. În 10 iunie, a făcut parte din completul care a achitat definitiv toți inculpații dintr-un dosar de fraude cu fonduri europene, trimis în instanța de către DNA Craiova în decembrie 2017. DNA a susținut că soții Pigulea din Mehedinți ar fi depus documente false pentru obținerea de fonduri europene destinate apiculturii, cauzând un prejudiciu de 216.164 de lei. Alături de soții Pigulea, au fost trimiși în judecată patru funcționari de la APDRP (AFIR) Mehedinți, care i-ar fi ajutat pe soții Pigulea să obțină ilegal subvenția UE. La 28 mai, judecatoarele ICCJ Lia Savonea și Adriana Ispas au admis recursul în casație al lui Bogdan Dumitrașcu, fost șef al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), care stătuse cinci luni la închisoare pentru mită. Ele au casat condamnarea aplicată de Curtea de Apel și au dispus achitarea fostului șef APIA. În aprilie, a admis în principiu cererea de revizuire împotriva condamnării a doi avocați, condamnați la patru ani de închisoare pentru trafic de influență. Cei doi și-au ispășit deja pedeapsa. Judecătorii ICCJ Lia Savonea, Adriana Ispas și Dan Enescu au admis cererea avocatei Ingrid Mocanu și au sesizat CCR cu excepția de neconstituționalitate a unui articol din codul de procedură penală. Dacă CCR acceptă sesizarea, se deschide calea revizuirii unui dosar de corupție în care a fost condamnat baronul PSD de Constanța Nicușor Constantinescu. În schimb, echipa condusă de Savonea a respins recursurile în casație solicitate de DNA pentru a desființa decizii de prescriere a unor fapte.

Sub bagheta Liei Savonea, la Înalta Curte curg achitările Foto: Inquam/George Călin
Eveniment

Sub bagheta Liei Savonea, la Înalta Curte curg achitările

Corupți, criminali sau judecători drogați: sub bagheta Liei Savonea, la Înalta Curte curg achitările, eliberările din arest și respingeri ale dosarelor DNA. Vineri, un complet de trei judecători, din care făcea partea Lia Savonea a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care fostul președinte Ion Iliescu și alți doi complici au fost trimiși în judecată în dosarul Revoluției. DeFapt.ro a scris în repetate rânduri despre averea uriașă a acestei judecătoare, despre legăturile ei dubioase și achitările halucinante de dinainte de a fi promovată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), unde speră să-i ia locul Alinei Corbu, la șefia ICCJ. De exemplu, ea și judecătorul ICCJ Daniel Grădinaru, fost președinte al ICCJ, sunt co-autori ai sentinței prin care un bărbat de 41 de ani, care a agresat sexual o minoră de 13 ani, nepoata prădătorului, a fost condamnat la doar opt luni de închisoare cu suspendare. Citește și: Număr uriaș de voturi anulate, cu circa 80% mai multe decât în 2019: aproape jumătate de milion de voturi aruncate la coș la europarlamentarele de anul acesta (analiză EFOR) Sub bagheta Liei Savonea, la Înalta Curte curg achitările Însă, ajunsă la ÎCCJ, Savonea - care a fost considerată o apropiată a lui Liviu Dragnea - ia hotărâri în serie care favorizează marii corupți. Iată câteva din deciziile luate de completul din care face parte: La 25 aprilie a eliberat-o din arest pe judecătoarea drogată din Suceava, Ana Maria Chirilă, și a plasat-o în arest la domiciliu. La finalul anului 2023, judecătorii Lia Savonea, Adriana Ispas și Dan Andrei Enescu de la Înalta Curte au respins ca nefondat recursul în casație formulat de DNA împotriva deciziei Curții de Apel București prin care, în urmă revizuirii, s-a dispus încetarea procesului penal față de fostul viceguvernaor BNR Bogdan Olteanu, pe motiv că fapta de trafic de influență (pentru care inițial acesta fusese condamnat la 5 ani închisoare cu executare) este prescrisă. În 10 iunie, a făcut parte din completul care a achitat definitiv toți inculpații dintr-un dosar de fraude cu fonduri europene, trimis în instanța de către DNA Craiova în decembrie 2017. DNA a susținut că soții Pigulea din Mehedinți ar fi depus documente false pentru obținerea de fonduri europene destinate apiculturii, cauzând un prejudiciu de 216.164 de lei. Alături de soții Pigulea, au fost trimiși în judecată patru funcționari de la APDRP (AFIR) Mehedinți, care i-ar fi ajutat pe soții Pigulea să obțină ilegal subvenția UE. La 28 mai, judecatoarele ICCJ Lia Savonea și Adriana Ispas au admis recursul în casație al lui Bogdan Dumitrașcu, fost șef al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), care stătuse cinci luni la închisoare pentru mită. Ele au casat condamnarea aplicată de Curtea de Apel și au dispus achitarea fostului șef APIA. În aprilie, a admis în principiu cererea de revizuire împotriva condamnării a doi avocați, condamnați la patru ani de închisoare pentru trafic de influență. Cei doi și-au ispășit deja pedeapsa. Judecătorii ICCJ Lia Savonea, Adriana Ispas și Dan Enescu au admis cererea avocatei Ingrid Mocanu și au sesizat CCR cu excepția de neconstituționalitate a unui articol din codul de procedură penală. Dacă CCR acceptă sesizarea, se deschide calea revizuirii unui dosar de corupție în care a fost condamnat baronul PSD de Constanța Nicușor Constantinescu. În schimb, echipa condusă de Savonea a respins recursurile în casație solicitate de DNA pentru a desființa decizii de prescriere a unor fapte. La 20 iunie, completul din care face parte Savonea va decide dacă Mario Iorgulescu scapă de pedeapsa de 13 ani și opt luni de închisoare.

Judecătoarea miloasă cu Mario Iorgulescu, conectată (sursa: Pro TV)
Investigații

Judecătoarea miloasă cu Mario Iorgulescu, conectată

Judecătoarea miloasă cu Mario Iorgulescu, conectată. Fiul șefului LPF ar putea fi achitat după ce o judecătoare i-a admis recursul în casație. Fiica judecătoarei a luat bani de la o firmă cercetată de DNA. Clasare menținută de Înalta Curte În anul 2021, firma Be Home Concept SRL a intrat în atenția procurorilor DNA. Atunci, primarul Clotilde Armand anunța că "Direcția Națională Anticorupție a început cercetările cu privire la afacerile studiilor DALI (devize umflate și supraevaluate) pentru școlile din Sectorul 1 din perioada administrației PSD – Tudorache. Firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc". Citește și: Mario Iorgulescu ar avea leziuni cerebrale încă din copilărie din cauza cărora nu înțelege ce se întâmplă la proces, susțin avocații săi Contactată de către DeFapt.ro, Elena Bejan, asociata unică a Be Home Concept SRL, a precizat că a scăpat într-un final de dosarul de la DNA. "După ce m-au târât prin toate parchetele, în final s-a dat clasare. Și după aceea au făcut contestație, cei de la Primăria Sectorului 1, la Înalta Curte. La Înalta Curte s-a menținut clasarea de la parchet. Citește și: EXCLUSIV Legături periculoase ale judecătoarei care-l poate scăpa pe Mario Iorgulescu: fiica sa ia bani de la o firmă favorizată de fostul primar Daniel Tudorache, prietenul lui Gino Iorgulescu A fost o agresiune de trei ani de zile pe Be Home și pe Elena Bejan, de parcă… ce știe USR să facă. Dosarul s-a clasat pe 29 februarie anul acesta", a declarat Elena Bejan. Judecătoarea miloasă cu Mario Iorgulescu, conectată DeFapt.ro a dezvăluit recent că judecătoarea Adriana Ispas a depus o declarație de avere din care rezultă că fiica ei, Maria Ispas, a lucrat ca desenator la firma Be Home Concept. Legat de această situație, Elena Bejan a declarat că tânăra Maria Ispas a lucrat la firma ei în timpul facultății. "A fost în timpul facultății, ca stagiar la noi. Nu, nu mai lucrează la noi", a spus Elena Bejan. Întrebată dacă știa că tânara stagiară este fata judecătoarei Adriana Ispas de la Înalte Curte de Casație și Justiție, Elena Bejan a răspuns sec: "Nu! Nici nu mă interesează". Ulterior nu a mai răspuns la telefon pentru a explica cum a ajuns să renoveze vila lui Vladimir Plahotniuc din Pipera. Enescu, decizie favorabilă firmei care a plătit-o pe fiica colegei lui Elena Bejan, însă, sigur a auzit de colegul de complet al Adrianei Ispas, Dan Andrei Enescu. Ispas, Enescu și Lia Savonea fac parte din completul nr. 6 de trei judecători al ÎCCJ. Componența completului de trei nr. 6 al ÎCCJ în 2024 (sursa: scj.ro) Dan Andrei Enescu este și singurul membru al completului C12CP, cel care a dat soluția favorabilă Be Home Concept SRL în februarie a.c. Judecătorul Enescu a dat soluția favorabilă firmei care a plătit-o pe fiica colegei sale, judecătoarea Ispas (sursa: scj.ro) Judecătoarea Adriana Ispas a intrat în atenția opiniei publice după ce a admis în principiu cererea de recurs în casație în dosarul în care Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, a fost condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare. Ca urmare, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal ar putea să fie achitat.

