sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: încasări

4 articole
Investigații

Protejata lui Ciolacu, chioșc de milioane

Protejata lui Ciolacu, chioșc de milioane. Politicianul Marcel Ciolacu are o afinitate pentru micul comerț buzoian. Chioșcul buzoian cu bani din nimic Până la începutul acestui an, Ciolacu era coproprietarul unui chioșc din piața centrală din Buzău. Un chioșc cu performanțe financiare extraordinare. Ba chiar inexplicabile. Citește și: EXCLUSIV Cum a „albit” Ciolacu 490.000 de lei: mai întâi i-ar fi scos din chioșcul din Buzău, ca dividende, deși chioșcul avea profit anual de 20 de ori mai mic, apoi i-a împrumutat unui nepot În luna martie a acestui an, însă, actualul premier a decis să se separe (cel puțin în afaceri) de soția sa, căreia i-a cedat părțile sale sociale din chioșcul buzoian. Citește și: Ciolacu s-a separat de soția sa, femeia cu care a făcut celebru un chioșc din Piața Centrală din Buzău: i-a cedat părțile sociale în martie a.c. Dar în viața lui Ciolacu a apărut alt chioșc. Deși se află la marginea Sectorului 3 din București, acesta este deținut tot o buzoiancă. Este vorba de Sorina Stan, fostă Negoiță, fostă Docuz, fostă miss Buzău. Sorina Stan este născută în 1991. Protejata lui Ciolacu, chioșc de milioane Sorina Stan deține jumătate din părțile sociale ale DCZ Shop SRL, chioșcul din Sectorul 3. Cealaltă jumătate de firmă este deținută de Dumitru Docuz, tatăl Sorinei Stan. Citește și: Cum arată vila cât un hangar pe care Ciolacu ar trebui să o împartă cu nevasta la divorț. Premierul deja s-a separat de soție în privința părților sociale Firma DCZ Shop SRL a fost înființată în 2015 de către mama Sorinei Stan (Negoiță, la acea dată). În 2017, Sorina Negoiță (actuala Stan) a intrat în firmă. Ulterior, locul mamei ei a fost luat în firmă de tată. O dată cu intrarea în DCZ Shop SRL a Sorinei Stan, încasările au crescut vertiginos: 5,2 milioane de lei în 2017, 7,4 milioane - 2018, 9,8 milioane - 2019, 12,5 milioane - 2020. Apoi, afacerea a scăzut: încasări de 9,8 milioane de lei în 2021 și de doar cinci milioane de lei în 2020. În total, încasările ultimilor șase ani au fost de peste 50 de milioane de lei. Iar profitul cumulat declarat a depășit două milioane de lei.

Protejata lui Ciolacu, chioșc de milioane (sursa: Facebook/Marcel Ciolacu, Antena Stars)
Heiuș îi explică lui Câciu cum se calculează încasările la buget Foto: Facebook
Politică

Heiuș îi explică lui Câciu calculează încasările la buget

Fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș (PSD), îi explică lui Adrian Câciu, ministrul PSD de Finanțe, cum se calculează încasările la buget. Heiuș, care a demisionat luni seara de la conducerea ANAF, reacționează la datele prezentate de Câciu, privind încasările ANAF. Heiuș îi explică lui Câciu cum se calculează încasările la buget „Îi atrag respectuos atenția domnului ministru Adrian Câciu, că în declarația dumnealui s-a strecurat o eroare. Programul de încasări este net 156,9 miliarde lei, iar declaratul de care spune dânsul este declaratul brut 159,3 miliarde lei (din acesta se scad rambursările de TVA, pilonul 2 de pensii, fondul de tranziție energetică, contribuții de sănătate, etc, în total 16,7 miliarde lei) și mai rămân net declarate 142,6 miliarde lei. ANAF a încasat 148 miliarde lei cu 5.5 miliarde mai mult față de totalul declarat net”, a scris Heiuș pe Facebook. Azi, ministrul de finanțe, Adrain Câciu, a spus că sumele încasate de ANAF sunt cu 8,9 miliarde lei mai mici față de program și cu 11,3 miliarde lei mai mici față de ce s-a declarat. Câciu a afirmat că, pentru primele 5 luni ale anului 2023, contribuabilii au declarat impozite şi taxe în valoare de 159,3 miliarde lei, în contextul în care programarea bugetară estima încasări de doar 156,9 miliarde lei. Citește și: Rafila minte din nou: „Un director financiar într-un mare spital are în jur de 3.000 de lei salariu”. Datele publice arată că aceștia au circa 8.800 de lei, net, fără sporuri „Așadar, contribuabilii români au declarat că au de plată cu 2,4 miliarde lei mai mult decât am estimat în programare. Sumele încasate efectiv de ANAF au fost însă cu 8,9 miliarde lei mai mici față de program și cu 11,3 miliarde lei mai mici față de ce s-a declarat”, a susținut ministrul de Finanțe.

Rușii, înapoi în URSS cu Ceburașka (sursa: Russia 1)
Internațional

Rușii, înapoi în URSS cu Ceburașka

Rușii, înapoi în URSS cu Ceburașka. Un film pentru copii despre aventurile unui animal amuzant cu urechi mari, cunoscut de generaţii întregi de ruşi prin intermediul desenelor animate sovietice, a devenit cel mai mare succes al cinematografiei ruseşti, potrivit statisticilor oficiale, informează AFP. Rușii, înapoi în URSS cu Ceburașka "Ceburașka", în cinematografe din 1 ianuarie, a obţinut încasări de peste 3,082 miliarde de ruble (41,3 milioane de euro) în opt zile, depăşind precedentul record naţional stabilit în urmă cu trei ani de comedia "Kholop", a anunţat marţi site-ul de specialitate EAIS. Filmul a fost realizat de regizorul Dmitri Diatchenko cu un buget de 850 de milioane de ruble şi este în prezent pe locul al doilea în box office-ul rusesc, după "Avatar" al lui James Cameron, care a obţinut încasări de aproximativ 3,6 miliarde de ruble. https://www.youtube.com/watch?v=Muk3-NdQnBM Ceburașka, un animăluţ politicos şi neîndemânatic, cu urechi mari, care trăia într-o cutie de portocale şi al cărui cel mai bun prieten era crocodilul Guena, a fost creat în 1966, graţie unei cărţi a scriitorului sovietic Eduard Uspensky. Câţiva ani mai târziu, povestea sa a fost adaptată pentru ecran, iar Ceburașka a devenit în scurt timp unul dintre personajele preferate din desenele animate din URSS. În 2004, Ceburașka a devenit mascota oficială a delegaţiei Rusiei la Jocurile Olimpice de la Atena. Rușii caută un refugiu însorit În film, acţiunea are loc într-un parc dendrologic din Soci, pe malul Mării Negre, unde Ceburașka este luat de o tornadă, alături de tone de portocale. Acolo îl întâlneşte pe Guena, un grădinar cu un comportament adesea ostil, care aminteşte de crocodilul din desenele animate. Citește și: Putin nu i-a spus lui Xi că va invada Ucraina, susțin oficialii chinezi citați de Financial Times. „Putin este nebun”, a apreciat un oficial de la Beijing Datorită acestei întâlniri, totul se schimbă în viaţa lui Guena: reuşeşte în sfârşit să-şi îmbunătăţească relaţia cu fiica sa, o ajută să îşi salveze micul magazin de la preluarea de către o mare fabrică de ciocolată şi îşi găseşte prieteni şi bucuria de a trăi. Înghesuindu-se în sălile de cinema pentru a vedea acest film, după un an marcat de începutul ofensivei ruseşti în Ucraina şi de noile sancţiuni occidentale, ruşii "vor pur şi simplu să se regăsească astăzi într-o poveste magică şi însorită pe care ne-o povesteau bunicile noastre", a explicat Alexander Golubchikov, de la agenţia de marketing Salo la postul de radio Business FM.

Medic de familie, 10.000 euro lunar (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Justiție

Medic de familie, 10.000 euro lunar

Medic de familie, 10.000 euro lunar. Topul decontărilor din cabinetele medicilor de familie din Iaşi arată de la un an la altul aproape la fel, dar avem şi schimbări. Medic de familie, 10.000 euro lunar Printre doctorii care încasează cele mai mari sume din munca prestată în cabinete pot fi regăsite nume care erau şi în topurile realizate în anii anteriori. Cea mai mare sumă decontată în anul 2021 de un medic de familie a fost de 48.000 de lei pe lună. Citește și: EXCLUSIV Naval Group ar putea renunța la contractul de 1,2 miliarde de euro pentru corvete dacă MApN cumpără de la francezi două submarine Scorpène și două elicoptere La polul opus, cea mai mică sumă a fost de 4.998 de lei. Continuarea, în Ziarul de Iași.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră