sâmbătă 22 februarie
Login Abonează-te
DeFapt.ro

Etichetă: inaugurare

8 articole
Politică

Călin Georgescu, încă o petardă fără rușine

Călin Georgescu, încă o petardă fără rușine: ar fi fost invitat la ceremonia de investire a președintelui Trump, dar a refuzat, a susținut el la o emisiune a postului Realitatea TV. El nu a prezentat nici o dovadă că ar fi fost invitat. Citește și: ANALIZĂ O uriașă prostie debitată de Călin Georgescu: Trump ar vrea Groenlanda pentru aurul din acest teritoriu Călin Georgescu, încă o petardă fără rușine „Anca Alexandrescu: O să vă duceți la evenimentul de inaugurare? Călin Georgescu: Nu, am primit invitație și am refuzat. Nu am de ce să mă duc. Mă duc ca om demn să reprezint poporul român cu demnitate și onoare. Nu te duci altcumva. Eu vă spun care este poziția mea: poziția mea este că a venit momentul să nu mai stăm în genunchi în fața nimănui. Nu putem sta în genunchi decât în fața lui Dumnezeu. Pentru că Dumnezeu este părintele națiunii române, nu Rotschild și nici Soros”, a declarat Georgescu, potrivit transcrierii postului Realitatea TV. Patronul DCNews, Bogdan Chrieac, susținea, la 6 ianuarie, că premierul Marcel Ciolacu ar fi fost invitat la aceste ceremonii. „Din surse americane am aflat că Marcel Ciolacu a fost invitat la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, de pe 20 ianuarie 2025”, spunea Chirieac, dar informația nu a fost confirmată. Şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe şefii de stat şi guvernele lor la evenimentele de învestitură, preciza, la 16 ianuarie, într-un comunicat, Administraţia Prezidenţială.

Călin Georgescu, încă o petardă fără rușine Foto: Facebook stiripesurse.ro
Donald Trump, ceremonie fastuoasă a inaugurării (sursa: Facebook/Donald J. Trump)
Internațional

Donald Trump, ceremonie fastuoasă a inaugurării

Donald Trump, ceremonie fastuoasă a inaugurării. Donald Trump, președintele ales al SUA, își va începe ceremonia de inaugurare cu o serie de evenimente speciale, incluzând recepții, ceremonii tradiționale și baluri oficiale. Programul inaugural reflectă atât tradiția, cât și amploarea susținerii financiare, Trump colectând o sumă record pentru aceste festivități. Donald Trump, ceremonie fastuoasă a inaugurării Pe 18 ianuarie, Donald Trump va găzdui o recepție festivă pe terenul său de golf de lângă Washington. Citește și: Legendarul manager „Titi” Preoteasa, care din 2001 îngroapă companiile CFR, și-a luat, într-un an, două apartamente în Dubai Evenimentul va include un spectaculos foc de artificii și marchează începutul oficial al sărbătorilor de inaugurare. Omagiu la Cimitirul Național Arlington În ziua următoare, pe 19 ianuarie, Trump va depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Cimitirul Național Arlington, un gest solemn de respect față de militarii căzuți. Ulterior, acesta va participa la un miting organizat pe un stadion din Washington pentru a celebra victoria electorală. Ziua inaugurării: 20 ianuarie Pe 20 ianuarie, evenimentele vor începe cu o slujbă la Biserica Sf. Ioan, urmată de o întâlnire la ceai la Casa Albă cu președintele în funcție, Joe Biden. La orele prânzului, Donald Trump va depune jurământul de președinte pe treptele Capitoliului, conform tradiției constituționale. După ceremonie, în Capitoliu, acesta va semna primele decrete prezidențiale ale mandatului său. Tradiții prezidențiale: prânz, marș și baluri inaugurale După depunerea jurământului, Donald Trump va lua prânzul la Congres și va participa la tradiționalul marș prezidențial de la Capitoliu la Casa Albă, unde va semna alte decrete în Biroul Oval. Seara, împreună cu prima doamnă, Melania Trump, va participa la trei baluri inaugurale. Slujbă la Catedrala Națională Programul inaugural se încheie pe 21 ianuarie cu o slujbă religioasă la Catedrala Națională din Washington. Catedrala este un simbol al unității și al rugăciunii pentru noua administrație. Finanțare record Conform publicației New York Times, evenimentele dedicate inaugurării lui Donald Trump au atins o sumă record de peste 170 de milioane de dolari. La această sumă au contribuit semnificativ companii precum Amazon și Meta.

Deschiderea unui mare parc de distracții (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Eveniment

Deschiderea unui mare parc de distracții

Deschiderea unui mare parc de distracții. Wonder Drift, prima pistă de drift karting indoor din Iași, se deschide pe 29 noiembrie. Deschiderea unui mare parc de distracții Wonder Drift, parte a complexului Wonder City, va deveni săptămâna aceasta o atracție unică în Iași, oferind o experiență inedită de drift karting indoor. Citește și: Trei sinecuri primite de Călin Georgescu care arată că a fost un om de bază al „sistemului” Proiectul dezvoltat de Bogdan Gheorghiu combină distracția cu educația, fiind dedicat întregii familii. Inspirat de principiul „learn more by doing”, Gheorghiu și-a propus să creeze un spațiu care să încurajeze învățarea prin practică și să aducă un plus de valoare comunității locale. Continuarea, în Ziarul de Iași

Patriarhul Kirill îi urează lui Putin să domnească până la 147 de ani Foto: Kremlin.ru
Internațional

Patriarhul Kirill îi urează lui Putin să domnească până la 147 de ani

Noi culmi ale servilismului: patriarhul Kirill îi urează lui Putin să domnească peste Rusia până la vârsta de 147 de ani. Vladimir Putin a preluat, azi, pentru a cincea oară, funcția de președinte al Rusiei. Într-un discurs către ruși, Putin a mulțumit „eroilor operațiunii militare speciale” și a dat asigurări că siguranța poporului rus ar fi pentru el mai presus de orice. La inaugurare au venit reprezentanții a șase țări din Uniunea Europeană. Citește și: Guvernul recunoaște oficial eșecul PNRR: în primul trimestru din 2024, a atras doar 9,3% din cât își programase. Dezastru și la cheltuirea banilor europeni Patriarhul Kirill îi urează lui Putin să domnească până la 147 de ani După o slujbă de rugăciune, patriarhul Kirill i-a urat lui Putin să guverneze până la sfârșitul secolului: Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze astfel încât sfârșitul secolului să însemne sfârșitul perioadei în care ați fost la putere. Aveți tot ce vă trebuie pentru a servi țara mult timp și cu succes". Putin este născut în 1952, deci la finalul acestui secol ar avea 147 de ani. Adresându-se lui Putin, patriarhul Kirill s-a exprimat, aparent, greșit și l-a numit „Înălțimea Voastră". Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a justificat din nou agresiunea din Ucraina, spunându-i lui Putin că șeful statului uneori „trebuie să ia decizii fatale, formidabile" care „implică victime". El l-a comparat pe Putin cu Alexandru Nevski, conducătorul medieval care i-a învins pe cavalerii teutoni. Reprezentanții a 6 țări UE – Franța, Ungaria, Slovacia, Grecia, Malta și Cipru – au venit la inaugurarea lui Putin, scrie Radio Svoboda. Mai mulți membri ai UE, inclusiv Germania, nu au acceptat invitația rusă. Ambasadorul UE de asemenea a refuzat să participe. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA Matthew Miller a spus că nici Statele Unite nu vor fi prezente la inaugurare. El a declarat că SUA nu consideră alegerile prezidențiale din Rusia corecte, dar îl recunosc pe Vladimir Putin ca șef al statului.

Ciolacu și Grindeanu vor inaugura o șosea care se deschide săptămâna viitoare Foto: Facebook
Eveniment

Ciolacu și Grindeanu inaugura șosea deschide săptămâna viitoare

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se duc vineri în fieful lui Ilie Bolojan, Bihor, unde vor inaugura o șosea care se va deschide abia săptămâna viitoare. Din delegație vor face parte și liderii PNL Nicolae Ciucă și Lucian Bode. Citește și: Cum poți scăpa mai repede de un credit plătind doar jumătate din dobândă. La un credit de 70.000 de euro, se economisesc 20.000-30.000 de euro Aceasta este prima inaugurare a unui drum nou major, în acest an. Ciolacu și Grindeanu vor inaugura o șosea care se deschide săptămâna viitoare „Cei patru demnitari vor face o vizită la drumul de legătură dintre centura Oradea și Autostrada Transilvania, pe care ar putea s-o «inaugureze», chiar dacă deschiderea circulației ar urma să se facă propriu-zis doar săptămâna viitoare”, arată Bihoreanul. Oficialii CNAIR au evitat să ofere o dată exactă, ei vorbind doar de finalul lunii martie. Potrivit acestei publicații, Ilie Bolojan va participa la conferința de presă organizată de cei patru demnitari de la București. Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, și președintele PNL Oradea, Florin Birta, au votat împotriva unei liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare din luna iunie. Bolojan a spus că va explica în mai decizia sa. Proiectul noii șosele de 19 kilometri, din care 13 km cu profil de drum expres și 6 km de drum național, cu câte două benzi pe sens și parapeți despărțitori, a fost lansat de Primăria Oradea în parteneriat cu CNAIR în perioada 2017-2018, în ultimul mandat de primar al lui Bolojan. Lucrările finanțate cu fonduri europene au început în 2022, iar valoarea proiectului este de 545,9 milioane lei.

Aeroportul Iași, terminal nou pentru politicieni (sursa: ziaruldeiasi.ro)
Politică

Aeroportul Iași, terminal nou pentru politicieni

Aeroportul Iași, terminal nou pentru politicieni. Noul terminal de pasageri al aeroportului din Iași s-a deschis pentru scurt timp şi numai în parte. Aeroportul Iași, terminal nou pentru politicieni Prezentarea investiţiei a fost făcută cu prilejul vizitei unei delegaţii oficiale venită pe calea aerului de la Bucureşti. Citește și: EXCLUSIV Romarm vinde în străinătate cu 15 euro/kg pulberea pentru muniții scoasă gratuit din Rezerva de Stat și cumpără alta, pentru uzinele românești, cu 40 de euro/kg La Iaşi, drumul spre Piaţa Unirii trece printr-un terminal nou de pasageri şi printr-un muzeu nu la fel de nou, dar proaspăt renovat. Dacă ultimul loc vizitat ieri de lideri liberali veniţi de la Bucureşti a fost sala unde Alexandru Ioan Cuza era ales domn al Principatului Moldovei cu mai bine de de 165 de ani în urmă, astăzi Muzeul de Istorie Naturală, primul a fost T4. Continuarea, în Ziarul de Iași.

Una din cele mai spectaculoase șosele, inaugurată Foto: CJ Bihor
Eveniment

Una din cele mai spectaculoase șosele, inaugurată

Una din cele mai spectaculoae șosele din România, Drumul Apusenilor, a fost inaugurată. Este cel mai important şi mai spectaculos proiect de infrastructură turistică şi rutieră din judeţul Bihor, până acum, apreciază presa locală. Citește și: Potop de sinecuri la companii de stat pentru fosta „consilieră personală” a lui Bănicioiu, cu studii de „limbi străine” la o universitate privată. CV-ul conține cinci slujbe de „consilier personal” Drumul are o lungime de 56 de kilometri şi a fost realizat cu fonduri europene. Una din cele mai spectaculoase șosele, inaugurată "Acest drum face legătura între Defileul Crişului Repede, o zonă turistică importantă a judeţului Bihor, şi Ţara Beiuşului, zona Munţilor Apuseni, punând în valoare importante obiective turistice de pe traseu: de la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeţi, în plină dezvoltare şi Defileul Crişului Repede cu Vadu Crişului, Şuncuiuş, Bratca, Bulz. Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone şi face legătura dintre judeţul Bihor şi judeţul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului", a declarat vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan. Valoarea totală a proiectului este de 182 de milioane de lei, fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Lucrările au fost executate de o asociere de firme, al cărei lider este compania orădeană SC Drumuri Orăşeneşti SA. Vicepreşedintele CJ Bihor a menţionat că i-a invitat la inaugurarea acestui drum pe cei doi preşedinţi anteriori ai CJ Bihor, Cornel Popa şi Pasztor Sandor. "Domnul Cornel Popa a fost cel care a iniţiat acest proiect şi care a realizat studiul de fezabilitate. De asemenea, a fost prezent şi domnul Pasztor Sandor, preşedintele CJ Bihor în perioada 2016 - 2020, când s-au continuat demersurile pentru realizarea acestui proiect, depunerea cererii de finanţare, proiectul tehnic, s-a realizat licitaţia pentru execuţie. Noi am preluat apoi acest proiect, am insistat ca lucrările să se execute într-un ritm şi la o calitate cât mai corespunzătoare şi astăzi suntem în situaţia fericită în care proiectul este realizat", a precizat Mircea Mălan. „Un imens potențial turistic” Secţiunea bihoreană a Drumului Apusenilor are o lungime de 56 de kilometri, cu câte o bandă pe sens, fiind construite patru noi poduri, s-au făcut lucrări de derocare şi de lărgire a drumului, consolidări, fiind o lucrare dificilă din cauza condiţiilor montane. "Eu spun, în final, că este o lucrare de calitate şi e bine că am ajuns aici", a conchis vicepreşedintele CJ Bihor. Citește și: Una din cele mai mari amenzi din istoria României: 35 de milioane de euro pentru reducerea spațiului verde. Amenda, aplicată de Poliția Locală, anunță Nicușor Dan Drumul Apusenilor se continuă în judeţul vecin Cluj pe o lungime de 25 de kilometri, fiind reabilitat de Consiliul Judeţean Cluj cu bani din fonduri europene şi finalizat în mai 2023. Drumul traversează localităţile Poieni şi Săcuieu şi leagă Clujul de judeţul Bihor, în zona Barajului Drăgan. Potrivit preşedintelui CJ Cluj, Alin Tişe, este un traseu complet modernizat, "foarte spectaculos, cu un imens potenţial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munţii Apuseni".

Accident la inaugurarea unui pod (sursa> Captura Youtube)
Internațional

Accident la inaugurarea unui pod

Accident la inaugurarea unui pod. Inaugurarea s-a transformat într-un fiasco: cel puţin 25 de persoane au fost rănite marţi în urma prăbuşirii unui pod în Cuernavaca, în centrul Mexicului, relatează AFP. Accident la inaugurarea unui pod Printre răniţi se află primarul José Luis Uriŕłstegui, soţia sa Luz Marŕa Zagal, oficiali şi rezidenţi care participau la ceremonia de redeschidere a podului. Citește și: EXCLUSIV Uriașa țeapă a măștilor din Vietnam: în 2020, Ministerul Economiei a cumpărat 100 de milioane de bucăți pentru 31 de milioane USD. După doi ani, mai avea 90 de milioane în stoc Accidentul a fost văzut aproape în timp real pe reţelele de socializare într-un videoclip în care invitaţii la eveniment cădeau de la doi metri în albia unui pârâu. https://www.youtube.com/watch?v=Ov6Vf5bi6es&ab_channel=ImagenRadio "Sunt cel puţin 25 de răniţi", a declarat un oficial local Samuel Sotelo pentru Milenio TV. "Doi au fost internaţi în spital cu răni grave", a precizat el, potrivit Agerpres.

DeFapt.ro
Investigații jurnalistice, analize, știri la zi
Abonează-te
DeFapt.ro

Ultima oră

Ultima oră