Mario Iorgulescu, leziuni cerebrale, nu înțelege (sursa: playsport.ro)
Eveniment

Mario Iorgulescu, leziuni cerebrale, nu înțelege

Mario Iorgulescu, leziuni cerebrale, nu înțelege. Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are leziuni cerebrale încă din copilărie şi nu înţelege ce se întâmplă la proces. Mario Iorgulescu, leziuni cerebrale, nu înțelege Mario Iorgulescu, fugit în Italia, a introdus prin intermediul avocaţilor săi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o cale extraordinară de atac - recursul în casaţie - prin care încearcă să scape de pedeapsa de 13 ani şi 8 luni de închisoare primită pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat. Citește și: Sancțiuni ridicole pentru polițiștii care l-au lăsat pe șoferul drogat Vlad Pascu să conducă până a ucis doi oameni, în stațiunea 2 Mai. Șefii, neatinși, dosarele penale – îngropate Joi, în sala de judecată, avocatul lui Iorgulescu a susţinut că tânărul nu poate participa la proces, deoarece are încă din copilărie leziuni cerebrale, aşa cum arată un control efectuat în Italia cu un aparat medical performant. "Este un aspect învederat inclusiv în faţa instanţei de apel. Este un dispozitiv medical performant, care a relevat, din păcate, aceste afecţiuni ireversibile de care suferă şi au avut un rol (în producerea accidentului - n.r.). Se află în imposibilitatea de a participa efectiv la un proces penal, că nu înţelege ce se întâmplă", a spus avocatul la ieşirea din sala de judecată, citat de Agerpres. Avocații nu vor proces pentru omor De asemenea, apărătorii au solicitat schimbarea încadrării juridice, susţinând că Mario Iorgulescu, care este fiul lui Gino Iorgulescu - preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, nu ar fi trebuit judecat pentru săvârşirea infracţiunii de omor în legătură cu producerea unui accident rutier. Instanţa supremă a amânat pentru 11 aprilie pronunţarea unei decizii în cazul recursului în casaţie introdus de apărarea lui Mario Iorgulescu. În octombrie 2023, Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat. Iniţial, el primise la instanţa de fond (Tribunalul Bucureşti) o condamnare de 15 ani şi 8 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare. Despăgubirile, pasate asiguratorului falimentar De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia Tribunalului prin care Mario Iorgulescu trebuia să plătească către doi membri ai familiei bărbatului ucis de el în accident sumele de 200.000 euro - daune morale şi 100.000 lei daune materiale, urmând ca aceste daune să fie achitate de societatea de asigurări CITY INSURANCE SA, societate care se află însă în faliment. Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă. În seara zilei de 8 septembrie 2019, tânărul participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, află că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Martorii povestesc că el s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla. Alcool și cocaină la volanul unui Aston Martin La terminarea petrecerii, în jurul orei 02.50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală. A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi Strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Mario Iorgulescu ar putea scăpa Foto: Captură video
Justiție

Mario Iorgulescu ar putea scăpa

Beizadeaua Mario Iorgulescu ar putea scăpa, după ce a fost condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare pentru că, drogat fiind, a ucis un om cu mașina. Citește și: EXCLUSIV Legături periculoase ale judecătoarei care-l poate scăpa pe Mario Iorgulescu: fiica sa ia bani de la o firmă favorizată de fostul primar Daniel Tudorache, prietenul lui Gino Iorgulescu Judecătoarea Adriana Ispas, de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), a admis „în principiu” cererea de recurs în casație formulată de condamnat. Citește și: ANALIZĂ NATO arată cum s-au prăbușit cheltuielile cu Apărarea de când PSD a ajuns la putere. Plus: România cheltuie mult pentru plata militarilor, puțin pentru înzestrare Iorgulescu era beat criță și plin de droguri, la momentul la care a ucis un om, arată motivarea sentinței sale, publicată de Curtea de Apel București. În prezent, el este refugiat în Italia. Mario Iorgulescu ar putea scăpa Judecătoarea Adriana Ispas de la ICCJ, cea care a deschis posibilitatea ca Iorgulescu să scape, mai este menționată în presă pentru că: a) alături de Lia Savonea a luat o decizie în favoarea prescrierii dosarelor de mare corupție și b) a fost singurul magistrat din completul de trei de la Curtea de Apel Constanța care s-a pronunțat împotriva sentinței primite de afaceristul Sorin Strutinsky, condamnat definitiv la peste zece ani de închisoare. Totuși, Ispas a refuzat cererea de suspendare a executării pedepsei primite de Mario Iorgulescu în octombrie anul trecut. „În temeiul art. 440 alin. 4 C.pr.pen., admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Iorgulescu Gino Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală, în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Trimite cauza în vederea judecării recursului în casa?ie, Completului nr. 6. Fixează termen de judecată, în ședință publică, la data de 28 martie 2024, cu citarea părţilor. Se va încunoştiinţa apărătorul ales al recurentului inculpat Iorgulescu Gino Mario despre termenul fixat în cauză. Respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Iorgulescu Gino Mario. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 martie 2024”, se arată în minuta ICCJ. Mario Iorgulescu s-ar afla internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. Însă, în martie 2023 el își bătea joc de justiția din România. „Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”, a declarat el la Pro TV.

Începe spălarea lui Iorgulescu Jr Foto: Captură video
Eveniment

Începe spălarea lui Iorgulescu Jr

Un site apropiat Antenei 3, Lumea Justiției (LuJu), începe spălarea lui Iorgulescu Jr: victima este acuzată, într-un comunicat al lui Gino Iorgulescu, preluat de acest site, că făcea parte dintr-un clan al vrăjitoarelor. Lumea Justiției titrează acest articol: „România a condamnat un bolnav psihic”. Citește și: Bătaie de joc în cazul condamnării lui Mario Iorgulescu: despăgubiri către familia celui ucis, plătite de o companie falită, nu de beizadeaua drogată. Condamnatul, în Italia, unde râde de stat Recent, președintele CSM, controversatul judecător Daniel Grădinaru, colegul Adinei Savonea, a dat un interviu acestui site și s-a fotografiat cu proprietarul site-ului Răzvan Savaliuc, despre care presa a scris că este urmărit de DNA pentru grup infracțional organizat. Patronul Luju, Răzvan Savaliuc, și jurnalistul George Tărâță, încadrându-l pe președintele CSM, Daniel Grădinaru Site-ul Lumea Justiției este frecvent citat de Antena 3, iar patronul, Răzvan Savaliuc, era adesea invitat la emisiunile acestui post, inclusiv la Sinteza Zilei. Începe spălarea lui Iorgulescu Jr Mario Iorgulescu a fost condamnat acum o săptămână de Curtea de Apel București la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru că a ucis un tânăr, când conducea drogat și beat. Acum, Luju publică un lung articol în care afirmă că procesul și condamnarea s-au derulat „pe repede înainte” și că Iorgulescu Jr. a fost victima unui linșaj mediatic. În plus, se afirmă că Iorgulescu Jr. a vrut, de fapt, să evite un alt autoturism, atunci când a comis accidentul mortal. Site-ul publică și un lung comunicat al lui Gino Iorgulescu, tatăl lui Mario Iorgulescu, în care victima este acuzată că făcea parte dintr-un clan de interlopi, clan care includea și „vrăjitoare”. „Daniel Vicol, persoana decedată în urma impactului în care nu purta centura de siguranță și se află sub influența Cocainei, fiindu-i depistată o doză foarte mare, de consumator, membră a unui clan interlop specializat în trafic de persoane/proxenetism în afara granițelor țării. Totodată, femeile din clan sunt renumitele vrăjitoare care au escrocat-o și pe Oana Zăvoranu. Totodată, există suspiciuni mai mult decât rezonabile că aceste persoane practicau în mod obișnuit înșelăciunea prin metodă «accidentul»”, susține Gino Iorgulescu. Citește și: Antena 3 și Mihai Gâdea trebuie să-i plătească lui Gabriel Liiceanu despăgubiri de 20.000 de euro, după ce jurnalistul lui Dan Voiculescu a afirmat că filosoful își bătea soția gravidă Curtea de Apel: Iorgulescu Jr. avea în sânge cocaină și fentanil „Astfel, am să repet răspicat cele spuse mai sus: fiul meu nu a fost drogat și nici beat!!! Iar cine va mai face o asemenea declarație fără probe vă trebuie să răspundă și să dovedească în instanță!”, mai amenință tatăl autorului accidentului. Iată ce se arată însă în motivarea sentinței Curții de Apel: „Potrivit datelor înscrise în buletinul de analiză toxicologică, la data de 08.09.2019, inculpatul Iorgulescu Mario avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5.06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6.06. De asemenea, mostra de urină recoltată la data de 08.09.2019, ora 5.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul «pozitiv pentru cocaină». Buletinul de analiză toxicologică a fost completat la data de 13.09.2019 cu rezultatul analizei prezenţei/absenţei în organism a substanţelor psihoactive prin metoda GCMS a mostrei de sânge, rezultând benzoilecgonină 0,013 ľg/ml (în mostra de sânge). De asemenea, conform completării buletinului de analiză toxicologică, în mostra de urină s-au pus în evidenţă cocaină şi metabolit; diclofenac (metaboliţi); fentanil”.

Beizadeaua Iorgulescu, beată criță și plină de droguri Foto: captură video
Justiție

Beizadeaua Iorgulescu, beată criță și plină de droguri

Beizadeaua Mario Iorgulescu era beată criță și plină de droguri, la momentul la care a ucis un om, arată motivarea sentinței sale, publicată azi de Curtea de Apel București. Iorgulescu a fost condamnat, ieri, la 13 ani şi opt luni de închisoare. Însă Mario Iorgulescu este acum refugiat în Italia, de unde postează mesaje în care își bate joc de statul român și anunță că nu va face nici o zi de pușcărie. Citește și: Bătaie de joc în cazul condamnării lui Mario Iorgulescu: despăgubiri către familia celui ucis, plătite de o companie falită, nu de beizadeaua drogată. Condamnatul, în Italia, unde râde de stat Beizadeaua Iorgulescu, beată criță și plină de droguri „Potrivit datelor înscrise în buletinul de analiză toxicologică, la data de 08.09.2019, inculpatul Iorgulescu Mario avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5.06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6.06. De asemenea, mostra de urină recoltată la data de 08.09.2019, ora 5.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul «pozitiv pentru cocaină». Buletinul de analiză toxicologică a fost completat la data de 13.09.2019 cu rezultatul analizei prezenţei/absenţei în organism a substanţelor psihoactive prin metoda GCMS a mostrei de sânge, rezultând benzoilecgonină 0,013 ľg/ml (în mostra de sânge). De asemenea, conform completării buletinului de analiză toxicologică, în mostra de urină s-au pus în evidenţă cocaină şi metabolit; diclofenac (metaboliţi); fentanil. Totodată, prin raportul de expertiză medico-legală emis de INML, medicul legist a concluzionat următoarele: dacă se ţine seama de timpii de înjumătăţire a cocainei (0,7-1,5 ore) şi a benzoilecgoninei (2,57-5,10 ore), se poate aprecia că pe parcursul intervalului orar 02:50-03:03, în data de 08.09.2019, inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive de tipul cocainei, influenţă accentuată şi favorizată de alcoolemia asociată şi capabilă să modifice în sens nefavorabil capacitatea acestuia de a conduce autovehicule pe drumurile publice", se arată în motivarea instanţei. Familia l-a evacuat în Italia, cu avion privat Doar concentrația de alcool era dublă față de limita din Codul Penal: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”. Pedeapsa penală este prevăzută și pentru conducerea sub influența drogurilor. În plus, combinația dintre cocaină și fentanil este definită, în Occident, drept al 4-lea val al crizei drogurilor. Când a comis accidentul, Mario Iorgulescu, care conducea un Aston Martin, avea 143 km pe oră. Mario Iorgulescu s-ar afa internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident.

Bătaie de joc în cazul condamnării lui Mario Iorgulescu Foto: Facebook
Justiție

Bătaie de joc în cazul condamnării lui Mario Iorgulescu

Bătaie de joc în cazul condamnării lui Mario Iorgulescu: despăgubirile către familia celui ucis vor fi plătite de o companie falită, nu de beizadeaua drogată. Iorgulescu se afla la volanul unei mașini de circa 100.000 de euro când a comis accidentul, un Aston Martin, dar făcuse asigurarea obligatorie la o companie care vindea printre cele mai ieftine polițe de pe piață și, în septembrie 2019, existau deja zvonuri că această firmă nu-și achită obligațiile către service-urile auto. Mario Iorgulescu a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel București la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru că a ucis un tânăr când conducea drogat și beat. Citește și: Mario Iorgulescu continuă să-și bată joc de Justiția din România: nu s-a prezentat la primul termen al apelului, avocații spun că a fugit din clinica italiană unde era internat Acum, Iorgulescu Junior se află în Italia, de unde își bate joc de statul român, pe rețelele sociale. „Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”, a declarat el, în martie 2023. Presa scrie că sunt șanse ca declarația sa să se confirme: justiția italiană nu pare a fi pe cale să-l extrădeze. Bătaie de joc în cazul condamnării lui Mario Iorgulescu Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia tribunalului prin care Mario Iorgulescu trebuia să plătească către doi membri ai familiei bărbatului ucis de el în accident sumele de 200.000 euro drept daune morale şi 100.000 lei daune materiale, urmând ca aceste daune să fie achitate de societatea de asigurări City Insurance SA. Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația City insurance în septembrie 2021. În august 2023, Fondul de Garantare a Asiguraților plătise aproape un miliard de lei pentru 104.903 cereri de plată, dar mai erau 154.625 de cereri de plată de instrumentat. Mario Iorgulescu a ucis un om, într-un accident comis pe 8 septembrie 2019, fiind beat și drogat. Imediat după accident, familia sa l-a dus în Italia. În martie 2023, el a dat o declarație la Pro TV. „Ovidiu Oanță: N-ar fi în interesul tău să apari în fața judecătorului, poate chiar personal, să îți susții nevinovăția? În România? Mario Iorgulescu: Da. În România, niciodată. Eu nu mai vreau să aud de România cât oi trăi. Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie. Ovidiu Oanță: De ce nu o să faci o zi de pușcărie? Mario Iorgulescu: Pentru că sunt protejat de statul italian, care îmi recunoaște actele medicale și care ia în considerare că nu sunt capabil de a conștientiza problemele medicale pe care le am”. Citește și: Judecătoarea care se droga cu iubitul interlop are tratament preferențial: Parchetul General nu comunică nimic despre Ana Maria Chirilă Tot în martie, Iorgulescu și-a bătut joc de justiția română pe Instagram. El a postat o poză cu haștagurile: #chilling, #greatlife, #justice, #Mafia sau #allgood. „Relaxare”, „Viaţă bună”, „Crede în lege”, „Lege şi ordine”, „Justiţie”, „Mafia” şi „Toate bune” au fost tag-urile folosite de fiul şefului LPF pentru a descrie ce simte în aceste zile.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră